SOCCA

Mūsų partneriai:

2021-05-24

Jubiliejinio Lietuvos mažojo futbolo čempionato komandos: praėjusių metų prizininkai

2021 metų gegužės 29 diena – ši data pažymės jubiliejinio, penktojo, Lietuvos mažojo futbolo čempionato pradžią. Aštuonios komandos iki pat rugsėjo mėnesio kovos dėl stipriausios Lietuvos mažojo futbolo komandos vardo, kurį apginti sieks Kauno „Arsenalas“.

 

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, jei ir praėjusiais metais varžėsi aštuonios komandos, tas pats bus ir šiais metais, tad pasikeitimų nėra. Klystate! Šiais metais ne tik turime naujų komandų, bet ir pasikeitimų teisėjų štabe bei malonių staigmenų fanams.

 

Pradėkime nuo tų staigmenų. Vienas garsiausių Lietuvos futbolininkų Deividas Šemberas tapo Lietuvos mažojo futbolo ambasadoriumi ir Deividą kartu su kitu garsių buvusių futbolininkų būriu bus galima išvysti pirmajame (Prienuose) ir paskutiniame (Varėnoje) čempionato etapuose, sužaidžiant draugiškas rungtynes tarp „Deividas ir Draugai“ komandos bei minėtų miestelių atstovų. „Deivido ir Draugų“ komandoje be pačio D.Šembero bus tokie garsūs vardai kaip Valdas Ivanauskas, Andrius Velička, Andrius Skerla, Deividas Česnauskis ir Tado Kijansko. Tokio reginio tikrai nebus galima praleisti.

 

Kita svarbi naujiena – Lietuvos mažojo futbolo čempionato vyriausiuoju teisėju paskirtas ne vienose UEFA Europos turnyro rungtynėse teisėjavęs Gediminas Mažeika, o tai Lietuvos mažojo futbolo čempionato komandoms leis pajusti aukščiausio lygio teisėjavimą.

 

O kalbant apie komandas, tai ir čia turime pasikeitimų. Praėjusiais metais Lietuvos mažojo futbolo čempionate žaidęs FK „Polivektris“ ir FK „Šilalė-Prolain“ klubai pasitraukė, o juos pakeitė du naujokai – legendinis Panevėžio „Ekranas“ ir „Klaipėda City“ ekipa. Prie šių komandų dar galime pridurti šešis jau ir praėjusiais metais žaidusius klubus – KKSC „Prienai“, Varėnos „Merkys“, FK „Akmenė“, Jurbarko „Imsrė“, Kauno rajono „Hegelmann Minifootball“ ir čempionai – Kauno „Arsenalas“. Štai ir visas jubiliejinio Lietuvos mažojo futbolo čempionato sąstatas.

 

Praėjusiuose straipsniuose pristatėme abu čempionato naujokus ir tris komandas, kurioms tai bus tikrai ne pirmasis čempionatas, bet medalių praėjusiais (ir ankstesniais) metais jos neiškovojo.

 

Dabar atėjo eilė plačiau pakalbėti apie likusias tris ekipas, kurios 2020 metais išsidalino medalių komplektus ir bandys juos apginti, o gal ir pagerinti savo rezultatus.

 

Jurbarko „Imsrė“

 

Pažintį pradėkime nuo praėjusių metų trečiosios vietos laimėtojų – Jurbarko „Imsrės“. Šiai ekipai tai bus jau ketvirtasis Lietuvos mažojo futbolo čempionatas. Pirmieji du nebuvo tokie sėkmingi ir „Imsrė“ likdavo antroje turnyrinės lentelės pusėje, bet praėjusiais metais Jurbarko atstovai pademonstravo puikų futbolą ir galiausiai finišavo trečioje vietoje, nors ne taip toli jie buvo ir nuo antrosios.

 

Į jubiliejinį čempionatą „Imsrė“ ketina žengti dar labiau pastiprinusi savo sudėtį, tad ir tikslai keliami bus atitinkami – neprasčiau nei praėjusiais metais.

 

„Su nekantrumu laukiame mažojo futbolo čempionato kovų, plušame treniruotėse, esame motyvuoti visuomet ir papildomi pasikeitimai bei aplinkybės fakto nekeičia, bet, žinoma, džiugu išvysti naujoves“, - apie naujienas dėl vyriausiojo čempionato teisėjo Gedimino Mažeikos paskyrimo kalbėjo „Imsrės“ vadovas Matas Venslauskas.

 

„Komandos sudėtis šiais metais šiek tiek skirsis, kadangi pavyko pagilinti sudėtį ir sustiprinti kiekvieną poziciją naujokais, o tikslai, kaip ir kiekvienais metais, išlieka tie patys - kiekvienose rungtynėse atiduoti maksimumą savęs, surinkti konkurencingą sudėtį kiekvienam etapui. Pavykus įgyvendinti šiuos tikslus, neabejoju, turėsime neblogą galutinį rezultatą“, - paatviravo „Imsrės“ vadovas.

 

Šiais metais „Imsrės“ vadovas M.Venslauskas favorito neišskiria ir laukia apylygaus čempionato.

 

„Čempionatą visos 8 komandos pradėsime su 0 taškų, tad favoritus, mano nuomone, nulems tai, kas parodys didžiausią norą“, - svarstė M.Venslauskas.

 

Užbaigdamas M.Venslauskas pabrėžė ir savo komandos stipriausią savybę: „Vieningumas. Praėjusį sezoną vieningi buvome nuo pat pradžios iki galo, ko galbūt trūko keliuose sezonuose prieš tai. Tokiame formate tai yra ypatingai svarbus žaidimo elementas“.


Kauno raj. „Hegelmann Minifootball“

 

Į Lietuvos mažojo futbolo čempionatą 2019 metais su vėjeliu atskridęs „Hegelmann Minifootball“ klubas debiutavo pavydėtinai – jau pirmajame savo sezone jie iškovojo bronzą, o praėjusiais metais pakilo dar vienu laipteliu aukščiau bei pasidabino sidabro medaliais.

 

Natūralu, kad apetitas kyla bevalgant, tad savo trečiajame sezone „Hegelmann Minifootball“ žvalgosi į auksą. Komanda turi stiprią sudėtį, tvirtą užnugarį ir aukštus siekius, kuriuos labai norėtų įgyvendinti būtent jubiliejiniame Lietuvos mažojo futbolo čempionate.

 

„Nuotaikos, kaip ir praėjusius du čempionatus nuo kada debiutavome, puikios. Su nekantrumu laukiame, ruošiamės naujiems iššūkiams. Būtų smagu laimėti jubiliejine taurę“, - iškart pokalbį apie komandos tikslus pradėjo vienas iš komandos vadovų Mindaugas Zlatkus. 

 

„Debiutiniais 2019 metais iškovojome bronzą, 2020 metais iškovojome sidabrą. 2021m. per jubiliejinį čempionatą būtų smagu jau užlipti ant aukščiausio laiptelio. Tai būtų gražus kelias ir graži istorija. Kaip ir kiekvienos čempionato komandos, manau, tikslas yra laimėti čempionatą , to sieksime ir mes“, - dar kartą pabrėžė M.Zlatkus. 

 

„Hegelmann Minifootball“ vadovas atskleidė, kad komandos branduolį išlaikyti pavyko, o jį dar sustiprino ir keli patyrę žaidėjai.

 

„Pagrindą daugiau, mažiau stengiamės išlaikyti panašų. Keli žaidėjai palieka komandą ir keli patyrę žaidėjai prisijungė prie mūsų gretų. Viliamės, jog ir šiais metais su tokia sudėtimi kovosime dėl aukščiausių vietų“, - sakė „Hegelmann Minifootball“ vadovas.

 

M.Zlatkus mano, kad šiais metais dėl pagrindinio trofėjaus tikrai kovos ir praėjusių metų prizininkai, bet gali atsirasti ir „juodųjų arkliukų“.

 

„Sunku kažką išskirti, bet lyginant su praėjusiais metais, tai manome, kad ir šiemet lenktynėse dėl trofėjaus rimčiausios komandos bus Kauno „Arsenalas“, Jurbarko „Imsrė“ ar tas pats praėjusių metų „juodasis arkliukas“ – „Akmenė“. Na, aišku, rimtą iššūkį gali mesti ir kitos komandos. Įvairių spalvų turėtų įnešti ir čempionato naujokai – Panevėžio „Ekranas“ ir „Klaipėda City“. Esu tikras, kad jie bus pajėgūs mesti rimtą iššūkį mažojo futbolo senbuviams. Turėtų nusimatyti įdomus bei permainingas čempionatas“, - savo mintimis apie čempionato favoritus pasidalino M.Zlatkus. 

 

„Hegelmann Minifootball“ taip pat kaip „Imsrė“ išskyrė, kad stipriausias žaidimo aspektas bus komandos vienybė.

 

Stipriausias jėga komandoje turi būti vienybė. Jei būsime vieningi bei kantrūs, galėsime tikėtis didingų dalykų“, - užbaigė M.Zlatkus.

 

Kauno „Arsenalas“

 

Na, o dabar pereikime prie praėjusių metų čempionų – Kauno „Arsenalo“. Nuo pat pradžių Lietuvos mažojo futbolo čempionate dalyvaujanti Kauno komanda laimėjo būtent pirmąjį čempionatą 2017 metais, laimėjo ji ir praėjusių metų pirmenybes, tad norėtų ji laimėti ir jubiliejinį čempionatą.

 

Daug kas sako, kad apginti čempionų vardą yra sunkiau nei jį iškovoti, bet galbūt „Arsenalas“ yra pajėgus tai padaryti? Komandos vadovas Karolis Vasiliauskas tuo yra tikras.

 

„Jubiliejinis čempionatas jums – jubiliejinis jis ir mums. Startuosime jau penktą sezoną. Papildomo stimulo niekur ieškoti tikrai nereikia. Visi esame išsiilgę futbolo, kovos, emocijų aikštelėje. Taigi, su nekantrumu  laukiame čempionato starto“, - pokalbį pradėjo „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas.

 

„Džiugina, kad komandos branduolys liko toks pats ir beveik nepakitęs. Vienareikšmiškai, tai yra mūsų komandos stiprybė. PENKIS SEZONUS jau  išlaikome tuos pačius žaidėjus ir esame subūrę puikų kolektyvą, kurie vienas kitą supranta aikštėje be žodžių. Kaip matome, iš praeito sezono, kuomet tapome nugalėtojais – tai veikia. Šiais metais tikslas tik vienas - apginti čempionų titulą, kurį iškovojome praeitame sezone”, - pareiškė „Arsenalo“ vadovas.

 

K.Vasiliauskas neprasidėjus čempionatui favoritų išskirti nenori, bet yra tikras, kad jie pasimatys čempionatui įpusėjus. Tačiau K.Vasiliauskas drąsiai gali pasakyti savo komandos stiprybę.

 

„Stiprioji mūsų komandos savybė – yra disciplinuota gynyba su labai stipriais ir patikimais vartininkais priešakyje“, - pabrėžė K.Vasiliauskas.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija