SOCCA

Mūsų partneriai:

2020-09-04

Kokia istorija bus parašyta čempionatui debiutuojant Prienuose?

Lietuvos mažojo futbolo asociacijos organizuojamas Lietuvos mažojo futbolo čempionatas artėja link pabaigos. Jau šį šeštadienį, rugsėjo 5 dieną, bus sužaistas penktasis, priešpaskutinis, čempionato etapas, kuris pirmą kartą Lietuvos mažojo futbolo čempionato istorijoje vyks Prienuose, o ten visos aštuonios čempionato komandos sužais po dvejas rungtynes.

 

Prienų miesto stadione vyks ne tik labai svarbios kovos dėl prizinių vietų, tačiau ir atkaklios dvikovos dėl ketvirtosios pozicijos.

 

Taip pat bus labai įdomu pamatyti ar čempionato naujokams KKSC „Prienams“ namų sienos padės iškovoti pirmuosius sezono taškus?

 

12 valandos rungtynės: Taškų dar neturinti, bet šįkart namuose žaidžianti KKSC „Prienų“ komanda turės rimtų išbandymų metą. Stipresnę ir ilgesnę sudėtį savo namų aikštėje planuojanti turėti „Prienų“ ekipa susikaus du dviem čempionato lyderiais, o pirmieji bus – „Jubarko Imsrė“.

 

Pirmąsias tarpusavio rungtynes „Prienai“ Jurbarko komandai pralaimėjo 2:5, bet tada buvo žaista Jurbarke. Šįkart veiksmas kelsis į Prienus, bet žiūrint į bendrą vaizdą, sunku patikėti, kad namų pranašumas gali taip pagerinti KKSC „Prienų“ komandos žaidimą.

 

„Imsrė“ kovoja dėl aukso medalių, tad į Prienus atvyks nusiteikusi labai rimtai. Tikiu, kad šįkart KKSC „Prienai“ pasipriešins labiau, bet netikiu, kad jiems pavyks laimėti. Spėju, kad pergalę rezultatu 4:2 švęs būtent „Imsrės“ ekipa.



 

Kitose vidudienio rungtynėse matysime Kauno derbį. Lietuvos mažojo futbolo čempionate šiuo metu su 22 taškais pirmauja Kauno „Arsenalas“, o trimis taškais atsilieka ir trečią poziciją užima kitas Kauno klubas – FC „Hegelmann Minifootball“.

 

Pirmosios rungtynės „Arsenalui“ bus Kauno derbis. Pirmajame čempionato rate „Arsenalas“ 7:1 sutriuškino FC „Hegelmann Minifootball“, tad pastarieji nekantriai laukia atsakomosios akistatos ir sieks revanšo. Tiesa, ir pats „Arsenalo“ kolektyvas rimtai ruošiasi šiam laikinosios sostinės derbiui.

 

„Į kiekvieną etapą važiuojame visų taškų ir jei viską laimėtume, tikrai turėtume šansų pakovoti dėl aukso medalių. Žinant pirmų rungtynių rezultatą ir žinant, kad mus skiria trys taškai, rungtynės bus tikrai įdomios ir jas bus verta pamatyti. Tikimės su savo pagrindiniais varžovais išsilyginti taškais“, - sakė „Hegelmann Minifootball“ treneris Giedrius Brazaitis.

 

Šioms rungtynėms daug dėmesio skirs ir „Arsenalo“ ekipa. Jos vadovas Karolis Vasiliauskas sakė: „Prienuose laukiame sunkių kovų – laukia du rimti varžovai ir Kauno derbis. Ruošiamės rimtai šiam etapui ir tikimės neapleisti tos pirmosios vietos. Viso sezono metu einame link jos ir norime ją išlaikyti po Prienų etapo“.

 

Spėju, kad „Hegelmann Minifootball“ noras pasiekti revanšą bus labai didelis, bet bijau, kad komanda gali perdegti, o „Arsenalas“ to tiks ir lauks. Kažkodėl galvoju, kad antrąsias rungtynes ir vėl laimės „Arsenalas“, bet įvarčių bus kiek mažiau – rezultatas 3:1.

 

13 valandos rungtynės: Jei pirmos trys komandos Lietuvos mažojo futbolo čempionate jau kiek atsiplėšė, labai atkakli kova vyksta dėl ketvirtosios pozicijos. Joje šiuo metu esanti SC-FK „Akmenė“ turi 13 taškų, tačiau po ja esančios trys komandos – FK „Merkys“, FK „Šilalė-Prolain“ ir FK „Polivektris“ – vos trimis taškais mažiau.

 

Prienų etape visų šių komandų keliai susikirs ir kova dėl ketvirtosios pozicijos gali būti labai karšta. SC-FK „Akmenė“ žais su „Merkiu“ ir „Šilale-Prolain“, o pastarosios dvi ekipos – dar ir su „Polivektriu“. Šių rungtynių baigtys turės tiesioginės įtakos, kas bus ketvirtoje vietoje ir galbūt priartės prie trečiosios pozicijos bei dar pasistengs pakovoti dėl medalių.

 

Taigi, pirmą valandą pirmieji susitiks SC-FK „Akmenės“ ir „Merkio“ komandos. Nors „Merkys“ savo gimtajame Varėnos mieste liko be taškų, tačiau lyderiams jis pralaimėjo tik 0:1. „Merkiui“ jau kartą buvo pavykę nugalėti „Akmenės“ komandą, o rezultatas buvo 5:2.

 

„Žaidimas gerėja su kiekvienomis rungtynės, tik tų taškų nėra tiek daug, kiek norėtųsi. Prienuose ketiname parodyti dar geresnį savo žaidimą bei iškovoti taškų“, - sakė „Merkio“ vadovas Dmitrij Krupovič.

 

Tikiu, kad šiuos taškus „Merkys“ iškovos ir prieš „Akmenę“. Spėju, kad Varėnos komanda laimės rezultatu 2:1.

 

Kitoje aikštelėje FK „Šilalė-Prolain“ sieks revanšo prieš FK „Polivektrį“. Pirmoje šių komandų akistatoje, kuri vyko Jurbarke, „Polivektris“ įspūdingai paskutinę minutę išplėšė pergalę rezultatu 4:3. Spėčiau, kar arši kova bus ir šįkart, bet šįkart pergalę skirčiau „Šilalės“ komandai.

 

Nors abi komandos šiais metais nerodo tokio žaidimo, kokį rodė praėjusiais metais, visgi FK „Šilale“ laikau favorite ir spėju, kad ji šias rungtynes laimės rezultatu 3:1.

 

14 valandos rungtynės: Po Kauno derbio FK „Arsenalo“ lauks „Jurbarko Imsrė“. Šios komandos turi dar nesuvestų sąskaitų, o ypač iš „Imsrės“ pusės. Komandas skiria vos vienas taškas, o pirmąjį tarpusavio mačą „Arsenalas“ laimėjo 3:2, pergalingą įvartį įmušdamas 50 minutę.

 

„Kova keliasi į Prienus. Žaisime su „Arsenalu“ ir tai bus labai svarbios rungtynės, kurias privalėsime laimėti“, - ryžtingai kalbėjo „Imsrės“ gynėjas Mantas Murauskas.

 

Rungtynės bus tikrai svarbios, komandas slėgs įtampa, bet gal daugiau patirties su įtampomis turi „Arsenalas“. Įžvelgiu, kad ir šios rungtynės bus laimėtos vieno įvarčio skirtumu, o tą skirtumą skiriu „Arsenalo“ pergalei rezultatu 4:3.

 

Pirmoje aikštelėje tuo pat metu šeimininkai KKSC „Prienai“ susitiks su Kauno „Hegelmann Minifootball“. Aišku, „Hegelamann“ nuotaikos priklausys nuo prieš tai pasibaigusio Kauno derbio rezultato, bet galime prisiminti praėjusias šių komandų tarpusavio rungtynes, kur Kauno komanda mušė tiek, kiek norėjo ir galiausiai net 16:0 sutriuškino „Prienus“.

 

Esu tikras, kad „Prienai“ dės visas pastangas įrodyti, jog tokiu skirtumu jie nebuvo verti pralaimėti. Tikiu, kad tą jie įrodys, bet laimėti visgi nesugebės. Šįkart skirtumas bus mažesnis, bet „Hegelmann Minifootball“ komandai prognozuoju pergalę rezultatu 4:1.

 

15 valandos rungtynės: Prienų etapą užbaigs dar dvejos rungtynės, turėsiančios tiesioginės įtakos dėl ketvirtosios pozicijos. Vienoje iš aikštelių SC-FK „Akmenė“ susitiks su FK „Šilalė-Prolain“.

 

Pirmoji tarpusavio šių komandų akistata pasibaigė „Šilalės“ pergale rezultatu 6:3. Norėčiau manyti, kad „Akmenei“ pavyks pasiekti revanšą ir reabilituotis po pirmosios dvikovos.

 

Tą padaryti komanda yra tikrai pajėgi, tad spėju, kad šįkart ji laimės rezultatu 5:3.

 

Kitoje aikštelėje FK „Merkys“ susigrums su FK „Polivektriu“. Šioje kovoje įžvelgiu „Merkio“ pranašumą. Juk pirmasis šių ekipų susidūrimas pasibaigė „Merkio“ pergale rezultatu 9:4.

 

Įtariu, kad rungtynių eiga ir šiose rungtynėse gali būti panaši, tik gal įvarčių bus kiek mažiau, o „Merkys“ laimės rezultatu 6:3.

 

Prienų etapo tvarkaraštis (rugsėjo 5 d.):

Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai
Stadionas
1 10 2020-09-05 12:00:00 FK Arsenalas (Kaunas) FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)
Prienų stad. II aikštė
2 10 2020-09-05 12:00:00 KKSC Prienai (Prienai) FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
Prienų stad. I aikštė
3 10 2020-09-05 13:00:00 SC-FK Akmenė (Akmenė) FK Merkys (Varėna)
Prienų stad. II aikštė
4 10 2020-09-05 13:00:00 FK Polivektris (Vilnius) FK Šilalė-Prolain (Šilalė)
Prienų stad. I aikštė
5 11 2020-09-05 14:00:00 FK Arsenalas (Kaunas) FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
Prienų stad. II aikštė
6 11 2020-09-05 14:00:00 KKSC Prienai (Prienai) FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)
Prienų stad. I aikštė
7 11 2020-09-05 15:00:00 SC-FK Akmenė (Akmenė) FK Šilalė-Prolain (Šilalė)
Prienų stad. II aikštė
8 11 2020-09-05 15:00:00 FK Merkys (Varėna) FK Polivektris (Vilnius)
Prienų stad. I aikštė


 

 

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija