SOCCA

Mūsų partneriai:

2022-09-10

Mažojo futbolo pasaulio čempionato starte – devyni įvarčiai Marokui ir rekordinė Lietuvos pergalė

Šeštadienį dieną Vengrijos sostinėje Budapešte savo žygį Socca mažojo futbolo pasaulio čempionate pradėjo Lietuvos mažojo futbolo rinktinė ir tas žygis prasidėjo rekordine pergale. C grupėje žaidžiantys lietuviai pirmose savo rungtynėse net 9:0 sutriuškino Maroko rinktinę ir užfiksavo savo didžiausią pergalę istorijoje.

Priminsime, kad su Maroku lietuviai žaidė ir 2019 metų pasaulio čempionate. Tąkart laimėta buvo 6:0, o varžovai dėl raudonos kortelės ilgą laiką žaidė mažumoje. Šįkart pergalė pasiekta dar didesniu skirtumu, nesulaukus rimtesnio pasipriešinimo.

Ledus Mindaugo Grigalevičiaus ir Giedriaus Brazaičio treniruojama Lietuvos rinktinė pralaužė jau antrą minutę, kuomet Arno Levonausko smūgis buvo atremtas, bet pirmas prie kamuolio suskubęs Laurynas Danielius jį pasiuntė į vartus.

Matėsi, kad Maroko rinktinė į Budapeštą atvyko ne pačios geriausios sportinės formos, o tai ir lėmė visišką Lietuvos dominavimą.

Neblogų progų turėjo tas pats L.Danielius, Augustas Trinkūnas, A.Levonauskas, Marius Linkevičius ar Mindaugas Zlatkus, bet jiems visiems pritrūko tikslumo.

Visgi, kiek ramiau pasidarė 11 minutę, kuomet buvo įmuštas antrasis įvartis. Dvejų sienelių kombinacija išvedė Matą Radžiukyną vieną prieš vartus ir jis šaltakraujiškai padvigubino Lietuvos persvarą.

Ji iki triuškinančios išaugo dar pirmojo kėlinio pabaigoje. Iš pradžių pasižymėjo Arnas Levonauskas, po minutės dubliu džiaugėsi L.Danielius, o paskutinę kėlinio minutę penktąjį įvartį pelnė M.Radžiukynas, sulaukęs labai nesavanaudiško Pauliaus Sirotavičiaus perdavimo.

Antrasis kėlinys prasidėjo varžovų geltona kortele ir dėl to jie turėjo dvi minutes žaisti mažumoje. Lietuvai tuo pasinaudoti pavyko puikiai – užmigusi varžovų gynyba leido A.Levonauskui įmušti antrąjį savo įvartį.

Įpusėjus antrajam kėliniui šiek tiek darbo sulaukė Lietuvos vartininkas Titas Vitkauskas, bet su juo jis susitvarkė puikiai. 29 minutę T.Vitkauskas sulaukė pirmojo rimtesnio smūgio, bet į jį sureagavo ir kamuolį atmušė už vartų. Po dvejų minučių T.Vitkauskas parodė dar daugiau savo meistriškumo, kuomet sutrukdė vienam prieš vartus išbėgusiam marokiečiui pelnyti įvartį. Po to lietuvis atrėmė dar vieną smūgį ir jau pradėjo pykti ant savo gynybos, bet į tai jo komandos draugai sureagavo tinkamai.

35 minutę septintąjį rungtynių įvartį pelnė puikų perdavimą uždaręs Deividas Gineitis, o po minutės „hat-tricku“ džiaugėsi M.Radžiukynas.

Rekordinė Lietuvos pergalė devintuoju įvarčiu užtvirtinta buvo priešpaskutinę rungtynių minutę. Standartinės situacijos metu Lietuva parodė išmoktus namų darbus – A.Trinkūno perdavimas ir M.Zlatkaus įvartis iš kelių centimetrų atstumo.

Tai šiose rungtynėse buvo viskas. Lietuvos mažojo futbolo rinktinė dabar turės kelių dienų pertrauką, o antrosios grupių etapo rungtynės jų lauks antradienį, 12:00 Lietuvos laiku prieš Kosta Riką. Šias rungtynes taip pat ir vėl transliuos Delfi TV.

Rezultatas:

Lietuva 9 : 0 Marokas

2’ [1 : 0] Laurynas Danielius

11’ [2 : 0] Matas Radžiukynas

17’ [3 : 0] Arnas Levonauskas

18’ [4 : 0] Laurynas Danielius

20’ [5 : 0] Matas Radžiukynas

24’ [6 : 0] Arnas Levonauskas

35’ [7 : 0] Deividas Gineitis

36’ [8 : 0] Matas Radžiukynas

39’ [9 : 0] Mindaugas Zlatkus

Lietuvos mažojo futbolo rinktinės sudėtis 2022 m. Socca Pasaulio čempionatui (rugsėjo 10-18 d., Budapeštas):

Vartininkai: Titas Vitkauskas (Nr. 1), Mantas Šumskis (Nr. 77).

Gynėjai: Deividas Gineitis (Nr. 2), Marius Linkevičius (Nr. 8), Matas Venslauskas (Nr. 4), Mindaugas Zlatkus (Nr. 9).

Saugai: Matas Radžiukynas (Nr. 5), Arnas Levonauskas (Nr. 3), Augustas Trinkūnas (Nr. 11).

Puolėjai: Laurynas Danielius (Nr. 7), Paulius Sirotavičius (Nr. 10).

Treneriai: Mindaugas Grigalevičius (vyriausiasis treneris), Giedrius Brazaitis (trenerio asistentas).

Lietuvos mažojo futbolo rinktinės grupių etapo tvarkaraštis:

Rugsėjo 13 d.: Lietuva - Kosta Rika (12:00 Lietuvos laiku)

Rugsėjo 14 d.: Slovėnija - Lietuva (15:00 Lietuvos laiku)

Rugsėjo 15 d.: Lenkija - Lietuva (20:00 Lietuvos laiku)

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Peru00000000
2Rumunija00000000
3Lietuva00000000
4Mauricijus00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija