SOCCA

Mūsų partneriai:

2017-09-01

Puikusis dvyliktukas sugrįžta. Druskininkų etapo apžvalga

Prabėgus beveik trims mėnesiams, po vasaros atostogų vėl atsinaujina Lietuvos mažojo futbolo asociacijos (LMFA) pirmenybių kovos.

Ketvirtasis iš penkių varžybų etapų šeštadienį bus surengtas šauniausiame kurorte Druskininkuose. Jame visų 12 komandų laukia neeilinis išbandymas - teks sužaisti net trejas rungtynes per dieną. Toks intensyvus varžybų grafikas pareikalaus ne tik daug jėgų, bet taip pat gali turėti lemiamos įtakos jų išsidėstymui turnyro lentelėje prieš lemiamą etapą Šilalėje.

Kovos Druskininkų stadione prasidės šeštadienį nuo 11 val., o prieš jas galima pažvelgti, kuo vasarą "kvėpavo" turnyro dalyviai.

LYDERIŲ TOP 3

Kol kas mažojo futbolo pirmenybėse pirmauja Vilniaus "El Dorado" futbolininkai, laimėję visas 6 žaistas rungtynes ir surinkę 18 taškų. Prarasti išsikovotų pozicijų lyderiai nenori, tad vilniečių kapitonas Martynas Rašinskas sako, kad komanda šeštadienio iššūkiams rengiasi maksimaliai susikaupusi: "Trys pergalės ir devyni taškai mus labai priartintų prie tikslo. Suprasdami tai, surinkome optimalią komandos sudėtį, kuri atlaikytų visus tris dienos mačus."

Vasarą praktiškai nepasikeitę "El Dorado" sudalyvavo Visagino turnyre, kur pasiekė aštuntfinalį. Tačiau iš esmės buvo nepagailėta skirti laiko ir atokvėpiui prieš lemiamas rudens kovos, mat ši komanda dar varžosi ne tik MFL, bet taip pat rengiasi debiutui EMF Čempionų lygoje. O Druskininkuose lyderių laukia rimti varžovai - "Merkys", "Arsenalas" ir "Telšiai". Visos šios ekipos yra pirmame šešete.

"El Dorado" akistata su Kauno "Arsenalu" (15 tšk.) šiame etape, tikėtina, bus įdomiausia. Ir bent iki Šilalės etapo turėtų lemti pirmosios vietos likimą.

"Kova bus įdomi, nors šios dvikovos laukiame su tam tikru nerimu. Tikėtina, kad atvyksime su 8-9 žaidėjais. Todėl esant tokioms pajėgoms bus labai svarbu tinkamai paskirstyti jėgas ir nepervargti", - pažymėjo Marius Šlaičiūnas iš "Arsenalo"

Kaip visi žinome, ši kauniečių ekipa kartu jau dešimtmetį, jos branduolys praktiškai nekinta, nesikeitė žaidėjų sudėtis ir per vasarą. "Arsenalo" žaidėjai vasarą žaidimo praktikos sėmėsi KAFF organizuojamame turnyre. Tad jų stiprybė yra susižaidimas ir geri savitarpio ryšiai.

Kamantinėjamas apie tikslus likusioje sezono dalyje M.Šlaičiūnas išlieka atsargus: "Apie juos kalbame santūriai. Pavyzdžiui pernai "Turo per Lietuvą" varžybose pralaimėjome kartą ir tai mums kainavo vietą finale. Šiemet... Norisi aukštų vietų, galime kabintis už pirmosios, bet turbūt viskas priklausys nuo rungtynių su "El Dorado" baigties."

Puikios nuotaikos etapą gretimuose Druskininkuose pasitinka Alytaus "Resės" komanda (15 tšk.) Pagal amžiaus vidurkį (39,91) jie vyriausi turnyre, bet pagal ambicijas toli gražu ne paskutiniai.

"Ką veikėme vasarą? Atrodo, kad futbolas mums nesibaigia niekada. Veteranų varžybos, Apskrities pirmenybės. Dabar - LMFA pirmenybės ir vėl viskas ratu. Net pats kartais nesuprantu, kaip mes patys dar "tempiame", - nusijuokė "Resės" vadovas Sigitas Jančiauskas. - Bet kadangi dar "tempiame", tai ir į Druskininkus ruošiamės nuvažiuoti optimalia sudėtimi bei sukovoti."

Sigitas neabejojo, kad nei jėgų, nei motyvacijos jiems nepristigs: "Kalbant apie mūsų žaidėjų amžių, tai žinokite, kad tie vyresni dažniausiai ilgiau tempia ir daugiau jėgų turi už jaunimą. O tuo pačiu - ir kantrybės. Be to, kai artėja sezono finišas ir mums neblogai sekasi - jau patiems įdomu, kuo čia viskas baigsis. Tai, kad vis dar kovojame dėl titulo, yra super. Minimali užduotis būtų išlikti tarp prizininkų. O maksimali - patys žinote..."

Pastaruoju metu alytiškiai savo brandžią sudėtį atšviežino keliais jaunuoliais, iš kurių vienas jiems atrodo daug žadantis. Tai - II lygoje žaidęs Domas Ivanauskas. Vis tik nėra žinoma, ar tas jaunimas padės suspurdėti "Resei" Druskininkuose.

"Negaliu garantuoti, kad jie atvyks. Juk šiais laikais jaunimą apskritai sunku motyvuoti. Ne tik sporte, bet ir gyvenime", - tarstelėjo Sigitas.

PERSEKIOTOJAI

Toks yra lyderių trejetas. Vis dėlto, vilčių tapti Lietuvos pirmenybių prizininkais dar neprarado ir 4-5 vietomis besidalinantys Vilniaus "Eagle Team-Žibintas" bei Varėnos "Merkys", surinkę po 12 taškų. Bet jiems reikia nustoti barstyti taškus ir tikėtis konkurentų klupinėjimų.

Viena aišku - "Eagle Team-Žibintas" dėl čempionų titulo jau nekovos. Ir su šia skaudžia tiesa jiems teko susitaikyti dar Alytaus etape, kai nesusirinkę "Ereliai" iš ten grįžo su dviem pralaimėjimais. Vilniečių komandos vadovo Aleksandro Dergačiovo teigimu, dauguma ekipos narių vasarą leido žaisdami už kitas komandas įvairiuose turnyruose. Kiti tiesiog ilsėjosi. Rudeniop "Erelius" papildė net penki naujokai, tad akivaizdu, kad jiems prireiks laiko susižaisti.

"O mūsų komanda visą vasarą ilsėjosi ir jokiuose turnyruose nedalyvavo", - tiesiai šviesiai atviravo "Merkio" vadovas Dmitrijus Krupovičius. Žinoma, jis išreiškė nuogąstavimą, kad tai gali stipriai atsiliepti komandos žaidimo kokybei ir fizinėms kondicijoms. Varėniškiai pasikvietė du naujokus, o ar pateisins jie lūkesčius - sužinosime Druskininkuose.

VIDUTINIOKAI

Turnyro lentelės viduryje sutinkame eilę komandų, kurios šiuo metu sau nekelia aukštų sportinių tikslų. Galbūt šiek tiek kukliai atrodo "FK Telšių" (9 tšk.) šeštoji vieta ir surinktų taškų kraitis. Kaip bebūtų, tai ne šiaip sau komanda, o viso Telšių miesto mėgėjų rinktinė. Tačiau lazda visgi turi du galus. Telšiškių vadovas Paulius Macevičius akcentuoja, kad šiai mėgėjų rinktinei stinga bendrų treniruočių ir žaidybinės praktikos, o susižaidimo stoka labiausiai smogia per rezultatų kokybę.

Ne visą savo potencialą atskleidė Klaipėdos "FC Suoliukas" (9 tšk.), iš kurių tikėtasi aukštesnės pozicijos. Šią problemą "Suoliuko" vadovas Andrejus Smyslovas paaiškino labai paprastai: "Kai žaidžiame turnyruose Klaipėdoje, atrodome gana neprastai. Tenkina ir susižaidimas, ir rezultatai. Tačiau viskas pasikeičia, kai tenka vykti toliau už Klaipėdos ribų. Ne visi komandos nariai ryžtasi visą dieną praleisti kelionėje, varžybose ir grįžti tik vėlai vakare. Tenka pasitelkti vieną kitą žaidėją iš šalies, tačiau ir jiems stinga motyvacijos."

Vasaros pabaigoje "Suoliukui" teko spręsti rimtą rebusą, kai ranką susilaužė pagrindinis komandos vartininkas Ernestas Gedminas. Situaciją gelbėti sutiko pats A.Smyslovas - Druskininkuose jis stos į vartus. Beje tai ne pirmas kartas - praėjusiais metais "Suoliuko" vadovo reakcija vartuose "Turo per Lietuvą" varžybose komandai netgi padėjo laimėti vieną baudinių seriją.

"Į Druskininkus važiuosime laimėti savo rungtynių, o ne šiaip sau pasižaisti. Juk čia Lietuvos čempionatas. Nepasiseks - neliūdėsime. Bet dėl prizinės vietos pakovoti dar žadame", - intrigavo A.Smyslovas.

Vilniaus "Riešės" (9 tšk.) komanda pasižymi drausme ir disciplinuotu žaidimu. Pagal praleistus įvarčius (13) jie antri, bet pagal įmuštus (12) - tik priešpaskutiniai ir būtent šis rodiklis neleidžia jiems stovėti aukščiau 8-osios vietos. Dėl savo rezultatų "Riešės" vadovai neišgyvena - sako, kad šis sezonas tik žvalgybinis prieš 2018-ųjų čempionatą.

Lygiai taip pat sau galvos nesuka ir "Šilalės" (6 tšk.) bei Vilniaus "Western Union" (3 tšk.) nariai, kurių pagrindinis tikslas - gerai pažaisti minifutbolą ir smagiai praleisti laiką visos Lietuvos etapuose.

AUTSAIDERIAI

Po 6 turų iš 11 turnyre vis dar turime dvi komandas, nepelniusias nė taško. Tai - Plungės OSS ir Mažeikių "Olimpo SC". Jei mažeikiškių tokia situacija pernelyg netrikdo ir jie mano, kad vienas kitas taškelis į taupyklę vis tiek įbyrės, tai plungiškių "nulis" atrodo labai netikėtas. Ypač po sėkmingo OSS pasirodymo ir prizinės vietos Baltijos taurės turnyre.

Deja, bet tamsioje OSS padangėje prašviesėjimo artimiausiu metu tikriausiai nelabai matyti. Taip leido suprasti šios komandos vadovas Robertas Gibieža: "Situacija ypatingai sudėtinga, per vasarą bendrų treniruočių neturėjome, kas kur paspardę kamuolį, sugrįžta tiesiai į 4-ajį etapą Druskininkuose. Po tokios vasaros nieko daug negalime tikėtis. Nors nesinori prarasti optimizmo, tad pasistengsime sužaisti iš visų jėgų, be jokio spaudimo, vis dėl to norime pasiekti tą pirmąją pergalę ir pajusti jos skonį."

Iš tų šešių pralaimėjimų plungiškiai net penkis patyrė trijų ar didesniu įvarčių skirtumu. Tik prieš "Riešę" buvo kovota iki pabaigos (3:4). "Pasirodymą vertinu labai blogai. Vienintelis teigiamas dalykas nebent tas, kad nejaučiant psichologinio spaudimo žaisime atsipalaidavę ir galėsime kuo rimčiau pasipriešinti varžovams", - svarstė Robertas.

Druskininkų etapo tvarkaraštis:

http://minifutbolas.lt/index.php?action=Show_T_Tvark&turnyras=27&sezon=38

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2
Karolis Vasiliauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija