SOCCA

Mūsų partneriai:

2020-06-19

Lietuvos mažojo futbolo čempionato startas Šilalėje: įdomios akistatos ir jų prognozės

Dėl pasaulinės COVID-19 pandemijos ir karantino Lietuvoje vienu metu visas sportas buvo it įšaldytas, bet su vasaros karščiais tas įšalas ištirpo. 


Tai palietė ir Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionatą, bet jau rytoj startuoja 2020 metų pirmenybės. Ketvirtus metus iš eilės rengiamas Lietuvos mažojo futbolo čempionatas startuos Šilalės mieste, o į jį atvyks aštuonios komandos iš visos Lietuvos.


Šilalėje pamatysime kaip komandoms pavyko įgauti sportinę formą, kaip jos pasiilgo futbolo ir sužinosime, kam pavyks iškovoti daugiausiai taškų.


Kiek jų komandos iškovos, paspėliosiu šiame anonse, kartu pristatydamas ir būsimas rungtynes.


12 valandos rungtynės: Ketvirtąjį Lietuvos mažojo futbolo čempionatą atidarys pirmojo etapo šeimininkų FK „Šilalė - Prolain“ ir naujokų KKSC „Prienų“ akistata. Tai, kad „Prienai“ yra naujokai – „Šilalės“ vertinimo nepakeis. Patyrusi Lietuvos mažojo futbolo čempionato komanda savoje aikštėje yra nusiteikusi rimtai kovai, atsipalaiduoti neketina ir savo žiūrovų nuvilti taip pat nenorės.


„Futbole varžovų nuvertinimas lygus pralaimėjimui“, – savo filosofiją atskleidė FK „Šilalė - Prolain“. 


Tokie žodžiai įrodo, kad „Prienams“ debiutas nebus lengvas, bet tai puikiai supranta ir pati jauniausia čempionato komanda.


„Varžovo nepažįstame, bet žinau, kad tai pernai metu vicečempionai, todėl esame nusiteikę sunkioms rungtynėms, bet labai jų laukiame“, – sakė „Prienų“ vadovas Dainius Ališauskas.


Iš to sakyčiau, kad favoritas visgi yra FK „Šilalė - Prolain“ ir naująjį sezoną vicečempionai turėtų pradėti pergale, tarkime, rezultatu 4:1.


Kitose rungtynėse Kauno „Hegelmann Minifootball“ susitiks su sudėtį smarkiai pakeitusia SC-FK „Akmenės“ komanda. Praėjusiais metais „Akmenė“ buvo autsaiderė, o „Hegelmann Minifootball“ – prizininkai.


Natūralu, kad ir šiais metais Kauno ekipą turime laikyti favoritais, bet bus visiems įdomu matyti, kokią įtaką „Akmenės“ žaidimui turės sudėties pokyčiai. 


Gausią sudėtį atsivežti ketinanti Naujosios Akmenės komanda sieks prieš „Hegelmann Minifootball“ pasiekti revanšą už praėjusiu metus.


„Kauno komanda praėjusių metų Visagino etape mus sutriuškino, tad sieksime revanšo nors minimaliu skirtumu“, – ambicingai kalbėjo „Akmenės“ vadovas Tadas Gnedojus.


SC-FK „Akmenės“ nenuvertina ir „Hegelmann Minifootball“ kolektyvas. Kauno komanda šiais metais neišskiria aiškių favoritų ir sunkių rungtynių tikisi su visais varžovais.


„Tvarkaraštis išsidėliojo taip , kad pirmoje dvikovoje susitiksime su SC-FK „Akmenės“ komanda. Ko tikėtis iš jų sunku pasakyti, naujas čempionatas, komandos keičiasi, praeitais metais ši komanda taip pat keitėsi sudėtimi. Turėtų būti sunkios rungtynės abejoms komandos, juk startas visada toks būna“, – sakė vienas iš „Hegelmann Minifootball“ vadovų Mantas Zlatkus.


Nelengvas rungtynes prognozuoju ir aš, bet visgi „Hegelmann Minifootball“ aš matau poros favoritu. Spėju, kad Kauno ekipa laimės 5:2.

 

13 valandos rungtynės: Kita Kauno komanda FK „Arsenalas“ egzaminuos gerokai sustiprėjusį Varėnos FK „Merkį“. Būtent toks ženklus naujų ir, reikia pabrėžti, gerų žaidėjų prisijungimas prie „Merkio“ šiai akistatai suteikia daug daugiau įdomumo.


Susižaidęs ir patyręs „Arsenalo“ kolektyvas ir veidą pakeitęs „Merkys“. Kas, ką? 


„Arsenalas“ nekantriai laukia naujo sezono pradžios ir visų komandų šansus vertina vienodai. Panašios pozicijos yra ir „Merkys“, kurios vadovas Dmitrij Krupovič sakė: „Visus varžovus gerbsime ir eisime į aikštelę nusiteikę rimtai kovai, ar jis būtų pirmas, ar paskutinis“.


Neabejoju, kova bus rimta ir atkakli. Galbūt tokia atkakli, kad viskas pasibaigs lygiosiomis. Sakyčiau, rezultatu 3:3.


Vieninteliai Vilniaus atstovai FK „Polivektris“ savo žygį šių metų Lietuvos mažojo futbolo čempionate pradės prieš Jurbarko „Imsrę“. Abi komandos tarpusavyje susipažino praėjusiais metais. Abi jos išlaikė savo žaidėjų branduolį, sulaukė ir pastiprinimo.


Šioje kovoje irgi nematau aiškaus favorito. Tikriausiai viskas priklausys nuo to, kokią sportinę formą šios ekipos yra įgavusios.


„Polivektris“ tik vakar pradėjo naująjį sezoną, bet nusileido „El Dorado“ klubui, o „Imsrė“ jau kurį laiką reguliariai treniruojasi ir visiems varžovams yra pasirengusi.


Nežinau kodėl, bet spėju, kad pergalingai sezoną pradės Jurbarko kolektyvas, tačiau pergalė nebus dideliu skirtumu – 2:1.

 

14 valandos rungtynės: Antrosios etapo šeimininkų FK „Šilalės – Prolain“ rungtynės bus labai rimtas išbandymas – jų lauks pavadinimą pakeitęs Kauno „Hegelmann Minifootball“. Tai dvi galingos komandos, tai įrodžiusios ir praėjusiais metais.


Šilalės ekipa jau minėjo, kad nei vieno varžovo nenuvertins. Tuo metu „Hegelmann Minifootball“ vadovas M.Zlatkus irgi supranta, kad, norint įveikti etapo šeimininkus, reikės daugiau nei 100 % pastangų.


„Su Šilalės futbolininkais visiems sunku. Reikės maksimalių pastangų teigiamam rezultatui pasiekti. Laukia intriguojanti dvikova ne tik prieš šeimininkus, bet ir prieš jų sirgalius“, – sakė M.Zlatkus.


Tikriausiai ne veltui M.Zlatkus pabrėžė Šilalės sirgalius. Tai gali būti šios komandos „papildomas žaidėjas“. Tikiu, kad jis gali padėti ir prognozuoju, jog FK „Šilalė - Prolain“ laimės 3:2.


Kitoje aikštelėje tuo pat metu KKSC „Prienai“ pasitikrins jėgas su SC-FC „Akmene“. Natūralu, kad šių rungtynių rezultatui gali įtakos turėti ir šių komandų pirmųjų rungtynių rezultatai.


Čempionato naujokai garantuotai bus nusiteikę rimtai, bet ir pačiai „Akmenės“ ekipai galioja tas pats. Jai taip pat bus įdomu susipažinti su „Prienų“ žaidimu iš arčiau.


„Prienai - naujokai, todėl bus įdomu pažiūrėti, ką jie yra sugalvoję ir kaip jie žais pirmose rungtynėse. Pagal tai paruošimę planą šiam mačui“, – sakė T.Gnedojus.


Manau, kad „Akmenės“ surinkta patirtis per praėjusius metus turės teigiamos įtakos ir leis jiems švęsti pergalę. Spėju, kad rezultatas bus 3:1.

 

15 valandos rungtynės: Dar vienas įdomus mūšis – Jurbarko „Imsrė“ prieš FK „Merkį“. Prognozuoti šių rungtynių baigtį praktiškai neįmanoma.


Čia įtakos turės tiek pasiruošimas, tiek susirinkimas, tiek psichologinė būklė po pirmųjų rungtynių.


Nematau čia aiškaus favoritu, bet pergalę šįkart skiriu „Merkiui“, kurio pasipildymas Lietuvos mažojo futbolo rinktinės nariais gali padėti. Visgi pergalė neturėtų būti triuškinanti – max dvejų įvarčių persvara. Tokią ir pasirenku – 4:2.


Pirmąjį čempionato etapą užbaigs FK „Arsenalas“ ir FK „Polivektris“. Kaunas prieš Vilnių. Epinė kova.


Patirties bagažas pas „Arsenalą“ didesnis. Varžovą gerbia tiek vieni, tiek kiti, tad ir nusiteikimas bus atitinkamas. Visgi patirtis čia ir gali būti tas esminis skirtumas.


Skirtumas nebus didelis, bet, sakau, kad „Arsenalo“ naudai rezultatas 3:2.


Šilalės etapo tvarkaraštis:

Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai
Stadionas
1 1 2020-06-20 12:00:00 FK Šilalė-Prolain (Šilalė) KKSC Prienai (Prienai) Šilalės stad. I aikštė
2 1 2020-06-20 12:00:00 FC Hegelmann Minifootball (Kaunas) SC-FK Akmenė (Akmenė) Šilalės stad. II aikštė
3 1 2020-06-20 13:00:00 FK Arsenalas (Kaunas) FK Merkys (Varėna) Šilalės stad. I aikštė
4 1 2020-06-20 13:00:00 FK Polivektris (Vilnius) FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas) Šilalės stad. II aikštė
5 2 2020-06-20 14:00:00 FK Šilalė-Prolain (Šilalė) FC Hegelmann Minifootball (Kaunas) Šilalės stad. I aikštė
6 2 2020-06-20 14:00:00 SC-FK Akmenė (Akmenė) KKSC Prienai (Prienai) Šilalės stad. II aikštė
7 2 2020-06-20 15:00:00 FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas) FK Merkys (Varėna) Šilalės stad. II aikštė
8 2 2020-06-20 15:00:00 FK Arsenalas (Kaunas) FK Polivektris (Vilnius) Šilalės stad. I aikštė

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija