SOCCA

Mūsų partneriai:

2022-09-09

Lietuvos rinktinės vicekapitonas M.Venslauskas: „Kiek toli galime žengti pasaulio čempionate – priklauso nuo mūsų pačių“

Vakar vakare iš Lietuvos sostinės į Vengrijos sostinę Budapeštą autobusu išvyko būrys geltonai apsirengusių vyrų – tai Lietuvos mažojo futbolo rinktinė.

Lietuvos mažojo futbolo rinktinės delegacija į Budapeštą išvyko dėl labai rimto tikslo – varžytis Socca mažojo futbolo (6 prieš 6) pasaulio čempionate, kuris vyks rugsėjo 10-18 dienomis.

Į C grupę patekusi Lietuvos mažojo futbolo rinktinė dėl patekimo į aštuntfinalį kovos vienoje grupėje su Lenkija, Slovėnija, Kosta Rika ir Maroku.

Aštuntfinalio etapą Lietuvos mažojo futbolo rinktinei jau buvo pavykę pasiekti savo debiutiniame pasaulio čempionate 2019 metais, bet šiais metais į Budapeštą vyksta kardinaliai pasikeitusi ir atjaunėjusi rinktinė, tačiau tikslus Mindaugo Grigalevičiaus auklėtiniai sau kelia dar aukštesnius.

Juos įgarsina ir Lietuvos rinktinės vicekapitonu išrinktas gynėjas Matas Venslauskas. 24-erių metų jurbarkiškis, kuris šiais metais su Jurbarko „Imsre“ tapo Lietuvos mažojo futbolo vicečempionu, Budapešte sieks sucementuoti Lietuvos rinktinės gynybą ir neleisti varžovams pelnyti įvarčių.

Kaip tai seksis padaryti bus galima išvysti jau šį šeštadienį (rugsėjo 10 d.), kuomet Lietuva žais savo pirmąsias pasaulio čempionato rungtynes su Maroko rinktine. Jų pradžia – 14:00 Lietuvos laiku, o rungtynes tiesiogiai transliuos Delfi TV.

Artėjant šioms rungtynėms ir savo paties debiutui Lietuvos rinktinėje, M.Venlauskas sutiko atsakyti į kelis klausimus ir pasidalinti savo mintimis.

- Matai, kaip jautiesi vilkėdamas Lietuvos rinktinės marškinėlius? Ką tau tai reiškia?

- Atstovauti savo šaliai yra didžiulė garbė ir įvertinimas. Šiai marškinėliai yra „sunkūs“, kadangi juos užsivilkus jauti tikrai didžiulę atsakomybę ir norą atiduoti visą save.

- Kai paaiškėjo, kad žaisi už Lietuvą, ar sulaukei daug palaikymo žinučių, ar bendrai jauti palaikymą?

- Žinoma. Visi palaiko, domisi, klausia, kaip ir per kur galės stebėti rungtynes ir palaikyti rinktinę. Iš šono jaučiamas tikrai didžiulis palaikymas.

- Buvai išrinktas ir rinktinės vicekapitonu. Ar tau tai suteikia papildomos motyvacijos, o gal ir papildomos atsakomybės?

- Tas faktas, jog sulaukiau pasitikėjimo iš komandos narių ir tapau vicekapitonu man tikrai suteikia papildomai motyvacijos ir atsakomybės. Tai paskatina dar daugiau dirbti dėl komandos, kad kartu pasiekti užsibrėžtus tikslus būtų lengviau!


- Ar stebėjai 2019 metų Socca pasaulio čempionatą? Ar įsivaizduoji, ko bus galima tikėtis?

- 2019 metais sekiau visas rinktinės rungtynes, vyrukai tikrai puikiai pasirodė ir mums patiems kartelę užkėlė aukštai. Dar ir šiais metais, artėjant pasaulio čempionatui, peržiūrėjau keletą mūsų būsimų varžovų rungtynių iš 2019 metais vykusio čempionato. Lygis aukštas, komandos žaidė gražų futbolą, bet mes patys į Budapeštą važiuojame nepasivaikščioti, esame kovingai nusiteikę ir tikiuosi, jog duosime rimtą kovą kiekvienam varžovui bei, žinoma, žaisime pergalingai!

- Kaip vertinti rinktinės vidinę atmosferą? Kaip pats ir visa komanda yra nusiteikusi?

- Rinktinėje vyrauja nuostabi atmosfera. Jau spėjome vieni prie kitų priprasti, vienas kitą palaikome ir padrąsiname. Esame ryžtingai nusiteikę, tai matosi pagal tai, kiek visi pastangų įdeda treniruočių metu.

- Jau ne kartą treniravotės kartu. Ar rinktinė yra susižaidusi? Kaip bendrai tau atrodo, kokį futbolą žaidžia Lietuva ir koks yra rinktinės pajėgumas?

- Manau, jog puikiai išpildome viską, ko mūsų prašo treneris, gerai jaučiame vienas kitą aikštelėje, tad galiu drąsiai teigti, kad atrandame savą žaidimą ir susižaisti pavyksta. Mano nuomone, turime tikrai pajėgią sudėtį, kuri tikrai gali pakovoti dėl aukštų tikslų. Bandome žaisti akiai patrauklų futbolą, paremtą trumpais perdavimais ir susikeitimais, manau, tai turėtų patikti ir žiūrovams.

- Atskleisk, kokie tavo asmeniniai ir komandiniai tikslai? Ką norite pasiekti Budapešte?

- Manau, jog kiekviena rinktinė važiuodama į pasaulio čempionatą, nesvarbu, tyliai ar garsiai, svajoja apie galimybę iškovoti čempionų titulą. Kiek toli galime žengti mes - priklauso nuo mūsų pačių. Tikslas kiekvienose rungtynėse kovoti dėl pergalės ir parodyti pasauliui, kad ir Lietuva moka ir gali žaisti futbolą!

Lietuvos mažojo futbolo rinktinės sudėtis 2022 m. Socca Pasaulio čempionatui (rugsėjo 10-18 d., Budapeštas):

Vartininkai: Titas Vitkauskas (Nr. 1), Mantas Šumskis (Nr. 77).

Gynėjai: Deividas Gineitis (Nr. 2), Marius Linkevičius (Nr. 8), Matas Venslauskas (Nr. 4), Mindaugas Zlatkus (Nr. 9).

Saugai: Matas Radžiukynas (Nr. 5), Arnas Levonauskas (Nr. 3), Augustas Trinkūnas (Nr. 11).

Puolėjai: Laurynas Danielius (Nr. 7), Paulius Sirotavičius (Nr. 10).

Treneriai: Mindaugas Grigalevičius (vyriausiasis treneris), Giedrius Brazaitis (trenerio asistentas).


Lietuvos mažojo futbolo rinktinės grupių etapo tvarkaraštis:

Rugsėjo 10 d.: Lietuva - Marokas (14:00 Lietuvos laiku)

Rugsėjo 13 d.: Lietuva - Kosta Rika (12:00 Lietuvos laiku)

Rugsėjo 14 d.: Slovėnija - Lietuva (15:00 Lietuvos laiku)

Rugsėjo 15 d.: Lenkija - Lietuva (20:00 Lietuvos laiku)


Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Rumunija00000000
2Lietuva00000000
3Mauricijus00000000
4Peru00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija