SOCCA

Mūsų partneriai:

2020-08-14

Pirmasis kartas Naujojoje Akmenėje - ko galime tikėtis iš šio etapo?

Po daugiau nei mėnesio pertraukos Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionate bus tęsiamos kovos dėl stipriausios Lietuvos mažojo futbolo komandos vardo. Pirmą kartą čempionato istorijoje vienas iš etapų vyks Naujosios Akmenės mieste.


Rugpjūčio 15 dieną (šeštadienį) Naujojoje Akmenėje vyks ne tik Žolinės ir miesto šventė, bet ir mažojo futbolo karnavalas. 2020 metų Lietuvos mažojo futbolo čempionato 7x7 etapas Naujoje Akmenėje bus išskirtinis ir tuo, kad kai kurioms komandoms čia teks sužaisti net po tris rungtynes, o tam reikės gero fizinio pasiruošimo ir ilgo atsarginių suolo.


Naujosios Akmenės etape visos komandos turėjo žaisti po tris rungtynes, tačiau trims ekipoms žaisti teks tik po dvi rungtynes, o vieną pergalę jie jau gaus iš karto. Tos ekipos – tai FK „Arsenalas“, FK „Merkys“ ir FK „Polivektris“.


Šioms komandoms bus įskaitytos techninės pergales, o taip nutiko dėl to, jog čempionato debiutantai KKSC „Prienai“ oficialiai informavo, kad į Naujosios Akmenės etapą neatvyks. KKSC „Prienai“ apgailestavo, kad susiklostė tokia situacija, bet jau dabar aišku, kad kol kas taškų neiškovojusi Prienų komanda ir po Naujosios Akmenės etapo tų taškų neturės.


Tačiau štai dar kokios devynios rungtynės mūsų laukia, o taip pat paspėliokime, kaip jos pasibaigs.


12 valandos rungtynės: Naujosios Akmenės etapą pradės etapo šeimininkų SC-FK „Akmenės“ ir svečių iš Vilniaus FK „Polivektrio“ akistata. Šiuo metu abi komandos turi po 4 taškus, todėl jau pirmoje kovoje turėsime svarbų mūšį dėl pozicijų.


Taip pat MFL čempionate žaidžiantis „Polivektris“ vietinėse pirmenybėse kol kas neatrodo gerai. Nors Lietuvos čempionate „Polivektrio“ rezultatai taip pat nėra labai įspūdingti, bet kovingumo ši komanda turi ir jau kelis kartus sugebėjo visus nustebinti.


Savo ruožtu „Akmenės“ komanda pirmąjį Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapą Šilalėje pradėjo puikiai, bet Jurbarke liko be taškų, todėl savoje aikštėje komanda sieks pasirodyti kaip įmanoma geriau.




„Paskutiniame etape nežaidėme savojo žaidimo, tad nebuvo geros nuotaikos, bet dabar komandos viduje vyrauja gera nuotaika ir laukiame etapo Naujoje Akmenėje”, - sake SC-FK „Akmenės“ vadovas Tadas Gnedojus.


Tuo metu apie laukiančas rungtynes jis sakė: „Manau, reikės kaip visada išlaikyti protą ir komandinį žaidimą, logiška - ir ištvermės. Daug priklausys nuo oro, jei bus karšta tai bus nepalanku nei vienai komandai, bet ,manau, kad viskas bus gerai, esame pasiruošę kovoms. Pats didžiausias iššūkis su kuriuo teks susitvarkyti – tai išlaikyti discipliną komandoje visose rungtynėse“.


Po šių žodžių galiu pasakyti, kad bent jau pirmoms rungtynėms SC-FK „Akmenei“ namų aikštės pranašumas duos savo ir ji švęs pergale. Jei reiktų spėti, sakyčiau, kad rezultatu 4:2.


3. Iššūkis bus disciplina komandoje ir ją išlaikyti visuose varžybose, mums tai pats didžiausias iššūkis su kuriuo turime susitvarkyti. 


Antose dvyliktos valandos rungtynėse Kauno FC „Hegelmann Minifootball“ komanda susitiks su FK „Jurbarko Imsre“. Komandas šiuo metu skiria du taškai, Kauno ekipa yra trečioje vietoje, o „Imsrė“ – antroje. Po šių rungtynių komandų pozicijos gali pasikeisti vietomis arba išlikti tokios pačios, bet viską lems tai, kas laimės šį mačą.


„Labai pasiilgome kovų LFMČ, bet tas laikas labai greitai prabėgo, o komandos formą pamatysime rungtynėse. Šiaip jaučiamės neblogai, bet planus kiek pakoregavo nemažai traumų, kurias bandysime kompensuoti dideliu noru laimėti“, - kalbėjo „Hegelmann Minifootball“ treneris Giedrius Brazaitis.


„Akmenėje laukia labai rimtas iššūkis visoms komandos – 3 rungtynės, 150 minučių futbolo – tikras maratonas, todėl reikės stengtis žaisti protingai. Tikimės įdomių dvikovų ir visiems, tame tarpe ir mums, palinkėsime sėkmės“, - pridūrė Kauno komandos treneris.


Tuo metu Jurbarko ekipos vadovas Matas Venslauskas pabrėžė, kad norint sėkmingai sužaisti trijų turų etapą, reikės ir ilgo atsarginių suolo.


„Ilgos pertraukos metu stengėmės palaikyti sportinę formą, treniravomės. Nuotaikos komandos viduje geros. Manau, kad tokio ilgo etapo metu didelę įtaką rezultatams padarys tai, kaip komandos susirinks į šį etapą”, - sakė M.Venslauskas.


G.Brazaitis užsiminė, kad „Hegelmann Minitfootball“ turi problemų su traumomis. Manau, kad tai gali būti svarbus faktorius šiose rungtynėse, todėl pergalę matau puikiai šiais metais žaidžiančioje „Imsrės“ komandos rankose. Spėju, kad ji laimės rezultatu 3:1.


13 valandos rungtynės: Dar kitose rungtynėse susitiks taip pat susitiks komandos, kurios yra turnyrinės lentelės kaimynai – FK „Šilalė-Prolain“ ir Varėnos FK „Merkys“. Abi komandos šiuo metu turi po 6 taškus.


Šilalės ekipa tuos taškus surinko per abu sužaistus etapus, o „Merkys“ visus šešis taškus iškovojo antrajame ture. Atrodo, kad komanda po truputį suranda susižaidimą ir tai pasimatė Jurbarke.


Tad į Naująją Akmenę „Merkio“ komanda vyksta toliau gerinti savo žaidimą ir taip papildyti taškų kraitį.


„Po paskutinio turo, kur laimėjome abi rungtynes, manyčiau, pas visus žaidėjus nuotaikos puikios ir pasistengsime Akmenėje nesusigadinti tos nuotaikuos. Nemanau, kad Naujosios Akmenės etapui reikės išskirtinio pasiruošimo, bet ilgo suolo tikrai reikės. Tikimės, kad sėkmė lydės komandą visose rungtynėse ir grįšime su 9 taškais bei gera nuotaika”, - kalbėjo „Merkio“ vadovas Dmitrij Krupovič.


Visgi FK „Šilalė-Prolain“ tikrai nėra lengvas varžovas. Jei ir Šilalės komanda turės ilgą suolą, „Merkiui“ bus be galo sunku. Aš spėčiau, kad rungtynės pasibaigs lygiu rezultatu, 4:4.


14 valandos rungtynės: pailsėjusi valandą, į aikštelę vėl žengs etapo šeimininkų komanda. Šįkart SC-FK „Akmenė“ susirems su antroje vietoje esančia „Jurbarko Imsre“.


Šioje akistatoje nugalėtoją prognozuoti tikrai sunku. Naujoji Akmenė turės savų žiūrovų palaikymą, bet Jurbarko komanda per du etapus įrodė, kad šiais metais jų žaidimas labai geras ir jie yra pasirengę kovoti dėl medalių.


Bent jau iš esamo vaizdo sakyčiau, kad poros favoritė yra Jurbarko komanda. Jei reiktų spėti, spėčiau, kad „Imsrė“ laimės šias rungtynes rezultatu 3:1.


Tuo pat metu kitoje aikštelėje Kauno FC „Hegelmann Minifootball“ žais prieš Vilniaus „Polivektrį“. Kaunas prieš Vilnių. Čia daugiau ir nelabai yra ką pasakyti.


Laukia kovingos, atkaklios ir kietos rungtynės. Visgi šiais metais kiek geriau atrodo „Hegelmann Minifootball“ komanda, todėl manau, kad būtent laikinosios sostinės ekipa švęs pergalę ir tai darys rezultatu 4:2.


15 valandos rungtynės: Jau įdienojus į aikštelę pirmą kartą žengs Kauno FK „Arsenalas“, kuriam pirmųjų rungtynių prieš KKSC „Prienus“ žaisti neteks.


Tad šiuo metu pirmaujančios ekipos pirmasis varžovas bus FK „Šilalė-Prolain“, kuri jau bus sužaidus vienas rungtynes ir galbūt šiek tiek pavargusi.


„Nuotaikos išties pakilios ir geros. Pavyksta surinkti beveik visus pagrindinės sudėties žaidėjus, kas lemia gerus rezultatus ir gera žaidimą. Esame kol kas lentelės viršuje ir tikimės ten išlikti ir po Naujosios Akmenės etapo. Tačiau šiame etape tikimės labai sunkių, emocingų rungtynių  tiek prieš Šilalės, tiek prieš Naujosios Akmenės komandas”, - kalbėjo „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas.


Vėl visus pagrindinius žaidėjus atsivežti ketinantis „Arsenalas“, sakyčiau, bus šių rungtynių favoritas. Komandos patirtis ir ilgametis susižaidimas, o taip pat vėlyvas startas jiems tikrai gali padėti. Spėju, kad „Arsenalas“ laimės rezultatu 2:0.


17 valandos rungtynės: Pailsėjęs valandą „Arsenalas“ vėl žengs į aikštę, o šįkart jie susitiks su etapo šeimininkais SC-FK „Akmene“. Žiūrint į dabartinę turnyrinę lentelę, favoritu turėtume laikyti „Arsenalą“, bet įtariu, kad savų žiūrovų akivaizdoje SC-FK „Akmenė“ norės pergalingai užbaigti Lietuvos mažojo futbolo čempionatą savo mieste.


Nesu tikras ar šiai dienai „Akmenė“ yra pajėgi nugalėti „Arsenalą“, bet iškovoti bent jau tašką ji tikrai gali. Todėl spėju, kad šios rungtynės pasibaigs rezultatu 2:2.


Tuo pat metu Kauno FC „Hegelmann Minifootball“ susitiks su Varėnos „Merkiu“. Įdomi akistata kovoje dėl aukštesnių vietų turnyrinėje lentelėje.


Abi komandos gerai pažįsta vienas kito žaidėjus, abi žino, ko gali tikėtis iš varžovų ir abi jos mėgsta žaisti komandinį futbolą.


Įsivaizduoju, kad įvarčių čia taip pat netruks, bet klausimas, kas jų įmuš daugiau? Šįkart statau už „Merkį“, spėju, kad Varėnos klubas laimės 5:4.


18 valandos rungtynės: Naujosios Akmenės etapą užbaigs vienintelės rungtynės, kurios bus žaidžiamos šeštą vakaro. FK „Šilalė-Prolain“ susirems su „Jurbarko Imsre“.


Laukia dar vienas įdomus ir sunkiai nuspėjamas mačas. Tarpusavio istorijoje kol kas abi rungtynes yra laimėjusi Šilalės komanda, bet tą ji padarė tik vieno įvarčio skirtumu.


Nėra priežasties galvoti, kad šįkart nebus kitaip. Atkaklaus mūšio tarp šių ekipų galime tikėtis. Jurbarko ekipa tikrai norės pagaliau įveikti Šilalės ekipą, bet tai nėra lengva užduotis.


Galvoju, kad šįkart nugalėti FK „Šilalės-Prolain“ komandos jiems dar nepavyks. Spėju, kad Šilalės ekipa ir vėl laimės, ir vėl vieno įvarčio skirtumu, rezultatu 3:2.


Naujosios Akmenės etapo tvarkaraštis:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai
Stadionas
1 5 2020-08-15 12:00:00 SC-FK Akmenė (Akmenė) FK Polivektris (Vilnius) Naujosios Akmenės stad. I aikštė
2 5 2020-08-15 12:00:00 FC Hegelmann Minifootball (Kaunas) FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas) Naujosios Akmenės stad. II aikštė
3 5 2020-08-15 13:00:00 FK Šilalė-Prolain (Šilalė) FK Merkys (Varėna) Naujosios Akmenės stad. I aikštė
4 5 2020-08-15 13:00:00 FK Arsenalas (Kaunas) KKSC Prienai (Prienai) Naujosios Akmenės stad. II aikštė
5 6 2020-08-15 14:00:00 SC-FK Akmenė (Akmenė) FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas) Naujosios Akmenės stad. I aikštė
6 6 2020-08-15 14:00:00 FC Hegelmann Minifootball (Kaunas) FK Polivektris (Vilnius) Naujosios Akmenės stad. II aikštė
7 6 2020-08-15 15:00:00 FK Šilalė-Prolain (Šilalė) FK Arsenalas (Kaunas) Naujosios Akmenės stad. I aikštė
8 6 2020-08-15 15:00:00 FK Merkys (Varėna) KKSC Prienai (Prienai) Naujosios Akmenės stad. II aikštė
9 7 2020-08-15 17:00:00 FK Polivektris (Vilnius) KKSC Prienai (Prienai) Naujosios Akmenės stad. II aikštė
10 7 2020-08-15 17:00:00 SC-FK Akmenė (Akmenė) FK Arsenalas (Kaunas) Naujosios Akmenės stad. I aikštė
11 7 2020-08-15 18:00:00 FC Hegelmann Minifootball (Kaunas) FK Merkys (Varėna) Naujosios Akmenės stad. I aikštė
12 7 2020-08-15 18:00:00 FK Šilalė-Prolain (Šilalė) FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas) Naujosios Akmenės stad. II aikštė

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija