SOCCA

Mūsų partneriai:

2017-06-07

Po Alytaus etapo Lietuvos pirmenybėse - trivaldystė

Lietuvos mažojo futbolo asociacijos (LMFA) rengiamų šalies pirmenybių antrasis etapas buvo surengtas Alytuje. "Dainavos" mokyklos stadione komandos sužaidė po dar du susitikimus. Po jų varžybose pirmauja trys komandos, laimėjusios visas 4 žaistas rungtynes ir surinkusios po 12 taškų. Tai Varėnos "Merkys", Vilniaus "El Dorado" ir Alytaus "Rese".

REZULTATAI. "FC Suoliukas" - "FK Arsenalas" 2:5, "Olimpo SC" - "FK Merkys" 2:11, "FC OSS" - "FK Šilalė" 3:7, "El Dorado" - "Western Union Foundation" 7:5, "FK Telšiai" - "FK Riešė" 2:3, "FK RESE" - "Eagle Team-Žibintas" 8:1;

"Olimpo SC" - "FC Suoliukas" 2:6, "Western Union Foundation" - "FK Merkys" 1:7, "El Dorado" - "FK Šilalė" 7:5, "Eagle Team-Žibintas" – „FK Arsenalas“ 3:4, "FC OSS" - "FK Telšiai" 1:9, "FK RESE" - "FK Riešė" 3:0.

LYDERIAI. Nors LMFA pirmenybėse vyrauja trivaldystė, pirmoji vieta kol kas priklauso Varėnos "Merkio" komandai, susikrovusiai įspūdingą +21 įvarčių pranašumą. Alytaus etape varėniškiai pasismagino kaip reikiant, Mažeikių "Olimpo SC" ir Vilniaus "Western Union" komandoms iš viso sudėjus atseikėję 18 įvarčių. Per 100 minučių. "Realizacija negali nedžiuginti, tačiau svarbiausia yra pergalės", - sakė komandos vadovas Dmitrijus Krupovičius.

Pirmame dienos mače Dmitrijus solidžiu "pokeriu" prisidėjo prie tvirtos saviškių pergalės 11:2 prieš "Olimpo SC". Mažeikiškiai pirmieji išsiveržė į priekį. Bet atkaklieji dzūkai nenusileido ir puikiai gindamiesi, skaudžiai baudė žemaičius itin efektingose kontratakose. Mače su "Western Union" Varėnos komanda laimėjo 7:1, išnaudodama savo ilgesnį suolelį ir gausesnes šviežių jėgų atsargas. "Merkys" vėl praleido pirmasis, bet nepalūžo ir vėliau triuškino vilniečius. "Western Union" akivaizdžiai trūko jėgų, kurias jie paliko kovingose rungtynėse (5:7) su "El Dorado".

Tad po Alytaus etapo "Merkio" komanda įsitaisė pirmoje lentelės vietoje. Nereikia pamiršti, kad kol kas jiems tvarkaraštis buvo palankus - pirmasis etapas vyko gimtoje Varėnoje, antrasis - gretimame Alytuje. "Žinoma, trumpesnė išvyka reiškia mažiau nuovargio ir daugiau jėgų. Kaip seksis ilgoje kelionėje į Telšius - sunku pasakyti. Nuovargio faktorius gali atsiliepti. Tačiau mes visuomet pasiryžę kovoti tik dėl pirmosios vietos", - tvirtino D.Krupovičius.


KRITIKA. Kartais būna, kad net po laimėtų rungtynių komandos nebūna patenkintos žaidimu, nes yra reiklios sau ir kelia aukštus reikalavimus. Nebuvo patenkintas vienų varžybų favoritų "El Dorado" kapitonas Martynas Rašinskas, kurio nesužavėjo dvi pergalės vienodu rezultatu 7:5 prieš "Western Union" ir "Šilalės" komandas.

"Tenkina tik rezultatai ir pelnyti taškai. Daugiau nieko. Buvo sunkus turas ir sunki diena. Per savaitę sužaidėme ketverias rungtynes, tad smagu, kad pavyko šį ciklą baigti pergalingai", - teigė "El Dorado" kapitonas.

Mače su "Western Union" "El Dorado" komanda du kartus turėjo dviejų įvarčių pranašumą ir du kartus jį iššvaistė. Tik didelių pastangų dėka paskutinėmis minutėmis pavyko primušti įvarčių ir palaužti varžovus. Žaidžiant su "Šilale", apskritai teko vytis varžovus. Puolime vilniečiams viskas ėjo neblogai, tačiau gynyba vertė griebtis už galvų. Varėnoje "El Dorado" sugebėjo išlaikyti savo vartus sausus. O iš Alytaus parsivežė 10 praleistų įvarčių ir tik efektyvus puolimas leido neprarasti taškų.

"Manome, kad tokia gynyba yra dėl nuovargio. Kovojame, krentame, nespėjame atsikelti, nespėjame bėgti paskui varžovus. Kaip minėjau, svarbiausia yra pasiekti rezultatai, nes Lietuvos pirmenybėse bent vienas kluptelėjimas gali kainuoti medalius", - sakė M.Rašinskas.

ŠEIMININKAI. Dvi pergales iškovojo ir antrojo etapo šeimininkai Alytaus "Rese" futbolininkai. Sakoma, kad namie ir sienos padeda. O dar tiksliau - savų žiūrovų parama ir puikiai pažįstama "Dainavos" stadiono aikštės danga. Ant jos alytiškiai jautėsi puikiai ir taip pat įsirašė dvi pergales į savo sąskaitą. Pirmose rungtynėse "Rese" tiesiog apibėgo prastai susirinkusią "Eagle Team-Žibinto" komandą, žaidusią be keitimų. Aukštą tempą bei žaidimo spartą pademonstravusi Alytaus ekipa pranoko varžovus net 8:1. Jau po 15 minučių kovos šeimininkai buvo priekyje 3:0 ir nekilo abejonių, kad gali iššvaistyti pranašumą. Šiame mače įvarčius sugebėjo pelnyti net šeši skirtingi žaidėjai. Tai rodo puikų veteranų komandos puolimo arsenalą.

Buvusio "Dainavos" futbolininko Sauliaus Laibinio treniruojama "Rese" komanda pademonstravo solidų futbolą ir antrose rungtynėse 3:0 pranoko "Riešės" ekipą iš Vilniaus. Prityrę alytiškiai šiame mače labai solidžiai sužaidė ginantis, užgniaužę visus oponentų bandymus atakuoti ir dažniausiai leidę jiems apsiriboti tik tolimais, bet nelabai pavojingais smūgiais.

Lietuvos čempionate "Rese" startavo 4 pergalėmis iš eilės. Paklaustas, kas bus toliau, alytiškių vartininkas Egdijus Baranauskas šyptelėjo: "Ir toliau reikia žaisti savo žaidimą. Tokių gerų rezultatų nesitikėjome, tačiau mums padeda geras susižaidimas ir savitarpio supratimas aikštėje. Lauksime kovų su "Merkiu" ir "El Dorado". Mums "Merkys" yra principinis varžovas, jam esame nemažai kartų pralaimėję, tačiau "El Dorado" komandą laikome stipresne."

NUVYLĖ. Vienas favoritas į LMFA pirmenybių nugalėtojų titulą tikriausiai jau nepretenduos. Tai - praėjusio sezono MFL taurės laimėtojai Vilniaus "Eagle Team-Žibintas". Sezoną pradėję dviem užtikrintomis pergalėmis prieš Mažeikių ir Šilalės komandas, "Ereliai" Alytuje patyrė du skaudžius pralaimėjimus. Nesusirinkusi ir be keitimų atvykusi komanda atrodė nekonkurencingai. Į aikštę jie ėjo be keitimų, žaidėjo aprangą teko vilktis net antrajam komandos vartininkui. Natūralu, kad tokiomis pajėgomis rimčiau pasipriešinti darniai ir susižaidusiai "Rese" komandai nebuvo galimybių (1:8).

Antrasis turo mačas su Kauno "Arsenalu" prasidėjo taip, kad atrodė, jog vilniečiai ir vėl bus sutriuškinti. Per 15 minučių Kauno komanda įmušė 4 kartus ir pirmavo 4:0. Bet tuomet "Arsenalo" komanda nusiramino ir atsipalaidavo, o už tai vos nebuvo nubausta. "Eagle Team-Žibintas" spėjo atsakyti trimis įvarčiais. Galėjo ir lygiąsias išplėšti, bet paskutinis smūgis nebuvo tikslus.

Štai taip brangiai "Eagle Team" kainavo nesusirinkimas, pagrindinių žaidėjų užimtumas vaikų bei jaunimo futbole ir traumos. Tad ir komandos vadovas nelinksmai pripažino, kad jie čempionatą jau pralaimėjo, nes atkovoti tuos 6 taškus nuo lyderių trejeto kažin ar įmanoma.

ARSENALAS. Kaunietiškas "Arsenalas" Alytuje džiaugėsi šešiais taškais bei sugrįžo į kovą dėl aukščiausių vietų. Be pergalės prieš "Eagle Team", kauniečiai užtikrintai ir pelnytai 5:2 nugalėjo Klaipėdos "Suoliuką". Maksimalius tikslus LMFA pirmenybėse keliantys kauniečiai savo koziriu laiko susižaidimą ir gerus tarpusavio santykius. Ši komanda ta pačia sudėtimi dalyvauja ir Futsal čempionate. Nors apsiprasti prie lauko futbolo jiems prireikė laiko, bet jie netrukus žada dar efektyvesnį futbolą. Beje, klausimų gali kelti komandos pavadinimas - "Arsenalas" daugeliui asocijuojasi su gerokai žinomesniu to paties vardo klubu. Tačiau kauniečių "Arsenalo" atstovas Ruslanas Bykovas patikino, kad jie neturi jokių sąsajų ar aliuzijų nei su Londono, nei su kitais "Arsenalais". Tiesiog yra kaunietiškas "Arsenalas", kurio nariai palaiko įvairiausius klubus tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

VILNIEČIAI. Tarp 12 Lietuvos čempionato komandų net 4 atstovauja Vilniaus miestui ir regionui. Kol kas sostinės garbę geriausiai gina "El Dorado", žengianti tarp lyderių. Ne visą savo potencialą išnaudoja "Eagle Team-Žibintas". Kaip ir jie, 6 taškus yra surinkusi "Riešės" komanda. Riešės miestelio ekipa antrame etape 3:2 išplėšė pergalę prieš "Telšius", bet 0:3 neprilygo Alytaus "Rese" komandai. "Riešės" ekipą treniruojantis Stanislovas Danisevičius po varžybų sakė, kad komandos rezultatai yra "normalūs", nes prieš sezoną jie kažko panašaus ir tikėjosi. O dabartinės pozicijos lentelės viduryje atspindi realų komandos potencialą. Kol kas be taškų lieka kiti vilniečiai, "Western Union Foundation". Praleidę Varėnos etapą dėl vidinių problemų ir gavę du techninius pralaimėjimus, jie liko be taškų ir Alytuje. Ten lygioje kovoje 5:7 pralaimėta "El Dorado", o rimčiau pasipriešinti "Merkiui" nepavyko - 1:7. 

NEPATENKINTI. Nepatenkinti savo pasirodymu yra Klaipėdos "Suoliuko" atstovai. Ilgokos kelionės skersai Lietuvos į Dzūkiją iš jų atima tam tikrą kiekį jėgų, dėl ko vėliau žengiant į aikštę būna sunku įsivažiuoti. Tik išlipę iš automobilių, klaipėdiečiai 2:5 neprilygo "Arsenalui", bet antrame turo mače 6:2 pranoko Mažeikių komandą. "Suoliukas" pradėjo Žemaitijos derbį atsilikdamas 0:2, tačiau kantrybė ir užsispyrimas padėjo pasiekti savo ir persverti rezultatą. "6 taškai iš 12 galimų kol kas netenkina, nors sezonas tik prasideda. Esame įpratę žaisti 8 prieš 8, o kai aikštėje šeši žaidėjai, mums pristinga techninių įgūdžių, - paaiškino "Suoliuko" vadovas Andrejus Smyslovas. - Tikimės, kad kituose etapuose rezultatai bus geresni, nes laukia trumpesnės kelionės."


STAIGMENA. Pastarieji "Eagle Team-Žibinto" nesėkmingi rezultatai buvo labai netikėti, nors juos lėmė sudėties formavimo aplinkybės. Tačiau Plungės "OSS" prasti pasiekimai yra dar didesnė staigmena. Baltijos taurės turnyre puikiai pasirodę plungiškiai LMFA varžybose dar nėra pelnę taškų. Paklaustas, kas nutiko komandai, "OSS" vadovas Robertas Gibieža svarstė: "Geras klausimas, į kurį vis dar ieškome atsakymų, o beieškodami patiriame gėdingus pralaimėjimus. Viena priežastis yra ta, kad mums labai trūksta vidurio gynėjo. Baltijos taurės turnyre turėjome vidurio gynėją, kuris labai prisidėjo prie gero pasirodymo, tačiau negali padėti LMFA čempionate."

Žinoma, net ir be minėto gynėjo Plungės komanda yra verta turėti daugiau nei nulį taškų. Vis tik dažna rotacija, žaidėjų kaitaliojimas neprisideda prie paties žaidimo gerinimo. O Alytuje "OSS" patyrė dar du skaudžius smūgius - 3:7 neatsilaikė prieš "Šilalę" ir net 1:9 pralaimėjo "Telšiams".

"Dar prieš sezoną minėjau, kad mūsų pasiruošimas nebuvo šimtu procentų optimalus, o tai taip pat lemia prie tokius rezultatus. Klausimų daug. Yra apie ką pagalvoti, išanalizuoti. Neabejojame, kad galime pasirodyti geriau. Po kito etapo varžybose bus ilga pertrauka, tuomet galėsime pasiruošti rudeniui", - kalbėjo R.Gibieža.


TELŠIAI. Ką gali namų sienos ir paranki aikštės kokybė, netrukus galės pademonstruoti 6 taškus surinkusi "FK Telšių" komanda. Trečiasis LMFA pirmenybių etapas jau birželio 10-ąją vyks Telšių stadione. O į jį smagiai žemaičiuodamas kviečia Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas.
 


Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2
Karolis Vasiliauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija