SOCCA

Mūsų partneriai:

2023-05-21

Lietuvos mažojo futbolo taurė sugrįžo į „El Dorado“ rankas

Vakar, visą šeštadienį, Varėnos stadione karaliavo mažasis futbolas, nes šiame Dzūkijos mieste vyko trečiasis Lietuvos mažojo futbolo taurės turnyras.

2021 metais prasidėjęs turnyras šiais metais į Varėną sukvietė aštuonias komandas – tai Kauno „Arsenalas“, Kauno „Hegelmann Minifootball“, Jurbarko „Imsrė“, „Klaipėda City“, Vilniaus „Eagle Team-Setaltas“, Vilniaus „El Dorado - ESFA“, Alytaus FK „Alytus“ ir FSK „Radviliškis“.

Šiame aštuonių komandų turnyre pagrindinį trofėjų į viršų kėlė Vilniaus „El Dorado“ ekipa, kuri Lietuvos mažojo futbolo taurę iškovojo jau antrą kartą. Pirmą kartą jie tai padarė inauguraciniais 2021 turnyro metais, o praėjusiais metais šią taurę iškovojo Kauno „Arsenalas“.

Prieš turnyro pradžią buvo ištraukti burtai, kurių dėka aštuonios komandos buvo padalintos į dvi grupes. A grupėje žaidė „El Dorado“, Jurbarko „Imsrė“, FK „Alytus“ ir „Eagle Team“, o B grupėje – Kauno „Arsenalas“, Kauno „Hegelmann Minifootball“, „Klaipėda City“ ir FSK „Radviliškis“.

A grupėje užtikrintai žaidė „El Dorado“ ir „Imsrė“, kurie įveikė tiek „Alytų“, tiek „Eagle Team“, o paskutinėse grupės rungtynėse žaidė tarpusavyje dėl pirmosios vietos grupėje. Ją galiausiai užėmė „El Dorado“, kurie įveikė jurbarkiškius rezultatu 1:0.

Tuo metu B grupėje intriga buvo iki pat paskutinių rungtynių. Iš pradžių „Hegelmann“ ir „Klaipėda City“ sužaidė lygiosiomis 1:1, o „Arsenalas“ ir „Radviliškis“ sužaidė lygiosiomis 0:0. Antrose rungtynėse Kauno derbis pasibaigė taikiai 2:2, o „Radviliškis“ net 6:1 sutriuškino „Klaipėda City“.

Lemiamose trečiose rungtynėse „Arsenalas“ 2:0 nugalėjo „Klaipėda City“ ir B grupėje užėmė pirmą vietą, o kitame mače „Hegelmann“ ir „Radviliškio“ akistata buvo labai atkakli, kurią galiausiai rezultatu 1:0 laimėjo „Hegelmann Minifootball“ ir užimdami antrą vietą grupėje žengė į turnyro pusfinalį.

Pirmasis pusfinalis vyko tarp „Imsrės“ ir „Arsenalo“. Pastarieji neturėjo daug keitimų, o traumos dar labiau mažino Kauno komandos gretas, tad „Imsrė“ tuo pasinaudojo ir užtikrintai pasiekė finalą – laimėjo rezultatu 4:0.

Kitame pusfinalyje prireikė bulitų serijos. Pagrindinis rungtynių laikas tarp „El Dorado“ ir „Hegelmann Minifootball“ pasibaigė lygiosiomis 1:1, o po gan ilgos bulitų serijos „El Dorado“ ekipai pavyko laimėti rezultatu 3:2.

Taigi, finale susitiko A grupės komandos „El Dorado“ ir Jurbarko „Imsrė“. Pastaroji ekipa pirmoji įsiveržė į priekį ir gan ilgai turėjo vieno įvarčio pranašumą, bet antrajame kėlinyje Arturas Juchno gražiu smūgiu rezultatą išlygino, o finalas galiausiai taip pat nusikėlė į bulitų seriją.

Juos pusfinalyje jau išbandę „El Dorado“ sėkmingiau sužaidė ir finale – laimėjo bulitų seriją rezultatu 2:1 bei iškovojo Lietuvos mažojo futbolo taurę. Antroje vietoje liko „Imsrė“, o Kauno „Hegelmann Minifootball“ užėmė trečią vietą.

Tuo metu tris įvarčius per penkias rungtynes, įskaitant įvartį finale, įmušęs „El Dorado“ lyderis Arturas Juchno, kuris pelnė ir pergalingą bulitą, buvo išrinktas naudingiausiu turnyro žaidėju.

„Nuotaikos puikios, laimėjome tikrai sunkų finalą. Tiesa, finale mušti bulitus buvo lengviau nei pusfinalyje, jau buvome pasitreniravę ir žaidėjai žinojo, kas laukia. Kai finale pirmi praleidome įvartį, buvo šiek tiek panikos, bet išlikome susikaupę, kovojome iki galo ir taip pavyko išlyginti rezultatą. Viskas nusikėlė į bulitus, tad džiugu, kad pavyko juos realizuoti geriau ir iškovoti šį trofėjų“, - sakė „El Dorado“ komandos atstovas Ričardas Čiepa.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
Grupė:

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Grupė:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Arnas Levonauskas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
3 Varžybų:5
Airidas Sidaravičius Komanda:El Dorado-ESFA (Vilnius)
3 Varžybų:5
Artur Juchno Komanda:El Dorado-ESFA (Vilnius)
3 Varžybų:5
Nikita Juščenko Komanda:Eagle Team-Setaltas (Vilnius)
2 Varžybų:3
Laurynas Bratkauskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
2 Varžybų:3
Vilius Giedraitis Komanda:FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)
2 Varžybų:5
Deividas Karpavičius * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
2 Varžybų:3
Ignas Graževičius Komanda:FK Alytus (Alytus)
2 Varžybų:3
Lukas Videika Komanda:FK Alytus (Alytus)
2 Varžybų:3
Artūras Armonas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
2 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Vilius Giedraitis Komanda:FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)
0 2
Matas Kasparaitis Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
1 0
Darius Basevičius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
1 0
Agnius Juozapaitis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
0 1
Artūras Mosejevas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 1
Paulius Sirotavičius Komanda:FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)
0 1
Stasys Dacys Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 1
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 1
Rolandas Gumbrys Komanda:FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)
0 1
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
0 1

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija