SOCCA

Mūsų partneriai:

2014-06-23

Vilniuje tris dienas viešėjęs Pasaulio mini futbolo Prezidentas (WMF) p. Filip Juda: Vilnius turi gerus šansus surengti 2016 metų Europos čempionatą!

2010 metais Prahoje (Čekija) įkurta Europos mažojo futbolo federacija (EMF) kasmet rengia Senojo žemyno čempionatus. Pirmosios pirmenybės įvyko 2010 metais, kuomet dalyvavo vos trys komandos. 2013 varžėsi jau 24 šalių komandos. 2014 metais Europos mini futbolo čempionatas vyks Izraelio kurorte Eilat. 2015 metais Europos čempionatas vyks Turine, o 2016 metų šeimininkė paaiškės šių metų lapkričio mėnesį.

Tarp kandidatų surengti 2016 m pirmenybes, kurioje turėtų dalyvauti jau 32 šalys, yra ir Lietuva. Kaip spaudos konferencijoje teigė Lietuvos mažojo futbolo asociacijos direktorius Kęstutis Bagonas, pirmenybės būtų surengtos Vilniuje. Planuojamos penkios vietos, kuriose galėtų būti įrengtos aikštės ir tribūnos: Vilniaus Arkikatedros aikštė, Rotušės aikštė, Fanų stadionas, „Siemens“ arena ir zona prie Baltojo tilto. Kai kurios iš jų, kaip antai Arkikatedros aikštė, yra gana utopinės, bet K. Bagonas iššūkių nebijo.

 

Tam, kad sustiprintų Lietuvos šansus tapti 2016 metų čempionato organizatore, į mūsų šalį buvo pakviestas pasaulio mažojo futbolo prezidentas čekas Filipas Juda, kuris papasakojo apie šio sporto atsiradimą ir naudą.

„Mūsų tikslas yra suvienyti žmones bendram tikslui. Norime sujungti žmonių bendravimo kultūras. Labai didelį dėmesį skiriame motyvacijai. Šis sportas žaidžiamas ir su šeimomis, ir su draugais. Juo gali užsiimti ir nedidelių sveikatos sutrikimų turintys žmonės. Būsiu laimingas matydamas susivienijusius ir tolerantiškus žmones. Mes visi esame to paties kraujo. Norėčiau, kad mažasis futbolas padėtų integruotis žmonėms į visuomenę, sulaužytų netolerantiškumo idėjas. Būtų puiku jei mažasis futbolas taptų ne tik sportas, bet ir žmonių supratingumo, tolerancijos ir pagalbos vienų kitiems ugdymo įrankiu“, – pasakojo F. Juda.

F. Judai buvo įteikti specialūs marškinėliai su Filipo vardu ir su užrašu, kad Europos čempionatas 2016 m vyks Vilniuje.

K. Bagonas pabrėžė, kad mažasis futbolas nėra profesionalus: „Lietuviai mėgsta žaisti įvairiose mėgėjų lygose, išbandyti naujoves. Todėl yra spėjančių sužaisti ir sekmadienio futbolo lygoje, ir mažojo futbolo čempionate. Lygoje gali žaisti profesionalaus kontrakto neturintys arba karjerą baigę futbolininkai“.

Iš viso Europoje mažąjį futbolą žaidžia per milijoną žmonių, daugiausiai iš jų – Didžiojoje Britanijoje (114 tūkst.) iri Lenkijoje (110 tūkst.). Mažasis futbolas turi panašias taisykles kaip ir didysis, tik rungtynės vyksta mažesnėje aikštelėje (45-50m x 25-30m). Dažniausiai aikštelėje žaidžia po 6 abiejų komandų žaidėjus.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Rumunija321063+37
2Ispanija31115504
3Lietuva310257-23
4Prancūzija310267-13

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: EMF Euro 2016
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: EMF Euro 2016
FotoInformacija
Radu Marian Burciu Komanda:Rumunija
3 Varžybų:3
Elie Dohin Komanda:Prancūzija
3 Varžybų:3
Pavelas Smolkovas Komanda:Lietuva
2 Varžybų:3
Edvinas Mučinis Komanda:Lietuva
2 Varžybų:3
Gonzalo Leon Komanda:Ispanija
1 Varžybų:3
Kevin Gastou Komanda:Prancūzija
1 Varžybų:3
Justinas Zagurskas Komanda:Lietuva
1 Varžybų:3
Bogdan Andrei Chiper Komanda:Rumunija
1 Varžybų:3
Patricio Diaz Komanda:Ispanija
1 Varžybų:3
Sebastian Petrisor Vasile Komanda:Rumunija
1 Varžybų:3

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: EMF Euro 2016
FotoInformacija
Regis Giraldo Komanda:Prancūzija
1 0

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija