SOCCA

Mūsų partneriai:

2022-06-27

Mažojo futbolo festivalis vyks didžiausiame Lietuvos kaime

Šiais metais jau penkiuose Lietuvos miestuose buvo surengti „Leisure Leagues“ mažojo futbolo festivaliai, o šeštasis jų jau šį penktadienį vyks didžiausiame Lietuvos kaime – Domeikavoje.

Praėjusiais metais Lietuvos mažojo futbolo asociacija į Lietuvą atvedė visame pasaulyje žinoma mažojo futbolo franšizę – „Leisure Leagues“. Tai buvo atlikta „Laisvalaikio lyga tavo mieste“ projekto pagalba, kuris yra finansuojamas Sporto rėmimo fondo (SRF) lėšomis, kurias administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Vienas iš šio trijų metų projekto tikslų – surengti mažojo futbolo festivalius, supažindinti Lietuvos gyventojus su mažojo futbolo nauda bei skatinti jų fizinį aktyvumą.


Taigi, eilė susipažinti su mažuoju futbolu atėjo Domeikavos ir šalia jos gyvenantiems žmonėms. Liepos 1 dieną čia pirmą kartą „Laisvalaikio lyga tavo mieste“ festivalis. Festivalio pradžia – 18 valandą, o pats festivalis vyks Domeikavos gimnazijos stadione.

Visi atvykę į festivalį galės pažaisti mažąjį futbolą bei sudalyvauti kitose aktyviose veiklose: apšilimo pratimai, kamuolio žongliravimo rungtis, estafetės, tikslumo bei bulitų iššūkyje. Būtent bulitai yra įdomioji mažojo futbolo dalis, kuri naudojama net ir mažojo futbolo Pasaulio čempionatuose – ten mušami ne baudiniai, o kaip ledo ritulyje atliekama bulitų serija. Tuo pat metu gerą nuotaiką festivalyje padės išlaikyti futbolo entuziastas ir didele meile šiai sporto šakai pasižymintis Juozas Liesis.

„Šiais metais Kauno mieste turėjome labai sėkmingą festivalį, kurį aplankė ir jame sudalyvavo šimtai žmonių. Tikimės, kad ir Kauno rajone pažaisti mažąjį futbolą ir aktyviai penktadienio vakarą praleisti susirinks tiek pat, o gal net ir daugiau žmonių. Renginys ir vieta taip pat turi puikų sąskambį – mažojo futbolo festivalis didžiausiame Lietuvos kaime. Kviečiame visus Domeikavos gyventojus ir to paties Kauno miesto gyventojus smagiai praleisti penktadienio vakarą ir pasinaudoti proga iškovoti „Arimex“ prizų bei gauti simbolinių atminimo dovanėlių“, – sakė „Laisvalaikio lyga tavo mieste“ projekto vadovas Tomas Butkus.

„Leisure Leagues“ – tai Jungtinėje Karalystėje dar 1990 metais atsiradusi organizacija, kuri suteikia puikias galimybes varžytis įvairiose mažojo futbolo formato lygose ir siūlo išmanią platformą lygų, žaidėjų bei teisėjų administravimui. Nuo 2017 metų „Leisure Leagues“ franšizė pradėjo sparčiai plisti po visą pasaulį ir jau yra tokiose valstybėse kaip JAV, Prancūzija, Olandija, Belgija, Graikija, Lenkija, Vokietija, Meksika, Lenkija ir daug kitų, o nuo šių metų startuos ir Lietuvoje. „Leisure Leagues“ ambasadoriumi Lietuvoje yra buvęs garsus Lietuvos futbolininkas Deividas Šemberas.


Alytus Kaunas Klaipėda Marijampolė Panevėžys Šiauliai Tauragė Telšiai Utena Vilnius

Išsirinkite apskritį


Šalių reitingai

ŠalisTaškai
1.Kazachstanas

1

2.Brazilija

1

3.Lenkija

1

4.Meksika

1

5.Vokietija

1

6.Graikija

1

7.Ukraina

1

8.Kroatija

1

9.Slovėnija

1

10.Jungtinės Valstijos

1

Žiurėti visus>>>

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija