SOCCA

Mūsų partneriai:

2019-10-17

Grupių etapas Lietuvos rinktinei pasibaigė skaudžia Pasaulio vicečempionų pamoka

Ketvirtadienį dieną Lietuvos mažojo futbolo rinktinė sužaidė paskutines Socca Pasaulio čempionato grupių etapo rungtynes. Lietuvai teko labai rimtas Pasaulio vicečempionų Lenkijos futbolininkų iššūkis, kurio atlaikyti nepavyko – lenkams buvo nusileista 0:6 (0:3).


Prieš tai Lietuva laimėjo tris grupių etapo rungtynes – 3:0 nugalėjo Belgiją, 6:0 sutriuškino Maroką ir 2:1 palaužė Velsą. Šios tris pergalės leido Lietuvai pirmą kartą istorijoje užsitikrinti vietą Pasaulio čempionato aštuntfinalyje.


Visgi rungtynės su Lenkija lėmė kurią vietą Lietuva užims grupėje. Po šio pralaimėjimo lietuviai tikriausiai liks C grupės antroje vietoje, kadangi lenkams dar liko Belgijos rinktinės iššūkis, bet jį mūsų kaimynai turėtų nesunkiai įveikti.


Rungtynės su Lenkija Lietuvos mažojo futbolo rinktinei buvo kiek neįprastos. Pirmą kartą šiame čempionate Lietuvai reikėjo žaisti taip anksti, šviečiant labai kaitriai Saulei. Lietuvai dėl traumos taip pat negalėjo padėti rezultatyviausias rinktinės žaidėjas Aivydas Ruškys, kuris siekia išsigydyti sumuštą raumenį ir būti pasirengęs žaisti penktadienį vyksiančiame aštuntfinalyje.


Galbūt tai, kad Lietuva jau buvo užsitikrinusi vietą kitame etape ir karšta Saulė lėmė, jog mūsų rinktinė mačą pradėjo kiek apsnūdusi ir po dvejų klaidų gynyboje lenkams pavyko įmušti du greitus įvarčius.


Dar trečią įvartį lenkai pridėjo puikiai įžaidę standartinę situaciją, tad po pirmo kėlinio jie ne tik pirmavo užtikrintai, bet neleido Lietuvai sukurti kažko pavojingo.


Antrajame kėlinyje Lenkija toliau rodė savo pranašumą. Nors lietuviai bandė įmušti bent garbės įvartį ir progų tam turėjo, tačiau savaisiais šansais nepasinaudojo.


Tuo metu Lenkija baudė lietuvius už kiekvieną klaidą ir nors kelis kartus vartus gelbėjo Mantas Šumskis, tačiau per antrą kėlinį krito dar trys įvarčiai ir Lietuvai teko praryti skaudų pralaimėjimo kartėlį.




Visgi vyriausiasis komandos treneris Mandinho tikisi, kad šį pralaimėjimą jo ekipa greitai pamirš ir žaidimas aštuntfinalyje bus žymiai geresnis.


„Prieš tai sužaidėme tris sunkias rungtynes ir užsitikrinome vietą aštuntfinalyje. Žinoma, mes norėjome laimėti ir stengėmės taip, kaip galėjome, bet taip pat nenorėjome rizikuoti dėl traumų ir kortelių. Rotavome žaidėjus daugiau nei įprasta, todėl džiaugiamės, kad pavyko išvengti traumų ir kortelių. Tai mums tikrai padės rytojaus aštuntfinalio mače. Turime sau išsikėlę tikslą ir po šio mačo žiūrime į platesnį vaizdą. Rungtynių su Lenkija rezultatas tikrai parodo ne viską“, – po mačo sakė Mandinho.


Jei rytoj Lenkija nugalės Belgiją, Lietuva liks antroje C grupės vietoje ir žais prieš pirmąją D grupės komandą. D grupėje pirma vietą užimti dar gali trys komandos – Bulgarija, Anglija ir Urugvajus, bet galutinis D grupės išsidėstymas paaiškės tik rytoj.


Rezultatas:


Lietuva 0 : 6 Lenkija



 

Lietuvos mažojo futbolo rinktinė sudėtis Socca Pasaulio čempionatui:


Vartininkas: Mantas Šumskis (Nr. 1)


Gynėjai: Dmitrij Krupovič (Nr. 6), Edvinas Dubavičius (Nr. 3), Svajūnas Savickas (Nr. 5), Ernestas Komarovas (Nr. 9). 


Saugai: Dominikas Stankevič (Nr. 7), Paulius Sakalis (Nr. 10), Valentin Baranovskij (kapitonas) (Nr. 11).


Puolėjai: Valdemar Šaveiko (Nr. 4), Aivydas Ruškys (Nr. 8).


Lietuva aštuntfinalio rungtynes žais penktadienį, (spalio 18 d.) 23 val., bet būsimas varžovas paaiškės tik rytoj.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Rumunija00000000
2Lietuva00000000
3Mauricijus00000000
4Peru00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija