SOCCA

Mūsų partneriai:

2016-06-07

Druskininkų etapo nugalėtojai svečiai iš uostamiesčio!


Praėjusį savaitgalį Druskininkuose šurmuliavo mažojo futbolo (7 prieš 7) entuziastai. Čia vyko 2016 metų "Mažojo futbolo turo per Lietuvą" varžybų antrasis etapas.

Pirmame etape balandžio pabaigoje sostinėje triumfavo Vilniaus "Eagle Team-Frega" komanda, o štai Druskininkuose nugalėtojų taurę iškėlė Klaipėdos "FC Suoliuko" komandos atstovai.

Klaipėdiečiai turnyre per 6 rungtynes ne tik nepatyrė pralaimėjimų, bet ir nepraleido nė vieno įvarčio. Beje, pusfinalyje ir finale "FC Suoliukas" tik po 9 m baudinių serijos nugalėjo Vilniaus "Western Union" bei Panevėžio "FK Sportidus" atstovus.

Puikia gynyba pasižymėjusių klaipėdiečių komanda buvo sudaryta iš šalies III lygoje rungtyniaujančių žaidėjų. Pati "FC Suoliuko" ekipos susikūrimo istorija - labai įdomi.

"Daugelis dabartinės komandos narių yra lankę sporto mokyklas, ne iš nuogirdų žino, kas yra futbolas. Tačiau prieš keletą metų sportą metėme. Vis tik prieš 3 metus nusprendėme vykti į mažojo futbolo 5 prieš 5 turnyrą Nidoje ir vėl susibūrėme. Didžiausias klausimas buvo - kaip vadinsimės? Norėjosi originalaus pavadinimo. Nutarėme tapti "Atsarginiu suoliuku". Juk jei pralaimėsime ir liksime paskutiniai - niekas dėl to nepriekaištaus. Tačiau sekėsi neblogai, rezultatai vis gerėjo ir nusprendėme būti vien "Suoliuku", - pasakojo komandos vadovas Andrejus Smyslovas.

Jis pats tapo vienu iš pagrindinių savo komandos pergalės Druskininkuose kalvių. Pusfinalio ir finalo baudinių serijose stojęs į vartus, "Suoliuko" vadovas atmušė lemiamus varžovų smūgius.

"Į vartus stojau ne šiaip sau. Anksčiau teko žaisti vartininko pozicijoje, todėl pravertė įgūdžiai", - teigė A.Smyslovas.

Druskininkuose triumfavę klaipėdiečiai gavo teisę rungtyniauti Baltijos mažojo futbolo taurės turnyre, kuris rugpjūčio 13 dieną bus rengiamas Estijos sostinėje Taline.

"Be abejo, į Taliną vyksime. Specialaus pasirengimo neplanuojame. Tiesiog pasitreniruosime, aptarsime taktiką ir - pirmyn. Žaidėjų turime pakankamai, tad stiprintis neketiname", - pasakojo A.Smyslovas.

Tuo metu Druskininkuose antri likę "FK Sportidus" nariai rankų nenuleidžia. Panevėžiečiai tikisi, kad dar spės pelnyti bilietą į Baltijos taurės varžybas.

"Tai yra komandos tikslas ir pagrindinė motyvacija siekti pirmosios vietos viename iš "Turo per Lietuvą" etapų", - tikino "FK Sportidus" vienas vadovų Danas Kulišauskas.

Pirmame "Turo per Lietuvą" etape "FK Sportidus" užėmė 3 vietą, o antrame palypėjo laipteliu aukštyn.

"Komandoje niekas antrąja vieta pernelyg nesidžiaugė. Juk trečioji vieta paprastai teikia daugiau džiaugsmo. Druskininkuose mums pritrūko jėgų. Į turnyrą nuvykome turėdami tik vieną keitimą, tad neišlaikėme tempo iki pabaigos. Antra vertus, tai mus motyvuos kituose etapuose", - teigė D.Kulišauskas.

Turnyro Druskininkuose šeimininkė moksleivių komanda "Gimnazijos chebrytė" užėmė 8 vietą ir bendroje varžybų įskaitoje atsidūrė 15 pozicijoje tarp 21 klasifikuotos komandos.

Šiuo metu jau vyko du "Mažojo futbolo turo per Lietuvą" varžybų etapai. Trečiasis liepos 2 dieną vyks Telšiuose, ketvirtasis - rugpjūčio 6 dieną Kėdainiuose. Jų laimėtojai taip pat gaus kelialapius į Baltijos taurės turnyrą Estijoje.

Finalinis turnyro etapas rudenį bus organizuojamas Vilniuje. Jame kovos 16 komandų, o turnyro laimėtojai įgaus teisę atstovauti Lietuvai EMF mažojo futbolo Čempionų lygoje.

Šiemet pirmą kartą rengiamame mažojo futbolo EMF Čempionų lygos turnyre mūsų šalies garbę gins 2015 metų varžybų nugalėtojai "Eagle Team-Frega" komanda iš Vilniaus. 


Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
Grupė:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Susirinkom431091+810
2Western Union420254+16
3FK Arsenalas (Kaunas)412143+15
4Nemėžis411218-74
5FK Merkys (Varėna)4103710-33

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2016 Druskininkų etapas
Grupė:
Turas 5

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2016 Druskininkų etapas
FotoInformacija
Mindaugas Stankūnas Komanda:FK Sportidus
6 Varžybų:6
Kęstutis Čiaučionas Komanda:FK Susirinkom
4 Varžybų:6
Robert Catalin Ionescu Komanda:Western Union
4 Varžybų:6
Danas Kulišauskas Komanda:FK Sportidus
4 Varžybų:6
Edvin Moroz Komanda:WorldOne United
4 Varžybų:6
Saulius Urbanavičius Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
3 Varžybų:6
Valdemar Dorniak Komanda:WorldOne United
3 Varžybų:6
Audrius Plytnikas Komanda:FK Merkys (Varėna)
3 Varžybų:4
Ričardas Kulbokas Komanda:FK Gimnazijos chebrytė
3 Varžybų:6
Mantas Pocius Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
3 Varžybų:6

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2016 Druskininkų etapas
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija