SOCCA

Mūsų partneriai:

2019-09-22

Baltijos taurę iškovoję vyrai Lietuvos garbę gins ir Pasaulio čempionate

Spalio 12-20 dienomis Kretos salos Retimno mieste vyks antrasis Socca mažojo futbolo Pasaulio čempionatas ir šiais metais tarp 40 mažojo futbolo rinktinių turėsime ir Lietuvos atstovus.


Lietuvos mažojo futbolo asociacija šiandien viešai atskleidė 10 futbolininkų, kurie vyks ginti Lietuvos garbės mažojo futbolo Pasaulio čempionate.


Džiugu pranešti, kad didžiąją dalį rinktinės sudarys tie nariai, kurie sėkmingai Lietuvai atstovavo 2018 metų Baltijos mažojo futbolo taurės turnyre, kuriame jiems pirmą kartą istorijoje pavyko iškovoti aukso medalius ir kelti į viršų taurę.


Iš dešimties futbolininkų, tokių rinktinėje yra net septyni. Tai vartininkas Mantas Šumskis, gynėjai Svajūnas Savickas ir Edvinas Dubavičius, saugai Paulius Sakalis, Dominikas Stankevič ir Valentin Baranovskij bei puolėjas Valdemar Šaveiko.


Prie šio septyneto taip pat prisijungė puolėjas Aivydas Ruškys, kuris sugrįžo į Lietuvos mažojo futbolo rinktinę po kelių metų pertraukos. A. Ruškys už Lietuvą buvo žaidęs 2016 ir 2017 metų Baltijos mažojo futbolo taurės turnyruose bei 2016 metų mažojo futbolo Europos čempionate.


Lietuvos mažojo futbolo rinktinę taip pat papildė du debiutantai – tai jaunatviška energija trykštantis Ernestas Komarovas ir Varėnos futbolo mohikanas, per savo karjerą prikaupęs neįkainojamos patirties, Dmitrij Krupovič.


Būtent šie dešimt vyrų ruošis artėjančiam Pasaulio čempionatui, kur pirmą kartą dalyvausianti Lietuva žais vienoje grupėje su Lenkija (2 vieta rinktinių reitinge), Maroku (nereitinguota tarp 32 stipriausių rinktinių), Belgija (11 vieta rinktinių reitinge) ir Velsu (24 vieta rinktinių reitinge).


Dar po 2018 metais laimėtos Baltijos mažojo futbolo taurės tuometinis rinktinės treneris Stanislovas Danisevičius sakė, kad su šia komanda būtų įmanoma gerai pasirodyti ne tik Baltijos taurėje, bet ir tokio rango tarptautiniame renginyje kaip Pasaulio čempionatas.


Tos rinktinės pagrindu sudaryta šių metų rinktinė ir vyks patvirtinti S. Danisevičiaus žodžių bei sieks kuo sėkmingiau pasirodyti Socca Pasaulio čempionate, kuriame žaidžiama 6 prieš 6.


Kaip ir 2018 metais, taip ir šiais metais Lietuvos mažojo futbolo rinktinės kapitono raištis bus patikėtas buvusiam Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkui Valentinui Baranovskij, kuris savo veržlumu ir energija sieks įkvėpti komandos draugus.


Būtina paminėti ir tai, kad šiais metais Lietuvos mažojo futbolo rinktinę treniruos ne S. Danisevičius, o su mažuoju futbolo glaudžiai susijęs užsienyje gimęs specialistas. 


Greitu metu bus oficialiai pranešta, kas Socca Pasaulio čempionate treniruos Lietuvos mažojo futbolo rinktinę.


Lietuvos mažojo futbolo rinktinė sudėtis Socca Pasaulio čempionatui:


Vartininkas: Mantas Šumskis (Nr. 1)


Gynėjai: Dmitrij Krupovič (Nr. 6), Edvinas Dubavičius (Nr. 3), Svajūnas Savickas (Nr. 5), Ernestas Komarovas (Nr. 9). 


Saugai: Dominikas Stankevič (Nr. 7), Paulius Sakalis (Nr. 10), Valentin Baranovskij (kapitonas) (Nr. 11).


Puolėjai: Valdemar Šaveiko (Nr. 4), Aivydas Ruškys (Nr. 8).



Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Peru00000000
2Rumunija00000000
3Lietuva00000000
4Mauricijus00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija