SOCCA

Mūsų partneriai:

2022-09-11

Pirmose pasaulio čempionato rungtynėse „hat-tricką“ įmušęs M.Radžiukynas: „Iš naujo įsimylėjau futbolą“

Šeštadienį Vengrijos sostinėje Budapešte savo žygį Socca mažojo futbolo pasaulio čempionate pradėjo Lietuvos mažojo futbolo rinktinė. Pradžia Lietuvai buvo daugiau nei ideali – ji net 9:0 sutriuškino Maroko mažojo futbolo rinktinę.

Tokiu dideliu skirtumu Lietuvos mažojo futbolo rinktinė dar nebuvo laimėjusi nei viename čempionate, tad ši pergalė – rekordinė. Įdomu ir tai, kad Lietuvos rinktinės pergalė apskritai buvo didžiausia tarp visų pirmosios dienos pasaulio čempionato rungtynių.

Prie šios pergalės svariai prisidėjo saugas Matas Radžiukynas – jis pelnė tris įvarčius ir atliko dar vieną rezultatyvų perdavimą. Po tokio debiuto Lietuvos mažojo futbolo rinktinėje 23-ejų metų futbolininkas neslėpė džiaugsmo.

„Puikus, tikrai geras jausmas po tokio debiuto. Visada atstovauti savo šaliai yra garbė. Kalbant atvirai, tokio debiuto nesitikėjau, bet pirmos rungtynės mums susiklostė beveik kaip iš natų“, – sakė M.Radžiukynas.

Net devynis įvarčius į Maroko vartus pelniusi Lietuvos rinktinė supranta, kad varžovas nebuvo iš stipriausiųjų. Maroko rinktinė tiek fiziškai, tiek taktiškai atrodė silpnesnė ir kitos C grupės komandos turėtų kelti rimtesnį iššūkį. Antradienį, 12:00 Lietuvos laiku, antroji tai daryti bandys Kosta Rikos mažojo futbolo rinktinė, kuri pirmąsias savo rungtynes 0:4 pralaimėjo Slovėnijai.

„Tiesa, Marokas nebuvo stipriausia komanda ir iš jų didesnio pasipriešinimo nesulaukėme. Pirmose grupės rungtynėse labai svarbu iškovoti tris taškus, ką ir padarėme, tai ir yra svarbiausia. Į kiekvienas rungtynes eisime nusiteikę laimėti, tad praeitų rungtynių rezultatas neturėtų mums daryti jokios įtakos. Gera pradžia – pusė darbo, bet po tokios pradžios ant laurų neužmigsime. Esu tikras, kad prieš Kosta Riką laukia sunkios rungtynės, bet savo žaidime nieko per daug nekeisime, laikysimės plano, žaisime savo žaidimą ir sieksime antrosios pergalės“, – tikino M.Radžiukynas.

Prieš Maroko rinktinę lietuviai beveik visus savo įvarčius pelnė po kombinacijų ar perdavimų, leidusiu mušti į tuščius vartus ir M.Radžiukynas atskleidė, kad tokia taktika yra būtent trenerių Mindaugo Grigalevičiaus ir Giedriaus Brazaičio nurodymas.

„Abu treneris reikalauja iš mūsų žaisti kombinacinį, greitą futbolą, o su laiku vis labiau jaučiame vienas kito judesius aikštėje, todėl ir pavyksta mušti tokius įvarčius“, – pridūrė saugas.

Lietuvos A lygos ir I lygos patirties turintis futbolininkas anksčiau žaidė tokiuose klubuose kaip Kauno „Stumbras“, „Palanga“, Gargždų „Banga“, Vilniaus „Riteriai“ ir Alytaus „Dainava“. Visgi, jo meilė futbolui jau buvo priblėsusi, bet ją susigrąžinti padėjo šiais metais atrastas mažasis futbolas.

„Šis sezonas man buvo pirmas mažajame futbole, MFL lygoje atstovaujant FC „Žalia Raudona“ ekipai. Galiu pasakyti, kad iš naujo įsimylėjau futbolą ir tokio formato žaidime jaučiuosi kaip žuvis vandenyje“, – džiaugėsi rezultatyviausias Lietuvos rinktinės narys šių metų pasaulio čempionate.

Pabaigai M.Radžiukynas, kuris aikštėje išsiskiria Ukrainos vėliavos spalvų galvos raiščiu, pasidžiaugė ir Lietuvos mažojo futbolo rinktinėje tvyrančia atmosfera: „Atmosfera komandoje superinė, tikrai smagu čia būti. Vienybė ir vienas kito palaikymas dominuoja ir jei tą išlaikysime – viskas bus gerai“.

Priminsime, kad visas Lietuvos mažojo futbolo rinktinės rungtynes stebėti tiesiogiai bus galima per Delfi TV, o artimiausios iš jų – šį antradienį prieš Kosta Riką.

Lietuvos mažojo futbolo rinktinės sudėtis 2022 m. Socca Pasaulio čempionatui (rugsėjo 10-18 d., Budapeštas):

Vartininkai: Titas Vitkauskas (Nr. 1), Mantas Šumskis (Nr. 77).

Gynėjai: Deividas Gineitis (Nr. 2), Marius Linkevičius (Nr. 8), Matas Venslauskas (Nr. 4), Mindaugas Zlatkus (Nr. 9).

Saugai: Matas Radžiukynas (Nr. 5), Arnas Levonauskas (Nr. 3), Augustas Trinkūnas (Nr. 11).

Puolėjai: Laurynas Danielius (Nr. 7), Paulius Sirotavičius (Nr. 10).

Treneriai: Mindaugas Grigalevičius (vyriausiasis treneris), Giedrius Brazaitis (trenerio asistentas).


Lietuvos mažojo futbolo rinktinės grupių etapo tvarkaraštis:

Rugsėjo 13 d.: Lietuva - Kosta Rika (12:00 Lietuvos laiku)

Rugsėjo 14 d.: Slovėnija - Lietuva (15:00 Lietuvos laiku)

Rugsėjo 15 d.: Lenkija - Lietuva (20:00 Lietuvos laiku)

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Rumunija00000000
2Lietuva00000000
3Mauricijus00000000
4Peru00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija