SOCCA

Mūsų partneriai:

2022-05-30

Lietuvos mažojo futbolo čempionato startas: „Hegelmann Minifootball“ pareiškimas ir ne itin sėkminga titulo gynyba

Šeštadienį Varėnoje prasidėjo jau šeštasis Lietuvos mažojo futbolo čempionatas. Kovą dėl 2022 metų čempionų titulo ir prizinių vietų šiais metais pradėjo septynios komandos iš visos Lietuvos, o joms teisėjavo garsus buvęs FIFA arbitras Gediminas Mažeika.

Kauno rajono „Hegelmann Minifootball“ ekipai čempionatą pradėti pavyko geriausiai, o praėjusių metų čempionams FC „Klaipėda City“ ir prizininkams Jurbarko „Imsrei“ čempionato pradžia nebuvo tokia gera, kaip jie galėjo tikėtis.

„Hegelmann Minifootball“ dominavimas

Tokiais žaidėjais kaip Deividas Gražys ir Justinas Zagurskas savo gretas papildęs „Hegelmann Minifootball“ kolektyvas į Varėną atvyko nusiteikę laimėti abejas rungtynes ir tą padarė užtikrintai. Iš pradžių Kauno derbyje „Hegelmann“ 5:2 nugalėjo Kauno „Arsenalą“, o antrose rungtynėse vėl mušė penkis įvarčius bei išsaugojo sausus vartus rungtynėse prieš Jurbarko „Imsrę“.

„Šiais metais komanda dar labiau sustiprėjusi, atvykome pilna sudėtimi nusiteikę šešiems taškams ir tai pasiekėme. Išnaudojome savo progas, mušėme po penkis įvarčius, bet turėjome ir dar daugiau šansų. Mūsų tikslai jau trečią sezoną yra tie patys, bet šiais metais tikimės, kad pagaliau juos pasieksime – tapsime čempionais“, – po puikios sezono pradžios kalbėjo „Hegelmann Minifootball“ treneris Giedrius Brazaitis.

Čempionai ir bronzininkai sulaukė pirmųjų smūgių

Kaip gerai čempionatą pradėjo „Hegelmann Minifootball“, taip prastai jį pradėjo jau minėta Jurbarko „Imsrė“ ir praėjusių metų čempionai „Klaipėda City“.

„Imsrė“ ne tik 0:5 nusileido „Hegelmann“ kolektyvui, bet net 1:7 pralaimėjo etapo šeimininkams Varėnos „Merkiui“. Praėjusių metų bronzos laimėtojai su 0 taškų iškart nukrito į paskutinę turnyrinės lentelės vietą, o nuotaikos po tokio etapo tikrai nebuvo geros.

„Prieš Varėnos „Merkį“ pradėjome gerai, juos spaudėme, bet neįmušėme baudinio, nerealizavome kitų progų, o varžovai savo pirmais šansais pasinaudojo ir mes sugriuvome. Tuo metu prieš „Hegelmann“ darėme per daug klaidų. Tai ne ta komanda, prieš kurią gali padaryti tiek klaidų. Visada sakome, kad sezono pradžioje taškus barstyti nėra gerai, bet tikėkimės, kad mums tai bus spyris į užpakalį“, – po prastos sezono starto kalbėjo „Imsrės“ kapitonas Laurynas Danielius.

Savo ruožtu „Klaipėda City“ čempionato pradžioje surinko tik tašką, kurį iškovojo sužaisdama lygiosiomis 0:0 su Kauno „Arsenalu“. Kitose rungtynėse „Klaipėda City“ 3:5 pralaimėjo „Akmenės“ ekipai bei 2:3 nusileido KKSC „Prienai – Pozityvūs“ kolektyvui, kuris nemažą rungtynių dalį dėl geltonų kortelių žaidė mažumoje.

„Vienas taškas po trijų rungtynių, o turėjome ir galėjome iškovoti minimum šešis taškus. Turime daug traumuotų žaidėjų, kurie negalėjo atvykti, o tai ir lėmė tokią sezono pradžią. Šiandien buvo ne mūsų diena, ką bandėme, tas ir nesigavo. Vienas taškas yra ženkliai per mažai titulo gynybai, baiminuosi, kad tas pirmasis etapas sezono pabaigoje mums gali skaudžiai atsiliepti“, – po rungtynių kalbėjo „Klaipėda City“ narys Robertas Rimutis.

Ankstyva spūstis turnyrinėje lentelėje

Šiais metais gerokai savo sezono pradžia nustebino praėjusiais metais sunkiai taškus rinkusios „Merkio“ „Akmenės“ ir KKSC „Prienai – Pozityvūs“ ekipos.

Namuose žaidęs Varėnos „Merkys“ per tris rungtynes nepatyrė pralaimėjimo ir surinko 5 taškus – užtikrinta pergalė prieš „Imsrę“ bei lygiosios vienodais rezultatais 4:4 su FK „Akmene“ ir „Prienai – Pozityvūs“.

Tiek „Akmenė“, tiek „Prienai – Pozityvūs“ ekipos dar įveikė praėjusių metų čempionus „Klaipėda City“ ir čempionatą pradėjo surinkdamos keturis taškus. Tiek pat taškų surinko ir turnyrinėje lentelėje šalia šių komandų įsitaisė Kauno „Arsenalas“, kuris po pralaimėjimo Kauno derbyje ir lygiųjų su „Klaipėda City“ po to sugebėjo 2:1 palaužti „Akmenės“ gretas, kurios šiais metais yra sustiprintos ne vienu jaunu ukrainiečiu.

„Iš tikrųjų tikėjausi daug blogesnės pradžios, bet gavosi daug geriau. Turime pergalę prieš praėjusių metų čempionus, vienas lygiąsias ir vieną pralaimėjimą „Arsenalui“, bet to pralaimėjimo nesureikšminame, nes jau ir jėgų, ir keitimų mums trūko. Esame pasipildę jaunais futbolininkais iš Ukrainos, jaučiamės sustiprėję, bet dar trūksta susižaidimo ir susibendravimo aikštėje. Netolimoje ateityje gal viskas susistyguos ir žaisime dar geriau“, – kalbėjo „Akmenės“ kapitonas Lukas Jurgelis.

Tuo metu po pozityvios sezono pradžios KKSC „Prienai – Pozityvūs“ treneris Laimonas Sūdžius sakė: „Manau, kad susijungimas tikrai buvo į naudą ne tik mūsų komandai, bet visam mūsų kraštui. Pirmas blynas tikrai neprisvilo – lygiosios ir pergalė prieš praėjusių metų čempionus. Dėl lygiųjų su „Merkiu“ – tai ten buvome net arčiau pergalės, bet pritrūko sėkmės. Futbolas toks žaidimas, kur sėkmė yra būtina, tad tikimės, kad kituose etapuose pasieksime dar daugiau gražių pergalių“.

Etapo rinktinė

Tradiciškai po kiekvieno etapo Lietuvos mažojo futbolo asociacija išrinko etapo rinktinę, kurioje po itin sėkmingos sezono pradžios dominuoja „Hegelmann Minifootball“ komandos nariai.


 

2022 m. Lietuvos mažojo futbolo čempionato I-ojo etapo (Varėna) rezultatai:

Varėnos „Merkys“ 7 : 1 Jurbarko „Imsrė“

FC „Hegelmann Minifootball“ 5 : 2 Kauno „Arsenalas“

FK „Akmenė“ 5 : 3 „Klaipėda City“

„Hegelmann Minifootball“ 5 : 0 Jurbarko „Imsrė“

Varėnos „Merkys“ 4 : 4 KKSC „Prienai – Pozityvūs“

„Klaipėda City“ 0 : 0 Kauno „Arsenalas“

FK „Akmenė“ 4 : 4 Varėnos„Merkys“

KKSC „Prienai – Pozityvūs“ 3 : 2 „Klaipėda City“

Kauno „Arsenalas“ 2 : 1 FK „Akmenė“


Lietuvos mažojo futbolo čempionato turnyrinė lentelė po I-ojo etapo:

1 vt. „Hegelmann Minifootball“ – 6 tšk.

2. vt. Varėnos „Merkys“ – 5 tšk.

3 vt. FK „Akmenė“ – 4 tšk.

4 vt. KKSC „Prienai – Pozityvūs“ – 4 tšk.

5 vt. FK „Arsenalas“ – 4 tšk.

6 vt. FC „Klaipėda City“ – 1 tšk.

7 vt. Jurbarko „Imsrė“ – 0 tšk.
 

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2
Karolis Vasiliauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija