SOCCA

Mūsų partneriai:

2022-08-15

Lietuvos mažojo futbolo čempionatas: „Hegelmann“ ir „Imsrė“ mažiausiai užsitikrino sidabrą

Rugpjūčio 13 d. (šeštadienį) Naujojoje Akmenėje buvo sužaistas ketvirtasis, priešpaskutinis Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapas, kuriame teisėjavo buvęs FIFA arbitras Gediminas Mažeika.

Po šio etapo tapo aišku, kad arba Jurbarko „Imsrė“, arba Kauno „Hegelmann Minifootball“ iškovos sidabro medalius, nes žemiau antros vietos šios komandos jau nenukris. Jos abi turi po 24 taškus, bet „Hegelmann“ ekipa yra sužaidusi vienomis rungtynėmis mažiau, todėl turi geresnius šansus tapti čempionais, o dar reikia priminti, kad ir pirmąsias tarpusavio rungtynes „Hegelmann“ yra laimėjusi užtikrintu rezultatu.

„Imsrės“ komandos iki šiol geriausias rezultatas buvo trečia vieta, tad šiais metais ji jau tikrai pagerins savo rezultatą ir užims mažiausiai antrą vietą. Tuo metu „Hegelmann“ jau du pastaruosius sezonus tapo vicečempionais, bet čempionų titulo dar nėra iškovoję.

Dvejų žirgų lenktynės

Minėtosios „Hegelmann Minifootball“ ir Jurbarko „Imsrės“ komandos atsiplėšė nuo kitų varžovų ir galiausiai dėl titulo kovos būtent šios komandos. Todėl nebuvo keista, kad jos Naujojoje Akmenėje laimėjo visas žaistas rungtynes.

„Hegelmann Minifootball“ apskritai pasirodė puikiai ir pirmose rungtynėse net 9:1 sutriuškino KKSC „Prienai – Pozityvūs“ kolektyvą, kurie į rungtynes atvyko tik septyniese, o jau pirmose rungtynėse gavo raudoną kortelę ir liko žaisti mažumoje. Tai lėmė, kad po to Prienų komanda nusprendė nežaisti likusių rungtynių mažumoje ir įsirašė du techninius pralaimėjimus.

Grįžtant prie „Hegelmann“, tai antrose rungtynėse jie taip pat sužaidė labai galingai – 7:1 nugalėjo praėjusių metų čempionus FC „Klaipėda City“.

„Į etapą Naujojoje Akmenėje turėjome tiek žaidėjų, kad net negalėjome visų registruoti rungtynėms. Atvykome labai geros nuotaikos ir ta gera nuotaika virto geru žaidimu aikštėje. Dabar viskas mūsų rankose, turime tęsti savo žaidimą ir laimėti likusias rungtynes“, - komentavo „Hegelmann Minifootball“ treneris Giedrius Brazaitis, kuris su komanda jau ruošiasi Socca Čempionų lygos turnyrui.

Tuo metu Jurbarko „Imsrė“ Naujojoje Akmenėje iš viso įsirašė 9 taškus, bet tam prireikė dvejų nelengvų pergalių. Dar tris taškus „Imsrė“ gavo dėl techninės pergalės prieš Prienus.

Pirmąją pergalę aikštėje „Imsrė“ pasiekė prieš etapo šeimininkus SC-FK „Akmenę“ rezultatu 4:2, bet ketvirtąjį įvartį „Imsrė“ pelnė jau per pridėtą rungtynių laiką. Kitose rungtynėse „Imsrė“ taip pat sulaukė rimto pasipriešinimo, bet sugebėjo 3:1 nugalėti Varėnos „Merkį“.

„Abejos rungtynėse tikrai daug vargome. Gal ir dėl oro sąlygų, dėl tokio karščio buvo sunkiau, bet abejos rungtynės tikrai nebuvo lengvos. Visa laimė, kad niekada nereikėjo vytis varžovų ir pavykdavo pirmiems įmušti įvarčius. Nuotaikos po Naujosios Akmenės etapo tikrai geros ir laukiame jau auksinių rungtynių su „Hegelmann“. Turėsime žaisti nuo gynybos, negalėsime atsipalaiduoti ir reikės išnaudoti kiekvieną savo progą“, – savo mintimis pasidalino „Imsrės“ kapitonas Laurynas Danielius.

Kova dėl bronzos taip pat įtempta

Prieš Naujosios Akmenės etapą net trys komandos turėjo po 10 taškų ir dalinosi 3-5 vietas. Sužaidus šį etapą, labiausiai nepasisekė etapo šeimininkams „Akmenei“, kurie ir liko su 10 taškų, o kitos dvi komandos – Kauno „Arsenalas“ ir Varėnos „Merkys“ iškovojo po pergalę ir dabar jau turi 13 taškų.

Įdomu tai, kad „Merkys“ pergalę pasiekė prieš tą patį „Arsenalą“ po labai atkaklios kovos rezultatu 5:4. Tuo metu „Arsenalas“ pergalę įsirašė prieš etapo šeimininkus „Akmenę“ rezultatu 3:0.

Verta paminėti, kad „Arsenalas“ yra sužaidęs vienomis rungtynėmis mažiau, bet jų dar lauks čempionato lyderiai „Hegelmann Minifootball“, todėl dėl bronzos laukia labai apylygė kova. „Merkys“ ir „Arsenalas“ tarpusavyje pasiekė po vieną pergalę, o bendras įmuštų ir praleistų įvarčių santykis tarp jų yra vienodas – 6:6.

„Nuotaikos apmaudžios. Tikėjomės šešių taškų prieš tiesioginius varžovus, bet su Varėna nepasisekė. Žaidėme be gynybos, o varžovams pavyko įmušti įvartį paskutinėmis minutėmis. Dabar viskas spręsis Varėnoje, sieksime sugadinti šeimininkams šventę, nes tik dėl trečios vietos mums ir liko kovoti“, – kalbėjo „Arsenalo“ komandos vadovas Karolis Vasiliauskas.

Rokiruotė turnyrinės lentelės apačioje

Nors praėjusių metų čempionams „Klaipėda City“ šis sezonas klostosi itin prastai, o Naujojoje Akmenėje komanda net 1:7 nusileido „Hegelmann Minifootball“ klubui, komanda pakilo iš paskutinės vietos į priešpaskutinę, kadangi sulaukė techninės pergalės prieš KKSC „Prienai – Pozityvūs“. Klaipėdos ekipai tai buvo pirmoji sezono pergalė, bet komanda pažadėjo, kad savo pirmosios pergalės aikštėje tikrai sieks paskutiniame etape, kuris bus sužaistas rugsėjo 3 dieną Varėnoje.

Etapo rinktinė

Tradiciškai po kiekvieno etapo Lietuvos mažojo futbolo asociacija išrinko etapo rinktinę, kurioje po idealiai sužaisto etapo net keturis savo atstovus turi „Hegelmann Minifootball“, du atstovus – Jurbarko „Imsrė“, o viena likusi vieta atiteko FK „Arsenalo“ atstovui.


2022 m. Lietuvos mažojo futbolo čempionato IV-ojo etapo (Naujoji Akmenė) rezultatai:

KKSC „Prienai – Pozityvūs“ 1 : 9 „Hegelmann Minifootball“

SC-FK „Akmenė“ 2 : 4 Jurbarko „Imsrė“

Varėnos „Merkys“ 5 : 4 Kauno „Arsenalas“

„Klaipėda City“ 1 : 7 „Hegelmann Minifootball“

Jurbarko „Imsrė“ 5 : 0 KKSC „Prienai – Pozityvūs“

Jurbarko „Imsrė“ 3 : 1 Varėnos „Merkys“

SC-FK „Akmenė“ 0 : 3 Kauno „Arsenalas“

„Klaipėda City“ 5 : 0 KKSC „Prienai – Pozityvūs“

Lietuvos mažojo futbolo čempionato turnyrinė lentelė po IV-ojo etapo:

1 vt. „Hegelmann Minifootball“ – 24 tšk.

2 vt. Jurbarko „Imsrė“ – 24 tšk.

3. vt. Varėnos „Merkys“ – 13 tšk.

4 vt. FK „Arsenalas“ – 13 tšk.

5 vt. FK „Akmenė“ – 10 tšk.

6 vt. FC „Klaipėda City“ – 6 tšk.

7 vt. KKSC „Prienai – Pozityvūs“ – 4 tšk.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2
Karolis Vasiliauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija