SOCCA

Mūsų partneriai:

2018-05-16

Pirmasis LMFA čempionato turas: komandų pasiruošimas, tikslai ir spėjimai (I dalis)

Jau šį šeštadienį Alytuje prasidės Lietuvos mažojo futbolo čempionatas, kurį organizuoja Lietuvos mažojo futbolo asociacija. Prieš pirmąjį čempionato turą visus Jus jau supažindinome su visomis keturiolika komandų, kurios kovos dėl stipriausios Lietuvos ekipos vardo.


Dabar atėjo laikas sužinoti, kaip komandoms sekasi ruoštis pirmajam turui, kuriame jos visos sužais po dvi rungtynes. Kiekvienos ekipos vadovo paklausėme apie pasiruošimą pirmajam ratui, komandos nuotaikas ir tikslus, pasikeitimus sudėtyje ir paprašėme spėti, kokiu rezultatu pasibaigs pirmojo turo rungtynės. Štai kokių atsakymų sulaukėme:


FK „Rese“ (Alytus)


Pasiruošimas: FK „Rese“ pasiruošimą mažojo futbolo Lietuvos čempionatui surengė dalyvaudama „Žalgiriadoje“ ir ten iškovojo pirmąją vietą. „Rese“ 3:0 nugalėjo Klaipėdos ekipą, 3:2 įveikė Panevėžio miesto ekipą, 2:0 palaužė vilniečius ir 5:0 sutriuškino šeimininkę Marijampolės ekipą.


Nuotaikos ir tikslai: „Norai pas visus dideli, bet galimybės ir sveikatos parodys“, – sakė „Rese“ vadovas Sigitas Jančiauskas.

 

Pasikeitimai sudėtyje: „Liko visi tie patys pensininkai ir keli jaunuoliai“

 

Totalizatarius: Tikslių rezultatų „Rese“ spėti nepanoro, bet pareiškė: „Laimėsime abi rungtynes“.


FK „Merkys“ (Varėna)


Pasiruošimas: „Pasiruošimas vyksta visai neblogai, dalyvaujame įvairiuose turnyruose, tik gaila, kad žaidęjai atstovauja skirtingoms komandoms ir nepavyksta surinkti visų vienu metu, bet visi komandos nariai palaiko fizinę formą ir tikimės, kad Alytuje susirinks visi“, – sakė „Merkio“ vadovas Dmitrij Krupovič.


Nuotaikos ir tikslai: „Nuotaikos be abejo yra puikios, labai laukiame čempionato pradžios, o mūsų tikslai – tik patys aukščiausi“.

 

Pasikeitimai sudėtyje: „Keletas žaidėjų išvyko dirbti į užsienį, tad gaila, kad jų šiemet nebus su mumis. Tačiau patys pasistiprinome keliais futbolininkais iš FK „Viltis“ klubo ir keliais žaidėjais, kurie praėjusiais metais rungtyniavo Alytaus „Dainavoje“. Jei visi mūsų žaidėjai atsakingai žiūrės į čempionatą, tada šiemet būsime žymiai pavojingesni varžovai“.

 

Totalizatarius: „4:2 įveiksime „El Dorado“ ir 2:1 nugalėsime „Arsenalą“.


FK „Arsenalas“ (Kaunas)


Pasiruošimas: „Komandoje gera, darbinė ir kovinė nuotaika, visi žaidėjai sveiki ir pasiruošę čempionato startui. Kartu treniruojamės ir laukiame čempionato pradžios“, – teigė „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas.


Nuotaikos ir tikslai: „Nuotaikos tiktai teigiamos, visa komanda išsiilgus gero lygio futbolo rungtynių, azarto ir kovos. Šių metų tikslas – apginti čempionų titulą. Žinoma, bus sunku, bet dėsime visas pastangas, kad pavyktų pakartoti praeitų metų pasiekimą“.

 

Pasikeitimai sudėtyje: „Pavyko išlaikyti komandos branduolį nepasikeitusį. Startuosime su beveik nepasikeitusia sudėtimi, lyginant su praeitų metų čempionatu“.

 

Totalizatarius: „Arsenalas“ 2:1 „Orfa“ ir „Merkys“ 0:1 „Arsenalas“.


FK „Suoliukas“ (Klaipėda)


Pasiruošimas: „Specialiai čempionato pirmajam turui nesiruošėme. Neseniai prasidėjo Klaipėdos pirmenybės, kur ir žaidžiame bei taip stengiamės įgauti sportinę formą“, – kalbėjo „Suoliuko“ vadovas Andrej Smyslov.


Nuotaikos ir tikslai: „Nuotaikos geros, tikslas susirinkti į rungtynes bent su keliais keitimais, o ne be jų, kaip buvo praeitais metais. Dėl to ir žaidėjų sąrašas šiais metais yra ilgesnis“.

 

Pasikeitimai sudėtyje: „Prisijungė keli žaidėjai iš kitų Klaipėdos komandų, tačiau savo gretose neturime žaidėjų iš II lygos, visi mėgėjai, negaunantys už futbolą pinigų“.

 

Totalizatarius: „Nesinori spėti savo komandos rezultatų, bet tikimės, kad jie bus teigiami“.


FK „Imsrė“ (Jurbarkas)


Pasiruošimas: „Rungtynėms kartu su komanda beveik nesiruošėme, kadangi daugelis mūsų studijuoja skirtinguose Lietuvos miestuose, negalime visi kartu susirinkti į stadioną ir gerai pasiruošti, tad labiau teko ruoštis individualiai. Per šį pasiruošimo laikotarpį visgi teko sudalyvauti keliose rungtynėse“, – atskleidė „Imsrės“ vadovas Matas Venslauskas.


Nuotaikos ir tikslai: „Komandoje vyrauja puikios nuotaikos, visi su nekantrumu laukiame naujų iššūkių, o kiekvienos komandos tikslas turi būti vienas nugalėti. Na, o kaip ir kiek pavyks nugalėti, pamatysime jau šeštadienį“.

 

Pasikeitimai sudėtyje: „Pasipildėme keliais žaidėjais iš mūsų nuolatinių varžovų rajono salės futbolo pirmenybių, tačiau jie prisijungia prie mūsų kiekvienais metais lauko sezone, tai praktiškai jie visada yra mūsų komandos dalis, na, o taip pat į pirmąjį čempionato turą vyksime su keletu nuostolių, kadangi komandoje  iš rikiuotės iškrito du pagrindinės sudėties žaidėjai“.

 

Totalizatarius: „Pergalės 4:2 prieš „Telšius“ ir 3:1 prieš „Eagle Team“.


FK „Telšiai“ (Telšiai)


Pasiruošimas: „Ruošiamės įprastai, komanda treniruojasi įprastu rėžimu“, – trumpai atsakė „Telšių“ vadovas Paulius Macevičius.


Nuotaikos ir tikslai: „Nuotaikos geros, be įtampos, bet nusiteikimas kovinis. Planas garbingai kovoti, siekti prizinių vietų. Minimalus planas būtų užimti aukštesnę vietą nei pernai“ (pernai buvo užimta šešta vieta, - aut. pastaba).

 

Pasikeitimai sudėtyje: „Komandos branduolys išliko nepakitęs. Neaiški situacija tik dėl mūsų kapitono Laimono Šapo, kuris yra patyręs traumą ir nėra aišku kada jis galės prisijungti prie komandos. Prie ekipos šiais metais prisijungė ir keli nauji veidai – Paulius Ukrinas ir Tomas Vyšniauskas. Tikimės, kad naujokai padės komandai siekti aukščiausių tikslų“.

 

Totalizatarius: „Pernai mums sunkiai sekėsi pirmasis turas, bet šiemet esame nusiteikę laimėti abi rungtynes 5:2 prieš „Imsrę“ ir 6:3 prieš „Šilalę“.


FC OSS (Plungė)


Pasiruošimas: „Pasiruošimas, jeigu ir vyksta, tai atskirai, nes visi „išsibarstę“ po atskirus miestus. Kas turi galimybę, žaidžia futbolą“, – atskleidė OSS vadovas Robertas Gibieža.


Nuotaikos ir tikslai: „Nuotaikos ne tokios optimistinės, kaip buvo anksčiau, nes. kaip ir visada, prieš pat čempionatą susidūrėme su besitęsiančia problema – žaidėjų stoka. Lyg ir buvo viskas gerai, tačiau paskutiniu metu, tai dėl vienų, tai dėl kitų priežasčių, ne visi gali dalyvauti Lietuvos mažojo futbolo čempionate“.

 

Pasikeitimai sudėtyje: „Iš pradžių šiam sezonui pasistiprinome  nauju vartininku, nes tiesiog įvyko vartininkų kaita. Senieji išėjo į kitas komandas. Dar vienas žaidėjas buvo sutikęs padėti ekipai LMFA čempionate, tačiau išvyko į užsienį. Tai paskutinėmis dienomis sulaukėme 2 žaidėjų pagalbos Alytaus etape. Taip pat vienas žaidėjas perėjo į kitą ekipą, kuri taip pat žais Lietuvos mažojo futbolo čempionate. Žodžiu, verčiamės kaip tik išeina, bet lengva nėra“.


Totalizatarius: „Eagle Team – Žibinta“ 1:2 FC OSS, FC OSS 3:2 „El Dorado“.



Laukite tęsinio…

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija