SOCCA

Mūsų partneriai:

2017-05-11

LMFA dvyliktukas prie starto: Prizinių vietų aiškiai per mažai

Mažojo futbolo bendruomenė šio šeštadienio, gegužės 13-osios laukia su nekantrumu. Tą dieną startuoja pirmasis istorijoje Lietuvos minifutbolo čempionatas. Turnyro atidarymo etapas bus surengtas Varėnoje.

Varžybų išvakarėse pažvelgėme, kaip visos 12 LMFA čempionato dalyvių rengiasi naujam iššūkiui. Tapo aišku, jog vyks arši kova: savo ketinimus tapti turnyro nugalėtojais deklaravo maždaug pusė komandų, kitos irgi neketina tapti taškų dalinimo donorėmis. Taigi, suskirstėme komandas geografiškai...

ŽEMAITIJOS REGIONAS

Mažeikių "Olimpo SC"

Prieš porą dešimtmečių naftininkų miestą garsino kultinė "Romar" komanda. Subyrėjus jai, Mažeikių futbolas niekaip negali atsikovoti kadaise prarastų pozicijų. Vietiniai futbolininkai vyksta žaisti kitur, tad šios aplinkybės stipriai įtakojo ir "Olimpo SC" sudėtį LMFA pirmenybėms.

"Mes ypatingi tuo, kad turbūt būsime vieninteliais, kurių sudėtis surinkta iš žaidėjų, išsibarsčiusių po visą Lietuvą, netgi emigrantų iš Anglijos. Kadangi mieste nėra aukšto lygio komandos, mūsiškiai žaidėjai vyksta rungtyniauti į kitus miestus, todėl nelengva juos susigrąžinti", - pasakojo "Olimpo SC" vadovas Donatas Voras.

Savo komandos narius jis vadina "Savamoksliais". Dauguma jų paauglystėje lankė futbolo mokyklą, tačiau vėliau žaidė tik mėgėjiškai.

"Olimpo SC" žaidėjai kartu taip pat rungtyniauja salės futbolo varžybose. Žiemą jie dalyvavo Latvijos Saldus regiono turnyre, ten liko antri. Tačiau iš tos ekipos neliko bemaž pusės narių.

"Kalbėti apie tikslus nesinori. Žaidėjai kartu lauke treniruojasi retai, daugiau salėje ar paplūdimio futbole, todėl tikėtis aukštų vietų neverta", - neabejojo D.Voras.

Tačiau galbūt mažeikiškiai taps turnyro Tamsiuoju arkliuku?

"Vadinkite mus kaip norite, bet tik ne favoritais", - šyptelėjo "Olimpo SC" vadovas.

"FK Telšiai"

Štai ši ekipa yra ne kas kitas, o Telšių miesto ir jo apylinkių rinktinė, mesianti pirštinę kitoms pirmenybių komandoms.

"Neturime tokios gausos mažojo futbolo komandų, kaip Vilniuje. Todėl nutarėme sujungti vietinių 4-5 ekipų narius, sukurti rinktinę, pavadinti ją "FK Telšiais" ir sudalyvauti čempionate", - paaiškino komandos vadovas Paulius Macevičius.

"FK Telšių" gretose yra ir keletas futbolininkų iš "Futuramos" komandos, kuri praėjusių metų "Turo per Lietuvą" finalinėse varžybose sugebėjo užimti 2-ąją vietą.

Toks eksperimentinis sudėties darinys neabejotinai gali stokoti susižaidimo, todėl ir prognozuoti jų galimybes nėra paprasta.

"Apie tikslus turėtume kalbėti atsargiai, bet prizininkais norime tapti ir pasistengsime tai padaryti", - atviravo P.Macevičius.

Jo vadovaujamoje Telšių rinktinėje yra ir šio miesto komandos "Benefisas" narių. Ar surengs "Telšiai" benefisą LMFA varžybose - pamatysime netrukus.

Plungės FC "OSS"

Plungės miestą reprezentuos FC "OSS" komanda, atstovaujanti pramoninei įmonei "Oil Ship Service". Dar 2008-ųjų rugsėjį įkurtas klubas ėmė dalyvauti Plungės rajono pirmenybėse ir iš karto sudarė rimtą konkurenciją vietinėms komandoms, nuolat patekdamas tarp prizininkų.

"OSS" gretose rungtyniauja beveik vien plungiškiai ir tik vienas rietaviškis. Komandos vadovas Robertas Gibieža pasakojo, kad komplektuoti sudėtį LMFA varžyboms sekėsi nelengvai, kadangi nemažai vietinių vaikinų išsibarstę po kitus miestus. Be to, Plungės komanda "Babrungas" dalyvauja II lygos pirmenybėse, o tai taip pat įveda apribojimus, atsižvelgiant į varžybų nuostatus. Visgi daugiausiai senbuvių dėka buvo sulipdytas "OSS" sudėties tryliktukas.

Pernai "Turo per Lietuvą" finaliniame etape ketvirtfinalį pasiekę Plungės futbolininkai paslapčia pasvajoja apie aukščiausius tikslus 2017-ųjų čempionate, tačiau savo galimybes vertina objektyviai.

"Komandai reikėtų daugiau treniruočių, kuriose susirinktų pilna sudėtis, tačiau ir čia galimybės sunkios, nes kai susirenkame, ne visada visi. Daugmaž vienas kitą pažįstame, bet pasiruošimo čempionatui planų nepavyko įvykdyti 100 procentų. Tad galimybių vertinimas būtų labai atsargus, - kalbėjo R.Gibieža. - Žinome, kad galime iššauti, tikslas bus Top 3, tačiau tai padaryti bus labai sunku."

Klaipėdos "FC Suoliukas"

Tai komanda, tikriausiai originaliausiu pavadinimu visame turnyre. O jo sukūrimo istorija gana originali. Apie tai dar pernai papasakojo "FC Suoliuko" vadovas Andrejus Smyslovas: "Daugelis dabartinės komandos narių yra lankę sporto mokyklas, ne iš nuogirdų žino, kas yra futbolas. Tačiau prieš keletą metų sportą metėme. Vis tik prieš 3 metus nusprendėme vykti į mažojo futbolo 5 prieš 5 turnyrą Nidoje ir vėl susibūrėme. Didžiausias klausimas buvo - kaip vadinsimės? Norėjosi originalaus pavadinimo. Nutarėme tapti „Atsarginiu suoliuku“. Juk jei pralaimėsime ir liksime paskutiniai - niekas dėl to nepriekaištaus. Tačiau sekėsi neblogai, rezultatai vis gerėjo ir nusprendėme tapti „Suoliuku“."

"Suoliuko" nariai pastebimai progresavo bei pernai laimėjo "Turo per Lietuvą" etapą Druskininkuose, taip pat dalyvavo Baltijos taurės turnyre, jam rengiasi ir šiemet. Paklaustas apie tikslus LMFA čempionate, A.Smyslovas kiek padvejojęs tarė: "1-oji vieta".

Jo optimizmą stiprina solidesnė nei pernai komandos sudėtis. Tiesa, turnyro startas Varėnoje klaipėdiečiams gali būti keblus, nes komanda atvyks galbūt ne pajėgiausia sudėtimi. Be to, šiuo metu pagrindinis dėmesys skiriamas po savaitės Rygoje vyksiančiam Baltijos taurės turnyrui.

"Varėnoje svarbiausia atsilaikyti ir neprarasti daug taškų. Birželį tikimės papildyti savo sudėtį, susigrąžinti kelis senus narius ir nuo antrojo etapo pradėti žaisti pilna jėga", - planais dalijosi A.Smyslovas.

FK "Šilalė"

O štai šios Vakarų Lietuvos komandos atstovai nėra tokie optimistiški. 2016-ųjų "Turo per Lietuvą" varžybose Telšiuose likę antri, jie nusprendė deleguoti savo ekipą ir į LMFA pirmenybes.

"Šilalės" sudėtyje vyrauja vietiniai futbolininkai, besivaržantys Klaipėdos apskrities III lygos pirmenybėse.

Jiems LMFA čempionate konkretūs tikslai nekeliami. Na gerai - norima garbingai pabaigti sezoną, nes nerimaujama dėl emigracijos keliamų neigiamų padarinių.

"Vis dar vyrauja didelė problema, kad jaunimas sprunka iš Lietuvos. O mums tai ypač aktualu tampa vasarą, - paaiškino "Šilalės" klubo vadovas Artūras Vazbys. - Pernai sezoną pradėjome neblogai, tačiau vasarą jaunimas pakėlė sparnus ir vos ištempėme iki sezono pabaigos. Todėl šiemet nieko iš anksto neplanuojame. Tiesiog tikimės garbingai atstovauti savo kraštui."

SOSTINĖS KVARTETAS

"El Dorado"

Vilniečių "El Dorado" komandą galime laikyti pajėgiausia praėjusio sezono mažojo futbolo ekipa. Jie laimėjo 2016 metų "Turo per Lietuvą" varžybas, jie taip pat triumfavo Vilniaus MFL pirmenybėse, per visą sezoną nepatyrę nė vieno pralaimėjimo.

Teisę varžytis EMF Čempionų lygoje iškovoję "El Dorado" su dideliu nekantrumu laukė pirmojo LMFA čempionato starto.

"Šios varžybos bus itin įdomios - susirinks kietos ir galingos komandos. Per dieną teks sužaisti dvejas aukšto lygio rungtynes, o tokiomis sąlygomis ir pamatysime, ko iš tiesų kiekvienas yra vertas. Tikslai? Patys aukščiausi. Bet kokia vieta, žemesnė nei pirmoji, mūsų netenkina", - pareiškė komandos kapitonas Martynas Rašinskas.

Čempionų žaidimas šio sezono pradžioje gerokai strigo nepaisant to, kad ekipos sudėtis žiemą nepasikeitė. Tačiau Martynas teigė tikintis, kad viskas netrukus pagerės, sugrįš pernykščiai įgūdžiai.

Pagerėjimo jis tikisi jau Varėnos etape: "Šią išvyką derinome iš anksto, todėl tikimės į Varėną vykti stipriausios sudėties. Kiekvienos rungtynės čia bus svarbios - aukso vertės."

"Eagle Team-Žibintas"

Komanda, kurios pavadinimas verčiamas kaip "Ereliai", pernai išbandė kai ką neatrasto. Jie tapo pirmąja Lietuvos mažojo futbolo komanda, debiutavusia EMF Čempionų lygos varžybose. Ir nors jose nepavyko įveikti grupės varžybų etapo, džiaugėsi Slovėnijos Mariboro aikštyne įgyta neįkainojama patirtimi.

Dabar "Eagle Team-Žibintas" drauge su kitomis komandomis debiutuoja dar viename naujame turnyre, kuris taip pat suteiks naujos patirties.

Kaip ir principiniai varžovai "El Dorado", "Eagle Team" kelia sau tikslą nugalėti ir tapti Lietuvos čempionais. Tačiau apie tai kalba šiek tiek rezervuotai.

"Jei prieš Vilniaus MFL sezoną atsargiai sakiau, kad kovosime dėl 1 vietos, tai dabar ta atsarga trigubai didesnė, - sakė "Eagle Team-Žibinto" kapitonas Aleksandras Dergačiovas ir paaiškino, kodėl - Ne visi varžovai žinomi, daugelis pasistiprino II lygos žaidėjais, čia nėra limito III lygai. Žaisime skirtingose vietovėse ant skirtingos dangos, šeštadieniais, kai yra rizika prikelinėti žaidėjus po "šašlykų pikniko". Taigi, galima numatyti susirinkimo problemas, nes teks ir toliau pakeliauti."

Aleksandras svarstė, kad šioks toks vaizdas ims ryškėti po varžybų Varėnoje, kai bus galima pamatyti ir įvertinti kitas komandas, jų žaidimo lygį

"Visgi visiems linkiu sėkmės, žaidimo be traumų, o teisėjams - objektyvių ir korektiškų sprendimų", - pridūrė A.Dergačiovas.

FK "Riešė-Lindab"

Sostinės mažojo futbolo pasaulyje pernai visus žavėjo įnirtingos "El Dorado" ir "Eagle Team-Žibinto" kovos.

Tačiau pastaruoju metu į šių komandų ginčą bando įsiterpti ir ambicinga "Riešės-Lindab" komanda, atstovaujanti vieną iš Vilniaus priemiesčių.

"Riešės-Lindab" sudėtis nekinta jau kelis sezonus, jie rengia pastovias treniruotes, yra susižaidę, o šiemet jau laimėjo MFL Žiemos pirmenybės ir yra tarp lyderių Vilniaus MFL pirmenybėse.

Neabejotina komandos progreso priežastis yra ta, kad ją treniruoja buvęs garsus žalgirietis Stanislovas Danisevičius, suteikiantis naudingų patarimų.

Vienas iš komandos vadovų Tomas Guiskis vengė pasakoti apie tikslus, kuriuose Riešės komanda sau kels šiose varžybose. Visgi jis, kaip ir kiti, tikisi stiprios konkurencijos ir kovingų varžybų.

"Western Union Foundation"

Ketvirtasis vilniečių kolektyvas "Western Union Foundation" pernai žaidė tik trečiame sostinės MFL divizione, bet "Turo per Lietuvą" finalinėse varžybose sugebėjo patekti į ketvirtfinalį.

Ši komanda iš kitų išsiskirs legionierių gausa - joje bus net 11 užsienio valstybių atstovų.

Vieni kalba apie tikslą laimėti inauguracinį LMFA čempionatą. Kiti - apie siekį pasivaržyti dėl medalių. O "Western Union Foundation" vadovas Aurimas Andrulis neslepia, kad jiems svarbiausia bus mėgėjiško futbolo dvasia.

"Pernai sekėsi neblogai, tad ir šiemet norime gerai pasirodyti. Bet konkretaus tikslo nėra. Mes vertiname mėgėjiško futbolo dvasią ir atmosferą. O šios varžybos neabejotinai pulsuos šventine atmosfera, nes netrūks ne tik atkaklių kovų, bet ir smagios veiklos greta stadiono. Mėgausimės tuo", - neabejojo Aurimas.

Varėnos etapas "Western Union Foundation" komandai bus ir papildoma proga pasirengti Baltijos taurės varžyboms.

KAUNAS IR DZŪKIJA

Kauno "Arsenalas"

Vienintelė turnyre dalyvausianti Laikinosios Sostinės komanda yra "Arsenalas". Absoliučią jos narių daugumą - 13 iš 14 - sudaro žaidėjai, žiemą rungtyniavę šalies futsal lygoje.

"Komandos branduolys jau daug metų susiformavęs ir nesikeičia. Turime stiprų, vieningą lyg kumštis kolektyvą. Pasiilgome lauko futbolo ir nekantraudami laukiame naujo sezono starto", - aiškino "Arsenalo" atstovas Karolis Vasiliauskas.

Pernykščiame "Turo per Lietuvą" varžybų finale "Arsenalo" futbolininkai užėmė 3-iąją vietą.

"Patiko. Gera varžybų organizacija, aukštas komandų lygis, emocijos, azartas... Dėl šių priežasčių ilgai nedvejoję, nusprendėme dalyvauti ir šiais metais organizuojamame turnyre", - sakė kauniečių komandos vadovas.

Ir tikslai "Arsenalo" šiemet bus aukšti.

"Kadangi pernai likome treti, šiemet iškeltas tikslas būti trejetuke. O taip pat sieksime pasisemti daug gerų emocijų, puikiai praleisti laiką bei praplėsti akiratį žaidžiant su visos Lietuvos komandomis", - sakė K.Vasiliauskas.

Alytaus FK "Resė"

"Resės" komanda yra labai įdomi dviem aspektais. Pirmasis - absoliuti dauguma jos narių yra ragavę didžiojo futbolo duonos, žaidę A lygoje. Iš garsesnių pavardžių galima išskirti žymius Alytaus krašto futbolininkus Saulių Laibinį, Virginijų Miknevičių. O komandos vadovo Sigito Jančiausko teigimu, 70-80 proc. "Resės" žaidėjų su Alytaus "Dainavos" veteranų komanda varžosi šalies Senjorų pirmenybėse.

Būtent alytiškių amžius yra antroji įdomybė. "Resės" narių statistinis amžiaus vidurkis yra 42 metais. Tai 10-15 metų daugiau, nei kitų komandų. Tad ar solidus stažas nepakiš kojos? Juk per kiekvieną turą teks sužaisti po dvejas rungtynes.

"Dėl to pernelyg neišgyvename. Jei tik susirenka visa komanda - paprastai laimime, - tikino S.Jančiauskas. - Tik susirinkti pastaruoju metu darosi vis sunkiau. Dalyvaujame ir apskrities, ir veteranų pirmenybėse, tad visur spėti sunku."

Spėja "Resė" aplankyti ir kaimyninėje Lenkijoje organizuojamus turnyrus.

Apie tikslus Lietuvos mažojo futbolo pirmenybėse Sigitas kalba aptakiai. Tačiau aišku viena - jei "Resė" kaskart atsiveš optimalią sudėtį - bus rimta pretendentė į aukščiausias vietas.

Varėnos FK "Merkys"

"Merkio" komandai I etape teks išskirtinis dėmesys - juk jie bus šio etapo šeimininkais.

"Jaudulio dėl to tikrai nejaučiame. Dalyvausime ir Žalgiriadoje, todėl dabar rūpinamės, kaip surinkti optimalią sudėtį, kad gerai pasirodytume varžybose Varėnoje", - teigė komandai vadovaujantis Dmitrijus Krupovičius.

Pernykščiame "Turo per Lietuva" turnyre Varėnos futbolininkai pasirodė neprastai, finaliniame turnyre užėmė 4-ąją vietą. D.Krupovičiaus teigimu, per praėjusį pusmetį "Merkys" dar labiau pasistiprino, pasipildęs keliais salės futbolo komandos "Vievio žiedas" nariais.

Startuodami namie, varėniškiai tikisi pagriebti maksimalų taškų skaičių ir pakloti gerus pamatus tolesnėms sezono kovoms.

"Lygiosios mūsų niekada netenkina, visad kovojame tik dėl pergalės. Toks jau komandos požiūris. Ir dabar sakau, kad tikslas bus tapti čempionais. Žemesnio tikslo kelti nenorime. O kaip gausis - pamatysime", - nusijuokė D.Krupovičius.

1 turo susitikimai

12.00 val. "Resė" - "Telšiai", "Riešė" - "Arsenalas"

13.00 val. "Eagle Team-Žibintas" - "Olimpo SC", "Suoliukas" - "Western Union Foundation"

14.00 val. "Merkys" - "Šilalė", "OSS" - "El Dorado"

15.00 val. "Olimpo SC" - "Telšiai", "Arsenalas" - "Resė"

16.00 val. "Riešė" - "Western Union Foundation", "Šilalė" - "Eagle Team-Žibintas"

17.00 val. "Merkys" - "OSS", "Suoliukas" - "El Dorado"

Organizuoti LMFA čempionatą padeda Varėnos rajono savivaldybė, "Turtle Wax", "Areon", "OlyBet sporto baras".

 

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija