SOCCA

Mūsų partneriai:

2018-09-19

Finišo tiesioji: komandų mintys prieš paskutinį LMFČ etapą (I dalis)

Lietuvos mažojo futbolo asociacijos organizuojamas Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionatas pasiekė finišo tiesiąją. Jau šį šeštadienį (rugsėjo 22 d.) Druskininkuose bus sužaistas paskutinis (šeštasis) Lietuvos mažojo futbolo asociacijos organizuojamas Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapas. Būtent po jo bus sudėti visi taškai ant i ir paaiškės galutinis išsidėstymas turnyrinėje lentelėje.


Prieš šį svarbų etapą kurortiniame Lietuvos mieste pakalbinome komandas, kurioms Druskininkuose teks žaisti po du ar po vieną mačą. Po vienas rungtynes žais kelios ekipos, kadangi Joniškio SC SANED ekipa buvo pašalinta iš pirmenybių dėl dviejų praleistų etapų (ji neatvyko į Jurbarko ir Varėnos etapus).


Šioje dalyje pateiksime septynių komandų atsakymus, o vėlesnėje naujienoje – likusių šešių ekipų, kurios taip pat spėjo ar išreiškė savo palaikymą tam, kas šiais metais taps čempionais. 


FK ARSENALAS (Kaunas)


Būsimi varžovai: FC „Suoliukas“ (Klaipėda); FK „Imsrė“ (Jurbarkas);


Po praėjusio Varėnos etapo FK „Arsenalas“ liko labai nusivylęs. 2017 metų čempionai dar prieš dvi savaites turėjo visus šansus kovoti dėl titulo, bet Varėnoje nesugebėjo laimėti nei vieno mačo ir pasitraukė iš kovos dėl čempionų vardo. „Arsenalas“ 1:2 pralaimėjo FK RESE ekipai ir labai skaudžiai 4:5 nusileido FK „Šilalė - Prolain“ komandai, nors vienu metu pirmavo net 3:0.


Šios dvi nesėkmės ir palaidojo „Arsenalo“ galimybes apginti titulą, tačiau į Druskininkus kauniečiai atvyks kupini noro garbingai užbaigti čempionatą ir bent jau išsaugoti penktą vietą, kurią dabar ir užima. Norint tai padaryti jiems reikės įveikti FC „Suoliuką“ ir FK „Imsrę“. Abu varžovai „Arsenalui“ yra daugiau nei įkandami, todėl svarbiausias klausimas bus – ar ekipos žaidėjai bus pakankamai motyvuoti tai padaryti? Bent jau komandos vadovas Karolis Vasiliauskas tuo neabejoja.


„Po Varėnos etapo likome visiškai nepatenkinti ir nusivylę. Deja, bet etapas nenusisekė taip, kaip tikėjomės. Du pralaimėjimai, nors pagal žaidimą, manau, kad turėjome ir privalėjome pasiekti dvi pergales. Vaikiškos klaidos gynyboje, progų neišnaudojimas… visa tai lėmė, kad vietoje 6 taškų išvažiavome su nuliu. Negalėčiau išskirti nei pirmų, nei antrų rungtynių. Abi jos buvo savotiškai sunkios tiek žaidimu aikštėje,  tiek psichologine prasme“, – apie Varėnos etapą kelis žodžius tarė K. Vasiliauskas.


„Stengsimės užbaigti čempionatą su ta sudėtimi, kuria ir rėmėmės visą sezoną. Specialių korekcijų neplanuojame, tačiau į Druskininkus važiuosime užbaigti čempionatą tik pergalėmis ir išsaugoti bent jau 5 vietą lentelėje“, – pareiškė K. Vasiliauskas.


Kas taps čempionu: FK „Eagle Team - Žibintas“.


FK ŠILALĖ - PROLAIN (Šilalė)

 

Būsimi varžovai: FK „Rytas“ (Vilnius); FK RESE (Alytus);


Fantastiškai Varėnoje išsigelbėjusi FK „Šilalė - Prolain“ sugrįžo į pirmą vietą čempionate ir dabar turi kozirius savo rankose. Jai nereikia žvalgytis į kitų komandų rezultatus, užtenka laimėti savas rungtynes ir Šilalės miesto komanda taps Lietuvos mažojo futbolo čempionais.


Visgi tai galbūt skamba lengviau nei yra iš tikro, kadangi Druskininkuose FK „Šilalės“ lauks dvi rimtos rungtynės – su FK „Rytu“, kuris sugeba atimti taškų net iš stipriausių komandų, ir FK RESE ekipa, kuri dar pati turi šansų tapti čempione.


Visą tai sufleruoja, kad FK „Šilalė - Prolain“ klubui lengva Druskininkuose nebus, todėl komanda rimtai ruošiasi artėjančioms dvikovoms. 




Komandos vadovas Artūras Vazbys džiaugėsi tuo, kad Varėnoje jo ekipa parodė psichologinį tvirtumą ir atsitiesė ypač svarbiame mače su FK „Arsenalu“. Kaip jau minėjome, „Arsenalas“ tose rungtynėse pirmavo 3:0, bet „Šilalė“ antrajame kėlinyje parodė savo norą kovoti ir šventė pergalę rezultatu 5:4. Prie tos pergalės labiausiai prisidėjo puolėjas Vytas Kurmis, kuris įmušė tris įvarčius. V. Kurmis taip pat vis dar varžosi dėl rezultatyviausio žaidėjo titulo. Jo sąskaitoje – 25 įvarčiai ir jis vos vienu tiksliu smūgiu atsilieka nuo pirmaujančio RESE žaidėjo Virginijaus Miknevičiaus.


Kova dėl rezultatyviausio žaidėjo vardo gali būti papildoma motyvacija šiam puolėjui „iššauti“ ir Druskininkuose, o jei tie šūviai bus taiklūs – tai atneš ne tik asmeninį trofėjų, bet ir čempionų vardą visai FK „Šilalės“ ekipai.


Kas taps čempionu: FK „Šilalė“ konkretaus favorito įvardinti nenorėjo, bet galime būti tikri, jog jie tikrai kovos dėl čempionų vardo.


FC OSS (Plungė)

 

Būsimi varžovai: FK „Telšiai“ (Telšiai); FK „Rytas“ (Vilnius);


Per 11 sužaistų rungtynių FC OSS vis dar nėra laimėjęs mačo, tačiau po Varėnos etapo komandos nuotaikos nėra tokios prastos. Varėnoje OSS abu kartus buvo arti savo pirmosios pergalės ar bent jau taško. Po Varėnos etapo taip pat tapo aišku, kad OSS neliks paskutinėje vietoje, kadangi SC SANED klubas buvo pašalintas iš čempionato.


„Kad ir kaip keistai skambėtų, tačiau pirmą kartą likome patenkinti etapu šiais metais. Rezultatai apmaudūs, nusileista 2:3 Jurbarko „Imsrė“ ekipai ir 4:6 Varėnos „Merkio“ ekipai, kur tikrai galėjome iškovoti pergales, tačiau galima pasidžiaugti tuo, kad pagaliau suteikėme kovą varžovams, nors vėl žaidėme tik su vienu keitimu“, – kalbėjo OSS vadovas Robertas Gibieža.


Druskininkuose FC OSS komandos lauks FK „Telšiai“ ir FK „Rytas“, o Plungės komanda sau toliau kelia aiškų tikslą – iškovoti pirmąją pergalę Lietuvos čempionate.


„Žaidimas liks toks pat, didelio pasirinkimo neturime, kad kažką stipriai pakeistume. Remsimės žaidėjais tais, kurie susirinks. Kaip ir visada, tai išlieka didžiulė problema mūsų komandai, tačiau surinkus visiems, mes galėtume parodyti savo tikrąjį pajėgumą“, – toliau kalbėjo R. Gibieža.


„Tikslas išlieka iškovoti pirmąją pergalę šiame čempionate, nes čempionatas šiemet košmariškai blogas. Norisi pakilti iš dugno“, – užbaigė FC OSS vadovas.


Kas taps čempionu: Prieš tai FC OSS galvojo, kad čempionu taps FK „Arsenalas“, o dabar komandai nugalėtoją nuspėti yra sunku.


FK TELŠIAI (Telšiai)

 

Būsimi varžovai: FC OSS (Plungė); FC „Suoliukas“ (Klaipėda);


Varėną FK „Telšiai“ paliko su šešiais taškais – tris taškus klubas gavo įveikęs FK „Riešę“, o dar tris taškus – technine pergale, kuomet į rungtynes neatvyko SC SANED.


„Po Varėnos etapo rezultatais esame patenkinti. Šį kartą mums nusišypsojo sėkmė, vienose rungtynėse išplėšėme pergalę paskutinėmis rungtynių sekundėmis. Tik apmaudu, kad neatvykus SANED komandai, teko žaisti tik vienerias rungtynes“, – sakė „Telšių“ vadovas Paulius Macevičius.


Tai leido „Telšiams“ pakilti į dešimtą vietą, tačiau po sėkmingo Druskininko etapo jie gali būti žymiai aukščiau. Varžovai „Telšiams“ taip pat yra palankūs – be taškų esantis Plungės FC OSS ir devintoje pozicijoje esantis FC „Suoliukas“ iš Klaipėdos.




„Komandos sudėtyje prieš Druskininkų etapą korekcijų neplanuojame. Remsimės esamais žaidėjais. Nors dėl prizinių vietų nebekovojame, bet atvyksime nusiteikę čempionatą užbaigti pergalingai. Druskininkuose žaisime prieš panašaus lygio komandas. Sieksime tik pergalių ir pasigerinti pozicijas turnyrinėje lentelėje“, – teigė P. Macevičius.


Kas taps čempionu: Kaip jau minėjau prieš Varėnos etapą, tikime ir palaikome Šilalės komandą. Sėkmės jiems.


FC SUOLIUKAS (Klaipėda)

 

Būsimi varžovai: FK „Arsenalas“ (Kaunas); FK „Telšiai“ (Telšiai);


Į Varėną FC „Suoliukas“ sunkiai, bet surinko sudėtį ir atvyko kovoti dėl taškų. Varėną jie paliko su trimis taškais, kai 5:2 įveikė mažumoje žaidusį Vilniaus FK „Rytą“, bet po to net 0:8 buvo sutriuškinti „El Dorado“ ekipos. Visgi tai „Suoliukui“ nuotaikos nesugadino.


„Smagu, kad visgi susirinkome į Varėnos etapą. Važiavome paimti bent 3 taškus, tai, galima sakyti, planą įvykdėme. Pirmos, be abejo, rungtynės buvo lengvesnės, nes varžovai vieną kėlinį žaidė mažumoje, už ką jiems jaučiame didžiulę pagarbą. Antros rungtynės baigėsi mūsų sutriuškinimu. Didelės bėdos čia nematome, tiesiog ši sezoną varžovai yra didesnio kalibro komanda“, – sakė „Suoliuko“ vadovas Andrej Smyslov.


Į Druskininkus „Suoliukas“ atvyks tiesiog gerai praleisti laiką, tačiau jei jiems pavyktų iškovoti dvi pergales, savo planą jie įvykdytų su kaupu. 


Bent jau prieš „Arsenalą“ tą pergalę iškovoti bus labai sunku, o „Telšiai“ skamba kiek realesnis variantas.

„Kadangi Druskininkų etapas iš esmės nieko nepakeis, todėl bandysime surinkti tiesiog draugų kompaniją, su kuria būtų smagu pasižaisti ir gerai praleisti laiką Lietuvos kurorte. Jei pavyktų surinkti 6 taškus ir likti penktoje vietoje, čempionato planas bus įvykdytas. Suprantame, kad varžovai yra stiprūs, bet jie abu – įveikiami“, – pridūrė A. Smyslov.


Kas taps čempionu: Manau, kad „Šilalė“ turi geriausius šansus tapti šių metų čempionais.


FK MERKYS (Varėna)

 

Būsimi varžovai: FK „Imsrė“ (Jurbarkas);


Praėjusį etapą namuose žaidę varėniškiai daug šansų prieš „Eagle Team“ neturėjo ir pralaimėjo jiems 2:6. Kiek netikėtai „Merkys“ vargo turėjo ir su FC OSS ekipa, tačiau galiausiai juos nugalėjo rezultatu 6:4. Vieną pergalę namuose šventęs „Merkio“ klubas liko dalinai patenkintas.


„Ar esame patenkinti praėjusio etapo rezultatais? Sakyčiau nei taip, nei ne – per viduriuką. Abejos rungtynės buvo sunkios, tik vienas pralaimėjome, o kitose pavyko išsikapstyti ir švęsti pergalę“, – apie praėjusį etapą mintimis dalinosi „Merkio“ vadovas Dmitrij Krupovičius.


„Merkiui“ į paskutinį etapą reikės važiuoti trumpiausią atstumą, kadangi Varėna yra arčiausiai Druskininkų. Tačiau būtent „Merkys“ Druskininkuose praleis mažiausiai laiko, kadangi jiems reikės sužaisti tik vieną mačą – su FK „Imsrės“ komanda iš Jurbarko. Kitus tris taškus klubas jau turi, kadangi jiems būtų likę sužaisti tik su Joniškio SC SANED komanda, kuri jau pašalinta iš čempionato ir „Merkiui“ bus įskaityta techninė pergalė rezultatu 5:0.




„Merkys“ norėtų pergalingai užbaigti šių metų čempionato ir gauti dar tris taškus iš rungtynių su FK „Imsre“.


„Keisti kažką sudėtyje jau nėra prasmės, todėl remsimės visais tais pačiais žaidėjais. Mums liko tik vienerios rungtynės, todėl norėtųsi trinktelėti durimis. Visgi varžovas yra tikrai stiprus ir lengvų rungtynių nesitikime“, – pridūrė D. Krupovičius.


Kas taps čempionu: Sunku pasakyti, bet arba RESE, arba „Eagle Team“.


FK IMSRĖ (Jurbarkas)


Būsimi varžovai: FK „Merkys“ (Varėna); FK „Arsenalas“ (Kaunas);


Varėnoje FK „Imsrė“ savo sąskaitą papildė keturiais taškais ir dabar su 16 taškų yra septinti. Visgi tuos keturis taškus „Imsrė“ tiesiogine ta žodžio prasme išvargo. Klubas vos ne vos 3:2 įveikė FC OSS komandą, įmušę pergalingą įvartį rungtynių pabaigoje. Kitoje akistatoje „Imsrė“ 2:2 sužaidė su FK „Orfa“ komanda.


„Iš Varėnos parsivežėme keturis taškus ir rezultatas yra tikrai neblogas, tačiau žaidėme ne sau būdingą futbolą, ypatingai pirmose rungtynėse. Pirmos rungtynės vienareikšmiškai buvo sunkesnės, žaidėme pasimetę, darėme ypatingai daug klaidų. Pačių varžovų demonstruojamas „ping ponginis“ futbolas mums buvo labai neparankus. Antrosios rungtynės pačia žaidimo prasme buvo daug įdomesnės, kadangi žaidėme su tikrai pajėgiais varžovais, žaidžiančiais atvirą futbolą“, – sakė „Imsrės“ vadovas Matas Venslauskas.


Kaip ir daugelis komandų, „Imsrė“ į Druskininkus važiuoja tik dviejų pergalių, bet tai padaryti nebus lengva. Jei FK „Merkys“ atsiveš pakankamai žaidėjų, jie tikrai rimtai priešinsis jurbarkiškiams, o jei FK „Arsenalas“ žais motyvuotai, tai taps dar sunkiau įkandamu riešutu.


Visgi „Imsrė“ prieš paskutinį etapą galvoja tik apie pergales.


„Kaip ir viso čempionato metu, taip ir dabar korekcijų neatliksime, remsimės tais pačiais žaidėjais, kurie sąraše yra nuo pat pirmos dienos. Kol kas nuotaikos puikios, į Druskininkus, žinoma, važiuosime su tikslu užbaigti čempionatą pasiekę dvi pergales“, – pareiškė M. Venslauskas.


Kas taps čempionu: FK „Imsrės“ komandos vadovas toliau savo balsą atiduoda FK RESE ekipai.


Druskininkų etapo tvarkaraštis:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai
Stadionas
1 12 2018-09-22 12:00:00 FK Imsrė (Jurbarkas) FK Merkys (Varėna) Druskininkų stad. I aikštė
2 12 2018-09-22 12:00:00 FK Arsenalas (Kaunas) FC Suoliukas (Klaipėda) Druskininkų stad. II aikštė
3 12 2018-09-22 13:00:00 FK Telšiai (Telšiai) FC OSS (Plungė) Druskininkų stad. I aikštė
4 12 2018-09-22 13:00:00 Eagle Team-Žibintas (Vilnius) FK Orfa (Panevėžys) Druskininkų stad. II aikštė
5 12 2018-09-22 14:00:00 El Dorado (Vilnius) FK RESE (Alytus) Druskininkų stad. I aikštė
6 12 2018-09-22 14:00:00 FK Rytas (Vilnius) FK Šilalė-Prolain (Šilalė) Druskininkų stad. II aikštė
7 12 2018-09-22 18:00:00 SC SANED (Joniškis) FK Riešė (Vilnius) Druskininkų stad. I aikštė
8 13 2018-09-22 15:00:00 FK Telšiai (Telšiai) FC Suoliukas (Klaipėda) Druskininkų stad. II aikštė
9 13 2018-09-22 15:00:00 FK Imsrė (Jurbarkas) FK Arsenalas (Kaunas) Druskininkų stad. I aikštė
10 13 2018-09-22 16:00:00 FK Orfa (Panevėžys) FK Riešė (Vilnius) Druskininkų stad. I aikštė
11 13 2018-09-22 16:00:00 FC OSS (Plungė) FK Rytas (Vilnius) Druskininkų stad. II aikštė
12 13 2018-09-22 17:00:00 Eagle Team-Žibintas (Vilnius) El Dorado (Vilnius) Druskininkų stad. I aikštė
13 13 2018-09-22 17:00:00 FK RESE (Alytus) FK Šilalė-Prolain (Šilalė) Druskininkų stad. II aikštė
14 13 2018-09-22 18:00:00 FK Merkys (Varėna) SC SANED (Joniškis) Druskininkų stad. II aikštė

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija