SOCCA

Mūsų partneriai:

2019-09-12

2019 m. čempionato finišas Jurbarke – kokios intrigos virs šiame mieste?

Jurbarkas tapo miestu, kuriame bus vainikuotas 2019 metų Lietuvos mažojo futbolo asociacijos organizuojamas Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionatas. 


Jau šį šeštadienį visos 12 čempionato dalyvaujančios komandos sugužės į Jurbarką, kur ir bus padėti visi sezono taškai ant i.


Vienas taškas jau buvo padėtas ketvirtajame etape, kuris buvo sužaistas Visagine. Ten paaiškėjo, kad naujaisiais Lietuvos mažojo futbolo čempionais tapo „El Dorado“ klubas, tačiau kova dėl kitų vietų vis dar vyksta.


Dėl antros ir trečios pozicijos vis dar varžosi penkios komandos – FK „Šilalė-Prolain“, FK „Arsenalas“, FK „Polivektris“, SK „Linksmakalnis“ ir Visagino „Inter-veteranai“ – ir jų likimas paaiškės būtent Jurbarke.


Kova dėl galutinės vietos turnyrinėje lentelėje vyks ir tarp kitų ekipų, įskaitant ir penktojo etapo šeimininkus – Jurbarko FK „Imsrę“, kurie, viskam susiklosčius sėkmingai, galėtų finišuoti šeštoje vietoje ir įsitaisyti turnyrinės lentelės viduryje.


Panašu, kad Jurbarke išvysime daug svarbių akistatų, tiesa?


12 valandos rungtynės: Čempionato auksą pirmą kartą istorijoje priešpaskutiniame ture užsitikrinęs FK „El Dorado“ pažadėjo, kad tai noro kovoti už jų neatims ir jie Jurbarke žais iš visų jėgų. Tai reiškia, kad SK „Linksmakalniui“ lengviau prieš čempionus žaisti tikrai nebus. 


Pats „Linksmakalnis“ minėjo, kad dės visas pastangas, jog ekipa jau savo debiutiniame čempionato sezone užliptų ant prizininkų pakylos, o norint tai padaryti, tikriausiai reikės įveikti ir naujuosius čempionus.


„Linksmakalnio“ sportinė forma yra tikrai gera, o ir komandos žaidimas rodo, kad tai jie padaryti galėtų. Praėjusiame ture net 13 įvarčių į „Akmenės“ vartus pasiuntęs klubas taip pat sužaidė lygiosiomis 2:2 su FK „Arsenalu“. Vadinasi, komanda yra pajėgi, o susitikimas su „El Dorado“ jiems bus pats geriausias jėgų patikrinimas.


Aš spėčiau, kad „Linksmakalnis“ gali atsilaikyti prieš „El Dorado“, bet nesu tikras, ar gali laimėti, todėl sakau, kad bus lygiosios 3:3.


Kitoje aikštėje tuo pat metu susirems SC „Akmenė“ ir FC „Suoliukas“. Tai dvi turnyrinės lentelės apačioje esančios ekipos. „Suoliukas“, kuris neatvyko į Visagino etapą, vis dar yra be taškų, o „Akmenės“ ekipa Visagine iškovojo savo pirmąjį sezono tašką. 


Būtent šių dvejų komandų tarpusavio dvikova nulems, kas visgi liks paskutinėje vietoje.


Tai nuspėti nėra lengva, bet sakyčiau, kad jau į Visaginą neatvykęs „Suoliukas“ motyvacijos praktiškai neturi, o „Akmenės“ komandai impulso turėtų suteikti iš Brazilijos sugrįžęs žaidžiantysis ekipos treneris Mandinho.


Galbūt dėl to ir spėčiau, kad šioje principinėje dvikovoje triumfuos Naujosios Akmenės komanda. O rezultatas? Tarkime 3:2.

 

13 valandos rungtynės: Trečioje vietoje esantis FK „Arsenalas“ susitiks su „Eagle Team - Žibintas“. Dažniausiai pastaroji komanda kovoja dėl medalių, bet šiais metais ji praleido Telšių etapą ir tai iškart jai panaikino visas galimybes užimti prizinę vietą.


Viskas priklausys nuo „Eagle Team“ susirinkimo į rungtynes, bet jei komanda susiburs ir turės keitimų, „Arsenalui“ kovą tikrai duos. Visgi tai yra tas varžovas, kurio Lietuvos mažojo futbolo čempionate „Eagle Team“ dar nėra įveikę. 2017 metais „Ereliai“ nusileido 3:4, o 2018 metais – 2:3. Tai sufleruoja, kad ir šiais metais galime tikėtis atkaklios kovos, bet aš išlieku prie tendencijos, kad laimės „Arsenalas“, nors ir nelengvai. Jiems šios rungtynės reiškia daugiau, todėl iš jų galime tikėtis daugiau pastangų. Sakau, kad Kauno klubas prieš „Eagle Team“ laimės ir trečią kartą, o šįkart rezultatu 4:2.


Kitoje aikštelėje žais FK „Telšiai“ ir FK „Šilalė-Prolain“. Šios poros favoritas akivaizdus – tai praėjusių metų čempionai ir šiuo metu antroje vietoje esantis Šilalės klubas. Jis „Telšius“ buvo įveikęs jau du kartus ir abu pakankamai nesunkiai. 2017 metais FK „Šilalė“ savo kaimynus iš Žemaitijos įveikė 5:0, o prieš metus laimėjo 8:2.


Nemanau, kad šiais metais kažkas gali pasikeisti. FK „Telšiai“ šiuo metu turi vos 4 taškus ir yra dešimti, tad „Šilalės“ pranašumas plika akimi matomas ir iš turnyrinės lentelės.


Į Jurbarką FK „Šilalė“ atvyks po savo pasirodymo Socca Čempionų lygoje, kuris nebuvo toks geras, kokio galbūt jie patys tikėjosi. Grupių etape vieną pergalę iškovojęs, bet du kartus pralaimėjęs FK „Šilalė“ kolektyvas nepateko į atkrintamąsias, todėl reabilituotis jie sieks Jurbarke. FK „Telšiams“ turėtų būti užkurta tikra pirtis, todėl spėčiau, kad FK „Šilalė“ laimės rezultatu 6:1.

 

14 valandos rungtynės: Antrą valandą į aikštę pagaliau žengs etapo šeimininkai Jurbarko „Imsrė“, o jų pirmasis varžovas – į medalius nusitaikę čempionato debiutantai FK „Polivektris“.


„Polivektris“ visada stengiasi aikštėje gauti malonumą, kurį dažnai pavyksta paversti ir geru rezultatu, bet namų sienos „Imsrei“ turėtų suteikti stiprybės. 


Šiame sezone „Imsrė“ ne kartą parodė, kad gali kovoti su stipresnėmis už save ekipomis, bet jiems dažnai pritrūkdavo paprasčiausios sėkmės. Gal ją pagaliau atneš gimtasis miestas?


Jei taip įvyktų, „Polivektriui“ gali būti nelengva, nors bet kuriuo atveju jiems lengva nebus. Ši akistata nusimato labai įdomi, kadangi abi komandos turi dėl ko kovoti. „Imsrė“ nori gerai pasirodyti prieš vietinius sirgalius, o „Polivektris“ tęsti kovą dėl medalių. 


Manau, kad visą tai veda prie rezultatyvių lygiųjų. Jei reiktų spėti, sakyčiau, kad rezultatas bus 4:4.


Tuo pat metu, bet kitoje aikštelėje žais Visagino „Inter-veteranai“ ir Varėnos FK „Merkys“. Keturis kartus lygiosiomis šiame sezone sužaidęs „Merkys“ tai yra padaręs daugiausiai kartų, o tai ir lėmė, kad šiais metais Varėnos klubas dėl medalių nekovos.


Tačiau šansų juos iškovoti jau savo debiutiniame sezone nepraranda Visagino ekipa. Praėjusiame etape visaginiečiai sugebėjo lygiosiomis 1:1 sužaisti su FK „Šilalės“ klubu, bet lygiosiomis čempionato pradžioje su FK „Šilale“ sužaidė ir „Merkys“.


Tai vienas iš taškų palyginti komandas, bet aš manau, kad pergalės labiau norės „Inter-veteranai“, nes šių rungtynių kaina jiems yra didesnė. Nesakau, kad Visagino klubui bus lengva, tačiau spėju, kad jie laimės rezultatu 2:1.

 

15 valandos rungtynės: Pirmi antrąsias rungtynes sužais SK „Linksmakalnis“ ir FC „Suoliukas“. Čia daug intrigos taip pat nesitikiu. Bent jau šiai dienai „Linksmakalnis“ atrodo tikrai stipresnis.


Kauno rajono ekipa dažnai į etapus atsiveža praktiškai dvi sudėtis ir atliekant keitimus, keičia visus šešis aikštės žaidėjus vienu metu. Turint tokio didumo sudėtį, lengva nuvarginti varžovus, o patiems išlaikyti aukštą rungtynių tempą. 


Kad ir kaip ironiškai skambėtų, bet FC „Suoliukas“ ilgu suoliuku nepasižymi, todėl aš čia stebuklo iš jų nesitikiu. Spėčiau, kad „Linksmakalnis“ laimės rezultatu 6:1.


Tuo pačiu metu kitoje aikštėje žais SC „Akmenė“ ir FK „Telšiai“. Šis mačas Naujosios Akmenės komandai bus dar viena galimybė savo debiutiniame čempionate finišuoti bent jau dešimtoje vietoje.


Norint tai padaryti, jiems reikia laimėti pirmąsias savo rungtynes, tikėtis, kad jas pralaimės FK „Telšiai“, o po to dar nugalėti ir tuos pačius „Telšius“.


Sakyčiau, sąlygų pakankamai daug ir nelabai tikiu, kad visas jas SC „Akmenei“ pavyks įvykdyti. Realu, kad komanda visgi finišuos maksimum priešpaskutinėje vietoje, o „Telšiai“ išlaikys dešimtą vietą, būsimus varžovus nugalėdami rezultatu 4:2.

 

16 valandos rungtynės: Labai svarbi dvikova prasidės šešioliktą valandą. Ten vyks tiesioginė kova dėl medalių spalvos, kadangi ginklus surems FK „Arsenalas“ ir FK „Šilalė-Prolain“.


Galime neabejoti, aikštėje matysime kietą kovą iki paskutinės sekundės. Tokia ji buvo jau praėjusiais metais, kuomet „Šilalė“ 5:4 triumfavo prieš „Arsenalą“, bet „Arsenalas“ mieliau prisimena 2017 metus, kai „Šilalės“ ekipą įveikė rezultatu 5:1.


Šiais metais tikiuosi panašesnio scenarijaus į 2018 metus. Tai yra, įnirtinga kova ir pergalė vienu įvarčiu. „Arsenalas“ du kartus lygiosiomis sužaidė Visagine, tad netoli Kauno esančiame Jurbarke jiems būtų puiki galimybė reabilituotis.


Nuojauta kužda, kad jie tai gali padaryti. Spėju, kad „Arsenalas“ laimės prieš „Šilalę“ rezultatu 3:2.




Kitoje aikštelėje tuo pat metu matysime kitą, ne ką mažiau įdomią akistatą. Čempionai „El Dorado“ susirems su FK „Polivektriu“. Visai neseniai šios dvi komandos susikovė Vilniaus MFL lygoje ir tas mačas pasibaigė lygiu rezultatu 2:2.


Tos rungtynės išsiskyrė kietu žaidimu, geltonų ir net raudonų kortelių lietumi. Spėčiau, kad ir Jurbarke to galime neišvengti. Žinant tai, kad „Polivektriui“, norint kovoti dėl medalių, pergalė yra gyvybiškai būtina, šios rungtynės gali būti net dar kietesnės nei MFL lygoje.


Visgi galvoju, kad ir čia gali būti lygiosios, bet dar rezultatyvesnės. O tiksliau – dvigubai rezultatyvesnės – 4:4.

 

17 valandos rungtynės: Etapo šeimininkai Jurbarko „Imsrė“ savo 2019 metų pasirodymą Lietuvos mažojo futbolo čempionate užbaigs prieš debiutantus Visagino „Inter-veteranus“. Tai bus pirmoji komandų akistata Lietuvos čempionate, todėl jos baigti nėra lengva prognozuoti.


Tačiau daugiau galimybių įžvelgiu „Imsrės“ pusėje, o pagrindinis faktorius – namų sienos. Vietinių palaikymas tikrai padeda ir jei jo „Imsrė“ sulauks, tai jiems tikrai gali padėti įveikti „Inter-veteranų“ ekipą, kuri jau tuo metu gali galvoti apie tolimą kelionę atgal į Visaginą.


„Inter-veteranų“ patirtis tikrai neleis „Imsrei“ laimėti lengvai, todėl spėju, kad etapo šeimininkai laimės rezultatu 3:2.


Kitoje aikštelėje savo sezoną Lietuvos čempionate užbaigs „Eagle Team - Žibintas“ ir FK „Merkys“. 


„Ereliai“ Varėnos klubui buvo pralaimėję 2015 ir 2016 metais (po baudinių), bet 2017 ir 2018 metais laimėjo pakankamai užtikrintai. Prieš metus „Eagle Team“ šventė pergalę rezultatu 6:2, o prieš dvejus metus – 9:6.


Spėčiau, kad „Eagle Team“ pasieks trečią pergalę iš eilės prieš „Merkį“. Įvarčių tikrai bus, o jų šiek tiek daugiau įmuš „Eagle Team“ – pergalė rezultatu 5:3.


Jurbarko etapo tvarkaraštis:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai
Stadionas
1 10 2019-09-14 12:00:00 El Dorado (Vilnius) SK Linksmakalnis (Kauno raj.) Jurbarko stad. I aikštė
2 10 2019-09-14 12:00:00 SC-FK Akmenė (Akmenė) FC Suoliukas (Klaipėda) Jurbarko stad. II aikštė
3 10 2019-09-14 13:00:00 FK Arsenalas (Kaunas) Eagle Team-Žibintas (Vilnius) Jurbarko stad. I aikštė
4 10 2019-09-14 13:00:00 FK Telšiai (Telšiai) FK Šilalė-Prolain (Šilalė) Jurbarko stad. II aikštė
5 10 2019-09-14 14:00:00 FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas) FK Polivektris (Vilnius) Jurbarko stad. I aikštė
6 10 2019-09-14 14:00:00 FK Inter-veteranai (Visaginas) FK Merkys (Varėna) Jurbarko stad. II aikštė
7 11 2019-09-14 15:00:00 SK Linksmakalnis (Kauno raj.) FC Suoliukas (Klaipėda) Jurbarko stad. II aikštė
8 11 2019-09-14 15:00:00 SC-FK Akmenė (Akmenė) FK Telšiai (Telšiai) Jurbarko stad. I aikštė
9 11 2019-09-14 16:00:00 FK Arsenalas (Kaunas) FK Šilalė-Prolain (Šilalė) Jurbarko stad. I aikštė
10 11 2019-09-14 16:00:00 El Dorado (Vilnius) FK Polivektris (Vilnius) Jurbarko stad. II aikštė
11 11 2019-09-14 17:00:00 FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas) FK Inter-veteranai (Visaginas) Jurbarko stad. I aikštė
12 11 2019-09-14 17:00:00 Eagle Team-Žibintas (Vilnius) FK Merkys (Varėna) Jurbarko stad. II aikštė

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2
Karolis Vasiliauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija