SOCCA

Mūsų partneriai:

2019-05-17

Susipažinkite su 2019 m. LMFČ dalyviais. Geriausius rezultatus praėjusiais metais demonstravusios komandos

2019 metų Lietuvos Mažojo futbolo čempionate (LMFČ) varžysis dvylika komandų, o pirmasis čempionato etapas įvyks jau gegužės 25 dieną Varėnoje, kur visos komandos sužais po dvi rungtynes.


Iki čempionato pradžios norime bent trumpai supažindinti su visais dalyviais. Jau pristatėme keturis čempionato naujokus, keturias komandas, kurios praėjusiais metais liko antroje turnyrinės lentelės pusėje, o galiausiai atėjo eilė pristatyti tas komandas, kurios jau ir praėjusiais metais kovojo dėl aukščiausių vietų ir tą ketina daryti šiemet.


Tai yra Klaipėdos FC „Suoliukas“, Vilniaus „El Dorado“ ir „Eagle Team - Žinintas“ bei čempionų titulą ginanti FK „Šilalė - Prolain“ ekipa.


FC „Suoliukas“ (Klaipėda)




Praėjusiais metais FC „Suoliuko“ žaidimas bangavo, bet geresnė čempionato pabaiga leido jiems pakilti net į penktą vietą ir būtent joje finišuoti. Vienintelei uostamiesčio komandai tai buvo tikrai neblogas pasiekimas ir šiais metais komanda tikrai nenorėtų užimti žemesnės vietos, o aukštesnė pozicija – tik geriau. Komandos vadovas Andrejus Smyslovas teigia, kad komanda jau yra pasiruošusi Lietuvos mažojo futbolo čempionato kovoms.


Apie komandos pasiruošimą čempionatui: Atšilus orams, prasidėjo Klaipėdos lauko čempionatas 8x8, bei Lietuvos 11x11 III lygos rungtynės. Dalyvaujame ten ir taip vyksta pasiruošimas Lietuvos mažojo futbolo čempionatui!


Apie komandos nuotaikas: Mūsų komandai visada patinka išvažiuoti iš savo miesto ir pažaisti kitur, todėl labai laukiame čempionato pradžios.


Apie komandos sudėtį: Sudėtis išliks ta pati, kaip ir praėjusiais metais, tačiau čempionatui užregistruosime šiek tiek daugiau žaidėjų, jei būtų atvejų, jog į kai kurį etapą sunkiau surinktume sudėtį.


Apie tikslus: Pastebėjome, kad šiais metais prisijungs tikrai stiprios komandos, su kuriomis jau teko kažkada rungtyniauti – tai „Linksmakalnis“ ir „Inter - veteranai“. Tačiau tikslas šiais metais – neiškristi iš penketuko.


FK „El Dorado“ (Vilnius)




Praėjusiais metais Baltijos mažojo futbolo taurę laimėjusi ir MFL čempionais tapusi „El Dorado“ ekipa Lietuvos čempionate patyrė porą skaudžių pralaimėjimų, o tai lėmė, kad dėl čempionų titulo jiems kovoti nepavyko. Su 26 taškais „El Dorado“ užėmė ketvirtą vietą, bet šiais metais komanda ketina sugrįžti į stipriausiųjų trejetą ir net taikosi į titulą.


Puikiai šių metų MFL pirmenybes pradėjusi ir visus 8 žaistus mačus laimėjusi „El Dorado“ komanda savo sudėtį Lietuvos čempionatui dar labiau sustiprins, o į kiekvienas rungtynes jie ketina rinktis gausiai. Taip „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas nori aiškiai parodyti, kad jo komanda turi aiškų tikslą – aukso medalius.


Apie komandos pasiruošimą čempionatui: Išskirtinio pasiruošimo nėra. Komanda dalyvauja MFL pirmenybėse, kuriose kol kas sekasi puikiai ir esame pirmi. Kai kurie žaidėjai dar žaidžia SFL, tačiau išskirtinių treniruočių nevykdome, bet kol kas viskas gerai.


Apie komandos nuotaikas: Iš tikrųjų labai laukiame šio čempionato. Prieš tai su komanda turėjome labai rimtą pokalbį ar verta čia dalyvauti ar ne, kadangi, jei nusprendžiame dalyvauti, turime gausiai rinktis į rungtynes, nes kitu atveju dalyvauti net nebūtų verta. Visa komanda nusprendė, kad turime dalyvauti, todėl visi žaidėjai iš anksto derino savo planus, kad galėtų atvykti į Lietuvos čempionato rungtynes. Praeiti ir užpraeiti metai parodė, kad čia labai rimtas turnyras ir devyniese važiuoti į rungtynes net neapsimoka. Taigi, stengsimės į kiekvieną etapą turėti praktiškai dvi sudėtis, nes į šį turnyrą žiūrime labai rimtai ir keliame sau aukštus tikslus.


Apie komandos sudėtį: Turėsime tą pačią sudėtį, kaip ir MFL pirmenybėse, bet dar papildomai pasikvietėme trys „Utenio“ žaidėjus, kurie su mumis jau žaidė žiemos pirmenybėse ir MFL Supertaurės mače. Taip pat turime MSC narį Tomą Tubutį, o turbūt stipriausias papildymas bus Plungės „Babrungo“ narys Tomas Birškys. A lygoje žaidęs Tomas šiame sezone gausiai muša įvarčius „Babrungo“ gretose, tai jis mums galės padėti, tai bus tikrai geras pastiprinimas.


Apie tikslus: Kaip jau sakiau, į šį čempionatą žiūrime labai rimtai ir norime tapti čempionais. Visi žaidėjai turi šį bendrą tikslą, kurio ir sieksime. Žinoma, tai padaryti nebus lengva. Čempionate bus keletą naujokų, kurie tikrai gali nustebinti, o ir kitos komandos sustiprėjo. Patys tikimės, kad čempionato lygis pakils. Manau, kad dėl titulo kovos „Arsenalas“, „Eagle Team“, o „Šilalės“ sudėtis lyg susilpnėjo, todėl spėčiau, kad šiais metais turėsime naują čempioną. 


„Eagle Team - Žibintas“ (Vilnius)




Turbūt didžiausią konkurenciją „El Dorado“ ekipai MFL pirmenybėse suteikianti „Eagle Team - Žibintas“ komanda tą patį ketina daryti ir Lietuvos čempionate. Praėjusiais metais patys per savo klaidas čempionais netapę ir sidabru turėję tenkintis „Ereliai“ šiais metais tokių klaidų daryti nenori ir stengsis pakeisti scenarijų savo naudai. Apie tai kalbėjo „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas.


Apie komandos pasiruošimą čempionatui: Jokio atskiro pasiruošimo nevykdėme, Vilniaus MFL čempionatas leido įgauti reikiamą formą, pasižiūrėti mūsų žaidėjų galimybes ir viskas tikrai tenkina.


Apie komandos nuotaikas: Nuotaikos geros, tikrai laukiame starto, džiugina ekipos rezultatai ir vidinė komandos atmosfera.


Apie komandos sudėtį: Naujų žaidėjų registracijos taisyklės kiek pakoregavo planus, šiais metais reikia turėti stabilią sudėtį, nes pasikeitimus galėsime atlikti tik čempionato viduryje. Remsimės komandos branduoliu, kuris žaidžia Vilniuje, turime pastovius 7-8 žaidėjus. Be abejo, registruosime daugiau žaidėjų nei turime MFL’e. Sudėtį beveik pilnai pavyko išlaikyti kaip ir praeitame čempionate, reiškia, turėtų būti ir rezultatai teigiami.


Apie tikslus: Žvelgiant į praeitų metų rezultatus, kuomet galime kaltinti tik save, kad netapome čempionais, vienareikšmiškai bandysime siekti aukso prabos medalių. Labai sunku vertinti naujų komandų pajėgumus, bet tikslas aiškus. Kelias tikrai ilgas, noriu palinkėti mums sėkmės su susirinkimu kiekvienam turui, nes tai yra svarbiausias momentas, taip pat, kad tame kelyje žaidėjų nekamuotų traumų ir gero nusiteikimo.


FK „Šilalė - Prolain“ (Šilalė) 




Tik paskutiniame ture čempionų medalius užsitikrinusi FK „Šilalė - Prolain“ ekipa gavo teisę šį rudenį varžytis „Socca“ Čempionų lygoje. Komandos vadovas Artūras Vazbys prioritetą pasirodyti itin gerai būtent ir teikia tarptautinei arenai.


Panašu, kad komanda nėra pasiryžusį žūtbūt apginti čempionų titulą, tačiau su kiekvienais kovoti iš visų jėgų jie tikrai bandys. Komandos ryžtą kiek apkarpyti galėjo ir sudėties pokyčiai. Nemažai svarbių „Šilalės“ žaidėjų, tarp kurių ir rezultatyviausias praėjusio čempionato žaidėjas Vytas Kurmis (30 įvarčių), išvyko į užsienį, todėl „Šilalės“ sudėtyje pokyčiai bus neišvengiami ir dar nėra aišku ar šiais metais jų sudėtis bus stipresnė nei praėjusiais.


Apie komandos pasiruošimą čempionatui: Dalyvaujame kitame organizuojamame turnyre tai ir yra savotiškas pasiruošimas prieš čempionatą.


Apie komandos nuotaikas: Nuotaikos neprastos, susitiksime su jau pažįstamais ir susipažinsime su naujokais, argi tai ne smagu?


Apie komandos sudėtį: Dėl komandos sudėties, kaip jau ne kartą minėjau, mums, o turbūt ir daugumai komandų, koją kiša emigracija ir užsienis, bet sąlygos turbūt visiems vienodos.


Apie tikslus: Kas liečia tikslus čempionate, tai mes jau pabuvojome pačioje viršūnėje, kitos 11 komandų ten irgi nori patekti, todėl kodėl gi ne didesnis mūsų dėmesys bus skirtas rudenį, kuomet Slovėnijoje varžysimės Socca Čempionų lygoje.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Karolis Vasiliauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija