SOCCA

Mūsų partneriai:

2023-05-29

LMFČ 2023: I-ojo etapo apžvalga – šaltas dušas čempionams ir rimtas naujokų pareiškimas

Šeštadienį puikiai paruoštame Jurbarko miesto stadione startavo jau septintasis Lietuvos mažojo futbolo čempionatas. Aštuonių komandų čempionato pradžia buvo netikėta rezultatų prasme ir jau nuo pirmojo etapo įnešė intrigos.

Jurbarke visos aštuonios čempionato komandos sužaidė po dvejas rungtynes, bet abejas rungtynes laimėjo tik dvi ekipos – tai Kauno „Arsenalas“ ir čempionato naujokai FSK „Radviliškis“.

Šaltas dušas čempionams ir naujokams

Kaip buvo paminėta – tik dvi ekipos laimėjo abejas žaistas rungtynes, bet taip pat buvo dvi ekipos, kurios pralaimėjo abu mačus. Visų netikėtumai viena iš jų buvo čempionų titulą ginantis Kauno „Hegelmann Minifootball“ klubas.

Ne pačios pajėgiausios sudėties į Jurbarką atvykusi „Hegelmann Minifootball“ komanda pirmojo šalto dušo sulaukė jau pirmose rungtynėse prieš SC-FK „Akmenės“ ekipą. Jonavos „Vikingų“ Futsal A lygos legionieriais iš Ukrainos ir kitais žaidėjais pasipildžiusi „Akmenės“ komanda į čempionų vartus pelnė du žaibiškus įvarčius ir paklojo tvirtus pamatus pergalei.

Dmytro Klochko auklėtinių pakloti pamatai sugriauti nebuvo ir jie galiausiai 4:1 nugalėjo „Hegelmann Minifootball“ žaidėjus.

Antras rungtynes „Hegelmann Minifootball“ žaidė prieš kitą Kauno komandą FK „Smūgį“. Pastarieji yra čempionato naujokai ir jiems taip pat pavyko gan anksti įmušti įvartį į čempionų vartus, bet šįkart „Hegelmann Minifootball“ atsakė ir dar iki pertraukos sugebėjo persverti rezultatą savo naudai.

Visgi, Kauno derbis buvo įnirtingas. Įpusėjus antrajam kėliniui „Smūgis“ rezultatą išlygino, o jau artėjant rungtynių pabaigai Lietuvos mažojo futbolo rinktinės puolėjas Ignas Raštutis persvėrė rezultatą „Smūgio“ naudai. Jo ekipa iki rungtynių pabaigos spėjo įmušti dar vieną įvartį bei šventė pergalę rezultatu 4:2, taip palikdami čempionų titulą ginantį „Hegelmann Minifootball“ klubą be taškų.

Be taškų po pirmojo etapo Jurbarke taip pat liko čempionato naujokai FK „Alytus“. Dar matėsi, kad Dzūkijos sostinės komandai trūksta susižaidimo ir varžovai tuo pasinaudojo – Kauno „Arsenalas“ juos įveikė rezultatu 5:0, o etapo šeimininkai Jurbarko „Imsrė“ 6:2 nugalėjo Alytaus komandą. Šios pergalės taip pat buvo didžiausios pirmajame etape.

Naujokų paraiška ir nepadėjusios namų sienos vicečempionams

Nors „Imsrė“ užtikrintai įveikė FK „Alytus“ žaidėjus, bet namų sienos jiems nebuvo pačios dosniausios. „Imsrė“ gan netikėtai pralaimėjo pirmąjį etapo mačą FC „Klaipėda City“ ekipai rezultatu 1:3. Kovingai žaidę klaipėdiečiai puikiai pasinaudojo varžovų klaidomis ir vienu metu pirmavo net 3:0. Nors „Imsrei“ pavyko sušvelninti rezultatą, bet „Klaipėda City“ nepaleido pergalės ir nuliūdino į tribūnas susirinkusius Jurbarko ekipos fanus.

„Pirmos rungtynės sujaukė visus planus. Nuotaikos dviprasmiškos. Namų aikštėje planavome pasiimti visus 6 taškus, bet pirmi praleidome įvarčius, teko vytis varžovus, tačiau taip jų ir nepavijome. Antrose rungtynėse reabilitavomės, ištaisėme pirmose rungtynėse darytas klaidas ir iškovojome užtikrintą pergalę. Tikiuosi, kad patirtas pralaimėjimas bus gera paspirtis komandai judėti į priekį“, - mintimis dalinosi Jurbarko „Imsrės“ komandos vadovas Laurynas Danielius.

Visgi, antrose rungtynėse „Klaipėda City“ už šios pergalės neužsikabino. Šįkart komandai sunkiai sekėsi realizuoti savuosius šansus ir juos rezultatu 4:2 nukovė Kauno „Arsenalas“, kurį abejose dienos rungtynėse į pergales vedė komandos naujokas Lukas Sendžikas. Futsal A lygos čempionų „Kauno Žalgirio“ puolėjas per dvejas rungtynes pelnė jau 4 įvarčius.

„Smagu prisijungti prie „Arsenalo“ kolektyvo. Manau, debiutas Lietuvos mažojo futbolo čempionate puikus. Pavyko įmušti, iškovojome dvi pergales. Kiekviena pergalė yra svarbi, bet dar viskas laukia prieš akis – dar daug turų, daug rungtynių, tai bus ir taškų praradimų ir, tikėkimės, pergalių“, – po rungtynių kalbėjo L.Sendžikas.

Rimtą paraišką sezono starte pateikė ir FSK „Radviliškis“. Čempionato naujokai demonstravo gražų, komandinį futbolą bei iškovojo dvi puikias pergales. Pirmose rungtynėse „Radviliškis“ 5:3 nugalėjo kitą čempionato naujoką Kauno FK „Smūgį“, o antrose rungtynėse per antrąjį kėlinį įrodė savo persvarą prieš SC-FK „Akmenės“ žaidėjus, juos nugalėdami rezultatu 3:0. Šiame mače nuostabaus grožio įvartį pelnė gynėjas Darius Basevičius, o dar du tikslius smūgius pridėjo Rokas Gedminas.

„Kelionė iki Jurbarko iš Radviliškio tikrai nėra trumpa, todėl čia atvykome galvodami tik apie pergales. Po pralaimėjimo Lietuvos mažojo futbolo taurės turnyre Varėnoje komanda buvo kiek nusivylusi, bet tas sportinis pyktis įžiebė ugnį ir šiandien tai pademonstravome. Pasikalbėjome su komanda, mobilizavomės ir parodėme visiškai kitą veidą. Pasirodo, galime žaisti labai gerai“, – džiaugėsi „Radviliškio“ komandos vadovas ir treneris Mindaugas Urbonavičius.

Antrasis čempionato etapas vyks birželio 17 dieną (šeštadienį) Radviliškyje. Šis etapas bus ilgasis ir komandoms teks sužaisti po tris rungtynes.

Gražiausi etapo įvarčiai

I-ojo etapo simbolinė rinktinė


2023 m. Lietuvos mažojo futbolo čempionato I-ojo etapo (Jurbarkas) rezultatai:

FSK „Radviliškis“ 5:3 FK „Smūgis“

FC „Hegelmann Minifootball“ 1:4 SC-FK „Akmenė“

Jurbarko „Imsrė“ 1:3 „Klaipėda City“

FK „Arsenalas“ 5:0 FK „Alytus“

FSK „Radviliškis“ 3:0 SC-FK „Akmenė“

FK „Smūgis“ 4:2 FC „Hegelmann Minifootball“

FK „Arsenalas“ 4:2 „Klaipėda City“

Jurbarko „Imsrė“ 6:2 FK „Alytus“

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2
Karolis Vasiliauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija