SOCCA

Mūsų partneriai:

2019-06-06

Spėjimai: kaip pasibaigs ilgasis Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapas Šilalėje?

Birželio 8 diena Lietuvos mažojo futbolo čempionato dalyvėms Šilalėje truks tikrai ilgai. Jau 11 valandą ryto prasidėsiantis antrasis etapas tęsis net 9 valandas, per kurias komandos sužais po tris rungtynes.


Šilalėje ilgiausias čempionato etapas žaidžiamas jau antrus metus iš eilės ir, kaip rodo praėjusių metų rezultatai, šis trigubas etapas yra be galo svarbus galutiniam turnyrinės lentelės išsidėstymui, nes būtent po šio etapo galima išsiveržti į priekį, surinkus visus galimus taškus, arba kaip tik atsilikti nuo komandų ir jau kovoti tik dėl garbės.


Todėl komandoms bus labai svarbu į Šilalę pasiimti kuo daugiau žaidėjų, jog karštą vasaros dieną užtektų jėgų visus tris mačus sužaisti kaip įmanoma aukštesniu tempu. Tą puikiai supranta visi dalyviai, kurie į šį Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapą ir stengsis surinkti pajėgiausią sudėtį ar bent jau atsivežti ilgiausią įmanomą suolą.


11 valandos rungtynės: Šilalės etapą atidarys etapo šeimininkai ir Lietuvos čempionų titulą ginantis FK „Šilalė - Prolain“ klubas, kuris patikrins čempionato naujokų SK „Linksmakalnio“ pajėgumą. Pirmajame etape „Linksmakalnis“ liko tik su tašku, o „Šilalė“ iš Varėnos išsivežė 4 taškus. Taigi, du taškus „Šilalė“ jau prarado, todėl natūralu, kad namuose jų tikslas bus iškovoti visus 9 taškus.


„Linksmakalnis“ būtent ir mano, kad rungtynės su „Šilale“ jiems gali būti sunkiausios, tačiau komanda yra nusiteikusi rimtai kovoti.


„Nuotaikos puikios, ruošiamės, visi motyvuoti ir laukia taškų papildymo. Žinome, kad laukia ilgas etapas, todėl stengsimės surinkti viską, ką turime geriausio šiai dienai. Laukia tikrai sunkus išbandymas“, – teigė „Linksmakalnio“ vadovas Mindaugas Zlatkus.


„Visi varžovai šiame čempionate panašūs, bet kas gali laimėti prieš bet ką. Visgi, galbūt sunkiausios būna pirmos rungtynės, bet jai jas perlaušime, viskas bus gerai. Bandysime griebti priešininkus už silpnų jų vietų“, – entuziastingai pridūrė „Linksmakalnio“ kapitonas.


Visgi, kad ir kaip „Linksmakalnis“ būtų nusiteikęs, spėju, kad pirmąją dvikovą jie pralaimės. Visgi namų sienos, jokios valandas trunkančios kelionės ir ramus pasiruošimas bus „Šilalės“ koziriai ir juos išnaudos, jie turėtų laimėti, sakykime, 4:1.


Tuo pačiu metu kitoje aikštėje susirems tašką Varėnoje iškovojusi FK „Jurbarko Imsrė“ ir be taškų likusi SC „Akmenė“. Turnyrinės lentelės apačioje esančių komandų akistata bus svarbi abejoms ekipoms, bet rungtynių baigtis greičiausiai ir vėl priklausys nuo atsivežtų sudėčių.


„Laukiame antrojo turo nusiteikę kovingai. Stengsimės atvykti kuo gausesnėmis pajėgomis, o kaip pavyks – matysime. Šiame etape dėl traumų ar kitų priežasčių tikrai nebus keletos žaidėjų“, – atskleidė „Imsrės“ vadovas Matas Venslauskas, pabrėžęs, kad komanda į visas rungtynes žiūri labai rimtai ir nesitiki nei vieno lengvo mačo.


Entuziastingai prieš Šilalės etapą yra nusiteikusi Akmenės ekipa.


„Esame užtikrinti, kad sužaisime geresnes rungtynes ir pasirodysime geriau nei Varėnoje. Turime gerą grupę ir emocijos yra tikrai pozityvios. Į Šilalę stengsimės atsivežti kaip įmanoma daugiau žaidėjų. Turėtų likti visi žaidėjai iš Varėnos etapo ir prisidėti dar keli. Tai buvo mūsų didžiausia problema pirmajame etape, todėl norime tai ištaisyti. Tikiu, kad visos trys rungtynės mums bus sunkios, bet aš dėmesį skirsiu ne varžovams, o savo komandos žaidimui ir mūsų progresui. Turime būti pasiruošę kovoti su visais“, – teigė „Akmenės“ žaidžiantysis treneris Mandinho.


Tokie žodžiai turėtų tikrai įkvėpti „Akmenės“ komandą, bet aš dar nesu tikras ar klubui pavyks taip staigiai pagerinti savo susižaidimą, kurį „Imsrės“ komanda jau turi. Būtent dėl to aš ją laikau poros favorite ir rašau jai pergalę rezultatu 3:1.


12 valandos rungtynės: Labai geros ir įdomios rungtynės lauks 12 valandą, kuomet „El Dorado“ susikaus su Visagino „Inter - veteranai“ komanda.


Apskritai, Šilalėje „El Dorado“ laukia turbūt vienas sunkiausių etapų. Jiems reikės kovoti su „Inter - veteranais“, po to etapo šeimininkais FK „Šilale“ ir galiausiai 2017 metų čempionais Kauno FK „Arsenalu“.


Komandos vadovas Martynas Rašinskas pripažįsta, kad Šilalėje jų komandai tvarkaraštis yra be galo sunkus, tačiau „El Dorado“ tradiciškai sieks atsivežti kuo daugiau žaidėjų ir bus pasirengę kovoti dėl dėl pergalių.


Rungtynių su „El Dorado“ laukia ir Visagino ekipa. Ilgą atstumą iki Šilalės turėsianti įveikti „Inter - veteranų“ komanda jau Varėnoje parodė, kad bent jau pirmąsias rungtynes jie gali sužaisti labai gerai (5:0 sutriuškinta „Eagle Team“ komanda), todėl ir „El Dorado“ ekipai, kuri laimėjo abi žaistas Varėnos rungtynes sausu rezultatu, stengsis mesti rimtą iššūkį.

 

„Komanda kaip ir visada nusiteikusi kovoti. Varėnos etapas manau parodė, jog Visaginas yra kovinga komanda ir nepriklausomai nuo sudėties, kovos iki paskutiniųjų. Tai ir ateinančiame etape parodysime ką „Inter - veteranai“ sugeba. Nors ir Šilalės etapas mūsų komandai yra iššūkis ir dėl atstumo, kadangi etapas bus toliausiame nuo Visagino taške, ir dėl rungtynių kiekio, bet stengsimės atvykti su pajėgia komanda. Kai kuriuos varžovus pažįstame ir esame ne kartą susitikę aikštelėje, su kai kuriais minimaliai, bet nenuvertiname nei vienos komandos ir negalime išskirti vienos komandos iš visų susitikimų. Tačiau susitikimas su MFL čempionais „El Dorado“, manome, kad bus įsimintinas“, – kalbėjo klubo atstovė Evelina Visockytė.


Įsimintinų rungtynių tikiuosi ir aš. Nors „Inter - veteranų“ ekipos tikrai nenurašau, bet pergalę visgi pranašauju „El Dorado“ ekipai. Tiesa, ji lengva tikrai nebus. Spėčiau, kad „El Dorado“ praleis pirmuosius savo įvarčius ir švęs pergalę rezultatu 4:2 ar 4:3.


Dar kitose rungtynėse turėsime Vilniaus derbį – „Eagle Team - Žibintas“ susirems su FK „Polivektriu“. Pastarasis klubas Varėnoje iškovojo dvi pergales ir puikiai debiutavo Lietuvos čempionate, tačiau kol kas palankesnė istorija yra „Erelių“ pusėje. Visai neseniai „Eagle Team“ MFL lygoje 5:4 nugalėjo „Polivektrį“, o MFL Taurės rungtynėse pasiekė dar lengvesnę pergalę – rezultatu 7:2.


Kažkodėl manau, kad „Eagle Team“ sieks atsitiesti po skaudaus pralaimėjimo Varėnoje prieš „Inter - veteranus“, todėl Šilalėje dės daug pastangų laimėti pirmąsias rungtynes bei pasiekti trečią pergalę prieš „Polivektrį“ iš eilės. Nenustebčiau, kad taip ir įvyktų, bet rezultatą spėju panašesnį į MFL lygos, tik šįkart 4:3.


13 valandos rungtynės: Pirmąjį turą Šilalėje uždarys dvi įdomios akistatos. Abu mačus Varėnoje laimėjęs Kauno „Arsenalas“ susitiks su tašką turinčiu FK „Telšių“ klubu. Nors iš paskutinių ir praėjusių metų rezultatų čia į favorito kėdę sodinti turėtume „Arsenalą“, pati komandai nenurašo nei vieno būsimo varžovo.

 

„Po Varėnos etapo, kuriame pavyko iškovoti dvi pergales – nuotaikos komandoje tikrai geros. Pavyko startuoti čempionate, taip, kaip ir tikėjomės. Sieksime pergalių seriją pratęsti ir Šilalėje. Ar dvi ar trys rungtynės - nepriklausomai nuo to į kiekvieną etapą stengiamės surinkti optimaliausią sudėtį. Trys rungtynės per vieną dieną - bus tikras iššūkis kiekvienai komandai ir tikrai visoms komandoms reikės atsarginių žaidėjų indėlio. Planuojame turėti Šilalėje 10-12 žaidėjų, o kaip iš tikrųjų bus - pamatysime šeštadienį. Taip pat manau, kad šiame čempionate silpnų varžovų nėra. Visos trys komandos lengvai taškų niekam neatiduos. Ruošiamės ir laukiame geros kovos ,gerų emocijų“, – savo mintimis prieš būsimą turą pasidalino „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas.


„Arsenalas“ Šilalėje sieks išlaikyti savo pergalingą ritmą, o „Telšiai“ sieks jį įgauti. Pergalės dar neturinti komanda nori reabilituotis ir į Šilalę ketina atsivežti apie 12 žaidėjų. Atstumas nuo Telšių iki Šilalės nėra didelis, todėl tam padaryti yra visos galimybės, bet komandos sudėtyje numatomos ir permainos.


„Pirmame etape komandai nepavyko pasiekti norimo rezultato. Tai nuotaikos po etapo buvo nekokios. Šilalėje bandysime pataisyti ir nuotaikas, ir padėtį turnyrinėje lentelėje. Visgi, bus sunkus etapas, todėl bandysime atsivežti daugiau žaidėjų. Bet tai nėra lengva padaryti, kadangi iš pirmojo etapo nebus net 4 žaidėjų iš 9, kurie rungtyniavo Varėnoje. Stengsimės atsivežti bent 11-12 žaidėjų. Šiame turnyre nėra silpnų varžovų. Su visomis komandomis reikia žaisti maksimaliai susikoncentravus“, – pabrėžė „Telšių“ vadovas Mindaugas Šliogeris.


Taigi, nors „Telšiai“ reabilituotis labai nori, bet tos permainos sudėtyje jiems gali pakenkti. Spėčiau, kad pirmosiose rungtynėse jie turės sunkumų. Jie jų sukels ir „Arsenalui“, bet šiek tiek mažiau ir pralaimės rezultatu 2:4.


Kitoje aikštelėje tuo pat metu žais taškų neturintis Klaipėdos FC „Suoliukas“ ir dvi nulines lygiąsias namuose pasiekęs Varėnos FK „Merkys“. Būtent Varėnoje „Merkys“ turėjo labai gausią ir pajėgią sudėtį, bet ar tiek žaidėjų jie atsiveš ir į Šilalę? To kol kas nežino net ir komandos vadovas.


„Kol kas nuotaikos geros, bet matysime, kokios jos bus po Šilalės. Kiek man žinoma, Varėnos etape niekas traumų nepatyrė, bet ar visi galės vykti į Šilalę, sužinosime tik šeštadienį. Mūsų laukia stiprūs varžovai, o paskutinės rungtynės gali būti sunkiausios, ypač, jei neturėsime ilgo suoliuko, nes tada gali pritrūkti jėgų“, –kalbėjo „Merkio“ vadovas Dmitrijus Krupovičius.


Savo ruožtu „Suoliuko“ vadovas Andrejus Smyslovas sakė: „Praeitas etapas buvo mums nesėkmingas, todėl norisi greičiau pasiekti pirmąją pergalę. Šiame etapui praradimų neturime, galbūt prisijungs keli žaidėjai, tad, tikiuosi, nebus problemų surinkti 11 ar 12 žaidėjų. Nebus nei vienų lengvų rungtynių, bet turime tikslą surinkti bent 6 taškus, kad būtų galima galvoti apie aukštesnes vietas sezono pabaigoje“.


Visgi, manau, kad „Suoliukas“ tradiciškai pirmąsias rungtynes sužais kiek prasčiau ir tuos taškus rinks kituose mačuose. Tuo metu „Merkys“, kad ir kiek žaidėjų turėtų, pirmąjį mačą sugeba sužaisti gerai, nes jėgų dar nestinga. Tokios eigos tikiuosi ir šįkart, o „Merkiui“, kuris paliko neblogą įspūdį pirmajame etape, rašau pergalę rezultatu 3:1.


14 valandos rungtynės: Turbūt didžiausias dienos desertas. Lietuvos čempionai priims „El Dorado“ ekipą, kuri šiame sezone iškovojo jau du titulus – MFL Supertaurę ir MFL Taurę. MFL lygoje „El Dorado“ klubas dar nėra pralaimėjęs, o taip pat abu mačus laimėjo Varėnos etape. Atrodo, kad komanda išgyvena puikų periodą ir kol kas jo pabaigos nesimato.


„Prieš „Šilalę“ žaisti bus sunku. Sieksime atsirevanšuoti už praėjusiu metus, kuomet jie mus sudaužė. Žaisime tikrai kitaip, nei žaidėme tada ir stengsimės būtinai laimėti“, – kalbėjo „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.


Kuomet kiekvieną savaitę matau žaidžiančią „El Dorado“ ekipą, man abejonių dėl M. Rašinsko žodžių nekyla. Kol kas dar tikrai nesimato, kad komanda galėtų įkristi į duobę, todėl, spėju, kad „El Dorado“ laimės ir antrąsias dienos rungtynes, bet vieną įvartį praleis. Pergalė rezultatu 3:1.


Kitoje aikštelėje tuo pat metu susirems Jurbarko „Imsrė“ ir „Linksmakalnis“. Spėjau, kad pirmąjį mačą „Imsrė“ laimės, o „Linksmakalnis“ pralaimės, o šiose rungtynėse jėgų santykiai apsikeis. Mano spėjimas būtų, kad „Linksmakalnis“ būtent šiame mače iškovos savo pirmąją sezono pergalę. Rezultatu? Sakau 3:1.


15 valandos rungtynės: Įpusėjus futbolo maratonui praėjusio etapo šeimininkai „Merkys“ stos į kovą prieš FK „Arsenalą“. Iš „Merkio“ tikiuosi rimtos kovos, tačiau „Arsenalą“ laikau favoritu. Jei pirmosios rungtynės „Arsenalui“ nepridarys kokių tai bėdų (traumų, kortelių ir pan.), sakyčiau, kad „Arsenalas“ laimės 2:0.


Dar kitame mače susikaus čempionato naujokai „Polivektris“ ir FK „Akmenė“. Būtų labai įdomu jau dabar žinoti, kokią sudėtį su savimi pasiims „Akmenė“ ir „Polivektris“, bet šiai dienai išvadas darau iš praėjusio etapo. Jei „Polivektris“ žais taip pat užsivedę, kaip tą jie darė Varėnoje, „Akmenės“ komandai lengva nebus. Manau, kad jie gali pralaimėti rezultatu 1:3.


16 valandos rungtynės: „Suoliukas“ Šilalėje nori rinkti šešis taškus. Palaikysiu tą jų norą ir, sakau, kad jie nustebins bei pajėgs nugalėti „Eagle Team“ ekipą. Tą jiems buvo pavykę padaryti jau praėjusiais metais, o kodėl jie negalėtų to pakartoti ir šįkart? Jei iš Klaipėdos tikrai atvyks daugiau nei 10 žaidėjų, o po pirmojo mačo jie jau bus gerai apšilę, „Suoliukas“ švęs sunkią pergalę rezultatu 5:4.


Kitame mače Visagino „Inter - veteranai“ stos į kovą prieš FK „Telšius“. Nors Varėnoje „Inter“ komanda antrajame mače jau atrodė pavargusi, šįkart jiems suteiksiu daugiau kredito. Prieš „Telšius“ parodyti savo patirtį Visaginui dar turėtų užtekti jėgų ir sakau, kad „Visaginas“ ims tris taškus, laimėdami rezultatu 4:1.


17 valandos rungtynės: Iki trečiųjų rungtynių „Šilalės“ komanda ilsėsis porą valandų, bus atgavusi jėgas, atsivėsinusi, todėl, manau, kad jie laimės trečiąsias savo rungtynes prieš „Imsrės“ komandą. Nemanau, kad „Imsrė“ sugebės prilygti Lietuvos čempionams, kuriems rašau pergalę rezultatu 3:0.


Įdomu, kiek kitame mače jėgų bus išsaugojęs „Merkys“. Spėčiau, kad jų tikrai nebus daug ir jaunesnių žaidėjų turintis „Polivektris“ palauš Varėnos ekipą, bet tikrai po nelengvos kovos. Spėju, Vilniaus komanda laimės 2:1.


18 valandos rungtynės: Trečiajam mačui „Inter - veteranai“ jau turėtų būti išsikrovę, todėl čia favoritu matau „Linksmakalnį“. Ši komanda motyvuoja ir intensyviai ruošiasi Šilalės maratonui. Tikiu, kad tą pasiruošimą ir pamatysime, o „Linksmakalnis“ laimės 2:0.


Kitoje aikštėje tuo pačiu metu įvyks turbūt vienos įdomiausių etapo rungtynių. „El Dorado“ ir „Arsenalo“ mūšis. Šios komandos ne kartą kovėsi tarpusavyje, o laimėję yra tiek vieni, tiek kiti. Galime prisiminti jų įsimintiną dvikovą Baltijos mažojo futbolo taurės finale, kuriame nugalėtojas paaiškėjo tik po baudinių. Ilga pertrauka iki rungtynių tikrai nėra naudinga nei vienai ekipai ir tą pripažino „El Dorado“ vadovas M. Rašinskas, bet tikriausiai laimės ta komanda, kurios suolelis bus ilgesnis ir kuri turės daugiau jėgų po visos dienos. Spėčiau, kad šio mačo laimėtoją lems vienas įvartis. Kas jį įmuš pirmieji, tas ir turėtų laimėti, galbūt įmušdami ir dar kelis. Šįkart sakau, kad laimės „El Dorado“, bet tik 2:0 ar net 1:0.


19 valandos rungtynės: Na ir futbolo vakarą užbaigs dar dvi akistatos. „Telšius“ iki šio mačo kol kas abu kartus nurašiau, bet šįkart spėju, kad namo jie be pergalių tikrai grįžti nenorės ir paskutinias rungtynes prieš „Suoliuką“ laimės 3:1.


Tuo metu kitoje aikštėje prastesnės nuotaikos liks „Akmenė“. Ji žais prieš „Eagle Team“ ir jei jis, pagal mano spėliones pralaimės „Suoliukui“, tikrai sieks revanšo prieš „Akmenę“. Jį pasiekti ir turėtų. 5:1.




Šilalės etapo tvarkaraštis:


11:00. FK Šilalė - Prolain (Šilalė) – SK Linksmakalnis (Kauno raj.)


11:00. FK Imsrė (Jurbarkas) – SC Akmenė (Akmenė)


12:00. El Dorado (Vilnius) – FK Inter - veteranai (Visaginas)


12:00. Eagle Team - Žibintas (Vilnius) – FK Polivektris (Vilnius)


13:00. FK Arsenalas (Kaunas) – FK Telšiai (Telšiai)


13:00. FC Suoliukas (Klaipėda) – FK Merkys (Varėna)



14:00. FK Šilalė - Prolain (Šilalė) – El Dorado (Vilnius)


14:00. FK Imsrė (Jurbarkas) – SK Linksmakalnis (Kauno raj.)


15:00. FK Merkys (Varėna) – FK Arsenalas (Kaunas) 


15:00. FK Polivektris (Vilnius) – SC Akmenė (Akmenė)


16:00. FC Suoliukas (Klaipėda) – Eagle Team - Žibintas (Vilnius)


16:00. FK Telšiai (Telšiai) – FK Inter - veteranai (Visaginas)



17:00. FK Šilalė - Prolain (Šilalė) – FK Imsrė (Jurbarkas)


17:00. FK Polivektris (Vilnius) – FK Merkys (Varėna)


18:00. FK Inter - veteranai (Visaginas) – SK Linksmakalnis (Kauno raj.)


18:00. El Dorado (Vilnius) – FK Arsenalas (Kaunas) 


19:00. FK Telšiai (Telšiai) – FC Suoliukas (Klaipėda) 


19:00. SC Akmenė (Akmenė) – Eagle Team - Žibintas (Vilnius)

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija