SOCCA

Mūsų partneriai:

2018-08-27

Jurbarko etapas Lietuvos mažojo futbolo čempionate įnešė dar daugiau intrigos

Šeštadienį prieš metus po rekonstrukcijų atidarytame Jurbarko miesto „Romualdo Marcinkaus“ stadione buvo sužaistas ketvirtasis Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapas. Jo metu visi Lietuvos mažojo futbolo asociacijos organizuojamame čempionate dalyvaujantis klubai sužaidė po dvi rungtynes.


Lyjant lietui ir žaidžiant ant šlapios vejos komandoms nebuvo lengva rungtyniauti, tačiau futbolininkai džiaugėsi, kad žaisti nebuvo karšta ir pati oro temperatūra futbolui buvo ideali. 


Po sužaistų rungtynių Jurbarke intriga, kovojant dėl čempionų vardo, dar labiau padidėjo ir realius šansus užsikabinti aukso medalius turi net keturios komandos: Alytaus FK RESE (24 tšk.), FK „Šilalė - Prolain“ (24 tšk.), Vilniaus FK „El Dorado“ (22 tšk.) ir Vilniaus FK „Eagle Team - Žibintas (21 tšk.).


Pirmi prarasti taškai

 

FK „Šilalė - Prolain“ komanda iki Jurbarko etapo nebuvo pralaimėjusi nei vienų rungtynių ir turėjo surinkusi maksimalų taškų skaičių. Visgi Jurbarke svečiai iš Šilalės patyrė pirmąjį savo pralaimėjimą.


Nors pirmajame savo mače FK „Šilalė - Prolain“ 6:1 nugalėjo Klaipėdos FC „Suoliuką“, tačiau antrose rungtynėse pergalės jau iškovoti jiems nepavyko. Vilniaus FK „Eagle Team - Žibintas“ klubas sugebėjo įmušti kelis greitus įvarčius, o galiausiai iškovojo pergalę rezultatu 3:1.


Prieš tai „Ereliai“ paskutinėmis minutėmis 3:2 palaužė FK „Telšiai“ komandą, todėl Jurbarką jie paliko su šešiais taškais ir sugrįžo į kovą dėl medalių. „Eagle Team“ turi surinkę 21 tašką ir nuo to pačio „Šilalės“ klubo atsilieka vos 3 taškais.


„Savo užduotį įvykdėme pilnai, nors lengva nebuvo, bet surinkome šešis taškus. Prieš „Šilalę“ sužaidėme taip, kaip ir norėjome – sugebėjome įmušti greitų įvarčių ir išsaugoti šią persvarą. Svarbiausia yra nusiteikti, nes tikiu, kad galime kovoti su bet kuo. Malonu, kad tapome pirmi, kurie sugebėjo nugalėti Šilalės komandą“, – po rungtynių kalbėjo „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas.


FK „Šilalės“ kluptelėjimu pasinaudojo ir dar dvi komandos – FK RESE (Alytus) ir FK „El Dorado“ (Vilnius). RESE komanda iškovojo dvi triuškinančias pergales – 10:2 sutvarkė FK „Riešę“ ir 12:2 sutriuškino Plungės FC OSS. Po šių pergalių RESE pagal taškus pasivijo FK „Šilalės“ komandą ir netgi ją aplenkė turnyrinėje lentelėje, nes turi geresnį įmuštų ir praleistų įvarčių skirtumą. Tiesa, RESE ekipai dar liko sužaisti su 2-5 vietas užimančiomis komandomis, todėl nuo tų rungtynių rezultatų gali tiesiogiai priklausyti kas taps Lietuvos čempionu.


Vos dviem taškais nuo FK RESE ir FK „Šilalės - Prolain“ atsilieka šiais metais Baltijos mažojo futbolo taurę iškovojusi FK „El Dorado“ komanda. Vilniečiai pirmajame mače 3:2 nugalėjo šio etapo šeimininkus FK „Imsrę“, o kitose rungtynėse 6:2 įveikė FK „Riešės“ klubą.


Šeimininkai šventė tik vieną pergalę

 

Jurbarko FK „Imsrė“ namuose sugebėjo iškovoti tik tris taškus. Kaip jau buvo minėta, pirmąsias savo rungtynes „Imsrė“ 2:3 pralaimėjo „El Dorado“ klubui, bet kitame mače 3:1 palaužė FC „Suoliuką“ iš Klaipėdos. Pirmųjų rungtynių rezultatu „Imsrė“ liko nusivylusi, tačiau džiaugėsi, kad Jurbarko etapas įvyko sėkmingai ir vietiniai gyventojai galėjo susirinkti į stadioną, kurio tribūnos buvo užpildytos, o į jį atvykti neatbaidė net lietus.


„Smagu, kad atgaivinome futbolą Jurbarke ir šis Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapas sutapo su miesto švente. Abi rungtynės buvo tikrai geros ir labai džiaugiuosi šiuo etapu. Komanda yra patenkinta ir be galo laiminga!“, – kalbėjo „Imsrės“ kapitonas Lukas Rudzevičius, kuris per daug nesisielojo dėl patirto pralaimėjimo „El Dorado“ ekipai.


Daugiau taškų nei bet kada anksčiau


Jurbarkas buvo svetingas ir FK „Merkys“ komandai iš Varėnos. Iki šio etapo „Merkys“ savo sąskaitoje turėjo vos 3 taškus, tačiau Jurbarke ją papildė dar 4 taškais. „Merkys“ sugebėjo įspūdingai atsitiesti kovoje su FK „Rytu“ ir atsilikinėdami 0:3 sužaidė lygiosiomis 3:3. Antrose rungtynėse „Merkys“ sužaidė dar galingiau ir 8:1 sutriuškino FK „Orfa“ komandą iš Panevėžio.




„Nuotaikos tikrai puikios. Surinkome 4 taškus, nors anksčiau per visus etapus sugebėjome iškovoti tik 3. Džiugino ne tik rezultatas, bet ir pats žaidimas. Pavyko įmušti daug įvarčių ir gerai sužaisti gynyboje, o Varėnoje jau stengsimės surinkti šešis taškus!“, – po rungtynių sakė „Merkio“ vadovas Dmitrijus Krupovičius.


Techniniai pralaimėjimai

 

Lietuvos mažojo futbolo čempionate varžosi keturiolika komandų, tačiau Jurbarke jų buvo tik trylika. Joniškio SC SANED ekipa dėl rungtynių antrojoje Lietuvos lygoje nesurinko sudėties ir neatvyko į Jurbarką, o už tai buvo nubausta – SC SANED ekipai įskaityti du techniniai pralaimėjimai (0:5) prieš FK „Orfą“ (Panevėžys) ir FK „Arsenalą“ (Kaunas). Komandai gresia ir piniginė bauda, kompensuojant varžovų kelionės išlaidas.


Tiek „Arsenalas“, tiek „Orfa“ buvo nusivylę, kad Joniškio komanda neatvyko, nes Jurbarke buvo norima sužaisti po dvi rungtynes. „Orfa“ ekipai ši techninė pergalė padėjo gauti vienintelius taškus Jurbarke, kadangi panevėžiečiai pralaimėjo 1:8 kitas rungtynes Varėnos FK „Merkiui“, o „Arsenalo“ komanda iš Jurbarko išvyko su 6 taškais, nes kitame savo mače Kauno klubas net 14:1 sutriuškino FC OSS.


Rezultatyviausias

 

Po fantastiško FK RESE ekipos pasirodymo Jurbarke ir ne po tokio sėkmingo FK „Šilalė - Prolain“ žaidimo, pasikeitimų įvyko ne tik turnyrinėje lentelėje, bet ir rezultatyviausių žaidėjų grafoje.


RESE ekipos lyderis Virginijus Miknevičius pakilo į pirmąją vietą, kadangi jis per 7 rungtynes yra įmušęs jau 25 įvarčius. V. Miknevičius aplenkė prieš tai pirmavusį FK „Šilalė“ puolėją Vytą Kurmį, kuris su 22 įvarčiais per 9 rungtynes yra antroje vietoje. Prie V. Kurmio priartėjo FK „El Dorado“ puolėjas Edvinas Mučinis, savo sąskaitoje turintis 20 tikslių smūgių per 9 mačus. 

 

Gražiausi Jurbarko etapo įvarčiai

 

Tradiciškai Lietuvos mažojo futbolo asociacija išrinko penkis gražiausius Jurbarko etapo įvarčius ir siūlo visiems išreikšti savo nuomonę, kuris įvartis Jums yra pats gražiausias!


Penki gražiausi Jurbarko etapo įvarčiai:



Priminsime, kad iki Lietuvos mažojo futbolo čempionato pabaigos liko vos du etapai. Rugsėjo 8 dieną penktasis etapas vyks Varėnos mieste, o rugsėjo 22 dieną paskutinis, šeštasis, Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapas įvyks Druskininkuose!


Lietuvos mažojo futbolo čempionato Jurbarko etapo rezultatai:


FK El Dorado (Vilnius) 3:2 FK Imsrė (Jurbarkas) 

FK Riešė (Vilnius) 2:10 FK RESE (Alytus)

FK Arsenalas (Kaunas) 14:1 FC OSS (Plungė)

SC Saned (Joniškis) 0:5 FK Orfa (Panevėžys)*

FK Telšiai (Telšiai) 2:3 FK Eagle Team - Žibintas (Vilnius)

FK Šilalė - Prolain (Šilalė) 6:1 FC Suoliukas (Klaipėda) 

FK Riešė (Vilnius) 2:6 FK El Dorado (Vilnius)

FK Rytas (Vilnius) 3:3 FK Merkys (Varėna) 

FC Suoliukas (Klaipėda) 1:3 FK Imsrė (Jurbarkas) 

FK RESE (Akytus) 12:2 FC OSS (Plungė)

FK Šilalė - Prolain (Šilalė) 1:3 FK Eagle Team - Žibintas (Vilnius)

SC Saned (Joniškis) 0:5 FK Arsenalas (Kaunas)*

FK Orfa (Panevėžys) 1:8 FK Merkys (Varėnas) 

FK Telšiai (Telšiai) 3:3 FK Rytas (Vilnius)


*SC Saned ekipai įskaityti du techniniai pralaimėjimai (0:5) dėl neatvykimo į rungtynes


Kai kurių rungtynių vaizdo įrašus galite rasti paspaudę ant šios nuorodos.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija