SOCCA

Mūsų partneriai:

2022-09-02

LMFČ 2022: Finalinio (V-ojo) etapo anonsas – lemiama kova dėl medalių

Jau šį šeštadienį (rugsėjo 3 d.) Varėnoje bus nuleista 2022 metų Lietuvos mažojo futbolo čempionato uždanga.

Septynių čempionato komandų – Kauno „Hegelmann Minifootball“, Jurbarko „Imsrės“, Kauno „Arsenalo“, Varėnos „Merkio“, SC-FK „Akmenės“, FC „Klaipėda City“ ir KKSC „Prienai – Pozityvūs“ – lauks paskutinis čempionato etapas, po kurio ir paaiškės galutinė turnyrinė lentelė bei prizininkai.

Jau ne pirmus metus iš eilės čempiono titulas užsitikrinamas būna tik paskutiniame etape. Realiausius šansus tai padaryti turi „Hegelmann Minifootball“ (24 tšk.) ekipa, bet iškovoti pirmąjį čempionų titulą jiems gali neleisti Jurbarko „Imsrė“ (24 tšk.), dar turinti šansų pakovoti dėl čempionų vardo, nors ir yra sužaidusi vieneriomis rungtynėmis daugiau.

Be galo įdomi kova nusimato ir dėl bronzos medalių, dėl kurių vis dar kovoja trys komandos – „Arsenalas“ (13 tšk.), Merkys“ (13 tšk.) ir „Akmenė“ (10 tšk.).

Kovoje dėl aukso – tiesioginiai konkurentai ir derbio rungtynės

Kauno „Hegelmann Minifootball“ kolektyvas į Varėną atvykstą nusiteikęs pagaliau žengti tą lemiamą žingsnį link titulo. Pastaruosius dvejus metus jie vis likdavo antri, bet dabar „Hegelmann“ turi trečiąjį šansą.

Iš savo debiuto Socca Čempionų lygoje sugrįžusios „Hegelmann“ ekipos lauks labai rimti išbandymai. Pirmasis jų – rungtynės su SC-FK „Akmene“. Ši komanda vis dar turi galimybių kovoti dėl trečiosios pozicijos, todėl staigmena prieš „Hegelmann“, prieš kuriuos pirmąsias rungtynes Naujosios Akmenės ekipa pralaimėjo 1:7, būtų labai laukiama ne tik jų pačių, bet ir Jurbarko „Imsrės“.

Šiuo metu lygiai taškų turinti „Imsrė“ yra sužaidusi vienomis rungtynėmis mažiau, todėl jiems būtina sulaukti „Hegelmann Minifootball“ komandos kluptelėjimo ne tik prieš juos, bet ir prieš dar vienus iš varžovų.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes „Imsrė“ pralaimėjo rezultatu 0:5, todėl netriuškinančios pergalės „Imsrei“ neužtektų, norint aplenkti „Hegelmann“ ir būtent dėl to jiems reikia ir kitų komandų pagalbos. Per visą sezoną kol kas „Hegelmann“ praleido tik 12 įvarčių, todėl sunku tikėtis, kad „Imsrė“ gali įveikti Kauno ekipą didesniu nei penkių įvarčių skirtumu. Tačiau bet kuriuo atveju jiems laimėti reikia, jei jie nori atimti lyderio vaidmenį iš „Hegelmann“.

Jei tą pergalę jie pasieks, o pirmąsias rungtynes „Hegelmann“ bus laimėję, „Imsrė“ tikrai įdėmiai stebės trečiąsias „Hegelmann Minifootball“ rungtynes, o tai bus derbio rungtynės su Kauno „Arsenalu“. Pastarieji taip pat sugrįžo iš Čempionų lygos turnyro Slovėnijoje, kur jiems vieninteliams iš Lietuvos atstovų pavyko žengti į turnyro aštuntfinalį.

Pirmąsias derbio rungtynes „Arsenalas“ dar gegužės mėnesį pralaimėjo rezultatu 2:5, bet dabar jie turės šansą siekti revanšo. Pačiam „Arsenalui“ pergalė derbyje būtų ne tik principinė, bet ir jiems patiems gali lemti jų likimą dėl trečiosios vietos. Scenarijų čia gali būti įvairių, bet kuris išsipildys, parodys tik šeštadienis.

Kova dėl bronzos ir pagaliai į ratus

Susitelkus į kovą dėl aukso, reikia nepamiršti ir kovos dėl bronzos bei kitų pozicijų, nes visos komandos į Varėną atvyksta nusiteikusios gerai ir pergalingai užbaigti čempionatą.

Kovoje dėl bronzos labai svarbios rungtynės laukia tarp Varėnos „Merkio“ ir SC-FK „Akmenės“. Tai tiesioginė konkurentų akistata dėl trečiosios vietos.

„Akmenės“ šiame etape taip pat lauks jau minėtas „Hegelmann Minifootball“, kuriems jie gali pabandyti įkišti pagalių į ratus, o taip pat ir FC „Klaipėda City“ kolektyvas, kuris irgi sugrįžo iš Čempionų lygos Slovėnijoje. Čempionų titulą gynę, bet jį jau tikrai praradę klaipėdiečiai šiais metais buksuoja ir sunkiai randa savo žaidimą. Komanda kol kas turi tik vieną pergalę, bet ir ji buvo techninė, todėl užbaigti čempionatą iškovojus pergalę aikštėje būtų pats didžiausias jų pageidavimas. „Klaipėda City“ dar žais prieš tą patį „Arsenalą“ ir „Imsrę“, todėl įtakos ne tik savo pozicijai, bet ir kovoje dėl aukso ar bronzos jie tikrai gali padaryti.

Tas pats galioja ir KKSC „Prienai – Pozityvūs“ ekipai. Nors ji su 4 taškais kol kas yra paskutinė, bet jų lauks rungtynės su „Arsenalu“ ir „Merkiu“ – dvejomis komandomis kovojančiomis dėl bronzos. Kažkam, o gal net ir abejoms ekipoms Prienų kolektyvas gali pridaryti bėdų.

Kaip jau galite suprasti, finalinis 2022 metų Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapas laukia be galo įdomus ir intriguojantis.

Kova dėl rezultatyviausiojo vardo

Varėnoje šeštadienį kova vyks ne tik tarp komandų ir jų noro užimti kuo aukštesnę vietą, bet ir dėl rezultatyviausio žaidėjo titulo, nes čia nėra vieno atsiplėšusio lyderio. Kol kas su 11 įvarčių pirmauja „Merkio“ puolėjas Nikita Juščenko, bet vos vienu įvarčiu atsilieka Jurbarko „Imsrės“ saugas Arnas Levonauskas. Po 9 įvarčius yra pelnę KKSC „Prienai – Pozityvūs“ lyderis Elvinas Derevenko bei „Hegelmann Minifootball“ krašto gynėjas Mindaugas Zlatkus. Dar du „Hegelmann Minifootball“ puolėjai Paulius Sirotavičius ir Rolandas Gumbrys yra įmušę po 8 įvarčius.

Galime neabejoti, kad noras tapti rezultatyviausiu šiems žaidėjams taip pat gali padėti pastumti savo komandos link jų tikslų, bet reikia nepamiršti, kad tai taip pat gali pakišti koją, jei individualizmas užgoš komandinius rezultatus.

Komentarai

FC „Hegelmann Minifootball“ vadovas Mindaugas Zlatkus: „Nuotaikos kovingos, turime visus šansus savo rankose pagaliau tapti Lietuvos čempionais. Tik prieš kelias dienas sugrįžome iš Slovėnijos, esame dar tame varžybiniame fone, tad tikimės, kad tai taip pat pastūmės mus link teigiamų rezultatų. Šiemet čempionatas labai konkurencingas, komandos vienai kitai nepasiduoda, rezultatai labai permainingi. Tai tikriausiai vienas stipriausių čempionatų per mūsų keturių metų dalyvavimą. Apie būsimus varžovus nieko daugiau sakyti ir nereikia, visos 3 komandos kabinasi šiemet į medalius. Visoms reikia pergalių , Jurbarko „Imsrė“ šaunuoliai, po nekokio starto atsispyrė ir žingsniuoja nuostabia pergalių serija. Jie niekada nepasiduoda ir tikrai su jais visada sunku žaisti. Kauno „Arsenalas“ taip pat top komanda, kuri visada išlaiko aukščiausia lygį, mūsų derbis puošia čempionatą ne vienerius metus. Taip pat „Akmenė“, kuriai būtina laimėti norint kabintis dėl medalių, bus labai motyvuota ir tikimės tikrai rimto mūšio. Tvarkaraštis taip susidėliojo, kad paskutinės trys rungtynės taps tikru išbandymu ir nesvarbu, kad esame įveikę šiame sezone visas tris komandas, nes kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Taip, kad laukia trys finalai!“.

Jurbarko „Imsrės“ vadovas Matas Venslauskas: „Nuotaikos puikios, esame užsitikrinę sidabrą ir turime galimybę pakovoti ir dėl aukščiausios vietos, tad stengsimės atlikti savo darbą ir užbaigti čempionatą dvejomis pergalėmis. Tragiškai sužaistas pirmas etapas mums apsunkino galimybes kovoje dėl aukso, o toliau viskas klostėsi puikiai. Varėnoje žaisime prieš vicečempionus ir čempionus, tad manau aišku, kad lengva nebus. Ypatingai šioje sezono stadijoje taškus rinkti sunku, nes suklysti nebegalima. Su „Hegelmann“ komanda rungtynės visada būna klampios, tad ir šių nesitikime lengvų, visgi yra dėl ko pakovoti“.

„Klaipėda City“ vadovas Tomas Norkūnas: „Nuotaikos dviprasmiškos. Nors ir paskutinis turas prieš čempionato pabaigą, bet važiuojam su maksimaliais tikslais, susirinkti visus įmanomus taškus iš šių trijų rungtynių. Čempionatas, kaip matote, yra įdomus. Vieni atrado savo žaidimo ritmą, kiti vis dar ieško ir jo neranda jau visą čempionatą. Toks tas komandinis žaidimas, arba tu funkcionuoji kaip šveicariškas laikrodis, arba blaškaisi ir nerandi to ritmo. Tikimės, kad visi varžovai taip pat sieks maksimaliai surinkti taškus paskutiniam etape, nes kiekvienas taškas lemia galutinį lentelės išsidėstymą. Didžiulio spaudimo galimai sulauksime iš Jurbarko ir Varėnos komandų, kadangi jiems tai gali lemti medalius“.

Kauno „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas: „Nuotaikos geros, kaip žinote, turėjome išvyką į Slovėniją, Socca Čempionų lygos turnyrą. Pasikrovėme daug teigiamų emocijų, patirties. Rimtai ruošiamės sezono užbaigimui. Šiuo metu esame ten, kur ir turėtume būti šį sezoną pagal savo pajėgumus. Rimtesnę kovą duoti busimiems čempionas „Hegelmann“ ir vice čempionams Jurbarkui šiemet sutrukdė kiek vangokas rinkimasis į čempionato turus ir lygiaverčių žaidėjų trūkumas situacijose, kada pagrindo žaidėjai negalėjo dalyvauti. Kalbant apie paskutinį Varėnos etapą, ten iš varžovų tikimės rimtos kovos ir rimto pasipriešinimo. Dėsime visas pastangas, kad išlaikyti trečią vietą turnyrinėje lentelėje“.

Varėnos „Merkio“ vadovas Dmitrij Krupovič: „Nuotaikos puikios ir kovingos. Tikslas bus vienas – tik abi pergalės, nes kitaip trečios vietos tikrai bus nematyti. Patį čempionatą vertinu puikiai, buvo įtemptos ir geros rungtynės, kadangi visos komandos susirinko panašaus pajėgumo, o tai, manau, yra gerai. Paskutinį etapą žaisime namuose, bet esu tikras, kad varžovai lengvai taškų mums neatiduos. Laukia sunkios rungtynės, kur teks atiduoti visas savo jėgas“.

KKSC „Prienai – Pozityvūs“ treneris Dainius Ališauskas: „Nuotaikos prastos, komanda išsibalansavo dėl nepastovios sudėties, tad paskutinį etapą sieksime sužaisti gerai ir užbaigti čempionatą pergalėmis. Varžovai visi tikrai stiprūs, viso čempionato eigoje tai matėsi. Esu tikras, kad abu būsimu varžovai stengsis laimėti ir užbaigti čempionatą geromis nuotaikomis, tad laukia sunkios rungtynės“.

V-ojo etapo tvarkaraštis:

Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai
Stadionas
1 12 2022-09-03 12:00:00 FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas) FC Klaipeda City (Klaipėda)
Varėnos stad. II aikštė
2 12 2022-09-03 12:00:00 SC-FK Akmenė (Akmenė) FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)
Varėnos stad. I aikštė
3 12 2022-09-03 13:00:00 FK Arsenalas (Kaunas) KKSC Prienai - Pozityvūs (Prienų raj.)
Varėnos stad. II aikštė
4 13 2022-09-03 13:30:00 FK Merkys (Varėna) SC-FK Akmenė (Akmenė)
Varėnos stad. I aikštė
5 13 2022-09-03 14:30:00 FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas) FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)
Varėnos stad. I aikštė
6 13 2022-09-03 14:30:00 FK Arsenalas (Kaunas) FC Klaipeda City (Klaipėda)
Varėnos stad. II aikštė
7 14 2022-09-03 15:30:00 KKSC Prienai - Pozityvūs (Prienų raj.) FK Merkys (Varėna)
Varėnos stad. I aikštė
8 14 2022-09-03 16:00:00 FC Klaipeda City (Klaipėda) SC-FK Akmenė (Akmenė)
Varėnos stad. II aikštė
9 14 2022-09-03 16:30:00 FK Arsenalas (Kaunas) FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)
Varėnos stad. I aikštė

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2
Karolis Vasiliauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija