SOCCA

Mūsų partneriai:

2019-10-16

Dar viena Lietuvos pergalė Pasaulio čempionate pažymėta dviguba švente – patekimu į atkrintamąsias ir ištartu „TAIP“

Trečiadienio vakarą Lietuvos mažojo futbolo asociacijos rinktinė sužaidė trečiąsias rungtynes Socca Pasaulio čempionate ir sugebėjo iškovoti dar vieną pergalę, kuri leido Lietuvai pirmą kartą istorijoje patekti į Pasaulio čempionato atkrintamąsias. Tiesa, šįkart pergalė buvo žymiai sunkesnė ir pasiekta per pridėtą mačo laiką, tačiau Velso rinktinę pavyko įveikti rezultatu 2:1.


Dar prieš šias rungtynes Lietuva stadione sukūrė tikrą meilės šventė, kadangi vienas komandos narys Svajūnas Savickas pasipiršo savo mylimajai Urtei ir ji jam pasakė TAIP. 



Kalbant apie pačias rungtynes, tai Velsas nuo pirmų minučių bandė paspausti Lietuvą, bet tą spaudimą atlaikėme ir pirmi sukūrėme itin pavojingą momentą, kuomet po keitimo pasirodęs Valentinas Baranovskij pataikė į virpstą.


Varžovai taip pat anksti užsidirbo geltoną kortelę, tačiau kiekybinio pranašumo per dvi minutes išnaudoti nepavyko. Kelios lietuvių atakos užsibaigė ne itin tiksliu paskutiniu perdavimu.


Praėjus dar kelioms minutėms Velso žaidėjas, kuris prieš tai gavo geltoną kortelę, dar kartą pasikarščiavo ir už nesportinį elgesį gavo antrą geltoną kortelę, kuri automatiškai virto raudona, o tai reiškė, kad Velsas visą likusį laiką turėjo žaisti mažumoje.


Vos po kelių sekundžių Lietuva vos nepasinaudojo kiekybine persvara, bet Aivydo Ruškio smūgį varžovų vartininkas atlaikė, bet reikia paminėti, kad tai padarydamas jis nesėkmingai krito ant peties ir patyrė traumą.


Turėdami vieno žaidėjo persvarą, Lietuva turėjo ir visišką kamuolio kontrolę. Kelios pozicinės atakos pasibaigė Dominiko Stankevič smūgiu, bet juos abu atrėmė Velso vartininkas.


Varžovai puolime nieko nesukūrė, bet jų tankios gynybos Lietuvai taip pat nepavykdavo įveikti. Keli tolimi lietuvių smūgiai skriejo šalia ar virš vartų, tad pirmasis kėlinys pasibaigė lygiu rezultatu 0:0.


Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje nesikeitė. Lietuva toliau poziciškai puolė, bet vis pritrūkdavo paskutinio tikslaus smūgio. Tiesa, kėlinio pradžioje ir varžovai sugebėjo sukelti šiek tiek pavojaus, bet nuo jo buvo apsiginta.


Velsas turėjo labai gerą progą po kampinio, tačiau fantastiškai vartus apgynė Mantas Šumskis. 


Po to sekė kitas nemalonus epizodas – D. Stankevič gavo geltoną kortelę, todėl dvejoms minutėms žaidėjų skaičius aikštėje išsilygino.


Tačiau per tą laiką Velsas įvarčio neįmušė, o lietuviai toliau sunkiai ieškojo kelių link jų vartų.


Pavojingai smūgiavo ir Velsas, bet visa laimė, kad šalia vartų.


Lietuvai ledus pavyko pralaužti 37 mačo minutę, kuomet Ernestas Komarovas krisdamas palietė kamuolį ir jį nukreipė į vartus.



Visgi lietuviai džiaugėsi labai trumpai. Perdavimas per visą aikštę ir puikus smūgis per save leido Velsui rezultatą išlyginti.



Tačiau šventę išgelbėjo Aivydas Ruškys, kuris per pridėtą laiką iš arti pasiuntė kamuolį į vartus ir padovanojo Lietuvai pergalę. Tai buvo jau penktasis A. Ruškio įvartis šiame čempionate, o po šios pergalės Lietuva su 9 taškais toliau C grupėje užima pirmą vietą ir žemiau antrosios pozicijos jau nenukris. 



Priminsime, kad Lietuvos mažojo futbolo rinktinė šiame čempionate jau 3:0 įveikė Belgiją ir 6:0 sutriuškino Maroką, o šiose rungtynėse prieš Velsą praleido tik pirmąjį čempionato įvartį.


Į Pasaulio čempionato aštuntfinalį patenka po dvi stipriausias grupės komandas, tad Lietuva jau bus tarp stipriausių 16 mažojo futbolo rinktinių. Potencialiai kitu Lietuvos varžovu gali tapti Anglija, Bulgarija arba Urugvajus, bet tai paaiškės rytoj, kuomet Lietuva dar sužais paskutiniąsias grupės etapo rungtynes su Pasaulio vicečempionais Lenkijos rinktine, o minėtosios rinktinės užbaigs savo grupių etapą.


Rezultatas:


Lietuva 2 : 1 Velsas



Lietuvos mažojo futbolo rinktinė sudėtis Socca Pasaulio čempionatui:


Vartininkas: Mantas Šumskis (Nr. 1)


Gynėjai: Dmitrij Krupovič (Nr. 6), Edvinas Dubavičius (Nr. 3), Svajūnas Savickas (Nr. 5), Ernestas Komarovas (Nr. 9). 


Saugai: Dominikas Stankevič (Nr. 7), Paulius Sakalis (Nr. 10), Valentin Baranovskij (kapitonas) (Nr. 11).


Puolėjai: Valdemar Šaveiko (Nr. 4), Aivydas Ruškys (Nr. 8).


Lietuvos mažojo futbolo rinktinės grupių etapo tvarkaraštis Socca Pasaulio čempionate:


Spalio 17d., 15:00val. prieš Lenkiją;


Visos rungtynės bus tiesiogiai transliuojamos per Sport1 televiziją



Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Peru00000000
2Rumunija00000000
3Lietuva00000000
4Mauricijus00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija