SOCCA

Mūsų partneriai:

2019-10-18

Pasaulio čempionato aštuntfinalyje Lietuvos laukia Anglijos rinktinė

Tris pergales Socca pasaulio čempionate iškovojusi Lietuvos mažojo futbolo rinktinė pirmą kartą pateko į atkrintamąjį tokio rango turnyro etapą.


Grupių etape Lietuva 3:0 nugalėjo Belgiją, 6:0 sutriuškino Maroką ir 2:1 palaužė Velsą, bet paskutinėse grupių etapo rungtynėse net 0:6 pralaimėjo pasaulio vicečempionei Lenkijai, kuri C grupėje ir užėmė pirmą vietą.


Tačiau surinkti rekordiniai 9 taškai leido Lietuvos rinktinei užimti antrą vietą grupėje ir patekti į aštuntfinalį. 


Tik šiandien tapo aišku, su kuo aštuntfinalyje Lietuvos mažojo futbolo rinktinei teks žaisti. Būsimu Lietuvos varžovu tapo galinga Anglijos rinktinė, kuri užėmė pirmą vietą D grupėje, paskutinėse savo rungtynėse 4:0 įveikdama Urugvajų. Prieš tai Anglija grupių etape dar spėjo 3:0 nugalėti Bulgariją, 2:0 palaužti Argentiną, bet su Kipru sužaidė lygiosiomis 0:0.




Futbolo tėvynės mažojo futbolo rinktinė neslepia ambicijų kovoti dėl titulo, bet Lietuvos žaidėjai yra pasirengę anglų iššūkiui. Juk jų kaimynų Velso barjerą lietuviams pavyko perlipti!


Anglijos mažojo futbolo rinktinė savo sudėtyje turi labai garsų žmogų – rinktinės futbolo direktorius yra legendinis treneris Ronas Atkinsonas. Šis žmogus kadaise yra stovėjęs ir prie „Manchester United“ vairo.


Pačią anglų rinktinę treniruoja 39-erių metų Kevinas Jamesas, kuris per savo karjerą žaidė pakankamai aukštame lygyje ir atstovavo tokios komandoms kaip „Charlton Athletic“, „Nottingham Forest“ ar „Gillingham“.


Savo sudėtyje Anglijos rinktinė turi tiek jaunesnių, tiek labiau patyrusių žaidėjų. Nemaža jų dalis yra praėję garsių klubų akademijas, kaip „West Ham“, „West Brom“, „Fulham“ ar „Bristol City“, ar yra žaidę FA Taurės turnyre prieš garsius klubus, kuomet gindavo futbolo nykštukų garbę.


Visgi visi dabartiniai Anglijos mažojo futbolo rinktinės nariai yra mėgėjai, bet patirties įvairaus rango turnyruose turi. Keli Anglijos rinktinės nariai yra tapę Neymaro vardo 5 prieš 5 gatvės futbolo turnyro vicečempionais, o komandos puolėjas Deanas McDonaldas, kuris yra „Arsenal“ akademijos auklėtinis ir futbolą profesionaliai žaidė ne vieną sezoną, praėjusiais metais Lisabonoje vykusiame Socca Pasaulio čempionate tapo rezultatyviausiu žaidėju.


Taigi, Anglijos rinktinė bus labai rimtas ir galingas varžovas, bet Lietuvos mažojo futbolo rinktinės pasiekimu galima didžiuotis jau dabar. 


„Jau debiutiniais metais patekti tarp stipriausių 16 mažojo futbolo rinktinių pasaulio čempionate buvo sunkiai įkandama užduotis, tačiau Lietuva ją įvykdė. Būti tarp tokių šalių kaip Meksika, Brazilija, Graikija, Anglija, Kroatija, Lenkija ir kitų šalių sukelia tikrą pasidižiavimo jausmą. Faktas tai, kad pasaulio čempionė Vokietija neįveikė grupių etapo, o Lietuva tai padarė – pasako tikrai daug. Prieš Anglija stengsimės iš visų jėgų ir su trupučiu sėkmės viskas yra įmanoma!“, – prieš artėjantį aštuntfinalio mačą kalbėjo Lietuvos mažojo futbolo rinktinės vadovas Kęstutis Bagonas.


Priminsime, kad Lietuvos ir Anglijos rinktinių dvikova pasaulio čempionate prasidės šįvakar, 23:15 Lietuvos laiku. Rungtynes tiesiogiai transliuos Sport1 televizija


Lietuvos mažojo futbolo rinktinė sudėtis Socca Pasaulio čempionatui:


Vartininkas: Mantas Šumskis (Nr. 1)


Gynėjai: Dmitrij Krupovič (Nr. 6), Edvinas Dubavičius (Nr. 3), Svajūnas Savickas (Nr. 5), Ernestas Komarovas (Nr. 9). 


Saugai: Dominikas Stankevič (Nr. 7), Paulius Sakalis (Nr. 10), Valentin Baranovskij (kapitonas) (Nr. 11).


Puolėjai: Valdemar Šaveiko (Nr. 4), Aivydas Ruškys (Nr. 8).

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Peru00000000
2Rumunija00000000
3Lietuva00000000
4Mauricijus00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija