SOCCA

Mūsų partneriai:

2021-09-12

Lietuvos mažojo futbolo čempionais tapo debiutantai iš Klaipėdos

Vakar, šeštadienį, Varėnos sporto centro stadione buvo nuleista Lietuvos mažojo futbolo čempionato uždanga.

Aštuonių komandų čempionatas vyko dvejų ratų sistema, kiekviena komanda sužaidė po 14 rungtynių per šešis skirtingus etapus, kurie buvo rengiami keturiuose skirtinguose miestuose – Prienuose, Jurbarke, Naujojoje Akmenėje ir Varėnoje.

Būtent Varėnoje buvo sužaistas finalinis čempionato etapas po kurio pergalės dainas dainavo ir pagrindinę taurę į viršų kėlė čempionato debiutantai „Klaipėda City“ futbolininkai. Reikia pabrėžti, kad pirmą kartą per penkis Lietuvos mažojo futbolo čempionatus, aukso medalius pavyko iškovoti čempionato debiutantams.

Antroje vietoje liko taip pat ir praėjusiais metais sidabro medalius iškovoję „Hegelmann Minifootball“ vyrai, o bronzą išsaugojo ja ir praėjusiame sezone pasidabinę Jurbarko „Imsrės“ žaidėjai.

Visiems prizininkams taures į rankas įteikė Lietuvos mažojo futbolo ambasadorius Deividas Šemberas, o medalius ant kaklo kabinti padėjo ir Deividas Česnauskis.

2021 metų Lietuvos mažojo futbolo čempionato apdovanojimų ceremonija:

Buvusių Lietuvos rinktinės futbolininkų buvo galima išvysti ir daugiau. Čempionato uždarymo proga įvyko parodomosios rungtynės tarp „Deivido Šembero ir draugų“ komandos ir Alytaus RESE ekipos.

D.Šembero komandoje buvo galima išvysti tokius žaidėjus kaip Andrius Skerla, Andrius Velička, Vytautas Lukša, Gediminas Vičius, Lietuvos futbolo rinktinės asistentas Tomas Ražanauskas ir jau minėtas D.Česnauskis. Tiesa, aikštėje vienu metu buvo net du Deividai Česnauskiai, tik antrasis gerokai atjaunino komandos amžiaus vidurkį, nes tai buvo D.Česnauskio sūnus.

Visgi, garsios pavardės šįkart pergalės neatnešė, nes šias rungtynes rezultatu 6:3 laimėjo Alytaus RESE komanda. „Deivido ir draugų“ komandoje visi trys įvarčiai buvo įmušti galvomis, o juos pelnė „Hegelmann Litauen“ trenerių štabas – du kartus pasižymėjo Andrius Skerla, o vieną įvartį pridėjo Andrius Velička.

Šioms rungtynėms teisėjavo vienas geriausių Lietuvos arbitrų Gediminas Mažeika, kuris apskritai teisėjavo visuose Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapuose.

„Deivido ir draugų“ rungtynės prieš Alytaus RESE:



Čempionai paaiškėjo greitai

Grįžtant prie pačio čempionato batalijų, tai čempionas Varėnoje paaiškėjo greitai. Jau po pirmų dienos rungtynių tapo aišku, kad „Klaipėda City“ komandos niekas pavyti jau negali.

Trijų taškų persvarą prieš Jurbarko „Imsrę“ turėjusi „Klaipėda City“ pirmose rungtynėse susitiko būtent su Jurbarko komanda, tad šios rungtynės buvo aukso vertės. Pirmasis kėlinys buvo labai atkaklus ir įtemptas, bet komandos įvarčių neįmušė. Iš šono atrodė, kad tai gali būti vieno įvarčio rungtynės ir praktiškai taip ir buvo.

Antrajame kėlinyje „Klaipėda City“ dėka rikošeto pelnė įvartį ir tai visiškai pakeitė rungtynes. „Imsrė“ pradėjo skubėti ir spausti, bet klaipėdiečiai surengė dvi puikias kontratakas ir įmušė dar du įvarčius. Po trečiojo įvarčio stadioną uždengė oranžinių dūmų užsklanda, nes būtent oranžinė yra „Klaipėda City“ komandos spalva.

Nors „Imsrės“ gretose dar spėjo pasižymėti Ignas Kirsnys, bet šio įvarčio neužteko ir „Klaipėda City“ triumfavo rezultatu 3:1. Ši pergalė atnešė ne tik tris taškus, bet ir čempionų taurę.

„Jautėsi rungtynių įtampa. Kiekviena klaida galėjo kainuoti labai daug, tad mums pasisekė, kad mes išnaudojome savo pirmą progą ir tada rungtynės tapo atviresnės. Pirmasis įvartis buvo kertinis, o antrasis juos jau galutinai pribaigė. Į Varėną važiavome su tikslu laimėti būtent pirmąsias rungtynes ir taip užsitikrinti čempionų titulą. Klaipėdoje futbolo lygis yra aukštas, dalyvaujame trijuose turnyruose ir per keturis mėnesius sužaidėme jau 52 rungtynes, tad turime gerą sportinę formą ir tai tikriausiai mums padėjo laimėti Lietuvos mažojo futbolo čempionate“, - sakė vienas „Klaipėda City“ komandos lyderių Donatas Stankevičius, kuris taip pat pažadėjo, kad „Klaipėda City“ gins Lietuvos garbę 2022 metų Socca Čempionų lygoje, vyksiančią Slovėnijoje.

Šis pralaimėjimas „Imsrei“ buvo skaudus ne tik dėl to, kad prarado šansus kovoti dėl aukso medalių, bet ir dėl to, kad iniciatyva iškovoti sidabrą atiteko „Hegelmann Minifootball“ ekipai. Iki aukščiau minėtų rungtynių, „Imsrė“ buvo antroje vietoje ir dvejais taškais lenkė „Hegelmann Minifootball“, bet kai „Imsrė“ pralaimėjo pirmąsias rungtynes, „Hegelmann Minifootball“ savo šanso nepaleido. Jie net 7:0 nugalėjo FK „Akmenę“ ir net 11:1 sutriuškino Panevėžio „Ekraną“.

Nors „Imsrė“ antrose savo rungtynėse 9:2 sutriuškino Varėnos „Merkį“, tačiau dvi „Hegelmann Minifootball“ pergalės leido jiems pakilti į antrą vietą ir tašku aplenkti „Imsrę“ bei antrą kartą iš eilės iškovoti sidabro medalius, o pati „Imsrė“ antrus metus iš eilės iškovojo bronzą.

„Bandėme skaičiuoti, ko mums reiktų, kad taptume čempionais, bet tokie skaičiavimai prie gero nepriveda, todėl tiesiog norėjome laimėti savo rungtynes. Tai pavyko padaryti, todėl esu patenkintas etapu. Likome antri, nenukritome žemiau nei pernai, todėl esu laimingas, o vietos tobulėjimui, kaip matome, dar yra. Reikia gerinti progų realizaciją ir tai akcentuosime kitiems metams“, - kalbėjo „Hegelmann Minifootball“ treneris Giedrius Brazaitis.

„Nuotaikos nėra prastos. Atvažiavome aukso, auksas nesigavo, bet medaliai vis tiek yra. Antras ratas buvo tobulas ir tik vienas pralaimėjimas, būtent „Klaipėda City“ ekipai, lėmė, kad netapome čempionais. Kitais metais pažadame revanšą“, - savo mintimis pasidalino rezultatyviausias „Imsrės“ žaidėjas Ignas Kirsnys.

Kitos pozicijos ir „Prienų“ šuolis

Be medalių dalybų atkakli kova vyko ir tarp kitų komandų, stengiantis užimti kuo aukštesnę poziciją. Vienintelis Kauno „Arsenalas“, praėjusių metų čempionai, žinojo, kad aukščiau ar žemiau ketvirtosios vietos jie nei nepakils, nei nusileis.

Nepaisant to, „Arsenalas“ į aikštę žengė rimtai nusiteikę ir pirmose rungtynėse, du kartus atsilikdami, galiausiai sugebėjo 4:3 palaužti Varėnos „Merkį“.

Antrose rungtynėse „Arsenalas“ susitiko su naujaisiais čempionais „Klaipėda City“, tad buvo galima išvysti buvusių ir esamų čempionų akistatą. Tačiau „Klaipėda City“ jau buvo per daug šventiškos nuotaikos ir nors klaipėdiečiai stengėsi, bet „Arsenalas“ dėjo pastangų daugiau ir laimėjo rezultatu 4:2.

Labai sėkmingai čempionatą užbaigti pavyko KKSC „Prienams“. Prieš Varėnos etapą paskutinėje vietoje buvusi komanda įveikė savo tiesioginius konkurentus – 6:4 palaužė Panevėžio „Ekraną“ ir 8:3 nugalėjo „Akmenę“. Būtent šios komandos atitinkamai liko šeštoje ir paskutinėje vietoje, o „Prienai“ po dvejų pergalių iš eilės su 11 taškų pakilo į penktą turnyrinės lentelės vietą.

Individualūs apdovanojimai

Po čempionato finišo bei taurių ir medalių įteikimo, komandų prizininkių dar laukė šventinė vakarienė, kurios metu Lietuvos mažojo futbolo čempionato organizatoriai įteikė ir individualius apdovanojimus.

Geriausiu čempionato žaidėju buvo išrinktas „Klaipėda City“ komandos kapitonas Justas Adamas.

„Klaipėda City“ vadovas Sergejus Jakovlevas buvo išrinktas geriausiu komandos vadovu.

Tuo metu „Hegelmann Minifootball“ komandos puolėjas Paulius Sirotavičius su 20 įvarčių per 14 rungtynių tapo rezultatyviausiu čempionato žaidėju. „Hegelmann Minifootball“ ekipai atiteko ir šauniausios socialinės komunikacijos apdovanojimas.

Lietuvos mažojo futbolo čempionato finalinio, VI-ojo etapo (Varėna) rezultatai:

Jurbarko „Imsrė“ 1 : 3 „Klaipėda City“

Varėnos „Merkys“ 3 : 4 Kauno „Arsenalas“

FK „Akmenė“ 0 : 7 „Hegelmann Minifootball“

Panevėžio „Ekranas“ 4 : 6 KKSC „Prienai“

Varėnos „Merkys“ 2 : 9 Jurbarko „Imsrė“

„Klaipėda City“ 2 : 4 Kauno „Arsenalas“

„Hegelmann Minifootball“ 11 : 1 Panevėžio „Ekranas“

FK „Akmenė“ 3 : 8 KKSC „Prienai“

 

Galutinė 2021 m. Lietuvos mažojo futbolo čempionato turnyrinė lentelė:

1 vt. „Klaipėda City“ – 36 tšk.

2. vt. „Hegelmann Minifootball“ – 34 tšk.

3 vt. Jurbarko „Imsrė“ – 33 tšk.

4 vt. Kauno „Arsenalas“ – 27 tšk.

5 vt. KKSC „Prienai“ – 11 tšk.

6 vt. FK „Akmenė“ – 8 tšk.

7 vt. Varėnos „Merkys“ – 8 tšk.

8 vt. Panevėžio „Ekranas“ – 7 tšk.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Karolis Vasiliauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija