SOCCA

Mūsų partneriai:

2022-09-08

Kapitono raištį iš G.Liaudansko-Svaro rankų priėmęs Lietuvos rinktinės vartininkas M.Šumskis: „Norime laimėti visas rungtynes“

Jau šiandien Lietuvos mažojo futbolo rinktinė sės į mikroautobusą ir iš Lietuvos sostinės pajudės į Vengrijos sostinę Budapeštą, kur rugsėjo 10-18 dienomis įvyks Socca mažojo futbolo pasaulio čempionatas.

Vienuolika Lietuvos mažojo futbolo rinktinės narių kartu su dviem treneriais, komandos vadovu ir Lietuvos mažojo futbolo asociacijos vykdančiuoju direktoriumi netrumpos kelionės metu dar labiau pagerins tarpusavio ir komandinį ryšį, kitaip sakant – „pasitimbildins“.

Prieš išvyką Lietuvos mažojo futbolo rinktinė jau pagerino savo nuotaikas, sužaisdama kontrolines rungtynes su FK „Alyčiu“ ir juos užtikrintai įveikdami.

Frazė „IŠVIEN“ taip pat tapo neatsiejama šios rinktinės dalimi. Šiuos žodžius į rinktinės gyvenimą atnešė „G&G Sindikato“ grupės lyderis Gabrielius Liaudanskas – Svaras. Kapitoną Lietuvą įkūnijantis muzikantas prieš kelias dienas atvyko į vakarinę rinktinės treniruotę ir jos metu įteikė visus kapitono atributus komandos vartininkui Mantui Šumskiui.

Būtent Mantas slaptu komandos balsavimo metu buvo išrinktas rinktinės kapitonu. M.Šumskis rinktinėje yra ne tik vyriausias žaidėjas, bet ir turintis daugiausiai patirties. Jis yra vienintelis šių metų rinktinės narys, kuris Socca mažojo futbolo pasaulio čempionate žaidė ir 2019 metais, o tada Lietuva įveikė grupių etapą ir žengė į turnyro aštuntfinalį.

Šiais metais Lietuvos mažojo futbolo rinktinė žais C grupėje, kurioje varžysis su Kosta Rika, Slovėnija, Maroku ir Lenkija. Su pastarosiomis dvejomis rinktinėmis Lietuva taip pat žaidė 2019 metais, o tada Maroką pavyko įveikti 6:0, bet Lenkijai buvo nusileista 0:6.

M.Šumskis ir tą čempionatą, ir tas rungtynes gerai prisimena, tad ir grįžkime prie jo. Prieš rinktinės išvyką pakalbinome naująjį rinktinės kapitoną.


- Mantai, kaip jauteisi, kai naujieji komandos draugai tave išrinko rinktinės kapitonu? Ar kapitono raištis tau suteikia papildomos motyvacijos, o gal daugiau spaudimo?

- Tądien nevažiavau į Vilnių, treniruotę pasidariau „Impuls“ sporto klube ir po jos tiesiai į Klaipėdos stadioną, kur laukė veteranų rungtynės. Grįžau, tada dušas, kotletas, pomidoras, o tai darant dar ir „Kas ir kodėl“, prasukant pristatymus. Po to jau lova, snaudulys ir... skambutis. Rinktinės vadovo Tomo Butkaus balsas ir žodžiai – „Labas, kapitone“. Sakau „ou ou“, o jis sako: „rimtai“. Galvoju „ok“ ir sakau ačiū. Tada jau gerokai šyptelėjau ir savo mylimosios klausiu ar girdėjo? Ji sako – „tai čia viskas jau seniai aišku buvo“. Žodžiu, nusiraminau, pasileidau dokumentiką ir į lovytę. Ryte prabudęs pagalvojau – gerai, džiugu, nustebino. Padėkojau komandai ir pradėjau eiti kapitono pareigas. Tiesiog. Ar tai suteikia daugiau motyvacijos? Nemanau. Mano motyvacija jau ir taip buvo šimtaprocentinė. Nebūčiau kapitonas, elgčiausi taip pat. Daryčiau viską dėl komandos, kad jai būtų geriau, o dabar tai darau oficialiai.

- Kadangi pats Lietuvos mažojo futbolo rinktinei atstovavai ir 2019 metais ar gali jas palyginti? Kuo šios rinktinės panašios ir kuo skiriasi?

- Komandos Kretoje ir komandos dabar lyginti neįmanoma. Nežinau kaip tai padaryti, o ko nežinau, to nedarau. Tada buvau komandos dalis, dariau viską dėl komandos, dėl rezultato, dėl kapitono. Tyčia nesistengiau, bet buvau gera komandos dalimi. Dabar turiu „savo“ komandą, darau ir darysiu viską, kad jai tektų tik žaisti, daryti tai, ką moka ir nereikėtų dėl nieko jaudintis ar nepatogiai jaustis. Rodysiu pavyzdį taip, kaip man rodė mano kapitonas Valiokas (Valentinas Baranovskij, - aut. pastaba). Žodžiu, būsiu kapitonas. Taigi, kuo jos panašios? Jos abi moka žaisti futbolą. Kuo skiriasi? Skiriasi jos nariais, na, išskyrus trenerio asistentą Giedrių (Brazaitį, - aut. pastaba).


- Kokios nuotaikos rinktinės viduje bendrai? Kaip vertini atmosferą?

- Nuotaikos rinktinėje – geros, kovinės. Linksmos, bet rimtos. Darbinės. Optimizmas tiesiog trykšta. Visi laukia. Man nesako, bet turbūt laukia akistatos su lenkais, nori turbūt atkeršyti už savo kapitono praleistus šešis įvarčius. Šaunuoliai!


- Budapešte Lietuvos rinktinė žais su jau tavo paties iš arti matytomis Lenkijos ir Maroko rinktinėmis. Dar bus Kosta Rika ir Slovėnija. Kaip vertini varžovus, kokių rungtynių labiausiai lauki?

- Aš visada laukiu visų rungtynių. Niekada neišskyriau nei vienų varžovų, visada žaidžiu nesureikšmindamas priešininko, juk visi visada pradedame lygūs. Bet gal šiek tiek laukiu rungtynių su Kosta Rika. Egzotinė valstybė, prieš kurią tikrai smalsu sužaisti.

- O kokie tavo asmeniniai ir komandiniai tikslai? Ką nori pasiekti Budapešte?

- Komandiniai tikslai vienareikšmiškai – laimėti visas rungtynes. Visas. „Mano“ komanda esu ir aš, tad tikslai sutampa. Dar prieš kiekvienas rungtynes prašysiu komandos, kad nepraleistu įvarčio, nei vieno. Jei nepraleisime nei vieno įvarčio, Svaras sakė, kad gabalą mūsų garbei kokį sukurs. Čia pajuokavau, aišku, nepyk, Gabrieliau. Taip pat dar kartą norėčiau padėkoti visai komandai už pasitikėjimą, ačiū vice-kapitonui už pagalbą. Ačiū Tomui ir Kęstučiui už visą šitą galimybę ir ačiū Eglei, kad visada būna šalia.

Lietuvos mažojo futbolo rinktinės sudėtis 2022 m. Socca Pasaulio čempionatui (rugsėjo 10-18 d., Budapeštas):

Vartininkai: Titas Vitkauskas (Nr. 1), Mantas Šumskis (Nr. 77).

Gynėjai: Deividas Gineitis (Nr. 2), Marius Linkevičius (Nr. 8), Matas Venslauskas (Nr. 4), Mindaugas Zlatkus (Nr. 9).

Saugai: Matas Radžiukynas (Nr. 5), Arnas Levonauskas (Nr. 3), Augustas Trinkūnas (Nr. 11).

Puolėjai: Laurynas Danielius (Nr. 7), Paulius Sirotavičius (Nr. 10).

Treneriai: Mindaugas Grigalevičius (vyriausiasis treneris), Giedrius Brazaitis (trenerio asistentas).


Lietuvos mažojo futbolo rinktinės grupių etapo tvarkaraštis:

Rugsėjo 10 d.: Lietuva - Marokas (14:00 Lietuvos laiku)

Rugsėjo 13 d.: Lietuva - Kosta Rika (12:00 Lietuvos laiku)

Rugsėjo 14 d.: Slovėnija - Lietuva (15:00 Lietuvos laiku)

Rugsėjo 15 d.: Lenkija - Lietuva (20:00 Lietuvos laiku)


Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Peru00000000
2Rumunija00000000
3Lietuva00000000
4Mauricijus00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija