SOCCA

Mūsų partneriai:

2019-10-19

Po atkaklios kovos aštuntfinalyje Lietuva baigė savo pasirodymą Pasaulio čempionate

Po rekordinio pasirodymo Socca Pasaulio čempionato grupių etape ir patekimo į aštuntfinalį, Lietuvos mažojo futbolo rinktinė vėlų penktadienio vakarą sužaidė tas aštuntfinalio rungtynes prieš futbolo tėvynės Anglijos rinktinę.


Po atkaklios ir įnirtingos kovos Anglija laimėjo 2:0 (1:0) ir užbaigė Lietuvos pasirodymą mažojo futbolo pasaulio čempionate, kuriame pirmą kartą mūsų šalies rinktinė pasiekė aštuntfinalį.


Puikiai kamuolį valdanti Anglijos rinktinė turėjo kamuolio kontrolę nuo pirmų minučių, tačiau Lietuva kurį laiką gynėsi pavyzdingai.


Kelis kartus anglams pavyko smūgiuoti ir į vartus, bet Mantas Šumskis į tuos smūgius reagavo ir patikimai gynė Lietuvos vartus.


Visgi sužaidus kiek daugiau nei pusę kėlinio Anglija pelnė įvartį. Po kampinio pirmas koją pakišo ir kamuolį į vartus iš arti pasiuntė Anglijos rinktinės kapitonas Helge Orome – 1:0.


Po šio įvarčio Lietuva nepalūžo ir bandė atsitiesti. Progą įmušti įvartį turėjo Paulius Sakalis, tačiau lietuvis smūgiavo vartininkui patogiame aukštyje ir jis kamuolį sugavo. Po to iš toli į vartus pabandė pataikyti Aivydas Ruškys, tačiau jis smūgiavo šalia vartų.


Lietuva iki pertraukos sukūrė ir dar kelias pusproges, bet vis pritrūkdavo paskutinio tikslesnio perdavimo.


Po pertraukos Lietuva bandė paspausti Angliją. Tai pavyko visai sėkmingai, kadangi kėlinio pradžioje dažnai anglų atakos pasibaigdavo jų vartininko toli ir netiksliai smūgiuotu kamuoliu.


Atrodė, kad spaudimas pagaliau duos vaisių, bet 28 minutę po fantastiškai M. Šumskio atremto varžovų smūgio, Lietuva nesėkmingai išmušė kamuolį nuo savų vartų ir jį gavęs varžovų gynėjas Ade Adeyemo pakartotiniu smūgiu pelnė įvartį – 2:0.


Nepaisant to, lietuviai toliau nenuleido rankų ir kantriai siekė savosios progos. Smūgiuoti į vartus pavyko Valentinui Baranovskij ir Aivydui Ruškiui, tačiau anglų vartininkas žaidė patikimai.


Po kurio laiko Lietuvos vartininkas M. Šumskis išmušė kamuolį varžovui iš po kojų, tačiau rungtynių teisėjas užfiksavo pražangą, lietuviui parodė geltoną kortelę ir paskyrė baudos smūgį.


Dėl geltonos kortelės M. Šumskis turėjo palikti aikštę, o į vartus stojo puolėjas Valdemaras Šaveiko. Jį nuginkluoti stojo buvęs „Arsenal“ auklėtinis Deanas McDonaldas, tačiau anglas paslydo ir kamuolį pasiuntė virš vartų.


Per likusį rungtynių laiką V. Šaveiko ir liko vartuose, tad Lietuva bandė žaisti su šešiais aikštės žaidėjais. Naujoje rolėje V. Šaveiko puikiai tvarkėsi ir net pavojingai smūgiavo nuo savų vartų.


Visgi įvarčio Lietuvai įmušti nepavyko, bet to daugiau nepadarė ir anglai, turėję dar kelias progas. Taigi, Anglija laimėjo 2:0 ir žengė į Socca pasaulio čempionato ketvirtfinalį, kuriame jie susitiks su čempionato šeimininke Graikija.


Tuo metu Lietuvos mažojo futbolo rinktinė, kuri debiutavo pasaulio čempionate bei pirmą kartą tokio rango turnyro grupių etape surinko net 9 taškus, čempionatą baigė aukštai pakelta galva ir jų pasirodymu gali didžiuotis visa Lietuva! Bent jau juo tikrai didžiavosi vyriausiasis rinktinės treneris Mandinho, kuris po rungtynių dėkojo vyrams už parodytą kovą, o rinktinės nariai atsidėkojo treneriui jį pamėtydami į viršų vidurį pagrindinės Retimno miesto gatvės.


Rezultatas:

 

Anglija 2 : 0 Lietuva



 

Lietuvos mažojo futbolo rinktinė sudėtis Socca Pasaulio čempionatui:


Vartininkas: Mantas Šumskis (Nr. 1)


Gynėjai: Dmitrij Krupovič (Nr. 6), Edvinas Dubavičius (Nr. 3), Svajūnas Savickas (Nr. 5), Ernestas Komarovas (Nr. 9). 


Saugai: Dominikas Stankevič (Nr. 7), Paulius Sakalis (Nr. 10), Valentin Baranovskij (kapitonas) (Nr. 11).


Puolėjai: Valdemar Šaveiko (Nr. 4), Aivydas Ruškys (Nr. 8).

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Rumunija00000000
2Lietuva00000000
3Mauricijus00000000
4Peru00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija