SOCCA

Mūsų partneriai:

2018-05-30

Antrasis LMFA čempionato etapas: Į Telšius komandos atvyks nusiteikusios kovingai (I dalis)

Prieš kiek mažiau nei dvi savaites keturiolika komandų iš visos Lietuvos pradėjo varžytis Lietuvos mažojo futbolo asociacijos organizuojamame Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionate. Tada jos Alytuje sužaidė po dvi rungtynes, o šį šeštadienį (birželio 2 d.) scenarijus kartosis tik viskas jau vyks Telšiuose.


Į Žemaitijos sostinę atvykusios komandos vėl turės sužaisti po du mačus ir, žinoma, tikėsis tik pergalių, bet, kaip jau parodė etapas Alytuje, lengva čia tikrai niekam nebus ir prognozuoti nugalėtojus yra sudėtinga. Praėjusiame etape tik keturios komandos iškovojo abi pergales, todėl bus įdomu pamatyti, kiek šįkart bus tokių komandų.


Prieš šį etapą vėl pakalbinome visas komandas ir šiandien pateiksime pusės komandų (septynių) pamąstymus apie artėjantį etapą ir jų spėjimus, kaip pasibaigs rungtynės.


 

FK „Telšiai“ (Telšiai)

 

Tai bus vienintelė komanda, kuriai niekur vykti nereikės, nes ji žais namuose. Telšių ekipa tikėsis, kad namų sienos jai padės ir antrasis etapas susiklostys žymiai geriau nei pirmasis, kadangi pirmasis buvo tiesiog tragiškas. „Telšiai“ pralaimėjo abu žaistus mačus Alytuje ir pralaimėjo užtikrintai – 1:6 prieš „Imsrę“ ir 2:8 prieš FK „Šilalę-Prolain“.

„Po pirmojo etapo nuotaikos prastos. Patyrėme fiasko, skaudžiai pralaimėjome abi rungtynes. Buvo problemų dėl drausmės, dėl to į Alytų atvykome be keitimų, o iš to sekė atitinkami rezultatai“, – pagrindinę pralaimėjimo priežastį atskleidė komandos vadovas Paulius Macevičius.

Kaip ir minėjome, šįkart FK „Telšiai“ žais namuose, todėl komandos sudėtis turėtų būti ilgesnė ir keitimų tikrai bus. P. Macevičius taip pat tikisi, kad namų sienos padės jo komandai laimėti prieš FK „Arsenalą“ ir FK RESE klubus.

„Antrasis etapas vyks Telšiuose, todėl bandysime reabilituotis turnyrinėje lentelėje. Visgi iš esmės savo žaidimo keisti neketiname. Susitvarkysime su drausmės problemomis ir, manau, to pakaks. Kadangi žaisime namų aikštėje, bandysime surinkti geriausią savo sudėtį“, – ambicijų atsitiesti po dviejų pralaimėjimų neslėpė „Telšių“ vadovas.

Totalizatorius: „Antrajame etape lauks pajėgūs varžovai, bet tikime savimi ir galime pasiekti abi pergales. Mano spėjimai: FK Telšiai 5:4 FK Arsenalas ir FK Telšiai 4:2 FK RESE“.



FK RESE (Alytus)

 

Namuose žaidusi FK RESE ekipa įrodė, kad namų sienos tikrai padeda ir laimėjo abi žaistas rungtynes. Pirmajame mače RESE 6:4 palaužė FK „Ryto“ ekipą, o antrose rungtynėse vargo, bet galiausiai 4:3 nugalėjo SC SANED futbolininkus iš Joniškio. Šeši taškai iš tiek pat galimų yra puikus rezultatas, todėl į Telšius alytiškiai atvyksta geros nuotaikos.

„Po dviejų pergalių nuotaikos tikrai geros ir kitokios jos būti negalėtų“, – sakė RESE vadovas Sigitas Jančiauskas, kuris taip pat pripažino, kad tas geras nuotaikas kartais uždengia nežinomybės debesys.

„Visgi, laukiant antrojo etapo, geras nuotaikas kartais pakeičia nerimo nuotaikos, nes niekada iki paskutinės dienos nežinai ar surinksi optimaliausią sudėtį ir visi vaikinai galės atvykti.Galima planuoti, kad turėsime visus žaidėjus, bet tik paskutinę dieną taps aišku, kokią sudėtį atsivešime į Telšius“, – pridūrė S. Jančiauskas.

RESE ekipa Telšiuose nežada išradinėti dviračio ir prieš FK „Orfa“ bei šeimininkus „Telšius“ žais taip, kaip tą darydavo visados: „Savo žaidimo braižą turime ir jį pakeisti jau būtų sunku. Kaip suprantame futbolą, taip ir žaidžiame“.

Totalizatorius: FK RESE vadovas S. Jančiauskas nesiryžo spėti tikslių rezultatų, bet pabrėžė, jog ir vėl tikisi dviejų pergalių.


FC OSS (Plungė)

Į Telšius atvykstanti FC OSS komanda iš Plungės yra ne itin geros nuotaikos, o dėl to kalti yra pirmojo etapo rezultatai. Alytuje OSS viename mače dar kovojo, bet 3:7 nusileido „Eagle Team – Žibintas“ klubui, tačiau antrose rungtynėse patyrė triuškinančią nesėkmę ir pasiekė Lietuvos mažojo futbolo čempionato antirekordą – FK „El Dorado“ klubui buvo pralaimėta net 1:18. Tiek įvarčių per vieną mačą nebuvo praleidęs niekas, o FC OSS atrodė visiškai bejėgiai. Prie to prisidėjo ir patirta vartininko trauma, todėl antrajame kėlinyje į vartus teko stoti aikštės žaidėjui. Vis dar nėra aišku ar vienintelis OSS vartininkas spės pasveikti, todėl komandos nuotaikos nėra geros.

„Po pirmojo etapo nuotaikos blogos, nes pralaimėjome abi rungtynes iš eilės, o antrosiose, patyrus vartininkui traumą, buvome sutriuškinti ir pasiekėme antirekordą. Artėjant antrajam etapui, laukiame naujienų ar spės pasveikti mūsų vienintelis vartininkas, tai tokios ir nuotaikos“, –kalbėjo komandos vadovas Robertas Gibieža.

„Mums tiesiog trūksta ilgesnio atsarginių suolelio, ko tikimės Telšių etape. Tačiau, jeigu nepasveiks mūsų vartininkas, o su jais labai sunku, tai nežinau kaip bus. Mėginsime ieškoti pamainos, bet tai labai sunku. Gal kažkas padės vienam etapui pasaugoti mūsų vartus. Alytuje mūsų sudėtis nebuvo pilna, tai tikimės pilnesnės, o tada bus tikrai daug geriau nei Alytuje“, – ginklų sudėtį FC OSS vadovas nesiruošia.

Totalizatorius: Po pirmojo etapo rezultatų ir neaiškios sudėties, FC OSS vadovas R. Gibieža šįkart atsisakė spėti rungtynių su FK „Šilale-Prolain“ ir FK „Rieše“ rezultatus: „Šį kartą nedrįstu spėti, nes situacija visiškai neaiški dėl vartininko ir šiaip kas per sudėtis bus Telšių etape“.



„Eagle Team – Žibintas“ (Vilnius)

„Eagle Team“ komanda pirmajame etape atrodė tikrai galingai ir iškovojo dvi pergales. Pirmose rungtynėse 7:3 krito jau minėtas FC OSS klubas, o antrose rungtynėse 9:3 buvo sutriuškintas Jurbarko FK „Imsrė“ klubas.

Tose rungtynėse „Eagle Team“ sulaukė ne vieno pastiprinimo iš kitų Lietuvos komandų, todėl ir šiame ture „Ereliai“ ketina sulaukti naujo arsenalo iš kitų ekipų, o jo gali prireikti, nes nuvykti iš Vilniaus į Telšius nėra taip paprasta, todėl kiekvienas žaidėjas komandai gali būti be galo svarbus.

Telšiuose „Eagle Team“ žais su Joniškio SANED klubu ir jiems puikiai pažįstama Vilniaus FK „Ryto“ komanda, todėl „Eagle“ yra nusiteikę gerai ir vėl tikisi iškovoti dvi pergales. Tiesa, padėti jų pasiekti negalės komandos vadovas Aleksandras Dergačiovas, kuris šiuo metu atostogauja ir jo nėra Lietuvoje.

„Po pirmojo etapo nuotaikos yra geros – 6 taškai taupyklėje. Laukiame antrojo etapo, tik gaila, kad aš pats negalėsiu dalyvauti, bet žaisime su SANED – jie taškų dar neiškovojo, pralaimėjo „Suoliukui“ ir Alytaus komandai, todėl, manau, kad tai tikrai įkandamas varžovas. Kas liečia „Ryto“ ekipą, tai yra puikiai pažįstamas varžovas ir tikiuosi, kad vyrai nenuvils“, – sakė A. Dergačiovas.

„Mūsų žaidimo braižas antrajame etape išliks toks pat, kaip ir pirmajame. Labai svarbu išlaikyti tuos pačius žaidėjus, bet, deja, rotacijos išvengti nepavyks. Tik etapo dieną tiksliai žinosime kokį sąstatą turėsime. Kitas dalykas – atstumas. Manau, kad visoms Rytų Lietuvos komandoms bus ženkliai sunkiau susirinkti dėl nemažos kelionės. Visgi sulauksime pastiprinimo iš kelių mūsų legionierių ir dar turėtų prisijungti vienas žaidėjas iš Kauno“, – apie pasiruošimą antrajam etapui kalbėjo „Eagle Team“ vadovas.

Totalizatorius: Praėjusiame etape vieną rezultatą tiksliai atspėjęs A. Dergačiovas bando ir vėl – „Eagle Team“ 5:3 SANED ir „Eagle Team“ 6:4 „Rytas“.


FK „Merkys“ (Varėna)

Varėnos FK „Merkys“ iš Alytaus išvažiavo su vienu tašku, tačiau grįžę namo sužinojo, kad to taško jie visgi negavo. Pirmąsias savo rungtynes „Merkys“ 1:3 pralaimėjo „El Dorado“ klubui, bet antrajame mače 2:2 sužaidė su FK „Arsenalu“. Visgi po rungtynių paaiškėjo, kad „Merkio“ komandoje žaidė neregistruotas žaidėjas, todėl komandai buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas rezultatu 0:5.

Be taškų likusi „Merkio“ komanda nosies nenukabina, o komandos vadovas Dmitriij Krupovičius prisiima atsakomybę už neužregistruotą žaidėją ir tikisi, kad antrajame etape jo komanda jau džiaugsis pirmaisiais taškais.

„Nuotaikos nekokios, kai patirti abu pralaimėjimai, bet dar nėra vėlu kažką pakeisti,tad galvų nenuleidžiame“, – šypsodamasis kalbėjo D. Krupovičius.

Kaip ir daugelį komandų, taip ir „Merkį“ kamuoja nežinomybės klausimas, nes Varėnos klubas vis dar nežino kokios tiksliai sudėties atvyks žaisti į Telšius prieš FC „Suoliuką“ ir FK „Šilalę-Prolain“ klubus.

„Sunku pasakyti ar keisime savo žaidimą, nes nežinome kokios sudėties būsime, todėl tik būdami vietoje spręsime kaip žaisti. Visgi manau, kad komandoje išliks tie patys žaidėjai ir galbūt dar atvyks dar keli, kurie negalėjo žaisti Alytuje“, – atskleidė „Merkio“ ekipos vadovas.

Totalizatorius: „Surizikuosiu ir vėl spėsiu mūsų naudai – abi rungtynes laimėsime rezultatu 2:1“, – savo spėjimą pateikė D. Krupovičius.

 

FK „Riešė“ (Vilnius)

 „Riešės“ komanda iš Alytaus grįžo su tašku, bet dėl to ekipa visiškai neliūdėjo, o komandos treneris Stanislovas Danisevičius liko patenkintas savo ekipos žaidimu. Pirmąjį mačą „Riešė“ 2:4 pralaimėjo FK „Šilalės-Prolain“ ekipai, o antrosios rungtynės su FC „Suoliuku“ pasibaigė taikiai 4:4. „Rieše“ sau itin aukštų tikslų Lietuvos čempionate nekelia, bet tikrai nežada lengvų rungtynių jokiam varžovui, todėl Telšiuose „Imsrės“ ir OSS klubai sulauks rimto „Riešės“ pasipriešinimo.

Nuotaikos komandoje geros, nekantriai laukiame antrojo etapo. Visgi dar nežinome, kaip žaisime ir tą nuspręsime tik rungtynių dieną“, – teigė komandos vadovas Tomas Guiskis.

„Sudėtis išliks maždaug ta pati ir labai tikiuosi, kad pavyks daugumai žaidėjų sudalyvauti Telšių etape. Sulauksime ir pastiprinimo. Mykolas Kaveckas ir Vadimas Pinko grįžo į Lietuvą po darbų ir labai jų laukiame savo komandoje“, – apie galimus pokyčius sudėtyje užsiminė T. Guiskis.

Totalizatorius: „Šį kartą atsisakysiu būti orakulu“, – šypsodamasis T. Guiskis mandagiai atsisakė spėti būsimų rungtynių rezultatus.


FC „Suoliukas“ (Klaipėda)

Iš Klaipėdos į Alytų atvykęs FC „Suoliukas“ turėjo grįžti laimingas, kadangi komanda parsivežė keturis taškus. Pirmajame mače jie paskutinę minutę išplėšė pergalę 2:1 prieš Joniškio SANED, o antrosios rungtynės su „Rieše“ pasibaigė lygiosiomis 4:4. Šįkart klaipėdiečiams tokio atstumo įveikti nereikės ir jiems reikės nuvykti tik į savo regiono sostinę – Telšius ir ten ginti Žemaitijos garbę rungtynėse prieš Varėnos „Merkį“ ir Panevėžio „Orfa“ klubus.

Visgi pagrindinis „Suoliuko“ galvos skausmas bus sudėtis. Komanda vis dar nežino, kurie futbolininkai galės žaisti Telšiuose ir taip pat nėra aišku ar komandai galės padėti Lietuvos futsal rinktinės žaidėjas Jurijus Jeremejevas, kuris praėjusiame etape pelnė net 3 įvarčius ir buvo vienas iš komandos lyderių. J. Jeremejevas planavo greitu metu išvykti į Vokietiją, bet šansai, kad jis dar spės pasirodyti Telšiuose – egzistuoja.

„Nuotaikos yra geros, bet vis dar sunku pasakyti, kurie žaidėjai šį kartą galės dalyvauti Telšių etape. Dėl to apie savo galimą žaidimą – puolantis ar gynybinis, spręsime tik rungtynių dieną“, – atskleidė komandos vadovas Andrejus Smyslovas.

Totalizatorius: Tikslių rezultatų A. Smyslovas nespėjo, bet pasakė: „tikimės, kad rezultatai bus teigiami“. Kas yra „teigiami rezultatai“ komanda tikriausiai galės įvardinti tik po rungtynių, bet tikėtina, kad pralaimėjimo sąvoka į tai nepatenka.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija