SOCCA

Mūsų partneriai:

2022-05-26

Prie starto linijos: 2022 metų LMFČ dalyviai

2022 metų Lietuvos mažojo futbolo čempionatas startuos jau šį šeštadienį, gegužės 28 dieną Varėnoje. Būtent šiame mieste susirinks visos čempionato komandos, kurios nuo 11 valandos pradės kovas dėl čempionų titulo.

Prie 2022 metų Lietuvos mažojo futbolo čempionato starto linijos stoja septynios komandos, kurios visas rungtynes sužais per penkis etapus. Dvejų ratų sistemos čempionato pabaiga numatoma rugsėjo 17 arba 24 dienomis.

Šiais metais dėl trofėjaus kovos visos komandos, kurios tą darė ir praėjusiais metais – tai „Klaipėda City“, FC „Hegelmann Minifootball“ (Kaunas), Jurbarko „Imsrė“, Kauno „Arsenalas“, KKSC „Prienai – Pozityvūs“, SC „Akmenė“ ir Varėnos „Merkys“.

Iš čempionato pasitraukė tik paskutinėje vietoje praėjusiais metais likęs Panevėžio „Ekranas“, kuris visą dėmesį skirs LFF Pirmos lygos pirmenybėms.

Tačiau likusios septynios komandos šiuos metus pasitinka ambicingai ir kovingai bei kiekviena iš jų sau kelia aukščiausius tikslus ir rodo norą kovoti dėl kuo geresnių vietų. Apie tai ir komandų pasikeitimus siūlome paskaityti žemiau.

FC „Klaipėda City“

Praėjusių metų rezultatas: 1 vieta

Apžvalgininko prognozė 2022 metams: 4 vieta

Komentarai („Klaipėda City“ vadovas Tomas Norkūnas):

Apie pasikeitimus: „Komanda nuo praėjusių metų pasikeitė ryškiai. Nemažai žaidėjų dėl traumų ar kitų priežasčių negali dalyvauti, tačiau pasipildėme keliais naujais žaidėjais“.

Tikslas: „Tikslas tik vienas – kovoti kiekvienuose rungtynėse, o kaip bus, pamatysime ateityje“.

Komandos „arkliukas“: „Kovojimas dėl kiekvieno centimetro aikštėje, o tai padeda pasiekti pergales“.

Ką laiko favoritais: „Manau kaip ir praeitais metais, favoritai išliks tie patys: „Hegelmann“, „Imsrė“. Aišku, eigoje pamatysime kokie sudėčių pokyčiai įvyko komandose ir kokios įtakos tai turės komandų rezultatams“.

Apžvalgininko žodis:

„Klaipėda City“ futbolą žaidžia visus metus, tad sportinę formą komanda palaiko. Savo jėgas klaipėdiečiai jau patikrino Lietuvos mažojo futbolo „Arimex“ taurės turnyre, kur liko ketvirtoje vietoje. Visi žino posakį, kad čempionų titulą iškovoti yra lengviau nei jį apginti, todėl manau, kad šiais metais ši aksioma gali pasitvirtinti ir „Klaipėda City“ neapgins čempionų titulo, bet finišuos prizininkų gretose arba visiškai šalia jų. Praėjusiais metais „Klaipėda City“ buvo debiutantai ir daug ką nustebino, bet šiais metais visos komandos jau žino Klaipėdos ekipos žaidimo braižą, stilių ir stipriąsias puses, tad jiems bus sunkiau įveikti varžovus.

Spėčiau, kad po gero ir pakilaus sezono gali laukti kiek sunkesnis, kaip sakoma, duobelė. Futbole taip dažnai nutinka, tad ir prognozė būtų ketvirtoji vieta.

FC „Hegelmann Miniftooball“

Praėjusių metų rezultatas: 2 vieta

Apžvalgininko prognozė 2022 metams: 1 vieta

Komentarai („Hegelmann Minfootball“ vadovas Mindaugas Zlatkus):

Apie pasikeitimus: „Komandos branduolį stengiamės išlaikyti kiekvienus metus .Pasipildėme keliais žaidėjais, jie pakeis tuos, kurie dėl traumų šį sezoną padėti negalės. Vienas iš naujokų – Justinas Zagurskas, savo patirtimi pridės komandos žaidimui įvairovės. Esame patenkinti turima sudėtimi“.

Tikslas: „Esame maksimalistai, kaip ir kiekvienais metais stengiamės siekti aukščiausių tikslų“.

Komandos „arkliukas“: „Visos komandos šiame čempionate yra labai stiprios, lengvų rungtynių niekada nebūna. Pradėjome ruoštis čempionatui kaip niekada anksti .Paskutinius du metus likome per žingsnelį nuo aukščiausio laiptelio. Žiūrime į viską realistiškai, bet kaip ir kiekviena komanda svajojame apie taurę. Viliamės, kad mūsų pasiruošimas, kiekvieno klubo nario indėlis ir šiek tiek sėkmės bus tas raktas tikslo link“.

Ką laiko favoritais: „Kaip ir minėjau, šiame čempionate visos komandos yra stiprios ir konkurencingos . Kovingoji Jurbarko „Imsrė“ , vyrukai su charakteriu savo kovingumu siekia visada aukštų rezultatų. Kauno „Arsenalas“ kiekvienai komandai rimtas iššūkis, komanda kuri ilgus metus išlaiko branduolį ir demonstruoja stabilius rezultatus, visada išsilaikanti viršuje. „Klaipeda City“ debiutantai - čempionai su nuostabia sėkmės istorija. Varėnos „Merkys“, „Prienai – Pozityvūs“ , „Akmene“ taip pat bus alkani, taip, kad pagrindiniai konkurentai yra visos čempionato komandos, tad palinkėsime visoms komandoms – tegul laimi šiemet stipriausi!”.

Apžvalgininko žodis:

Kaip sakoma (o gal ir nėra taip sakoma, bet sakau aš) – sidabru vien sotus nebūsi. To sidabro „Hegelmann Minifootball“ jau pasisotino, tad spėčiau, kad šie metai bus būtent tie, kada „Hegelmann“ paragaus ir aukso.

Kaip ir minėjo Mindaugas Zlatkus, „Hegelmann“ labai anksti pradėjo ruoštis sezonui. Jie triumfavo labdaringame Vasario 16-osios mažojo futbolo turnyre, puikiai pasirodė Lietuvos mažojo futbolo „Arimex“ taurės turnyre, kur tik po bulitų serijos pralaimėjo finalą Kauno „Arsenalui“ bei pasipildė keliais labai aukšto lygio žaidėjais.

Vienas iš jų – jau minėtas Lietuvos futsal rinktinės kapitonas ir „Kauno Žalgirio“ futsal komandos kapitonas Justinas Zagurskas, o antrasis – dar praėjusiais metais su Kėdainių „Nevėžiu“ Lietuvos A lygoje žaidęs Deividas Gražys.

Tikrai solidu. O dar pridėkime rimtą nusiteikimą, didelį komandiškumą. Atrodo, kad viskas auksu tviska, bet ar auksas tviskės ir rugsėjo mėnesį, parodys tik laikas.

Jurbarko „Imsrė“

Praėjusių metų rezultatas: 3 vieta

Apžvalgininko prognozė 2022 metams: 3 vieta

Komentarai („Imsrės“ vadovas Matas Venslauskas):

Apie pasikeitimus: „Sudėtis šiek tiek pasikeitusi - lyginant su praeitais metais, komandos branduolį pavyko išlaikyti, kas, mano nuomone, yra svarbiausia, tačiau dėl užsibrėžtų aukščiausių tikslų pasipildėme ir keliais naujokais“.

Tikslas: „Du metus iš eilės likus tretiems, tikslas šiems metams yra kilti aukštyn ir tikėkimės, kad tai pavyks įgyvendinti“.

Komandos „arkliukas“: „Kaip ir minėjau, pastiprinome kiekvieną pozicija, turėsime ilgesnį suolelį. Bandysime žaisti taip, kaip mokame ir norime“.

Ką laiko favoritais: „Visos komandos čempionatą pradeda turėdamos vienodai taškų, nežinome, kaip keitėsi varžovų sudėtys, todėl favoritai išryškės praėjus keletui etapų”.

Apžvalgininko žodis:

„Imsrės“ situacija Lietuvos mažojo futbolo čempionate panaši, kaip ir „Hegelmann“. Jau dvejus metus komanda kovoja dėl čempionų titulo, bet vis finišuoja trečioje vietoje. Praėjusiais metais komanda paskutinio etapo metu galėjo tapti tiek čempionais, tiek vice-čempionais, bet galiausiai ir vėl liko trečioje vietoje.

Natūralu, kad „Imsrė“ sieks pagerinti šį rezultatą. Galbūt tyčia kiek nuvertinu komandą, kad jai suteikčiau papildomo stimulo ir noro įrodyti, kad apžvalgininkas klydo. Visgi, komandos žaidimą mačiau Lietuvos mažojo futbolo „Arimex“ taurėje, kur „Imsrei“ nepavyko sužaisti gerai ir Jurbarko ekipa pasitraukė jau po grupių etapo.

Neaišku ar komanda dar nėra pasiekusi geros sportinės formos, o galbūt dar trūksta susižaidimo, bet jei tai tęsis ir čempionato pradžioje, gali būti prarasti svarbūs taškai, o tai tikrai turės įtakos ir galutinei vietai turnyrinei lentelei. Kaip čia bus, ar aš klystu, ar būsiu teisus, parodys tik pats „Imsrės“ kolektyvas. Jiems galiu palinkėti tik sėkmės!

Kauno „Arsenalas“

Praėjusių metų rezultatas: 4 vieta

Apžvalgininko prognozė 2022 metams: 2 vieta

Komentarai („Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas):

Apie pasikeitimus: „Sudėtis bus praktiškai nepakitusi nuo tos, su kuria praeitame sezone žaidėme.Turime pakankamai stiprią komandą, tvirtą komandos branduolį, tai kažkokių kardinalių permainų sudėtyje nereikėjo atlikti“.

Tikslas: „Tikslas bus finišuoti bent jau priziniame trejetuke“.

Komandos „arkliukas“: „Stengsimės duoti kovą varžovams kiekvienuose rungtynėse, nei viena komanda neturės lengvų rungtynių prieš „Arsenalą“.

Ką laiko favoritais: „Nustebinti mūsų jau niekas neturėtų – dalyvausiančios komandos žinomos, ne pirmas sezonas kaip varžomės su jomis, tai kažkokių ypatingų staigmenų nesitikime. Lauksime rimtų kovų futbolo aikštelėje. Na o dėl šių metų favorito, mano nuomone, tai bus FC „Hegelmann Minifootball“ komanda”.

Apžvalgininko žodis:

Patirtis. Štai šis žodis geriausiai gali apibūdinti „Arsenalą“. Nors Lietuvos mažojo futbolo „Arimex“ taurės turnyrą „Arsenalas“ pradėjo pralaimėjimu „Hegelmann“ ekipai, kurią ir laiko favorite, iš grupės Kauno komanda išėjo surinkusi 4 taškus, bet po to pateikė malonią staigmeną. Tiek pusfinalį, tiek finalą „Arsenalas“ laimėjo po bulitų serijos ir kėlė trofėjų į viršų.

Taigi, vieną titulą komanda jau turi, bet abejočiau, kad 2017 ir 2020 metų čempionai šiais metais gali triumfuoti Lietuvos čempionate. Tai, kad komanda yra įveikiama, pamatėme jau taurės turnyre, bet taip pat pamatėme, kad „Arsenalas“ žino, kaip reikia žaisti svarbiose rungtynėse ir ta jų turima patirtis juos tikrai ves į priekį. Pritarčiau komandos vadovui Karoliui, kad „Arsenalas“ šiais metais gali sugrįžti į prizininkų gretas ir pasiekti savo tikslą. Toks finišas būtų tikrai geresnis rezultatas nei praėjusiais metais užimta ketvirta vieta.

KKSC „Prienai – Pozityvūs“

Praėjusių metų rezultatas: 5 vieta

Apžvalgininko prognozė 2022 metams: 5 vieta

Komentarai („Prienai – Pozityvūs“ narys Dainius Ališauskas):

Apie pasikeitimus: „Komanda pasikeitė kardinaliai, įvyko dviejų komandų susijungimas į vieną šiam čempionatui. Branduolį bandysime atrasti sezono metu ir kuo greičiau“.

Tikslas: „Konkrečiu tikslų nekeliame, bet stengsimės kuo greičiau surasti savo žaidimo braižą šiai sudėčiai ir kuo geriau pasirodyti“.

Komandos „arkliukas“: „Komanda naujai suformuota, todėl bandysime nustebinti varžovus ir iškovoti kuo daugiau pergalių“.

Ką laiko favoritais: „Lyderėmis, manau, liks tos pačios komandos kaip ir pernai, tik sezono metu pamatysim kaip išsidėstys užimamos jų vietos”.

Apžvalgininko žodis:

Praėjusiais metais KKSC „Prienai“ sugebėjo gerai užbaigti sezono pabaigą ir taip pakilti iki penktos vietos. Šiais metais komandos veidas gerokai pasikeitė – buvo susijungta su „Pozityvūs“ kolektyvu. Lietuvos mažojo futbolo „Arimex“ taurėje KKSC „Prienai – Pozityvūs“ nors ir neįveikė grupės etapo, bet spėjo parodyti, kad su visais varžovais kovos aršiai ir tikrai nebus lengvai įkandamas riešutas.

Tik, kaip jau galima suprasti, šiam kolektyvui dar reikės laiko susižaisti ir geriau suprasti vienas kitą. Kadangi laiko tam padaryti nėra daug, komandai pradžioje gali būti sunku. Esu tikras, kad KKSC „Prienai – Pozityvūs“ atims taškų ir iš favoritų, bet iki prizininkų jiems dar gali šiek tiek pritrūkti, nors ką čia žinosi? Galbūt tai bus komanda, gausianti „juodojo arkliuko“ pravardę šių metų čempionate.

Varėnos „Merkys“

Praėjusių metų rezultatas: 7 vieta

Apžvalgininko prognozė 2022 metams: 6 vieta

Komentarai („Merkio“ vadovas Dmitrij Krupovič):

Apie pasikeitimus: „Komandos branduolys kaip ir išlikęs, bet turėtų prisijungti ir nauji keli žaidėjai. Juos pirmą kartą pamatysiu tik taurės turnyre ir tada bus aiškesnis vaizdas dėl to, ką mes galime“.

Tikslas: „Tikslas, kaip visuomet, pasiekti kuo aukštesnę vietą“.

Komandos „arkliukas“: „Sieksime tikslo kovodami aikštėje, o koks mūsų arkliukas bus, negaliu atsakyti, nes turėsime naujų žaidėjų ir tik turnyro eigoje matysime savo stipriąsias puses, kurias ir stengsimės išnaudoti“.

Ką laiko favoritais: „Favoritai, manau, kaip ir pernai – „Imsrė“, „Klaipėdos City“, „Arsenalas“ ir, žinoma, „Hegelmann“. Jiems vis truputį pritrūksta iki čempionų titulo. Bet bendrai visus septynios komandos bus konkurentai, o galbūt mums ir pavyks labiausiai nustebinti“.

Apžvalgininko žodis:

Tie keli nauji „Merkio“ žaidėjai, apie kuriuos kalbėjo Dmitrij, žaidė Lietuvos mažojo futbolo „Arimex“ taurėje. „Merkys“ atrodė konkurencingai, bet galiausiai liko be pergalių ir pasitraukė jau po grupės etapo. Panašu, kad komandos gynyba bent jau šiai dienai dar šlubuoja. Tikiuosi, kad „Merkys“ sugebės nustebinti, bet vertinant istoriją ir realų vaizdą, komandai bus tikrai sunku pakovoti dėl aukščiausių vietų.

Nereikia pamiršti fakto, kad net du etapai vyks Varėnoje, bet ar „Merkiui“ pavyks pasinaudoti namų sienomis, dar tikrai nėra aišku. Sakyčiau, kad būtent Varėnoje vyksiantys etapai gali nusakyti „Merkio“ sezoną, bet aš juos matau turnyrinės lentelės apatinėje pusėje (vyrai, įrodykite, kad rašau nesąmones :))

SC „Akmenė“

Praėjusių metų rezultatas: 6 vieta

Apžvalgininko prognozė 2022 metams: 7 vieta

Komentarai („Akmenės“ SC vadovas Eugenijus Jogminas):

Apie pasikeitimus: „Komandos sudėties pasikeitimų praktiškai nėra. Komandos branduolys išliko tas pats, pasipildėme keliais jaunais ukrainiečiais“.

Tikslas: „Mūsų komandos tikslas – nepasirodyti prasčiau nei praeitais metais“.

Komandos „arkliukas“: „Mūsų ,,arkliukas“ – tai intensyvios treniruotės ir kolektyvinė dvasia“.

Ką laiko favoritais: „Visos komandos turi galimybę gerai pasirodyti čempionate, tad favoritus išskirti dar anksti“.

Apžvalgininko žodis:

Po tikrai gero 2020 metų sezono, praėjusiais metais „Akmenės“ žaidimo kreivė smuko žemyn. Prisipažinsiu, kad dabar atspėti kokį sezoną turės „Akmenė“ yra be galo sunku. Lietuvos mažojo futbolo „Arimex“ taurės turnyre komanda nedalyvavo, tad gyvai jos žaidimo dar nemačiau ir pirmą kartą jį pamatysiu jau tik Varėnoje.

Būtent dėl tos nežinomybės kol kas „Akmenę“ statau į paskutinę poziciją, bet šiuo šūviu galiu gerokai prašauti. Visko gali būti, jog „Akmenė“ bus puikiai susižaidusi ir pasieks savo tikslą – finišuoti aukščiau nei praėjusiais metais, tai bent jau penktoje vietoje. Įdomu bus pamatyti ir kaip aikštėje atrodys mūsų broliškos Ukrainos tautos žaidėjai. Galbūt jie taps svarbia ekipos dalimi ir padės „Akmenei“ žaidimo kreivę pakelti į viršų.


Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Karolis Vasiliauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija