SOCCA

Mūsų partneriai:

2018-06-14

Trečiasis LMFA čempionato etapas: Šilalėje komandų lauks 11 valandų futbolo maratonas

Šį šeštadienį (birželio 16 d.) Lietuvos mažojo futbolo asociacijosorganizuojamame Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionate bus pasiekta pusiaukelė, kadangi komandos sužais trečiojo etapo rungtynes.


Tačiau trečiasis etapas Lietuvos patriotų sostinėje, Šilalėje, bus ypatingai sunkus, nes visoms ekipoms teks sužaisti net po tris rungtynes, o ne po dvi, kaip teko sužaisti prieš tai dvejuose etapuose ir teks sužaisti likusiuose.

 

Tai visoms komandoms puikiai suponuoja, kad šeštadienio futbolo šventė Šilalėje bus varginanti. Dėl to keturiolika ekipų iš visos Lietuvos į Žemaitiją sieks atsivežti kuo stipresnes sudėtis ir kovoti dėl trijų pergalių.

 

Niekas neabejoja, kad po Šilalės etapo Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionate pasimatys galimi galutinės turnyrinės lentelės kontūrai ir tos trys rungtynės lyg lakmuso popierėlis parodys, kurios komandos šiais metais kovos dėl aukščiausių vietų.

 

Tradiciškai, prieš šį etapą vėl pakalbinome visas komandas, kurios trumpai pakalbėjo apie vykstantį pasiruošimą, galimą komandos sudėtį ir kitus dalykus.


FK Šilalė - Prolain (Šilalė)

Būsimi varžovai: FK „Orfa“ (Panevėžys), „El Dorado“ (Vilnius), FK „Imsrė“ (Jurbarkas).

Ilgiausias šių metų Lietuvos čempionato etapas vyks Šilalėje ir tai turbūt tikrai džiugina šio etapo šeimininkus – FK „Šilalė - Prolain“ komandą. Ji kol kas laimėjo visas keturias žaistas rungtynes ir po idealių dviejų pirmųjų etapų užima pirmą vietą. Visi supranta, kad laimėti visas tris rungtynes Šilalėje bus sunku kiekvienai ekipai, tačiau FK „Šilalė“ žais namuose, o namų sienos jau padėjo Alytaus FK RESE ir Telšių FK „Telšiai“ klubams. Galime tikėtis, kad namų sienos padės ir Šilalės ekipai, o jei ta pagalba bus – visos trys pergalės, FK „Šilalė“ pateiks rimtą paraišką, kad tikrai kovos dėl čempionės vardo, o praėjusiais metais užimta penkta vieta tikrai netenkintų šiemet.

„Šilalės“ laukia rimti išbandymai namuose. Jiems teks žaisti prieš patyrusią ir susižaidusią FK „Orfa“ ekipą, po to lauks visada galingai rungtyniaujantis Vilniaus „El Dorado“, o šį etapą užbaigs rungtynėmis prieš jauną ir greitą FK „Imsrės“ ekipą.

Papildomo pastiprinimo Šilalės ekipa visgi neieškos ir žais visi tie patys futbolininkai, kurie rungtyniavo iki šiol. Tai tikrai nėra blogai, nes ši komanda kol kas laimi viską, o labiausiai jos gretose išsiskiria puolėjas Vytas Kurmis, per keturis mačus įmušęs jau 15 įvarčių. Šis futbolininkas turėtų ir vėl būti didžiausiu galvos skausmu varžovams.

Komandos vadovas Artūras Vazbys patvirtino, kad sudėtis išliks ta pati, bet daugiau komentuoti būsimo etapo nenorėjo. Tiesa, jis pabrėžė, kad mažajame futbole rezultatų spėti tikrai negalima, nes čia būna visko, todėl ir namų sienos tikrai negarantuoja pergalių.

„Ealge Team – Žibintas“ (Vilnius)

Būsimi varžovai: FK „Arsenalas“ (Kaunas), FC „Suoliukas“ (Klaipėda), FK „Riešė“ (Vilnius).

Kaip ir FK „Šilalė“ ekipa, taip ir „Eagle Team“ kol kas laimėjo visas žaistas rungtynes, bet dėl daugiau praleistų įvarčių (abi ekipos yra įmušusios po 25 įvarčius) užima antrą vietą. Kaip jau ne kartą rašėme, „Eagle Team“ dar prieš čempionato pradžią teigė, kad Lietuvos čempionatui skirs ypatingą dėmesį ir sieks tapti Lietuvos čempionais. Kol kas jie žengia geru keliu, bet ar Šilalėje jie nepasiklys?

„Ereliams“ teks kovoti prieš tris didžiausių Lietuvos miestų komandas – praėjusių metų čempionus FK „Arsenalą“ iš Kauno, po to eilė ateis Klaipėdos FC „Suoliukui“, o galiausiai Šilalės etapas bus užbaigtas derbio rungtynėmis su FK „Riešė“ klubu, kuris labai dažnai sugeba mesti rimtą iššūkį „Eagle Team“ komandai.

Komandos vadovui Aleksandrui Dergačiovui ir toliau nerimą kelia klausimas, į kurį bus atsakyta tik paskutinę minutę – kas atvyks į Šilalę.

„Standartiškai – vis dar nežinome kokią komandą turėsime iki išvykos dienos. Daugelis komandos narių į šią kelionę žiūri skeptiškai, nes kelionė bus ilga, o rungtynės pabaigsime žaisti ganėtinai vėlai, o tai mane, kaip vadovą, šiek tiek neramina. Aišku, norėtųsi tokiam etapui turėti antrą sąstatą ant suolelio, bet, manau, kad tai labai sunkiai įgyvendinama. Varžovų analizuoti tikrai nesiruošiame, reikia pasiruošti patiems ir žaisti su atitinkamu užsivedimu pergalei“, – sakė A. Dergačiovas.

„Dėl tikslios sudėties kalbėti yra sudėtinga. Buvome numatę pastiprinimo, bet kol kas jo gauti nepavyko, todėl ieškome kitų žaidėjų. Kaip ir minėjau, tikslią sudėtį žinosiu tik išvykos dieną“, – dar kartą pabrėžė „Eagle Team“ vadovas.

Kalbėdamas apie tai, kokių klaidų Šilalės etape jis norėtų išvengti, A. Dergačiovas sakė: „Bent jau kol kas didelių klaidų nebuvo, gal tik vangoka rungtynių pradžia prieš Joniškio SANED. Jei taip pradėtume rungtynes su stipriausiomis komandomis, galėtume praleisti ir daugiau įvarčių, o tai jau galima sakyti – pralaimėtos rungtynės“.

Totalizatorius: A. Dergačiovas tikisi, kad jo komanda ir vėl laimės visas rungtynes – „Arsenalas“ 2:4 „Eagle Team“, „Eagle Team“ 5:2 „Suoliukas“, „Eagle Team“ 6:2 „Riešė“.



„El Dorado“ (Vilnius)

Būsimi varžovai: FK „Telšiai“ (Telšiai), FK „Šilalė - Prolain“ (Šilalė), SC SANED (Joniškis).

„El Dorado“ šį Lietuvos čempionatą pradėjo galingai ir Alytuje iškovojo dvi pergales, bet Telšiuose prarado pirmuosius taškus, kai paskutinės rungtynės su FK „Arsenalu“ pasibaigė lygiosiomis 1:1. Nepaisant to, komanda užima trečią vietą ir tikrai yra pasirengusi kovoti dėl aukščiausios pozicijos, kaip tą darė ir praėjusiais metais.

FK „Telšiai“ ir SC SANED bus tikrai įkandamas varžovas ir „El Dorado“ bus laikoma šių dvikovų favorite, tačiau rungtynės prieš šeimininkų komanda turėtų būti labai įdomios, o ir šio mačo svarba yra tikrai didelė.

„Nieko išskirtinai prieš šį etapą nedarome, tiesiog žaidžiame kaip visada ir taip palaikome fizinę formą. Nieko naujo jau neišmoksime, o svarbiausia surinkti kuo daugiau komandos narių, nes tik tada galime žaisti pilnu pajėgumu. Pastiprinimo galime sulaukti, jei tam pritars komanda. Pradžioje žiūrime kas vyksta viduje, bet puikiai žinome, kokia sunki ir ilga diena laukia, todėl reikia susirinkti kaip galima geriau“, – prieš Šilalės etapą kalbėjo „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.

„Galiu tik pasakyti, kad Šilalėje reikės gintis geriau nei tai darėme anksčiau ir nepamesti savo pozicijų, o tai ypač pasimatė po video peržiūros su FK „Arsenalo“ komanda“, – savo komandos silpnąsias vietas, kurias bus bandoma pataisyti Šilalėje, išvardino M. Rašinskas.

Totalizatorius: Šįkart M. Rašinskas tikslių rezultatų spėti nenorėjo, tačiau pasakė: „Viskas priklauso nuo susirinkimo. Jei susirinkime visi, kas galime, po sunkių kovų turėsime visus 9 taškus“.

FK RESE (Alytus)

Būsimi varžovai: FC „Suoliukas“ (Klaipėda), FK „Imsrė“ (Jurbarkas), FK „Merkys“ (Varėna).

Kaip jau buvo sakyta, namų sienos tikrai padeda ir tą pirmieji įrodė FK RESE futbolininkai, kurie gimtajame Alytuje laimėjo abi rungtynes. Telšiuose RESE kiek netikėtai 4:7 pralaimėjo FK „Orfa“ klubui, nors likus penkioms minutėms iki mačo pabaigos dar pirmavo 4:2. Antrajame mače RESE jau atsigriebė ir 7:1 sutriuškino FK „Telšius“ bei su trimis pergalėmis šiuo metu užima ketvirtą vietą.

RESE turbūt yra daugiausiai patirties turinti komanda, o tai parodo ir komandos amžiaus vidurkis – 39,91 metų. Šilalėje RESE turės kovoti su jaunesnėmis FC „Suoliuko“ ir FK „Imsrės“ ekipomis, o  šį etapą užbaigs su taip pat patyrusia FK „Merkio“ ekipa iš Varėnos.

Papildomo pastiprinimo RESE neieškos ir į Šilalę turėtų atvykti visi tie patys žaidėjai, kurie žaidė ir ankstesniuose etapuose. Komandos vadovas Sigitas Jančiauskas tiesiog norėtų, kad jo komanda daugiau taip neatsipalaiduotų, kaip buvo rungtynėse su „Orfa“.

„Nuotaikos geros, o kiek žaidėjų susirinks, taip ir žaisime Šilalėje. Norėtųsi tik to, kad komanda neatsipalaiduotų rungtynių pabaigoje ir žaistų iki paskutinės sekundės“, – kalbėjo S. Jančiauskas.

Totalizatorius: Šįkart RESE komanda nedrįso spėti, kaip sužais rungtynes Šilalėje.

FK „Imsrė“ (Jurbarkas)

Būsimi varžovai: FK „Rytas“ (Vilnius), FK RESE (Alytus), FK „Šilalė - Prolain“ (Šilalė).

Jaunas ir energingas FK „Imsrės“ kolektyvas per keturias rungtynes šventė tris pergales ir tikrai įnešė naujų vėjų į Lietuvos mažojo futbolo čempionatą. Praėjusiame Telšių etape „Imsrė“ iškovojo abi pergales, o vienintelę nesėkmę patyrė prieš „Eagle Team - Žibintas“ komandą ir jai nusileido net 3:9.

Šį pralaimėjimą Jurbarko komanda jau pamiršo ir dabar drąsiai žvelgia į Šilalės etapą. Lietuvos patriotų sostinėje „Imsrė“ rungtyniaus su Vilniaus „Ryto“, Alytaus RESE ir šeimininkais FK „Šilalė“ klubu, Visos trys dvikovos turėtų būti labai įdomios, o „Imsre“ savo ambicijų nemažina bei tikisi laimėti visus mačus.

Komandos vadovas Matas Venslauskas prieš Šilalės etapą kalbėjo: „Šiam etapui ruošiamės taip pat, kaip ir kitiems: truputį praktikos įvairiose rungtynėse ir turnyruose“.

„Iki savaitgalio laiko dar yra, visko dar gali nutikti, tačiau komanda į Šilalę vyks šiek tiek pakitusi, nes šiame etape galės dalyvauti praktiškai visi pagrindinės sudėties žaidėjai, ko neturėjome praeituose dvejuose turuose. Suprantame, kad Šilalės etapui reikia turėti kuo ilgesnį suolą, todėl ir stengėmės, kad jis toks būtų“, – tęsė M. Venslauskas.

„Kol kas vis dar nežaidžiame savo geriausio futbolo, kai kuriuose sprendimuose trūksta užtikrintumo, o tam tikrose situacijose – tarpusavio supratimo. Šias smulkias klaidas stengsimės pašalinti Šilalės etape“, – pridūrė M. Venslauskas.

Totalizatorius: M.Venslauskas buvo užtikrintastrys pergalės iš trijų – „Imsrė“ 5:3 „Rytas“, „Imsrė“ 3:2 RESE, „Imsrė“ 4:3 „Šilalė“.

FK „Arsenalas“ (Kaunas)

Būsimi varžovai: „Eagle Team - Žibintas“ (Vilnius), FK „Riešė“ (Vilnius), FK „Rytas“ (Vilnius).

Praėjusių metų čempionai šį čempionatą pradėjo tikrai ne taip, kaip tikėjosi. Komanda turi surinkusi vos penkis taškus (1 pergalė, 2 lygiosios ir 1 pralaimėjimas), o ir pati pergalė buvo techninė dėl FK „Merkio“ neužregistruoto žaidėjo.

Praėjusiame etape „Arsenalas“ 0:1 pralaimėjo FK „Telšiams“, bet sugebėjo lygiosiomis 1:1 sužaisti su „El Dorado“ ekipa ir taip parodė, kad jie gali kovoti su stipriausiomis komandomis.

Savo prastą čempionato pradžią „Arsenalas“ aiškina paprastai – traumų virtinė, dėl kurios kai kurie žaidėjai negali žaisti, o kiti turi rungtyniauti, jausdami skausmą. Todėl iki Šilalės etapo „Arsenalas“ bandys susilaižyti visas žaizdas, o į pagalbą pasikvies ir pastiprinimo, kuris sumažins ir komandos amžiaus vidurkį.

Prieš Šilalės etapą „Arsenalas“ jau užregistravo tris jaunus puolėjus – Dainių Bartašiūną, Artūrą Armoną ir Mantą Matūzą. Tai turėtų tapti tikrai geru „Arsenalo“ ekipos pastiprinimu, kuris komandai leis žaisti dar greičiau ir pavojingiau.

Įdomu ir tai, kad Šilalėje Kauno klubas visus tris mačus žais prieš Vilniaus ekipas – „Eagle Team“, „Rytą“ ir „Riešę“. Turbūt daugiausiai dėmesio sulauks rungtynės su dar nepralaimėjusiu „Eagle Team“ klubu, o ir pats „Arsenalo“ klubas mano, kad šios rungtynės bus sunkiausios.

„Ruošiamės įprastai, treniruojamės 2-3 kartus per savaitę. Norėtųsi, kad iki Šilalės etapo visi reikalingiausi žaidėjai išsigydytų traumas ir būtų visapusiškai pasiruošę rungtynėms. Žinoma, kad trys rungtynės pareikalaus daugybės jėgų, todėl pastiprinimas bus būtinas ir reikės turėti bent 4 žaidėjus ant atsarginių suolo“, – kalbėjo „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas.

„Šilalėje norėtųsi geriau realizuoti susikurtas progas puolime. Kol kas sunkiai įmušame įvarčius, o neįmušus – nelaimėsi. Tai ir norime pagerinti“, – teigė K. Vasiliauskas.

Totalizatorius: Į Šilalę „Arsenalas“ atvyksta galvodamas tik apie pergales. Komandos vadovas spėja: „Arsenalas“ 2:1 „Eagle Team“, „Arsenalas“ 2:0 „Riešė“, „Arsenalas“ 3:0 „Rytas“.

FK „Orfa“ (Panevėžys)

Būsimi varžovai: FK „Šilalė - Prolain“ (Šilalė), FC OSS (Plungė), FK „Telšiai“ (Telšiai).

Šių metų debiutantai iš pirmųjų dvejų etapų tikėjosi tikrai daugiau, tačiau kol kas jiems pavyko surinkti penkis taškus, nors pats klubas pripažino, kad tų taškų galėjo būti ir daugiau.

Savo taškų kraitį jie stengsis padidinti Šilalėje, tačiau pirmąsias rungtynes turės žaisti prieš etapo šeimininkus, o šioje dvikovoje sunku tikėtis visų trijų taškų. Tačiau kituose dvejuose mačuose „Orfa“ tikrai gali kovoti dėl pergalės, nes jiems teks žaisti prieš turnyrinės lentelės apačioje esančias FC OSS ir FK „Telšiai“ ekipas.

„Orfa“ stengsis nedaryti anksčiau padarytų klaidų – tai yra stengsis žaisti savo žaidimą ir neįsivelti į varžovų žaidimo pinkles. Būtent tai šiai ekipai kainavo taškus ankstesniuose etapuose, todėl Šilalėje komanda bandys išlaikyti savąjį žaidimo ritmą.

Į Šilalę atvykti turėtų panaši sudėtis, kaip ir buvo ankstesniuose etapuose. Tokia „Orfa“ potencialo tikrai turi, todėl mažiausias ekipos tikslas turėtų būti bent jau dvi pergalės.

Totalizatorius: Šįkart komandos vadovas Tomas Malinauskas savo spėjimų nepateikė.

FC „Suoliukas“ (Klaipėda)

Būsimi varžovai: FK RESE (Alytus), „Eagle Team - Žibintas“ (Vilnius), FC OSS (Plungė).

Penkis taškus taip pat turi ir vienintelė Klaipėdos komanda – FC „Suoliukas“. Pergalę klubas šventė tik pirmajame mače, o po to du kartus sužaidė lygiosiomis ir pralaimėjo. Praėjęs Telšių etapas „Suoliuko“ komandai buvo kiek keistokas, bet apie tai kalbėti jau užteks, nes ir taip buvo nemažai pasakyta.

Šilalės etape „Suoliukas“ tikisi, kad komanda daugiau aikštėje nesipyks tarpusavyje ir sužais drausmingas rungtynes, nes šiame etape tikrai galima pasirinkti taškų. Žinoma, „Eagle Team“ tikriausiai bus per kietas varžovas, bet su RESE ir OSS klubais tikrai galima kovoti.

Vienintelis galvos skausmas „Suoliukui“ išliks tik vartininko pozicija. Natūralaus šios pozicijos futbolininko „Suoliukas“ neturėjo jau Telšiuose ir neturės Šilalėje.

„Komandoje galimi nedideli pasikeitimai. Kaip visada, vieni gali važiuoti, kiti – negali. Tačiau ir vėl važiuosime be vartininko...“, – atskleidė „Suoliuko“ vadovas Andrejus Smyslovas.

„Atskirai šiame etapui nesiruošėme. Norėtųsi turėti bent 2-3 keitimus, bet ar tiek surinksim bus aišku tik penktadienį. Varžovų neanalizuojame, reikia tiesiog patiems gerai sužaisti, nes jei žaisi blogai, tai jokios analizės nepadės. Taip pat stengsimės aikštėje be reikalo nešnekėti. Kuo daugiau bambi – tuo blogesni rezultatai. Todėl šįkart norėtųsi daugiau drausmės komandoje“, – savo norus išsakė A. Smyslovas.

Totalizatorius: tikslių rezultatų A. Smyslovas nespėjo, bet pareiškė, kad Šilalę norėtų palikti nepralaimėjęs. Vadinasi, tinkamas rezultatas būtų tik pergalė ar lygiosios.

FK „Riešė“ (Vilnius)

Būsimi varžovai: FK „Merkys“ (Varėna), FK „Arsenalas“ (Kaunas), „Eagle Team - Žibintas“ (Vilnius).

Nors „Riešės“ komandos trenerisStanislovas Danisevičius sakė, kad Lietuvos čempionatui klubas išskirtinio dėmesio neteikia, tačiau natūralu, kad „Riešė“ stengiasi kovoti tik dėl pergalių. Kol kas jų klubas turi vos vieną, kurią iškovojo praėjusiame etape, kai įveikė autsaiderį FC OSS.

Į Šilalę „Riešė“ ketina atsivežti pakankamai žaidėjų, nes, kaip ir visi, supranta, kad trims rungtynėms reikia turėti kuo ilgesnį ir kokybiškesnį atsarginių suolelį. Jo tikrai prireiks, kadangi „Riešės“ laukia tikrai galingi varžovai FK „Merkys“, FK „Arsenalas“ ir „Eagle Team - Žibintas“.

„Ketiname atsivežti 11 ar 12 žaidėjų. Bandysime susikaupti, išlaikyti koncentraciją visuose mačuose, nes žinome, kad bus tikrai sunki diena. Nenorime praleisti greitų įvarčių, todėl žaisime nuo gynybos“, – kalbėjo „Riešės“ vadovas Tomas Guiskis.

Totalizatorius: T. Guiskis tikslių spėjimų nepateikė, bet plačiai pakalbėjo apie tai, kad jo komanda yra pajėgi laimėti visas rungtynes.

„Tikslių rezultatų spėti nenoriu, bet visada tikimės tik pergalių. Esu tikras, kad esame pajėgūs laimėti visas tris rungtynes. Prieš tą patį „Eagle“ žaisime antrą kartą iš eilės (prieš tai klubai žaidė MFL Taurėje) ir jau trečią kartą šiame sezone. Nors tada abu kartus pralaimėjome, bet rungtynės buvo labai apylygės, todėl dabar tikimės pergalės“, – pridūrė T. Guiskis.

FK „Merkys“ (Varėna)

Būsimi varžovai: FK „Riešė“ (Vilnius), FK „Telšiai“ (Telšiai), FK RESE (Alytus).

Pirmasis Alytaus etapas „Merkio“ komandai nesusiklostė gerai. Dėl apmaudžios klaidos paskirtas techninis pralaimėjimas, o taip pat nusileista „El Dorado“ ekipai. Tačiau antrajame etape „Merkys“ jau parodė, kad gali žaisti bei 7:2 sutvarkė FC „Suoliuką“, o dabartiniams lyderiams FK „Šilalė - Prolain“ ekipai pralaimėjo tik 1:2.

Verta paminėti, kad tuose mačuose „Merkys“ žaidė arba be keitimų, arba vos su vienu keitimu, todėl galime tik pagalvoti, kiek taškų ši komanda galėjo turėti, jei tų keitimų būtų pakankamas skaičius.

Gali būti, kad ir į Šilalę iš Varėnos atvyks negausios pajėgos, tačiau „Merkio“ ryžtas kovoti niekur nedings ir „Riešės“, „Telšių“ bei RESE klubų laukia rimtas išbandymas.

„Ruošiamės kaip visada – kas per karščius netingi, tas kažkur tai pabėgioja ir pagainioja kamuolį. Dar tikrai nežinau ar turėsime atsarginių, o dabar galiu teigti, kad ir 7 žaidėjai jau būtų neblogai“, – sakė „Merkio“ vadovas Dmitrijus Krupovičius.

„Nepasakyčiau, kad ankstesniuose etapuose darėme daug klaidų ir visada kovojome iki paskutinio prakaito lašo. Galbūt klaida galima pavadinti prastą susirinkimą į rungtynes, bet dar nežinau ar Šilalėje šią klaidą pataisysime“, – pridūrė D. Krupovičius.

Totalizatorius: D. Krupovičius atsisakė spėti rezultatus, nes tikisi, kad tai jo komandai atneš sėkmę.

„Šį kartą nespėsiu. Tai gal tuomet visas rungtynes ir laimėsi“, – šypsodamasis pokalbį užbaigė D. Krupovičius.

FK „Rytas“ (Vilnius)

Būsimi varžovai: FK „Imsrė“ (Jurbarkas), SC SANED (Joniškis), FK „Arsenalas“ (Kaunas).

FK „Rytui“ šių metų Lietuvos mažojo futbolo čempionatas yra pirmasis ir kol kas komanda per keturias rungtynes iškovojo tik vieną pergalę – 6:4 prieš FK „Orfą“. Telšiuose (antrasis etapas) FK „Rytas“ pralaimėjo abejas rungtynes kitoms Vilniaus komandoms.

Tačiau į Šilalę „Rytas“ atvyks nusiteikęs ryžtingai ir sieks iškovoti visas tris pergales. Komandos vadovas Olegas Miasniankinas kalbėjo logiškai ir paaiškino, kad Telšių etape jie žaidė prieš tas komandas, kurios puikiai pažinojo juos ir žinojo, kaip reikia žaisti prieš juos. Tačiau Šilalėje jų lauks dar nematyti varžovai, kurie nežinos kaip žaidžia „Rytas“ ir ko galima iš jų tikėtis.

„Į Šilalę tikriausiai pasiimsime 9 žaidėjus. Tai nėra itin daug, bet gera žinia yra ta, kad tie 9 žaidėjai bus pagrindinės sudėties futbolininkai, o anksčiau tokio skaičiaus pagrindo tikrai neturėdavome. Visas tas devintukas reguliariai žaidžia MFL pirmenybėse, todėl šįkart būsime pajėgesni nei ankstesniuose etapuose“, – kalbėjo Olegas.

„Taip pat noriu, kad komanda susirinktų 45 minutės iki rungtynių ir turėtų gerą apšilimą, nes jau pasitaikė atveju, kai susirenkame likus vos 10 minučių iki mačo pradžios, o tai tikrai turi įtakos žaidimui. Šilalėje mūsų varžovai, kaip ir mes, nežinos mūsų silpnų vietų, todėl stengsimės žaisti savo žaidimą ir žiūrėsime, kaip jie į tai reaguos“, – sakė O. Miasniankinas.

Totalizatorius: Pirmą kartą O. Miasniankinas spėjo, kad jo komanda laimės visas tris rungtynes – „Rytas“ 3:1 „Imsrė“, „Rytas“ 4:2 SANED ir „Rytas“ 2:1 „Arsenalas“.

FK „Telšiai“ (Telšiai)

Būsimi varžovai: „El Dorado“ (Vilnius), FK „Merkys“ (Varėna), FK „Orfa“ (Panevėžys).

Savo pirmą pergalę FK „Telšiai“ iškovojo tik praėjusiame etape, kai žaidė prie savų žiūrovų ir 1:0 nugalėjo praėjusių metų čempionus FK „Arsenalą“. Daugiau pergalių komandai iškovoti nepavyko, bet tai pakeisti ji bandys Šilalėje.

Į ją iš Telšių komanda stengsis atvykti kuo gausesnėmis pajėgomis, nes taip pat tiki, kad tai gali būti svarbiu faktoriumi, o ypač paskutiniuose mačuose.

„Pagrindinis tikslas yra susiderinti tarpusavyje, kad į Šilalės etapą nuvažiuotume gausesne sudėtimi. Čia lauks trys rungtynės, kurios pareikalaus nemažai jėgų. Tai, manau, kad gali nulemti ypač paskutiniųjų rungtynių rezultatus. Taip pat stengsimės mažinti savo klaidas iki minimumo. Svarbiausia, kad vyrai išliktų susikaupę viso mačo metu, o techninį broką galime kompensuoti kovingumu“, – prieš šį etapą kalbėjo „Telšių“ vadovas Paulius Macevičius.

„Komandos branduolys išliks nepakitęs. Gal prisijungs vienas ar kitas žaidėjas, bet tai žinosime tik rungtynių dieną“, – paatviravo P. Macevičius.

Totalizatorius:FK „Telšiai“ vadovas taip pat nespėjo tikslių rezultatų, bet pasakė, kad iš trijų rungtynių nori laimėti bent dvi – prieš „Merkį“ ir „Orfą“.

„Kaip ir visada, sieksime tik pergalių. „El Dorado“ yra gal kiek pajėgesnis varžovas, prieš juos bus sunku, bet prieš FK „Merkys“ ir FK „Orfa“ klubus teigiamas rezultatas būtų tik pergalė“, – pridūrė P. Macevičius.

SC SANED (Joniškis)

Būsimi varžovai: FC OSS (Plungė), FK „Rytas“ (Vilnius), „El Dorado“ (Vilnius).

Dar vieni Lietuvos mažojo futbolo čempionato debiutantai, tačiau jiems kol kas sekasi sunkiai. SANED pralaimėjo visas keturias rungtynes ir turi 0 taškų. Tai atrodo gan įdomiai, kadangi varžovai dažnai giria šią komandą ir ji palieka tikrai neblogą įspūdį, bet iki pergalių vis dar kažko trūksta.

Tą trūkstamą dalyką SANED ekipa tikrai bandys surasti Šilalėje, nes per tris rungtynes iškovoti pirmuosius taškus jiems yra būtina. Prieš FC OSS ir FK „Ryto“ klubus taškai tikrai gali būti surinkti, o su „El Dorado“ ekipa gali būti kiek sunkiau ir čia SANED bus tikrai laikoma poros autsaidere.

Tiesa, šįkart SANED negalės pasinaudoti trijų žaidėjų, kurie rungtyniauja antroje Lietuvos lygoje, paslaugomis, kadangi tą pačią dieną jiems reikės žaisti II lygos Vakarų zonos rungtynes su Kretingos „Minijos“ klubu. Šiuos žaidėjus pakeis jauni radviliškiečiai, kurių nebuvo Telšiuose. Komandai bent jau pirmajame mače negalės padėti ir Nerijus Volkovas, kuris dėl gautos raudonos kortelės sulaukė vienerių rungtynių diskvalifikacijos. Taigi, SANED į Šilalę atsiveš jauną, kupiną energijos ir kovingumo turinčią sudėtį.

„Tą pačią dieną žaidžiame antroje lygoje su „Minija“, todėl trijų žaidėjų jau tikrai neturėsime. Visgi prie mūsų prisijungs žaidėjai iš Radviliškio, kurių trūko Telšiuose. Galiu pasakyti, kad atvyksta jaunuoliai, bet jie bus pasirengę kovoti. Taip pat ketiname turėti tris keitimus“, – kalbėjo komandos vadovas Edmundas Bernotas.

„Lietuvos mažojo futbolo čempionatas šiems jauniems žaidėjams yra puiki patirtis ir žymiai geriau nei treniruotės. Galbūt šį sezoną dėl medalių jau nekovojame, bet mūsų žaidėjai įgaus daug patirties ir kitais metais tikrai dėl jų varžysimės. Galiu pažadėti, kad Šilalėje ši jauna sudėtis kovos ir nepasiduos“, – tikino E. Bernotas.

Totalizatorius: tikslių rezultatų E. Bernotas nespėjo, bet juokaudamas pasakė: „Kadangi atsivežame jauną komandą, kuri visada yra nusiteikusi laimėti, iškovosime 9 taškus“.

FC OSS (Plungė)

Būsimi varžovai: SC SANED (Joniškis), FK „Orfa“ (Panevėžys), FC „Suoliukas“ (Klaipėda).

Galime teigti drąsiai, kad kol kas būtent FC OSS ekipai šis Lietuvos mažojo futbolo čempionatas prasidėjo blogiausiai. Plungės ekipa nei vienose rungtynėse neturėjo realių šansų iškovoti pergalės ir visas rungtynes pralaimėjo, o skaudžiausias turbūt nuo „El Dorado“ ekipos patirtas sutriuškinimas rezultatu 1:18. Iš viso per keturias rungtynes OSS praleido 43 įvarčius, o patys pelnė vos 8.

Po tokių pasirodymų komanda gavo autsaiderės etiketę, tačiau ją nusiplėšti OSS bandys Šilalėje. Klubas tikrai nėra pratęs būti autsaideriu, todėl ieškosi, kaip galėtų pastiprinti savo gretas. Į Šilalę su komanda tikrai atvyks senasis klubo vartininkas Eimantas Brezgys, kuris iki šiol dar nežaidė. Komandos gynybą stiprins naujokas Vytautas Ramanauskas. Atrodo, kad OSS lopo savo didžiausias skyles ir galbūt Šilalėje jie jau džiaugsis pergale. Tą padaryti jie tikrai turi šansus, kadangi trečiajame etape jų lauks tikrai ne pačios stipriausios čempionato komandos – taip pat buksuojantis SC SANED ir vos po vieną pergalę turintys FK „Orfa“ ir FC „Suoliukas“ klubai.

„Specialaus pasiruošimo šiam čempionatui neturime ir tai turbūt parodo mūsų rezultatai. Visuose etapuose stengiamės suburti kuo daugiau žmonių, tačiau niekaip nepavyksta. Neanalizuosime varžovų, tačiau stengsimės jiems mesti rimtus iššūkius, kad nebūtų triuškinančių rezultatų, kokių jau pasitaikė. To kol kas dar nepavyko padaryti, bet tikrai bandysime Šilalėje. Iš tikro, mums tai yra nauja patirtis, kai visi mus laiko autsaideriais. To niekada nėra buvę per 10 metų klubo gyvavimo istoriją, todėl visais būdais bandysime pakeisti visų tokias mintis“, – prieš trečiąjį etapą kalbėjo OSS vadovas Robertas Gibieža.

„Iki šiol klaidų buvo daugybė ir daug ką reiktų keisti, tačiau trūksta fizinio pasiruošimo ir galbūt didelio noro. Turime stengtis varžovus pasitikti iš arčiau, neleisti smūgiuoti iš toli ir kibiau, kiečiau gintis. Tada neabejoju, kad tokių rezultatų nebūtų“, – savo įžvalgomis pasidalino R. Gibieža.

Totalizatorius: Po itin nesėkmingai pasibaigusio pirmojo etapo OSS daugiau spėti rungtynių baigties nenori.

Visas Šilalės etapo tvarkaraštis:

10:30val. FK Šilalė-Prolain (Šilalė) vs. FK Orfa (Panevėžys);

10:30val. FK Telšiai (Telšiai)vs. El Dorado (Vilnius);

11:30val. FK Arsenalas (Kaunas) vs. Eagle Team-Žibintas (Vilnius);

11:30val. SC SANED (Joniškis) vs. FC OSS (Plungė);

12:30val. FC Suoliukas (Klaipėda) vs. FK RESE (Alytus);

12:30val. FK Rytas (Vilnius) vs. FK Imsrė (Jurbarkas);

13:30val. El Dorado (Vilnius) vs. FK Šilalė-Prolain (Šilalė);

13:30val. FK Riešė (Vilnius) vs. FK Merkys (Varėna);

14:30val. FK Rytas (Vilnius) vs. SC SANED (Joniškis);

14:30val. FC OSS  (Plungė) vs. FK Orfa (Panevėžys);

15:30val. FK Arsenalas (Kaunas) vs. FK Riešė (Vilnius);

15:30val. Eagle Team-Žibintas (Vilnius) vs. FC Suoliukas (Klaipėda);

16:30val. FK Telšiai (Telšiai) vs. FK Merkys (Varėna);

16:30val. FK Imsrė (Jurbarkas) vs. FK RESE (Alytus);

17:30val. FK Arsenalas (Kaunas) vs. FK Rytas (Vilnius);

17:30val. El Dorado (Vilnius) vs. SC SANED (Joniškis);

18:30val. FK Imsrė (Jurbarkas) vs. FK Šilalė-Prolain (Šilalė);

18:30val. FK Telšiai (Telšiai) vs. FK Orfa (Panevėžys);

19:30val. FC OSS (Plungė) vs. FC Suoliukas (Klaipėda);

19:30val. Eagle Team-Žibintas (Vilnius) vs. FK Riešė (Vilnius);

20:30val. FK Merkys (Varėna) vs. FK RESE (Alytus).

 

* paryškintos rungtynės bus tiesiogiai rodomos per DelfiTV ir Lietuvos mažojo futbolo asociacijos facebook paskyroje: https://www.facebook.com/minifutbolas.lt/



Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija