SOCCA

Mūsų partneriai:

2019-08-29

Pertrauka baigta – ko galime tikėtis Visagine?

Lietuvos mažojo futbolo asociacijos organizuojamame Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionate praūžė vasaros pertrauka.


Paskutinį kartą komandos į aikštę žengė birželio 15 dieną Telšiuose, bet net nepajutome, kaip greitai praėjo daugiau nei du mėnesiai.


Dauguma komandų vasaros metu ilsėjosi, tačiau jau kurį laiką galando savo futbolo batelių špikus ir ruošiasi ketvirtajam etapui, kuris vyks Visagine. Čia visos ekipos sužais po dvi rungtynes ir po jų iki čempionato pabaigos bus likęs vos vienas etapas arba kitaip sakant – po dvi rungtynes.


Šiai dienai jau 5 taškų persvarą turi ir užtikrintai pirmauja FK „El Dorado“ klubas, kuris sieks savo lyderio pozicijas užtvirtinti Visagine ir galbūt čempionų titulą užsitikrinti dar likus etapui iki čempionato pabaigos.


Žinoma, kitos komandos to lengvai padaryti neleis, o „El Dorado“ klubui norint tai padaryti, jiems reikės tikėtis ir artimiausių persekiotojų – FK „Arsenalo“ ir FK „Šilalės - Prolain“ – nesėkmių.


Taigi, kas gi mūsų lauks gražiame Visagino stadione?


12 valandos rungtynės: anksčiausiai į Visaginą turės atvykti Jurbarko „Imsrė“, „Eagle Team - Žibintas“, SK „Linksmakalnis“ ir FK „Arsenalas“.


Pirmosios dvi komandos žais tarpusavyje, likusios dvi – taip pat. Kalbant apie pirmą dvikovą, tai „Eagle Team“ ekipai gali prireikti laiko įsivažiuoti į ritmą. Komanda vasarą ilsėjosi ir nesitreniravo. Pavieniai komandos nariai tik varžėsi Lietuvos paplūdimio futbolo čempionate, kur pasidabino sidabro ir aukso medaliais.


Tačiau po vasaros pertraukos susižaidimo gali trūkti ir tuo sieks pasinaudoti FK „Imsrė“. Tiesa, ši komanda taip pat vasaros metu daugiausiai ilsėjosi.


„Vasarą leidome ne itin aktyviai, atostogavome. Turnyruose nedalyvavome. Su nekantrumu laukiame ketvirto LMFČ etapo, kadangi esame pailsėję, šviežūs ir taip pat pasiilgę čempionato kovų“, – prieš šį etapą sakė „Imsrės“ vadovas Matas Venslauskas.


Šiuo metu „Imsrė“ vienu tašku lenkia „Eagle Team“ ekipą, bet taip beveik garantuotai yra tik dėl to, kad į „Telšių“ etapą „Eagle Team“ neatvyko. Būtent dėl to ir sakiau, kad praėjusių metų vicečempionais motyvacijos jau gali trūkti, nes jie šansų pakovoti dėl medalių praktiškai jau neturi.


Visgi praėjusių metų rezultatas, kuomet „Eagle Team“ net 9:3 nugalėjo FK „Imsrę“, rodo, kad „Ereliai“ turėtų išlikti favoritais.


Būtent taip galvoju ir aš bei spėčiau, kad jie laimės, tik jau ne tokiu dideliu skirtumu – 4:2.


Kitame mače nusimato Kauno komandų derbis. Prieš pertrauką abi ekipos buvo įgavusios gerą sportinę formą, bet nėra aišku, ar ją pavyko išlaikyti.


Tiesa, nuo futbolo jos atitolusios nebuvo ir treniruotes per vasarą rengdavo tiek vieni, tiek kiti.


„Truputį pailsėjome, šiek tiek paatostogavome, bet nuo futbolo nenutolome, bent karta į savaitę susirinkdavome į treniruotę, be to Kauno LFML dauguma mūsų žaidėjų rungtyniauja įvairiose komandose, kitaip sakant, formos palaikymas vyko. Visi nekantriai laukia paskutinių dviejų LFMČ etapų. Turime išsikėlę tikslą, kurį tyliai bandysime pasiekti!“, – prieš vizitą į Visaginą sakė „Linksmakalnio“ kapitonas Mindaugas Zlatkus.


Kauno derbis šiai akistatai tikrai suteiks papildomų prieskonių, o aš pats tikiuosi lygios ir atkaklios kovos, kuri pasibaigtų lygiosiomis 3:3.


13 valandos rungtynės: Pirmoje aikštėje dabartiniai lyderiai FK „El Dorado“ susirems su Klaipėdos FC „Suoliuku“. „Suoliukas“ vis dar yra be taškų, todėl akivaizdžiu favority yra laikoma „El Dorado“ ekipa.


Šiai komandai Visaginas kelia puikius prisiminimus, kadangi liepos mėnesį čia „El Dorado“ triumfavo kasmetiniame „Visaginas Cup“ turnyre ir pirmą kartą klubo istorijoje iškovojo šį trofėjų.




Po šio triumfo „El Dorado“ patraukė į užtarnautą vasaros poilsį, kuris atnešė ir permainų. Šį sezoną su „El Dorado“ marškinėliais jau nematysime Deivido Reimario ir net 8 įvarčius šių metų čempionate pelniusio Arturo Juchno, kurie abu papildė Lietuvos futsalo čempionų Kauno „Vyčio“ gretas. Nepaisant to, „El Dorado“ yra nusiteikę pozityviai.


„Nuotaikos pakankamai geros, stengiamės surinkti maksimalią sudėtį ir atvažiuoti į Visaginą, nes šis etapas gali  atsakyti į daug klausimų. Reikia pasiimti savo taškus. Bet aišku, vasara yra vasara, o mums, megėjams, poilsis manau vis tiek groja pirmu smuiku“, – sakė „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.


„Suoliukas“ tikėsis, kad „El Dorado“ atvyks dar atostoginėmis nuotaikomis, nes patys klaipėdiečiai vasarą futbolo nepamiršo.


„Vasaros metu dalyvavome keliuose turnyruose, sekėsi neblogai. Pirmą kartą išbandėme jėgas paplūdimio futbole bei kartą į savaitę rungtyniaudavome miesto pirmenybėse“, – kalbėjo „Suoliuko“ vadovas Andrejus Smyslovas.


Tiesa, po tragiškos sezono pradžios „Suoliuko“ kapitonas jau laidoja komandos viltis šiame sezone.


„Šis sezonas mums susiklostė ypatingai blogai, todėl apie kažkokius tikslus jau nebekalbame. Svarbiausia bus surinkti reikiamą kiekį žaidėjų paskutiniams etapams“, – pabrėžė A. Smyslovas.


Tai sufleruoja, kad „Suoliukas“ į Visaginą gali atsivežti tikrai ne pačią stipriausią sudėtį, o „El Dorado“, nors ir galvodami apie vasaros atostogas, turėtų laimėti. Praėjusiais metais jie tai padarė rezultatu 8:0, o šįkart spėju, kad rungtynės pasibaigs 6:0.


Kitoje aikštelėje tuo pat metu žais Varėnos „Merkys“ ir taip pat, kaip „Suoliukas“, be taškų esantis SC „Akmenės“ klubas.


Abi ekipos vasaros metu ilsėjosi, bet „Merkys“ savo gretose turės puikiai baterijas įkrovusį ir pasitikėjimą savimi išauginusi Audrių Plytniką.


Jis šią vasarą gynė Lietuvos paplūdimio rinktinės garbę, o Maskvoje vykusioje pasaulio paplūdimio futbolo čempionato atrankoje tapo rezultatyviausiu rinktinės žaidėju, įmušusiu keturis įvarčius. 



Kiti „Merkio“ nariai daugiau laiko skyrė poilsiui, bet komandos vadovas Dmitrijus Krupovičius jau ragina savo žaidėjus prisiminti mažojo futbolo skonį. 


Šiais metais „Merkys“ žaidžia visai neblogai, tik didelis lygiųjų skaičius neleido jiems surinkti daugiau taškų. Visgi aš „Merkį“ laikau favoritu, o ypač dėl to, kad „Akemenei“ dėl diskvalifikacijos šiame mače nepadės komandos žaidžiantysis treneris Armando Tarlazis. Taigi, jaunai „Akmenės“ ekipai bus be galo sunku ir aš spėčiau, kad jie pralaimės 0:2.


14 valandos rungtynės: Antrą valandą dienos į aikštę pagaliau žengs etapo šeimininkai FK „Inter - veteranai“, o jų lauks tikrai nelengvas iššūkis – praėjusių metų čempionai FK „Šilalė - Prolain“.


Žodžiu „Šilalė“ jau buvo pripažinusi „El Dorado“ pranašumą šiais metais ir galbūt čempionų vardą jie jau yra pasirengę atiduoti. Tačiau aikštėje jie vis tiek kovos dėl visų įmanomų taškų, todėl „Inter - veteranų“ komandai kaip reikiant prireiks namų sienų palaikymo.


Kažkodėl įtariu, kad tos namų sienos gali padėti jiems bent jau nepralaimėti. Spėčiau, kad „Inter-veteranams“, kurie Visagine jau turėtų susirinkti gausiai, pavyks pasiekti bent lygiąsias. Rezultatas? Sakau 4:4.


Aštuntąjį turą kitoje aikštelėje užbaigs FK „Polivektrio“ ir FK „Telšių“ akistata. Būtent Telšių etapas „Polivektriui“ buvo labai nesėkmingas ir jie pralaimėjo abejas žaistas rungtynes bei taip prarado pirmuosius savo taškus.


Turbūt būtų paradoksalu, jog tų pralaimėjimų šleifo „Polivektris“ atsikratytų prieš FK „Telšius“, bet pilnai tikiu, kad tai įmanoma, nors „Telšiai“ su tuo nesutiktų.


„Komanda po pirmų etapų nėra labai patenkinta savo rezultatais, todėl rudenį bandysime pagerinti savo situaciją turnyrinėje lentelėje. Tikimės finišuoti bent keliomis pozicijomis aukščiau nei esame dabar. Vasarą kai kurie dalyvavome keletoje mėgėjiškų turnyrų, bet daugumai vasara yra atostogų metas ir į treniruotes renkamės sunkiau. Visgi į kiekvienas rungtynes vyksime tik pergalių“, – pareiškė „Telšių“ vadovas Mindaugas Šliogeris.


Kaip jau minėjau, vasarą poilsiui skyręs „Polivektris“ Visagine nori reabilituotis po nesėkmingo Telšių etapo.


„Visą vasarą leidome sau pailsėti ir pabūti atokiau nuo futbolo. Komanda nesitreniravo ir ilsėjosi vienas nuo kito. Dabar labai laukiame naujų LMFČ kovų! Paskutinis turas mums buvo labai nesėkmingas, todėl norėtume atsitiesti ir įroditi, kad esame pajėgūs kovoti dėl prizinių vietų“, – kalbėjo Valentintas Baranovskij, kurio ekipa šiuo metu užima  ketvirtą vietą.


Pasikartosiu, tikiu, kad „Polivektris“ atsities ir pergalę rezultatu 3:1 skiriu jiems. Pažiūrėsime, ar pavyks atspėti.


15 valandos rungtynės: nuo 15 valandos komandos jau pradės žaisti devintojo turo mačus. Vienoje aikštėje iškart mūsų lauks taip vadinams MFL lygos „El Clasico“ – „Eagle Team“ susikaus su „El Dorado“.


Praėjusiais metais „Eagle Team“ sugebėjo 3:1 nugalėti „El Dorado ekipą, bet šiame sezone „El Dorado“ kol kas visus kartus MFL lygoje ir Taurėje laimėjo prieš „Erelius“.


Žinant tai, kokios svarbos tai rungtynės gali būti „El Dorado“ klubui ir tai, kad „Ereliams“ šansų kovoti dėl medalių praktiškai nėra, spėčiau, kad ir šįkart triumfuos „El Dorado“.


Visgi „El Clasico“ statusas neleis „Ereliams“ lengvai atiduoti pergalės, todėl čia įžvelgiu sunkią „Aukso miesto“ komandos pergalę rezultatu 2:1.


Tuo metu kitoje aikštėje Jurbarko „Imsrė“ mes iššūkį FK „Arsenalui“. Dėl medalių kovoti pasiryžęs „Arsenalas“ taškų barstyti neketina.


Praėjusiais metais jie Jurbarko komandą nugalėjo 4:2 ir spėčiau, kad tas pats scenarijus gali pasikartoti ir šįmet. Manau, kad „Arsenalas“ ir vėl laimės 4:2 bei dės tvirtą žingsnį link apdovanojimų pakylos.


16 valandos rungtynės: Kauno rajono SK „Linksmakalnis“ jau prasitarė, kad sau yra išsikėlę tikslą, kurio ir sieks. Vadinasi, SC „Akmenė“ jiems neturėtų būti rimta kliūtis. 


Gerą žaidimą pradėjęs demonstruoti „Linksmakalnis“ per pirmas rungtynes turėtų pajusti žaidimo rimtą, todėl „Akmenei“ bus labai sunku, net jei jos gretose jau žais Mandinho.


Stebuklų iš taškų neturinčios „Akmenės“ nesitikiu, todėl prognozuoju „Linksmakalnio“ pergalę rezultatu 4:1.


Kitose rungtynėse pergalingai savo pasirodymą namuose leisčiau užbaigti „Inter - veteranams“. Savų žiūrovų akivaizdoje visaginiečiai priims savo tikslų jau neįvykdžiusį FC „Suoliuko“ kolektyvą. 


Nemanau, kad Klaipėdos atstovams pavyks pasipriešinti etapo šeimininkams. Aš prognozuoju, kad „Inter - veteranai“ laimės rezultatu 5:0.


17 valandos rungtynės: Visagino etapą užbaigs dvejos rungtynės. Vienose iš jų susirems Varėnos „Merkys“ ir FK „Telšiai“. Kol kas tarpusavio istoriją palankesnė yra „Telšiams“, kurie Varėnos klubą įveikė tiek 2017 metais (5:2), tiek 2018 metais (5:3).


Įtemptos kovos laukčiau ir šiais metais, bet nesu tikras ar šįkart laimės „Telšiai“. Iš bendro vaizdo, Varėnos ekipa šių metų čempionate atrodo pajėgesnė ir galbūt jiems pavyks pirmą kartą nugalėto Telšių ekipą?


Žinoma, tikriausiai viskas priklausys nuo atsivežtų sudėčių, bet aš savo eurą statyčiau už Varėną. Koks rezultatas? Daug įvarčių neprognozuočiau, tai sakau 2:1.


Tuo pat metu tik kitoje aikštėje žais FK „Šilalė-Prolain“ ir FK „Polivektris“. Šios dvi komandos tarpusavyje dar nėra žaidusios ir abi jos dar kovoja dėl medalių.


Šiai dienai šio mačo baigtį spėti yra labai sunku, nes viskas priklausys nuo to, kokią sportinę formą ekipoms pavyko išlaikyti vasaros metu ir galbūt įtakos turės pirmųjų rungtynių rezultatas.


Sveikas protas sako, kad laimėti visgi turėtų FK „Šilalė“. Juk ne veltui ši ekipa yra praėjusių metų čempionė. Žaisti ji moka ir gali, ir galbūt „Polivektriui“ po vasaros dar bus sunku susitvarkyti su šilališkiais.


Taigi, spėčiau „Šilalės“ komandos pergalę, bet tikrai ne iš lengviausių, rezultatu 3:2.


Visagino etapo tvarkaraštis:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Stadionas
1 8 2019-08-31 12:00:00 FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas) Eagle Team-Žibintas (Vilnius) Visagino stad. I aikštė
2 8 2019-08-31 12:00:00 SK Linksmakalnis (Kauno raj.) FK Arsenalas (Kaunas) Visagino stad. II aikštė
3 8 2019-08-31 13:00:00 FC Suoliukas (Klaipėda) El Dorado (Vilnius) Visagino stad. I aikštė
4 8 2019-08-31 13:00:00 FK Merkys (Varėna) SC-FK Akmenė (Akmenė) Visagino stad. II aikštė
5 8 2019-08-31 14:00:00 FK Inter-veteranai (Visaginas) FK Šilalė-Prolain (Šilalė) Visagino stad. I aikštė
6 8 2019-08-31 14:00:00 FK Polivektris (Vilnius) FK Telšiai (Telšiai) Visagino stad. II aikštė
7 9 2019-08-31 15:00:00 Eagle Team-Žibintas (Vilnius) El Dorado (Vilnius) Visagino stad. II aikštė
8 9 2019-08-31 15:00:00 FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas) FK Arsenalas (Kaunas) Visagino stad. I aikštė
9 9 2019-08-31 16:00:00 SK Linksmakalnis (Kauno raj.) SC-FK Akmenė (Akmenė) Visagino stad. I aikštė
10 9 2019-08-31 16:00:00 FK Inter-veteranai (Visaginas) FC Suoliukas (Klaipėda) Visagino stad. II aikštė
11 9 2019-08-31 17:00:00 FK Merkys (Varėna) FK Telšiai (Telšiai) Visagino stad. I aikštė
12 9 2019-08-31 17:00:00 FK Šilalė-Prolain (Šilalė) FK Polivektris (Vilnius) Visagino stad. II aikštė

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2
Karolis Vasiliauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija