SOCCA

Mūsų partneriai:

2020-07-10

Jurbarko etapo belaukiant: ar namų sienos padės „Imsrei“ išlaikyti lyderio poziciją?

Prieš mažiau nei mėnesi startavo ketvirtasis Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionatas ir jau rytoj bus sužaistas antrasis šio čempionato etapas.


Visas veiksmas persikels į Jurbarką, miestą, kurio komanda vienintelė pirmajame etape iškovojo dvi pergales ir šiuo metu pirmauja turnyrinėje lentelėje.


Tai Jurbarko „Imsrė“, kurios namuose lauks dar dvi rungtynės ir tuo pačiu galimybė įrodyti, kad šiais metais jie yra stipresni. 


Tačiau įdomių rungtynių bus ir tarp kitų komandų, o apie tai skaitykite žemiau pateiktame tekste.


12 valandos rungtynės: etapo šeimininkai ir dabartiniai lyderiai FK Jurbarko „Imsrė“ pirmose rungtynėse gavo potencialiai lengviausią varžovą - naujokus KKSC „Prienus“. Pastaroji ekipa čempionatą pradėjo dviem skaudžiais pralaimėjimais, praleido 17 įvarčių ir neįmušė nei vieno.


Visgi „Imsrė“ nesiruošia išvadų daryti dar prieš rungtynes ir varžovų nenuvertina.


„Pasiruošimas, kaip ir visiems etapams vienodas – tiesiog treniruojamės ir laukiame kaip ir kiekvieno čempionato etapo. Jokių korekcijų daryti nežadame, kadangi viskas ir taip neblogai. Prienų komandos nepažįstame ir išvadas apie stipriąsias/silpnąsias puses darysime po rungtynių“, – sakė „Imsrės“ vadovas Matas Venslauskas.


Visgi puiki Jurbarko komandos sezono pradžia ir faktas, kad šis etapas vyks jų mieste juos akivaizdžiai sodina į favorito kėdę.


Tiesa, į Jurbarką KKSC „Prienai“ žada atvykti stipresnės sudėties, todėl prognozuoju, kad jie savo įvarčių sąskaitą atidarys.


„Treniruojamės ir žaidžiame rungtynes Prienų čempionate, tikimės jau prisijungs prie komandos žaidėjai, kurie negalėjo dalyvauti pirmame etape ir komanda parodys geresnius rezultatus“, – pasakojo „Prienų“ vadovas Dainius Ališauskas.


Taigi, mano spėjimas – „Imsrė“ laimės 7:2.


Antrose šios valandos rungtynėse lauks įdomusis Kauno miesto derbis – FC „Helgemann Minifootball“ ir FK „Arsenalas“. Bus karšta. Abi komandos rimtai ruošiasi Jurbarko etapui ir ketina parodyti geriausią savo žaidimą.


„Pasiruošimas vyksta įprastu rimtu - treniruojamės ir laukiame Jurbarko etapo starto. Šilalėje pasirodėme gerai, žaidimas buvo geras, visi komandos žaidėjai atidavė visas jėgas ir dėjo visas pastangas, kad pasiekti teigiamų rezultatų, tai kažkokių korekcijų žaidime neplanuojame. Korekcijos galėtų atsirasti, tik tada jeigu nepavyktų surinkti pajėgiausios sudėties išvykai į Jurbarką dėl vienokių ar kitokių priežasčių“, – apie pasiruošimą kalbėjo „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas.


„Hegelamann Minifootball“ komandos treneris Giedrius Brazaitis apie pasiruošimą taip pat turėjo ką pasakyti: „Ruošiamės,kaip ir pirmajam etapui – į treniruotes renkamės gausiai, nuotaikos vyrauja darbingos, puikios.


Taip susiklostė, kad tiek pirmajame etape neturėjome 5 - 6 svarbių žaidėjų, tiek sudėtis keisis ir Jurbarke. Sakyčiau, komanda Šilalėje labai neblogai kompensavo netektis, šiek tiek pradėję. su lengvu jauduliu pirmas rungtynes, atsitiesėme, o antrose rungtynėse parodėme gražų futbolą. Turime gausų įvairiaspalvį kolektyvą, kiekvieno žaidėjo netektis atsiperka kitų žaidėjų naujų spalvų įnešimu, o tai labai džiugina. Jau norėtųsi pasirodyti su pilnu komplektu, manau, paliksime tai trečiam etapui, o dabar visos mintys keliauja į liepos 11d“.


Abejų komandų vadovai puikiai supranta ir pirmųjų rungtynių, Kauno derbio, svarbą.


„Pirmos rungtynės - Kauno derbis! Laukia labai rimtas varžovas, komandos branduolys jau daug metų išlieka panašus, tai susižaidusi,kieta komanda. Visada visiems su jais sunku žaisti, norint laimėti prieš šiuos vyrukus reikia maksimalių pastangų visų rungtynių metu ir, aišku, truputėlį sėkmės. Gerbiame šia komandą ir jos puikius žaidėjus, galiu tik pasakyti, kad laukia labai įdomios rungtynės“, – pabrėžė G.Brazaitis.


Tuo metu K.Vasiliauskas pridūrė: „Kauno derbis. Turbūt daugiau nieko komentuoti čia ir nereikia. Principo reikalas įrodyti kas šiai dienai stipresni!“


Aš taip pat laukiu įdomių ir kovingų rungtynių. Papildomos intrigos įneš ir tai, kad dabar abi komandos turi po 4 taškus, visgi spėju, kad bus daug įvarčių. Spėju, kad rungtynės baigsis rezultatu 5:4 „Hegelmann Minifootball“ naudai.


13 valandos rungtynės: Namuose tik vieną pergalę iškovojusi FK „Šilalė - Prolain“ sieks reabilituotis Jurbarke. Pirmuoju jų varžovu tapo Vilniaus FK „Polivektris“, iš Šilalės grįžęs tik su tašku.


„Polivektriui“ šiuo metu nėra lengva ir MFL pirmenybėse ir komanda kol kas ten yra iškovojusi tik vieną pergalę, tad man nėra panašu, kad „Polivektris“ yra pasiekęs gerą sportinę formą.


Žinoma, Lietuvos čempionate motyvacija yra dar didesnė, bet šiai dienai man Šilalės komanda atrodo stipresnė, todėl aš jai prognozuoju pergalę – rezultatu 4:1.


Kitose rungtynėse be taškų dar esantis Varėnos FK „Merkys“ priims puikiai sezoną pradėjusią SC-FK „Akmenės“ komandą. Kaip jau buvo rašyta, „Merkys“ kiek nuvylė, o Akmenės ekipa – nustebino.


Varėnos komandos garbę gina žaidėjai iš skirtingų miestų, todėl „Merkiui“ nėra lengva treniruotis kartu ir to susižaidimo stoka vėl gali pakišti koją.


„Kadangi mūsų komanda sudaryta iš skirtingų miestų žaidėjų, tai visi sportuoja savo ekipose įvairiuose turnyruose. Po Šilalės etapo žiūrėsime, nagrinėsime kas buvo ne taip ir tikriausiai kažką pakeisime žaidime. Varžovai bus stiprūs. Bus sunku, bet mėginsime rasti žaidimo eigoje jų pačias silpniausias vietas ir tuo pačiu šiame etape atrasi savo stipresnes vietas ir efektyviai jas panaudoti prieš varžovus“, – savo mintimis dalinosi „Merkio“ vadovas Dmitrij Krupovič.


SC-FK „Akmenė“ Jurbarko etapui ruošiasi tradiciškai, o korekcijas žaidime ketina įvesti tik dėl to, kad sudėtis šiam etapui gali skirtis nuo Šilalės.


„Gerbiame visus varžovus, tiesiog nesikoncentruojame į vieną ar du komandos lyderius, visi komandos žaidėjai yra pavojingi ir privalome gerbti. Mūsų prioritetas yra susikoncentruoti į gynybą ir neleisti varžovams pelnyti lengvų įvarčių, o puolime mūsų komandai netrūksta kūrybos. Svarbu, kad vienas kitą suprastume aikštelėje“, – akcentavo „Akmenės“ vadovas Tadas Gnedojus.


Aš manau, kad „Merkiui“ per pirmas rungtynes dar pritrūks laiko susižaisti, o „Akmenė“ toliau tęs gerą savo žaidimą ir šįkart laimės 3:1. 


14 valandos rungtynės: Po Kauno derbio FC „Hegelmann Minifootball“ lauks naujokai KKSC „Prienai“. Abi komandos tarpusavyje nėra žaidusios, todėl jos abi nežino ko tikėtis.


„Apie Prienų komanda sunku kažką ir pasakyti, nėra tekę dar susitikti. Jiems gal pradžia Šilalėje nebuvo pati smagiausia, bet turėjo pajausti, kad Lietuvos čempionate kiekvienas kamuolys yra svarbus. Manau, kad šie vyrukai dar įsivažiuos, linkime jiems sėkmės, nenuvertiname debiutantų, bet kovosime šiame etape tik dėl 6 taškų“, – pabrėžė „Hegelmann Minifootball“ treneris G.Brazaitis.


Su juo aš sutinku. „Hegelmann Minifootball“ kovos dėl 6 taškų ir „Prienams“ dar bus per anksti jiems pasipriešinti. Sakyčiau, kad Kauno komanda laimės rezultatu 5:1.


Tuo metu kita Kauno komanda - FK „Arsenalas“ atiteks etapo šeimininkams – Jurbarko „Imsrei“. Tai „Imsrei“ bus kietas riešutėlis, bet tą patį galime pasakyti ir „Arsenalui“.


„Antros rungtynės - prieš etapo šeimininkų komandą. Tai jau nuteikia, kad lengvų rungtynių nebus ir reikės didelės kovos bei pastangų, kad pasiekti teigiamą rezultatą“, – pabrėžė K.Vasiliauskas.


„Imsrės“ vadovas M.Venslauskas mano, kad šiose rungtynėse svarbiausia bus gynyba: „Arsenalo komanda yra drausminga ir mėgstanti laikyti kamuolį, tad prieš juos svarbiausia gerai gintis“.


Kadangi gynyba čia gali būti svarbiausia, prognozuoju nerezultatyvias rungtynes, tačiau pergalę skiriu šeimininkams, kuriems padės ir fanai. Pergalė rezultatu 2:1.


15 valandos rungtynės: Jurbarko etapą užbaigs dar dvi rungtynės. Pirmoje aikštelėje susirems FK „Šilalė - Prolain“ ir SC-FK „Akmenė“. 


Nors Naujosios Akmenės komanda ir gerai pradėjo sezoną, bet šįkart matau, kad FK „Šilalės“ patirtis gali lemti rungtynių baigtį. Manyčiau, kad Šilalės miesto ekipai tai padės laimėti rezultatu 4:2.


Kitose rungtynėse aš jau matau pirmąją Varėnos „Merkio“ pergalę. Jiems teks „Polivektrio“ iššūkis, bet antrose rungtynėse „Merkys“ jau turėtų būti labiau susižaidęs nei pirmose ir įsivaizduoju, kad individualus žaidėjų meistriškumas jau gali tapti raktu į pergalę.


Žinoma, lengva nebus, bet sakyčiau, kad „Merkys“ laimės rezultatu 3:1. Jiems turėtų padėti ir tai, kad ne vienas „Merkio“ šių metų narys yra žaidęs prieš „Polivektrį“ ir gerai pažįsta šią komandą.


Jurbarko etapo tvarkaraštis:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai
Stadionas
1 3 2020-07-11 12:00:00 FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas) KKSC Prienai (Prienai) Jurbarko stad. I aikštė
2 3 2020-07-11 12:00:00 FC Hegelmann Minifootball (Kaunas) FK Arsenalas (Kaunas) Jurbarko stad. II aikštė
3 3 2020-07-11 13:00:00 FK Šilalė-Prolain (Šilalė) FK Polivektris (Vilnius) Jurbarko stad. I aikštė
4 3 2020-07-11 13:00:00 FK Merkys (Varėna) SC-FK Akmenė (Akmenė) Jurbarko stad. II aikštė
5 4 2020-07-11 14:00:00 FC Hegelmann Minifootball (Kaunas) KKSC Prienai (Prienai) Jurbarko stad. II aikštė
6 4 2020-07-11 14:00:00 FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas) FK Arsenalas (Kaunas) Jurbarko stad. I aikštė
7 4 2020-07-11 15:00:00 FK Šilalė-Prolain (Šilalė) SC-FK Akmenė (Akmenė) Jurbarko stad. I aikštė
8 4 2020-07-11 15:00:00 FK Polivektris (Vilnius) FK Merkys (Varėna) Jurbarko stad. II aikštė

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija