SOCCA

Mūsų partneriai:

2020-06-15

Susipažinkime su 2020 m. čempionato komandomis: naujokai ir pasikeitusios regionų komandos

Jau mažiau nei už savaitės, šį šeštadienį (06-20), Šilalės mieste susirinks mažojo futbolo entuziastai ir taip prasidės ketvirtasis Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionatas.


Šiais metais Lietuvos mažojo futbolo pirmenybėse varžysis aštuonios komandos, tačiau pats čempionatas pirmą kartą vyks dvejų ratų sistema, todėl tikimasi, kad tai įneš dar daugiau intrigos ir kovos dėl čempionų vardo.


O dėl, kaip jau minėjome, kovos aštuonios komandos – FK „Šilalė - Prolain“ (Šilalė), FC „Hegelmann Minifootball“ (Kaunas), FK „Arsenalas“ (Kaunas), SC-FK „Akmenė“ (Naujoji Akmenė), FK „Jurbarko Imsrė“ (Jurbarkas), FK „Polivektris“ (Vilnius), FK „Merkys“ (Varėna) ir naujokai KKSC „Prienai“.


Būtent naujokus ir dar tris Lietuvos mažojo futbolo čempionato kovas patyrusias komandas pristatysime Jums. Ateinantį trečiadienį pristatysime likusias keturias komandas.


KKSC „Prienai“

 

Tai – čempionato naujokai. Prienai, kuriuose vyks ir vienas iš Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapų, pagaliau turės ir savo atstovus Lietuvos mažajame futbole.


Nors kol kas Lietuvos mažojo futbolo čempionate nebuvo naujos komandos, kuri iškart nuverstų kalnus, tačiau „Prienų“ ekipa taip pat savęs nenuvertina ir bent papulti tarp keturių stipriausių komandų norėtų.


„Komandai tai bus pirmas toks čempionatas, nei vienas žaidėjas kol kas nėra jame rungtyniavęs. Tikslai pradžiai – kuklūs, bet patekti į top 4 pirmame sezone būtų tikrai puiku. Konkretesnius tikslus pasiliksim kitiems sezonams“, – apie komandos tikslus kalbėjo „Prienų“ treneris Dainius Ališauskas.


Galbūt „Prienai“ galėtų sekti buvusio SK „Linksmakalnio“, o dabar FC „Hegelmann Minifootball“ komandos pėdomis. Ši ekipa jau pirmajame savo sezone pasidabino bronzos medaliais, o jas sieja vienas dalykas – jaunatviška ekipa.


KKSC „Prienų“ ekipos amžiaus vidurkis – vos 25 metai. Tad energijos ir jėgų jai pritrūkti neturėtų. Komandoje žaidžia ir jaunieji Zagurskų giminės atstovai – Lukas ir Aivaras.


„Žaidėjai laukia čempionato pradžios, aktyviai sportuoja ir tikisi kuo greičiau įgauti sportinę formą. Karantino laikotarpis, norint ar ne, buvo vis tiek atribojęs nuo aktyvaus judėjimo“, – komentavo D.Ališauskas.


„Prienai“ savo debiuto Lietuvos mažojo futbolo čempionate sulauks jau pasikeitus čempionato formatui – dvejų ratų sistema. Naujokai į tokius pokyčius žiūri pozityviai, tačiau jiems vis tiek teks žengti į neištyrinėtus tyrus, kadangi su visomis komandomis „Prienai“ žais pirmą kartą ir jų gerai nepažįsta.


„Neturime patirties rungtyniauti pagal buvusią sistemą, bet, manau, du ratai tikrai išaiškins tikslų nugalėtoją, stipriausią komandą. Dar neteko žaisti nei su viena komanda, todėl nieko išskirti negaliu. Mes apie jas sužinosime sezono eigoje“, – pridūrė KKSC „Prienų“ treneris.


FK „Merkys“

 

Pristatėme naujokus, o dabar atėjo eilė čempionato veteranams – Varėnos „Merkiui“. Šios komandos vadovas ir kapitonas Dmitrij Krupovičius prieš šį sezoną gerokai atnaujino komandos sudėtį ir dabar „Merkys“ bus ne tik dar labiau patyręs, bet ir atjaunėjęs bei sustiprėjęs.


Kaip sustiprėjo? D.Krupovičius į komandą pasikvietė Lietuvos mažojo futbolo rinktinės narių, o iš futsalo pasaulio jų garbę gins tokie žaidėjai kaip Justas Zagurskas, Albertas Voskunovičius ar Renaldas Stankevičius. Prie jų pridėkime ir Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinės narį Audrių Plytniką – gauname tikrai stiprų kolektyvą.


„Palyginus su pernai metais, daugiau nei pusė sudėties bus pasikeitusi. Mūsų gretas iš „Vyčio“ salės futbolo komandos papildė Justinas Zagurskas su Albertu Voskunovičiumi. Iš rinktinės, kuriai kartu atstovavome Graikijoje, prisijungė Dominikas Stankevičius, Valdemaras Šaveiko, Edvinas Dubavičius, vartininkas Mantas Šumskis ir Valdemaro brolis Albertas. Dar keletas naujų žaidėjų, su kuriais teko dalyvauti turnyre Alytuje. Jie paliko gerą įspūdį, o patys nori atstovauti Varėnos „Merkiui“. Svarbiausia mums visiems rinktis į rungtynes ir varžovai pamatys visai kitą „Merkį“, – apie rimtus pasikeitimus sudėtyje papasakojo D.Krupovičius.


Natūralu, kad tokie sudėties pokyčiai keičia ir lūkesčius. D.Krupovičius neslepia, kad komandos tikslai šiais metais bus patys aukščiausi.


„Manau, kad karantinas ūpo nenumušė nei vienam iš mūsų, gal atvirkščiai, visi pasiilgome futbolo ir laukiame, kada galėsime išbėgti į aikštę. Tikslai, manau, kaip ir kitų dalyvaujančių komandų – tapti čempionais. Tikiuosi, vyrai tik apie tai ir galvoja“, – tęsė „Merkio“ vadovas.


Praėjusiais metais „Merkys“ ne kartą (tiksliau – keturis kartus) sužaidė lygiosiomis ir liko vos devintas, tad D.Krupovičius tikisi, kad nauja dvejų ratų sistema leis komandai mokytis iš klaidų ir siekti revanšo.


„Mano nuomone, ši sistema labai gera, nes kiekviena komanda turės šansą revanšui. Manau, visos komandos apylygės ir bus gražios kovos, ko ir reikia tokiam čempionatui“, – užbaigė D.Krupovičius.


FK „Jurbarko Imsrė“


Jurbarko „Imsrė“ – tai komanda, kuriai šis čempionatas bus jau trečiasis. Jurbarkiečiai per šiuos metus parodė, kad sugeba pasipriešinti lyderiams, tačiau kartais taškų neiškovodavo tada, kai iš jų buvo tikimasi pergalės.


Per daug „Imsrės“ sudėtis nepasikeitė, tačiau keli naujokai komandos gretas papildė, o nauja dvejų ratų sistema turėtų Jurbarko komandai parodyti tikrąjį savo pajėgumą.


„Prie bet kokio čempionato formato esame pasiruošę prisitaikyti, bet, manau, šis pokytis naudingas, kadangi iš vienų rungtynių sunkiau nuspręsti kuri komanda yra stipresnė“, – sakė „Jurbarko Imsrės“ vadovas Matas Venslauskas.


Savo lyderius „Imsrė“ išlaikė, sustiprino kai kurias pozicijas, tad dabar liko tik susižaisti ir sėkmingai pradėti ketvirtąjį Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionatą.


„Nuotaikos puikios, priverstina pertrauka tik pakėlė ūpą visiems, kadangi esame pasiilgę varžybinio futbolo. Komanda, lyginant su praėjusiu sezonu, yra šiek tiek pakitusi, prisijungė keletas naujokų, o komandoje neliko fizinio pasiruošimo (juokiasi, - aut. pastaba), kurį treniruočių metu bandome susigrąžinti“, – papasakojo M.Venslauskas.


Ar tai Jurbarko komandai, kuri praėjusiais metais liko aštunta iš dvylikos, pavyko padaryti, galėsime pamatyti jau šį šeštadienį Šilalėje!


SC-FC „Akmenė“

 

Ši ekipa praėjusiais metais debiutavo Lietuvos mažojo futbolo čempionate, bet debiutas… prisvilo. Naujosios Akmenės komanda dažnai į etapus atvykdavo labai jaunos sudėties, kartais neturėdavo net keitimo, o tai atsispindėjo rezultatuose – vos 1 taškas ir užimta paskutinė, dvylikta vieta.


Iš klaidų SC-FC „Akmenė“ sieks pasimokyti. Šiais metais ekipos sudėtis buvo pastiprinta – komandoje dažniau turėtų žaisti salės futbolo ekipos lyderiai, žaidimui už aikštės ribų ir joje toliau diriguos patyręs Armando Tarlazis - Mandinho, o vartuose stovės buvęs „El Dorado“ vartininkas Gintaras Repšas.


„Karantinas mums, manau ir kitoms komandoms, sumaišė pasiruošimo planus ir pastūmė sezono pradžią, bet nuotaikos tikrai geros – laukiame sezono pradžios ir birželio 20 dienos, kada galėsime startuoti čempionate“, – ambicingai kalbėjo „Akmenės“ vadovas Tadas Gnedojus.


Jis užsiminė ir apie nemenkus pokyčius komandos sudėtyje: „Pokyčiai nuo praėjusių metų yra tokie, jog keitėsi pusę komandos žaidėjų. Praradome Edviną Jasaitį, nors praėjusiais metais jis praleido daug turų, bet džiaugiamės pasikvietę Futsal A lygos vartininką Gintarą Repšą – mums tai didelis laimėjimas“.


T.Gnedojus džiaugiasi ir pokyčiais pačio čempionato formate: „Tikrai labai džiaugėmės dvejų ratų sistema. Labai džiaugiamės ir tuo, kad Akmenėje bus vienas iš etapų. Manau, kad dvejų ratų sistema parodys stipriausią komandą, kuri išlaiko discipliną ir koncentraciją iki sezono pabaigos“.


Praėjusių metų „Akmenės“ klaida buvo ta, kad komandai dažnai trūkdavo žaidėjų ant atsarginių suolo. Šiais metais ekipa planuoja į kiekvieną etapą pasiimti bent po 12-15 žaidėjų, bet po praėjusio metų slogaus pasirodymo, „Akmenė“ aukščiau bambos iššokti neketina.


„Tikslas – nelikti paskutiniais, kaip praėjusį sezoną. Manau, kad būsime lentelės viduryje, tai, apibendrinus, 5 vieta būtų geras rezultatas, bet tikimės, kad šiemet pavyks pakovoti ir dėl prizinių vietų“, – akcentavo T.Gnedojus.



Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija