SOCCA

Mūsų partneriai:

2017-09-13

"Antrą kartą daug ką darytume kitaip"

Taip tvirtina mažojo futbolo EMF Čempionų lygoje debiutavusios Vilniaus "El Dorado" komandos atstovai. Lietuvos čempionai Slovėnijoje vykusiame turnyre sužaidė trejas rungtynes, bet į atkrintamąsias varžybas tarp 48 geriausių Europos komandų nepateko. Grupės turnyre "El Dorado" užtikrintai 4:1 įveikė latvių Rygos "JakoSport", tačiau 0:1 pralaimėjo bulgarų "HP Sofia" ir 0:4 - rumunų Bakeu "Golden Boys" komandoms. Apie pasirodymą EMF Čempionų lygoje kalbėjomės su "El Dorado" žaidėju Dariumi Pupliausku.

- Kaip vertinate komandos pasirodymą ir Slovėnijoje įgytą patirtį?

- Viskas gana neblogai, tik pritrūko sėkmės. Tikrai galėjome patekti į kitą etapą. O trejų sužaistų rungtynių per mažai, kad galėtume daryti konkrečias išvadas. Viskas priminė EMF Europos čempionatą. Tik komandos truputį žemesnio lygio nei Europos pirmenybėse, tačiau aukštesnio, nei MFL varžybose. Rezultatai galėjo būti geresni. Esu tikras, kad privalėjome laimėti prieš bulgarus. Jie atkakliai stovėjo gynyboje, laukdami savo progos. Vienos sulaukė ir įmušė, o mes savomis nepasinaudojome, praleidę įvartį, pradėjome žaisti padrikai ir per daug individualiai. Šis pralaimėjimas ir lėmė, kad teko pasitraukti po grupės varžybų. Labai gaila dėl to.

- Pritrūko tokio rango varžybų patirties, draugiškų rungtynių?

- Tikriausiai, nes tokiuose turnyruose nesame dalyvavę. Vis tik sunku vienareikšmiškai vertinti, nes viską galėjo nulemti elementarus sėkmės faktorius. Kalbu apie rungtynes su "HP Sofia". Mums tik rumunai sugebėjo primesti savo žaidimo stilių ir daug šansų žaisdami su jais neturėjome. Tikėjomės lygiųjų, bet rezultatui esant 0:1, antrame kėlinyje aš patyriau traumą, vėliau sukrito dar du įvarčiai ir intriga baigėsi. Įgijome patirties ir kitą kartą jau elgtumėmės kitaip.

- Ar tenkino varžybų organizacija Terme Čatežo kurorte?

- Iš tiesų, visa organizacija netgi pranoko mūsų lūkesčius, vertinant, kad ten vienu metu lankėsi 76 komandos. Žaidėme ant natūralios dangos. Pirmą varžybų dieną jos kokybė buvo ideali. Tik vėliau ji buvo kiek patrypta, kai ant jos sužaidė tiek komandų. Buvome apgyvendinti puikiuose apartamentuose naujuose nameliuose. Tai maloniai nustebino. Visos komandos du kartus per dieną gaudavo nemokamą maitinimą.

- Kokias mažojo futbolo tendencijas Slovėnijoje pamatėte? Ar daug komandų žaidžia "ping-pong" stiliumi?

- Aiškų "ping-ponginį" stilių propaguoja bulgarai, kuriems apmaudžiai pralaimėjome grupės turnyre. Latviai ir rumunai bandė žaisti atvirą futbolą. Su kitais nesusidūrėme, tačiau į atkrintamąsias varžybas iškopusios ekipos pasižymėjo tikrai aukštu žaidimo lygiu.

- Kiek jums kainavo ši kelionė?

- Mes "sutilpome" į tokį biudžetą, kokį ir planavome iš anksto. Kadangi nepavyko rasti rėmėjų, teko mestis savo lėštas. Todėl kelionės kaštai buvo kuklesni. Į priekį važiavome dvi dienas, su nakvyne Čekijoje. Atgal - vieną dieną. Visa kelionė su apgyvendinimu vienam žmogui atsiėjo 250 eurų. Papildomas išlaidas sudarė maistas, gėrimai, kitos pramogos. Tačiau tai - pagal kiekvieno asmeninį poreikį, kas kiek galėjo sau leisti.

- Norėtumėte pakartoti šį nuotykį?

- Šią išvyką mes vadiname apsižiūrėjimu. Tai buvo pirmas kartas, visus intrigavo savotiška nežinia, smalsumas. Ar antrą kartą tam skirtume savo lėšas - reiktų gerai pamąstyti. Tačiau radę rėmėjus, sutiktume tai pakartoti nedvejodami.

- Tokia kelionė neišvargino?

- Labiau išvargindavo rungtynės. Kadangi lygis ten aukštesnis, rungtynių tempas didesnis, tekdavo labiau išsikrauti ir palikti daugiau jėgų. O kelionė nebuvo tokia ilga, kad išvargintų, vieną dieną kelyje galima pakentėti. Jau pailsėjome ir ketvirtadienį grįžtame į MFL kovas.

 

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Golden Boys (Rumunija)3300122+109
2HP Sofia (Bulgarija)320175+26
3El Dorado-ESFA (Vilnius)310246-23
4JakoSport (Latvija)3003313-100

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2017 Terme Čatež
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2017 Terme Čatež
FotoInformacija
Silviu Ionut Furtuna Komanda:Golden Boys (Rumunija)
4 Varžybų:3
Sergiu Matei Turcanu Komanda:Golden Boys (Rumunija)
3 Varžybų:3
Aleksandr Zhivkov Komanda:HP Sofia (Bulgarija)
3 Varžybų:3
Martin Katsarski Komanda:HP Sofia (Bulgarija)
2 Varžybų:3
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado-ESFA (Vilnius)
2 Varžybų:3
Andrei Intuneric Komanda:Golden Boys (Rumunija)
2 Varžybų:3
Anatolijs Maksimenko Komanda:JakoSport (Latvija)
1 Varžybų:3
Tiberiu Beceru Komanda:Golden Boys (Rumunija)
1 Varžybų:3
Kiril Rashkov Komanda:HP Sofia (Bulgarija)
1 Varžybų:3
Deivydas Piliukaitis Komanda:El Dorado-ESFA (Vilnius)
1 Varžybų:3

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2017 Terme Čatež
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija