SOCCA

Mūsų partneriai:

2021-09-10

LMFČ 2021: finalinio etapo anonsas – medalių dalybos Varėnoje

2021 metų Lietuvos mažojo futbolo čempionatas pasiekė finišo tiesiąją. Šį šeštadienį Varėnoje bus sužaistas paskutinis, šeštasis Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapas po kurio sužinosime, kas taps naujaisiais Lietuvos čempionais, o kas pasidabins kito metalo medaliais.


Jau po priešpaskutinio etapo Prienuose tapo aišku, kad šiais metais turėsime naujus Lietuvos mažojo futbolo čempionus, kadangi čempionų titulą gynęs Kauno „Arsenalas“ iš ketvirtosios pozicijos jau nepakils, o dėl aukso medalių kovą tęs trys komandos – „Klaipėda City“, Jurbarko „Imsrė“ ir „Hegelmann Minifootball“.

 

Būtent tokia tvarka komandos yra išsidėsčiusios dabar, tačiau Varėnoje situacija gali pasikeisti, nes tarpusavyje žais pirmaujanti „Klaipėda City“ ir juos pasivyti bandantis Jurbarko „Imsrės“ kolektyvas. Šių komandų kluptelėjimų lauks „Hegelmann Minifootball“ žaidėjai, kurie taip pat dar nekelia baltos vėliavos, kovojant dėl čempionų vardo.

 

Galime konstatuoti faktą, kad Varėnoje kova dėl medalių bus labai atkakli, bet nereikia pamiršti ir kovų dėl penktosios vietos, į kurią vis dar taikosi keturios komandos, o apie šias ir kitas kovas skaitykite žemiau.


Būtina pabrėžti ir tai, kad pirmoje aikštelėje vyksiančios rungtynės bus tiesiogiai transliuojamos Lietuvos mažojo futbolo asociacijos facebook puslapyje, o 14:00 valandą futbolo sirgaliai galės išvysti Deivido Šembero ir draugų komandos rungtynes prieš jungtinę Dzūkijos komandą.


„Klaipėda City“: 12 val. prieš Jurbarko „Imsrę“ (pirmos rungtynės 3:1); 15 val. prieš Kauno „Arsenalą“ (pirmos rungtynės 4:2).

 

Dvylika rungtynių, vienuolika pergalių – čempionato naujokai „Klaipėda City“ turi nuostabų debiutą. Kol kas klaipėdiečiai rikiuojasi pirmoje vietoje ir gali įsirašyti į istoriją – jau pirmuoju bandymu tapti Lietuvos čempionais.

 

Tačiau norint parašyti šį istorijos lapą, „Klaipėda City“ reikia laimėti dar dvi likusias rungtynes, o jos tikrai nenusimato lengvos.

 

Pirmosios rungtynės „Klaipėda City“ gali būti lemiamos, nes jie žais su antroje vietoje esančia Jurbarko „Imsre“ ekipa. Jei „Klaipėda City“ laimės – jie tampa čempionais net nesulaukus antrųjų rungtynių. Jei pralaimi – tai svarbios tampa ne tik antrosios rungtynės, bet ir tai, kokiu skirtumu bus pralaimėtos pirmosios rungtynės. „Klaipėda City“ pirmąsias rungtynes prieš „Imsrę“ laimėjo rezultatu 3:1, tad klaipėdiečiams reiktų pirmųjų rungtynių nepralaimėti didesniu nei vieno įvarčio skirtumu. Visgi, jei toks ar dar blogesnis scenarijus nutiktų, „Klaipėda City“ bus būtina antrą kartą šiame sezone įveikti Kauno „Arsenalą“. Vieną kartą „Arsenalą“ jiems jau pavyko įveikti rezultatu 4:2, bet buvę čempionai jau po Prienų etapo pareiškė, kad dės visas pastangas, jog įveiktų „Klaipėda City“ klubą.

 

„Į Varėną vyksime geros nuotaikos. Pasiekimas kaip debiutantam patekti i top 3 jau yra tikrai neblogas rezultatas, bet atvažiuosime į Varėną kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų. Nusiteikę visi esame kovingai, tačiau suprantame, kad auksinius medalius parsivežti nebus lengvą, bet atiduosime visas jėgas. Abi komandos prieš kurias kovosime yra top 4 šį sezoną, tad kova vyks iki paskutinių sekundžių. Kiekviena komanda turi savo silpnybių ir stiprybių, stengsimės kiek įmanoma labiau neutralizuoti priešininkų stipriąsias puses ir pasinaudoti silpnosiomis”, - kalbėjo „Klaipėda City“ vadovas Tomas Norkūnas.


„Hegelmann Minifootball“: 13 val. prieš „Akmenę“ (pirmos rungtynės 4:0); 16 val. prieš Panevėžio „Ekraną“ (pirmos rungtynės 3:2).

 

Trečioje vietoje esantis „Hegelmann Minifootball“ paskutiniame Lietuvos mažojo futbolo čempionato etape potencialiai kovos su silpnesnėmis komandomis, tačiau abi tos komandos – „Akmenė“ ir Panevėžio „Ekranas“ – turi noro kautis dėl penktosios pozicijos, o tai signalizuoja, kad „Hegelmann Minifootball“ lengva neturi būti.

 

Nors „Akmenę“ jie buvo įveikę rezultatu 4:0, tačiau su „Ekranu“ kova buvo sunkesnė ir Kauno rajono komanda laimėjo tik rezultatu 3:2. Šįkart abu būsimi „Hegelmann Minifootball“ varžovai sieks revanšo, bet „Hegelmann Minifootball“ negali klysti, jei dar nori išsaugoti galimybes iškovoti aukštesnę vietą nei trečiąją.

 

„Vyksime užbaigti sezoną abejomis pergalėmis. Nuotaikos prieš finalinį etapą normalios. Situacija tokia, kad visą sezoną žaidėme neblogai, praktiškai visose rungtynėse mums priklausė pirmasis numeris, bet progų realizacija pakišo koją ir kainavo ne vieną brangu tašką. Dabar teks ir patiems laimėti ir sekti rezultatus kitose rungtynėse“, - sakė vienas komandos vadovų Mindaugas Zlatkus.

 

„Rungtyniausime su „Akmene ir „Ekranu“ ­– komandos kovingos, bus sunku, bet įdomu. Stengsimės išlaikyti savo žaidimą, jei tai pavyks, tada viskas bus gerai. Lengvo pasivaikščiojimo tikrai nesitikime“, - pridūrė M.Zlatkus.

 

Jurbarko „Imsrė“: 12 val. prieš „Klaipėda City“ (pirmos rungtynės 1:3); 15 val. prieš Varėnos „Merkį“ (pirmos rungtynės 4:1).

 

Praėjusių metų trečiosios vietos laimėtojai „Imsrė“ šiais metais taikosi į dar aukštesnes vietas. Šiuo metu jie yra antri, bet turi visas galimybes pakilti į pirmą vietą ir tai padaryti gali jau pirmose rungtynėse, nes jų laukia akistata su lyderiais „Klaipėda City“.

 

Šiai komandai „Imsrė“ vieną kartą jau nusileido, bet dabar Jurbarko komanda įgavo puikią sportinę formą, skiną vieną pergalę po kitos ir pasitiki savimi. Prieš „Klaipėda City“ nusimato be galo įdomios ir labai daug reiškiančios rungtynės.

 

Po jų „Imsrė“ dar žais su finalinio etapo šeimininkais Varėnos „Merkiu“, o žinant „Merkio“ pagerėjusią formą, taip lengvai nuspėti nugalėtojo nebus lengva.

 

„Esame pozityvių nuotaikų, tikslai ir mintys yra aiškios: užbaigti čempionatą pergalingai. Visi nekantriai laukiame ir tikime savimi, kad galime. Išskirtinių planų ir ginklų paruošę nesame, tačiau galime garantuoti, kad užkursime tikrą pirtį abiem varžovams ir lengvų rungtynių, kad ir kokių planų jie turi, nebus. Kovosime kiekviename aikštės centimetre ir stengsimės iškovoti pergales“, - sakė „Imsrės“ vadovas Matas Venslauskas.

 

Kauno „Arsenalas“: 12 val. prieš Varėnos „Merkį“ (pirmos rungtynės 5:2); 15 val. prieš „Klaipėda City“ (pirmos rungtynės 2:4).



Praėjusių metų čempionai Kauno „Arsenalas“ jau gali būti ramūs – jiems garantuota ketvirta vieta. Žinoma, ši vieta komandos netenkina, bet jau nieko nepadarysi. Du skaudūs pralaimėjimai Prienuose išstūmė „Arsenalą“ iš kovos dėl medalių, tad „Arsenalui“ liko tik kovos dėl garbės.

 

Paskutiniame etape „Arsenalas“ susirems su etapo šeimininkais „Merkiu“, o po to žais su „Klaipėda City“. Būtent šios rungtynės iš dalies gali būti principinės. „Arsenalas“ jau buvo sakęs, kad netiki „Klaipėda City“ šansais tapti čempionais ir jie patys gali tuos žodžius patvirtinti.

 

Žinoma, galimas ir toks scenarijus, kad „Klaipėda City“ jau po pirmųjų rungtynių taps čempionais, tad dvikova su „Arsenalu“ būtų tarp naujų ir buvusių čempionų.

 

„Nuotaikos geros, jokio spaudimo ar nerimo jau nebėra, kadangi galutinė komandos vieta jau aiški, tad vyksime i Varėna garbingai užbaigti šio čempionato. Žaisime savo žaidimą ir eisime kovoti i aikštelę. Manau, kadangi nebejaučiame jokio spaudimo dėl galutinio rezultato turnyrinėje lentelėje - aikštėje pavyks pademonstruoti gerą ir kokybišką žaidimą”, - svarstė „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas.

 

Varėnos „Merkys“: 12 val. prieš „Arsenalą“ (pirmos rungtynės 2:5); 15 val. prieš Jurbarko „Imsrę“ (pirmos rungtynės 1:4).

 

Vienas Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapas Varėnoje jau vyko. Tąkart „Merkiui“ namų sienos nepadėjo ir buvo patirti abu pralaimėjimai. Šįkart „Merkys“ tikisi kitokios rungtynių baigties ir puikaus čempionato užbaigimo.

 

Penktoje vietoje esantis „Merkys“ žais prieš buvusius čempionus ‚Arsenalą“ ir dėl aukso kovojančią „Imsrę“. Šiems abiem varžovams „Merkys“ jau pralaimėjo po kartą, bet dabar turi šansą pasiekti revanšą prie savų žiūrovų ir pakovoti dėl penktosios vietos.

 

„Mūsų tikslas ir mintis kuo stipriau finišuoti. Norėtusi tikėti, kad visų žaidėjų galvose tik tokios mintys. Stengsimės tvarkingai apsiginti ir kontratakuoti, o iš priešininkų pusės bus tikriausiai spaudimas po visą aikštę nuo pirmų minučių”, - sakė „Merkio“ vadovas Dmitrijus Krupovičius.

 

„Akmenė“: 13 val. prieš „Hegelmann Minifootball“ (pirmos rungtynės 0:4); 16 val. prieš KKSC „Prienus“ (pirmos rungtynės 1:1).


Prieš dvi savaites „Akmenė“ dar buvo paskutinėje vietoje, bet po Prienų etapo komanda pakilo į šeštą poziciją ir turi rimtų ambicijų finišuoti bent jau penktoje vietoje.

 

„Akmenei“ tokį tikslą pasiekti bandys uždrausti „Hegelmann Minifootball“ ir KKSC „Prienai“. Pirmasis Naujosios Akmenės komandos varžovas iš Kauno rajono bus tikrai rimtas varžovas. Jam „Akmenė“ šį sezoną jau pralaimėjo rezultatu 0:4 ir šiose rungtynėse „Hegelmann Minifootball“ taip pat bus favoritai.

 

Kitokia situacija bus antrosiose rungtynėse. „Akmenė“ susitiks su KKSC „Prienais“. Šių komandų pirmoji tarpusavio akistata pasibaigė lygiu rezultatu 1:1, tad ir dabar aiškų favoritą išskirti nėra lengva. Reikia pabrėžti ir tai, kad „Prienai“ taip pat dar gali pakovoti dėl penktosios vietos, todėl šios rungtynės abejoms komandoms bus labai svarbios.

 

Tikslas vienas - garbingai ir kovingai užbaigti sezoną. Nors jau nepavyks iškovoti medalių, bet nuotaikos geros, turime visus šansus pakovoti dėl 5 vietos ir tai stengsimės daryti“, - teigė „Akmenės“ vadovas Tadas Gnedojus.

 

„Žaisime savo žaidimą, mūsų stiprybė yra vienybė ir kovingumas. Reikės išlaikyti šaltą protą ir neperdegti, kaip ir sakiau, gerbiame kiekvieną varžovą, visi varžovai yra stiprūs, ir gali būti daug staigmenų. Prienai mūsų tiesioginiai konkurentai, tai prieš juos bus tikrai gera kova. Nors pirmas rungtynės baigėsi 1:1, dabar sieksime pergales. Žaidimas prieš Kauno komandą bus mums dar vienas egzaminas, pažiūrėsime, ko iš tikro esame verti ir ką galime nuveikti šitame čempionate ateityje ir koks mūsų lygis bei kur reikia daugiau pasitempti. Tikrai stengsimės atimti taškų iš jų, bet tai bus be galo sunku. „Hegelmann Minifootball“ komanda yra labai gerai subalansuota, labai gerai išnaudoja progas, tad prieš juos klysti negalime, nes viena klaida reikš vieną įvartį į mūsų vartus“, - kiek plačiau apie būsimas rungtynes papasakojo T.Gnedojus.

 

Panevėžio „Ekranas“: 13 val. prieš KKSC „Prienus“ (pirmos rungtynės 2:2); 16 val. prieš „Hegelmann Minifootball“ (pirmos rungtynės 2:3).

 

Panevėžio „Ekranas“ – dar viena komanda, kuri kovoja dėl penktosios vietos. Legendiniam Lietuvos klubui debiutas Lietuvos mažojo futbolo čempionate buvo sudėtingas, bet jie dar gali finišuoti arti turnyrinės lentelės vidurio.

 

O šansų tai padaryti jie tikrai turi. „Ekrano“ paskutiniame Lietuvos mažojo futbolo čempionate pirmieji lauks KKSC „Prienai“ futbolininkai. Su jais pirmosios rungtynės pasibaigė lygiu rezultatu 2:2, tad abi komandos sieks padidinti savo taškų kraitį.

 

Antrąsias rungtynes „Ekranas“ žais su „Hegelmann Minifootball“, kuriam „Ekranas“ pirmąjį mačą pralaimėjo rezultatu 2:3. Tai taip pat parodo, kad „Ekranas“ gali priešintis net ir stipriausiams varžovams. Žinoma, viskas priklausys ir nuo to, kokią šįkart sudėtį „Ekranui“ pavyks atsivežti į Varėną.

 

„Kaip ir visos komandos, taip ir mes čempionatą norime užbaigti pergalingai ir kuo geresnėmis nuotaikomis. Puikiai suprantame, kad lauks sunkios rungtynės, bet „Ekranas“ sau visada kelią tikslą laimėti“, - sakė komandos vadovas Tomas Malinauskas.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Karolis Vasiliauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija