SOCCA

Mūsų partneriai:

2019-10-09

Vienintelis iš rinktinės Europos čempionate žaidęs A. Ruškys: „Įgyta patirtis tikrai pravers ir Pasaulio čempionate“

Iki Socca Pasaulio futbolo čempionato liks vos kelios dienos ir Lietuvos mažojo futbolo rinktinės nariai jau kraunasi lagaminus į Kretą.


Retimno mieste spalio 12-20 dienomis vyksiantis mažojo futbolo pasaulio čempionatas priims net 40 šalių rinktines, tarp kurių pirmą kartą bus ir Lietuvos rinktinė.


Daugumai iš dabartinės Lietuvos mažojo futbolo rinktinės sudėties narių tai bus pirmasis toks tarptautinis mažojo futbolo turnyras, tačiau ne visiems.


Po kelių metų pertraukos į Lietuvos rinktinės sudėtį sugrįžo puolėjas Aivydas Ruškys, kuris dar 2016 metais vilkėjo Lietuvos mažojo futbolo rinktinės aprangą ir žaidė Vengrijoje vykusiame Europos mažojo futbolo čempionate bei padėjo ten Lietuvai 3:2 nugalėti Prancūzijos rinktinę.


A.Ruškys yra vienintelis šių metų rinktinės žaidėjas, turintis tokios patirties ir šią patirtį jis sieks panaudoti artėjančiame Pasaulio čempionate.


„Iš čempionato Vengrijoje liko tik geriausi įspūdžiai. Įstrigo puiki organizacija ir labai aukštas čempionato lygis. Galime sakyti, kada tada patekome į „mirtininkų“ grupę ir džiugu, kad nebuvome tik statistais, nes tiek Ispanijai, tiek tituluotai Rumunijai teko sunkiai pakovoti, kad laimėtų rungtynes. Žinoma, pavyko nugalėti Prancūziją ir tai tiesiog fantastiška. Patirtis tikrai buvo neįkainojama tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Džiaugiuosi, kad galėjau būti tokio įspūdingo renginio dalimi.


„Europos čempionate įgyta patirtis, manau, tikrai pravers ir Pasaulio čempionate. Ji padės išlaikyti ramumą žaidime, nes pirmą kartą dalyvaujant tokiame renginyje jaudulys tikrai jaučiasi ir tai trukdo priimti tinkamus sprendimus aikštėje“, – savo įspūdžiais ir patirtimi pasidalino A. Ruškys.


Socca Pasaulio čempionate Lietuvos mažojo futbolo rinktinė žais vienoje grupėje su Lenkija, Belgija, Velsu ir Maroku. A. Ruškys šioje grupėje tikisi labai atkaklios kovos, tačiau Lietuvos šansais žengti į atkrintamąsias, į kurias patenka tik dvi rinktinės iš grupės, puolėjas tikrai tiki.


„Pasaulio čempionate galime tikėtis kietos kovos kiekvienose rungtynėse, nes čia tikrai nebus tokių komandų, kurios atvažiuoja kaip turistai. Iš pirmo žvilgsnio mūsų grupės favoritai yra Lenkijos rinktinė, tačiau viskas spręsis aikštėje. Padarysime viską, kad tai išsispręstų mūsų naudai“, – patikino A. Ruškys.


Lietuvos rinktinė Pasaulio čempionatui pradėjo ruoštis likus dvejoms savaitėms iki čempionato pradžios ir sužaidė keturias kontrolines rungtynes. Paskutines iš jų Lietuva 11:2 laimėjo prieš FK „Fortitudo“, o A. Ruškys tame mače vos per antrąjį kėlinį pelnė „hat-tricką“.


Puolėjas liko patenkintas treniruočių procesu ir naujojo rinktinės trenerio Armando Tarlazio (Mandinho) žaidimo idėjomis.


„Per pasiruošimo laikotarpį pavyko sustiprėti ties taktine šio formato dalimi. Futbolas 6 prieš 6 turi savitą žaidimo specifiką ir mums pavyko ją suprasti. Pats tik šiais metais turėjau daugiau laiko žaisti mažąjį futbolą, bet to nauda jaučiasi“, – toliau kalbėjo A. Ruškys.


Tuo metu apie naująjį rinktinės trenerį puolėjas sakė: „Treneris puikiai įsiliejo į komandą. Visi gerbiame jį kaip futbolo specialistą ir, žinoma, kaip žmogų. Armando turi sukaupęs didžiulį žinių ir patirties bagažą iš kurio visi žaidėjai stengiasi kuo daugiau pasiimti per ribotą pasiruošimo laiką. Treneris taip pat konsultuojasi su savo gimtinės (Brazilijos, - aut. pastaba) specialistais, kurie daugybę metų analizuoja šį Lietuvoje dar šiek tiek nestandartinį futbolo formatą. Todėl tikimės, kad pavyks išpildyti trenerio užduotis, parodyti disciplinuotą, tačiau kartu ir akiai patrauklų futbolą“.


Nemažai klausimų prieš šį čempionatą sukėlė ir Lietuvos mažojo futbolo rinktinės sudėtis. Ji buvo sudaryta 2018 metais Baltijos mažojo futbolo taurę Alytuje laimėjusios rinktinės pagrindu, o A. Ruškys išskyrė puikią komandinę dvasią rinktinės viduje.


„Šiemet, manau, rinktinėje susirinko visi, kurie džiaugiasi ir jaučia atsakomybę jai atstovaujant. O atsakomybė visada įpareigoja atiduoti visas jėgas. Dėl to rinktinėje vyrauja puiki darbinė atmosfera, vieni kitiems padedame, patariame ir kiekvieno nuomonė čia yra svarbi ir išklausoma. Tai padeda komandai geriau suprasti vieni kitus, o tai turėtų padėti geriau komunikuoti tarpusavyje rungtynių metu. Tikiu šia komanda, todėl, manau, kad turime užsibrėžti ambicingą tikslą – patekti į atkrintamąjį etapą. Galvoju, kad tai yra realus tikslas šiai rinktinei. Žinoma, tokio rango varžybose esminis rodiklis yra rezultatas, tačiau mano, kaip ir trenerių ir vadovų, tikslas yra žaidimo kokybė. Norime ne tik griauti varžovų atakas ir trukdyti jiems žaisti, bet ir patys kurti progas, valdyti kamuolį ir mėgautis žaidimu“, – tęsė A. Ruškys.


„Mano asmeninis tikslas yra kuo geriau atlikti trenerio patikėtas užduotis ir, žinoma, padėti komandai siekti pergalės per kiekvienose rungtynėse prieš bet kurį varžovą. Rinktinėje visi nekantraujame kuo greičiau žengti į aikštę ir įrodyti, kad galime gerai žaisti ir pasaulio mastu, o svarbiausias tikslas bus vienas – tinkamai atstovauti Lietuvai ir visai mažojo futbolo bendruomenei Lietuvoje“, – savo kalbą apie asmeninius ir komandinius tikslus užbaigė A. Ruškys.




Lietuvos mažojo futbolo rinktinė sudėtis Socca Pasaulio čempionatui:


Vartininkas: Mantas Šumskis (Nr. 1)


Gynėjai: Dmitrij Krupovič (Nr. 6), Edvinas Dubavičius (Nr. 3), Svajūnas Savickas (Nr. 5), Ernestas Komarovas (Nr. 9). 


Saugai: Dominikas Stankevič (Nr. 7), Paulius Sakalis (Nr. 10), Valentin Baranovskij (kapitonas) (Nr. 11).


Puolėjai: Valdemar Šaveiko (Nr. 4), Aivydas Ruškys (Nr. 8).


Lietuvos mažojo futbolo rinktinės grupių etapo tvarkaraštis Socca Pasaulio čempionate:


Spalio 12d., 20:00 val. prieš Belgiją;


Spalio 14d., 23:00 val. prieš Maroką;


Spalio 16d., 18:00val. prieš Velsą;


Spalio 17d., 15:00val. prieš Lenkiją;


Visos rungtynės bus tiesiogiai transliuojamos per Sport1 televiziją

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Mauricijus00000000
2Peru00000000
3Rumunija00000000
4Lietuva00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija