SOCCA

Mūsų partneriai:

2023-06-05

Lietuvos mažojo futbolo rinktinė peržengė ir Peru barjerą

Lietuvos mažojo futbolo rinktinė Vokietijoje, Esseno mieste vykstančiame Socca mažojo futbolo (6 prieš 6) pasaulio čempionate pirmadienį 6:2 įveikė Peru futbolininkus ir iškovojo antrą pergalę.

Rungtynių pradžia Lietuvos rinktinei susiklostė labai sėkmingai: sužaidus vos 38 sek. Augustas Trinkūnas pasinaudojo varžovų klaida ir išvedė savo komandą į priekį, o dar po kelių minučių rezultatą padidino Rokas Masenzovas. Puikus startas šiek tiek išbalansavo lietuvius ir 10 minutę Peru futbolininkai po žaibiškos kontratakos sumažino atsilikimą iki minimumo.

Praleistas įvartis pažadino Lietuvos rinktinę. Antroje pirmo kėlinio dalyje dominavę lietuviai po Arno Levonausko, T. Tubučio ir A. Trinkūno smūgių pelnė tris įvarčius ir į pertrauką išėjo turėdami saugią keturių įvarčių persvarą (5:1).

Antrame kėlinyje lietuvių pranašumas nekėlė abejonių, tačiau varžovai atkakliai gynėsi ir atsilaikė iki 38 minutės, kuomet po standartinės situacijos pasižymėjo A. Levonauskas. Nors paskutinėmis mačo sekundėmis Peru futbolininkai įmušė ir antrą įvartį, tačiau Lietuvos rinktinė savo tikslą pasiekė ir ne tik iškovojo antrą pergalę, bet ir užsitikrino grupėje bent antrą vietą. 



Be to, lietuvius paskutinėse rungtynėse su rumunais tenkintų ir lygiosios, nes dėl geresnio įvarčių santykio taškas jiems garantuotų pirmą vietą grupėje.
 
„Visų pirma, smagu, kad grupėje užsitikrinome mažiausiai antrą vietą ir čempionate sužaisime dar bent dvi labai svarbias rungtynes, – po antrųjų rungtynių konstatavo Lietuvos mažojo futbolo rinktinės vyr. treneris Mindaugas Grigalevičius. – Reikia pažymėti, kad rungtynės su Peru nebuvo lengvos, nes vidurdienį Essene buvo tikrai karšta, o žaidžiant ant dirbtinės dangos tas karštis buvo dar didesnis. Nors sąlygos abiems komandoms vienodos, tačiau Peru futbolininkai kiek geriau susitvarkė su karščiu. Beje, matėsi, kad stipriai vargo ir prieš mus žaidę rumunui. Kita vertus, labai svarbu, kad pavyko greitai įmušt kelis įvarčius, visų rungtynių metu kontroliavome žaidimą. Tiesa, neramina, kad po tam tikrų klaidų įsivėlėme į ginčus su teisėjais, praradome koncentraciją ir praleidome nereikalingus įvarčius. Tokių dalykų negalime sau leisti. Visgi tai jau istorija, dabar svarbu gerai pailsėti, atgauti jėgas, nes oro sąlygos nesikeis, o rungtynėse su rumunais bus karšta visomis prasmėmis.“

Kitose J grupės rungtynėse Rumunija pirmadienį 4:2 įveikė ir Mauricijaus komandą ir taip pat iškovojo antrą pergalę. Tad trečiadienį paskutinėse rungtynėse Lietuvos ir Rumunijos futbolininkai kausis dėl pirmos vietos J grupėje. 

Lietuvos ir Rumunijos dvikova trečiadienį prasidės 14 val. Šias ir visas kitas Lietuvos mažojo futbolo rinktinės rungtynes pasaulio čempionate bus galima tiesiogiai stebėti DELFI portale.

STATISTIKA

Lietuva – Peru 6:2 (5:1)

1' A. Trinkūnas (1:0)
5' R. Masenzovas (2:0)
10' F. Cruz (2:1)
13' A. Levonauskas (3:1)
16' T. Tubutis (4:1)
20' A. Trinkūnas (5:1)
38' A. Levonauskas (6:1)
40' L. Yupton (6:2).

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Peru00000000
2Rumunija00000000
3Lietuva00000000
4Mauricijus00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija