SOCCA

Mūsų partneriai:

2017-05-22

Baltijos klubų taurė liko Latvijoje

Trys iš keturių klubinių Lietuvos mažojo futbolo komandų pateko į Baltijos taurės turnyro varžybų finalinį ketvertą. Deja, trofėjus liko turnyro šeimininkų latvių rankose.

Praėjusį savaitgalį Rygoje varžėsi 12 komandų iš trijų šalių, jos buvo suskirstytos į 4 grupes po 3.

REZULTATAI

A grupė. "Nikers" (Latvija) - "Suoliukas" (Lietuva) 5:1, "Suoliukas" (Lietuva) - "Western Union" (Lietuva) 1:1, "Western Union" (Lietuva) - "Nikers" (Latvija) 0:3. "Nikers" 6 tšk., "Western Union" 1, "Suoliukas" 1.

B grupė. "Zellis" (Latvija) - "OSS" (Lietuva) 0:3, "Euro Takso" (Estija) - "Zellis" (Latvija) 0:1, "OSS" (Lietuva) - "Euro Takso" (Estija) 4:0. "OSS" 6 tšk., "Zellis" 3, "Euro Takso" 0.

C grupė. "El Dorado" (Lietuva) - "Amoko" (Latvija) 2:1, "Cosmos Seniors" (Estija) - "El Dorado" (Lietuva) 2:4, "Amoko" (Latvija) - "Cosmos Seniors" (Estija) 1:4. "El Dorado" 6 tšk., "Cosmos Seniors" 3, "Amoko" 0.

D grupė. "New Project/Tente" (Estija) - "Tukuma Brali" (Latvija) 1:2, "Tukuma Brali" (Latvija) - "Eagle Team" (Lietuva) 2:2, "Eagle Team" (Lietuva) - "New Project/Tente" (Estija) 7:1. "Eagle Team" 4 tšk., "Tukuma Brali" 4, "New Project/Tente" 0.

Pusfinaliai dėl 9-12 vietų. "Amoko" - "New Project/Tente" +:- be kovos, "Suoliukas" - "Euro Takso" 3:1.

Pusfinaliai dėl 5-8 vietų. "Western Union" - "Zellis" 2:1, "Cosmos Seniors" - "Tukuma Brali" 3:2.

Pusfinaliai dėl 1-4 vietų. "Nikers" - "OSS" 1:1, baudiniai 3:1, "El Dorado" - "Eagle Team" 2:2, baudiniai 1:3.

Dėl 11 vietos. "Euro Takso" - "New Project/Tente" +:-

Dėl 9 vietos. "Amoko" - "Suoliukas" 1:3.

Dėl 7 vietos. "Zellis" - "Tukuma Brali" 3:4.

Dėl 5 vietos. "Western Union" - "Cosmos Seniors" 1:1,  baudiniai 2:3.

Dėl 3 vietos. "OSS" - "El Dorado 2:0.

Finalas. "Nikers" - "Eagle Team" 2:0.

Pagal galimybes

Iš penkių Baltijos taurėje rungtyniavusių Lietuvos komandų mažiausiai pasisekė Klaipėdos "Suoliukui". Klaipėdiečiai turnyre tenkinosi 9 vieta.

Pirmosiose grupės rungtynėse "Suoliukas" 1:5 neatsilaikė prieš "Nikers". Vėliau sužaidė 1:1 su "Western Union", bet į aštuntuką nepateko. Antrąją dieną Klaipėdos futbolininkai įveikė abu savo varžovus, tačiau pakilti aukščiau 9 vietos jau negalėjo.

"Suoliuko" vadovas Andrejus Smyslovas mano, kad tokiam pasirodymui įtakos turėjo kelios priežastys: "Apmaudu pralaimėjus tik 1 rungtynes likti devintiems. Bet esu patenkintas komanda. Be keitimų atlakstyti prie trisdešimties laipsnių karščio nėra lengva, ypač kai varžovai turi užtektinai keitimų. Nepasisekė, kad jau pirmose rungtynėse "užtaikėme" ant būsimų čempionų "Nikers". Turėjome žaisti tik išlipę iš mašinų. O antrose su "Western Union" jau neišnaudojome puikių progų."

Andrejus prisipažino, kad tikėjosi ir geresnio teisėjavimo, tačiau atviravo, kad komanda nė kiek nesigaili apsilankiusi varžybose Rygoje.

"Western Union" pasisekė kur kas labiau. Sužaidus lygiosiomis su "Suoliuku", antrosios vietos likimas sprendėsi skaičiuojant įvarčių santykį. Kadangi "Western Union" pralaimėjo "Nikers" komandai 1 įvarčiu mažiau, jie A grupėje liko antri.

Antrą dieną vilniečiai 2:1 įveikė latvių "Zellis", o po baudinių serijos pralaimėjo estų "Cosmos Seniors" ir turnyre užėmė 6 vietą.

Prieš Baltijos taurės turnyrą "Western Union" vadovai kalbėjo, kad džiaugtųsi patekę į pirmąjį šešetuką. Todėl savo pasirodymu Rygoje jie liko visiškai patenkinti.

"Baltijos taures mažojo futbolo turnyras mums buvo ypatingai sėkmingas ne tik laimėta vieta, bet ir įgyta praktika ir taktikomis stebint "Nikers" klubą ir Vokietijos nacionalinę komandą. Mes taip pat pakeitėme žaidimo strategiją antrai turnyro dienai ir buvome dar stipresne komanda abiejose rungtynėse. Nuo šiol tai stengsimės pritaikyti ir MFL", - įgyta patirtimi džiaugėsi "Western Union" atstovas Tomas Lencesas.

"El Dorado" - futbolo šiek tiek per daug

Kokiame mūsų regiono turnyre žaistų, "El Dorado" bus visad priskiriami prie favoritų. Bent jau tol, kol šioje komandoje išliks dabartinis jos branduolys. Tačiau Rygoje Lietuvos čempionams stipriai "tvojo" nuovargio faktorius.

"Pirmą kartą žaisdamas futbolo nesijaučiau toks laimingas, kaip anksčiau. Atrodo, kad pastaruoju metu žaidžiant po 3-4 kartus per savaitę to futbolo tapo per daug", - pripažino "El Dorado" komandos kapitonas Martynas Rašinskas.

Nepaglostė šios komandos ir varžybų burtai. Jie lėmė, kad "El Dorado" pateko į C grupę su latvių "Amoko" ir estų "Cosmos Seniors" - komandomis, kurių žaidėjai sudaro Latvijos ir Estijos rinktinių pagrindą. Visgi, lietuviai kovojo šauniai ir laimėjo abejas rungtynes.

Tačiau šios pergalės turėjo savo kainą. Dėl Achilo traumos iškrito Edvinas Mučinis, o mače su "Cosmos Seniors" grubiai nušienautas M.Rašinskas susižeidė kelį ir antrą dieną žaidė viena koja.

Po to pusfinalyje sekė klasikinis derbis su "Eagle Team-Žibintu". Atsilikdami "El Dorado" paskutinėmis minutėmis sugebėjo panaikinti dviejų įvarčių deficitą, tačiau baudinių serijoje, kaip jiems nutinka 9 iš 10 atvejų, turėjo pripažinti oponentų pranašumą - 1:3.

O dvikovai dėl trečiosios vietos su Plungės "OSS" (0:2) jau neliko jėgų.

"Bėgti buvo sunku. Protas ir mintys sakė vieną, liepė kovoti, tačiau kojos jau neklausė", - pripažino M.Rašinskas.

Bronzinėse rungtynėse lūžio tašku galima vadinti epizodą 24 min., kai rezultatui esant 1:0, raudona kortelė buvo parodyta Edgarui Fedorovičiui. "El Dorado" dar bandė užsivesti kovai, tačiau energijos resursų nebuvo likę. O po kelių minučių Kęstutis Norvaiša įtvirtino "OSS" pranašumą - 2:0.

"El Dorado" buvo nusivylę dėl neiškovotų medalių, tačiau šis turnyras jiems suteikė naudingą pamoką.

"Supratome, kad tokio intensyvumo turnyruose be 5-6 lygiaverčių keitimų neverta dalyvauti. Kai toks krūvis, antrą dieną tu jau nežaidi, o kenti aikštėje. Ne veltui nugalėjusi komanda turėjo dvi sudėtis", - teigė M.Rašinskas.

"Bronza" iškeliavo į Plungę

"Savo pasirodymą vertiname labai gerai. Visada esame nusiteikę kovoti dėl medalių, kad ir kur bevyktume", - po Baltijos klubų taurės turnyro patenkintas kalbėjo Plungės "OSS" komandos vadovas Robertas Gibieža.

Iš tiesų, plungiškiai Rygoje pasirodė solidžiai. Per ketverias rungtynes ir 120 minučių žaidimo (kaskart buvo rungtyniaujama 2 kėliniai po 15 min. - aut.) jie įmušė 10 ir praleido tik 1 įvartį. Jis krito nelemtose pusfinalio rungtynėse prieš būsimuosius turnyro laimėtojus "Nikers" futbolininkus.

Galima sakyti, kad "OSS" taip ir nepralaimėjo, kadangi su "Nikers" pusfinalyje sužaista lygiosiomis 1:1, o varžovai triumfavo tik po baudinių serijos 3:1.

Bet "OSS" nenuleido rankų ir tinkamai nusiteikė kovai dėl trečiosios vietos. Joje pateikė nedidelį netikėtumą, kai po Audriaus Laučio ir Kęstučio Norvaišos įvarčių abiejų kėlinių pabaigose 2:0 įveikė "El Dorado" komandą. Bei pasiekė revanšą po patirto pralaimėjimo pirmame Lietuvos čempionato etape Varėnoje.




"Esame įveikę "El Dorado" kažkada anksčiau ir žinojome, kad galime tai padaryti dar kartą bei priešintis stipriausioms Lietuvos minifutbolo komandoms. Manau, kad per anksti buvome nurašyti po nesėkmingo Varėnos etapo", - svarstė Robertas.

Vertindamas Baltijos taurės turnyrą, jis sakė: "Kaip bebūtų, rezultatu esame patenkinti. Tai mūsų vienas rimčiausių pasiekimų. Pirmą kartą dalyvavome dviejų dienų ir dar tarptautiniame turnyre bei tapome prizininkais."

Beje, "OSS" vienintelė turnyro komanda, po pirmos rungtynių dienos "sulaksčiusi" atgal į Plungę ir kitą dieną vėl grįžusi į Rygą. Toks sprendimas pasirinktas dėl to, kad abi dienas galėjo žaisti skirtingi žaidėjai, todėl vieną dieną teko vežtis vienus, kitą - kitus.

"Nuovargis, be abejo, jautėsi, trūko miego, naktį iš penktadienio į šeštadienį miegojome gal 4,5-5 valandas. Turnyras pareikalavo daug jėgų. Bet rezultatą pasiekėme puikų ir esame tuo patenkinti", - pažymėjo R.Gibieža.

"Ereliams" pritrūko keitimų

Gaila, bet nė vienai iš trijų pusfinalyje kovojusių Lietuvos komandų nepavyko žengti lemtingo žingsnio ir iškovoti Baltijos taurės. O arčiausiai tikslo buvo "Eagle Team-Žibintas".

Po alinančio pusfinalio ir pergalės baudinių serijoje prieš "El Dorado" jiems paprasčiausiai pristigo jėgų finale kovojant su "Nikers".

"Pusfinalis buvo toks, kad jame atidavėme paskutines jėgas", - pripažino "Erelių" kapitonas Aleksandras Dergačiovas.

Tuo metu didesnį žaidėjų pasirinkimą turėję "Nikers" finale žaidė labiau organizuotai, labiau drausmingai ir triumfavo 2:0 po Janio Pastario dublio (4 ir 22 min.).

"Eagle Team-Žibintas" vis atsimušdavo į masyvią varžovų gynybos sieną. Tiesa, A.Dergačiovui pavyko pramušti puikų baudos smūgį, tačiau dar puikiau sužaidęs varžovų vartų sargas Arturas Cirulis išgelbėjo savo komandą.

Analizuodamas komandos pasirodymą Rygoje, A.Dergačiovas padarė tokias išvadas: "Finale "Nikers" žaidė drausmingai, vengdami bet kokios rizikos. Tik kilus bent menkiausiam pavojui prie vartų, jie iš karto išmušdavo kamuolį, mažindami mūsų žaidimo tempą. Nesinori burnoti ant teisėjų, tačiau šį kartą šeimininkams namų sienos taip pat padėjo. Trečias, ir svarbiausias dalykas - surinkti žaidėjai. Visą turnyrą gynyboje atžaidėme be keitimų, labai trūko bent 2-3 lygiaverčių keitimų. Jei dar visose rungtynėse būtume turėję Zagurską, Budraitį - viskas būtų kitaip. "Nikers" surinko beveik dvi sudėtis ir išsaugojo daugiau jėgų."

Tad MFL taurės laimėtojai šį sykį Baltijos taurės varžybose buvo priversti tenkintis vicečempionų statusu.

"Tačiau vis tiek įvertinus visas problemas - išspaudėme maksimumą. Todėl savo komandos pasirodymą vertinu labai gerai", - teigė Aleksandras.

Antrosios varžybų Rygoje dienos rungtynių įrašai:

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
Grupė:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Amoko/FK02 (Riga)422060+68
2FK RESE (Alytus)421185+37
3Eagle Team-Setaltas (Vilnius)421184+47
4FK Tukums 2000 (Tukums)411238-54
5FC Cosmos Seniors (Tallinn)4013513-81

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: Alytus 2018
Grupė:
Turas 5

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: Alytus 2018
FotoInformacija
Deividas Karpavičius * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:6
Tomas Jeruševičius Komanda:FK RESE (Alytus)
5 Varžybų:6
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado-ESFA (Vilnius)
5 Varžybų:5
Pavelas Šarynskis Komanda:Eagle Team-Setaltas (Vilnius)
4 Varžybų:4
Martinš Kalinčenko Komanda:FK Nica (Nica)
2 Varžybų:4
Sigitas Jančiauskas Komanda:FK RESE (Alytus)
2 Varžybų:6
Tomas Krakauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
2 Varžybų:5
Oleksii Drobiazko Komanda:FC Cosmos Seniors (Tallinn)
2 Varžybų:4
Virginijus Miknevičius Komanda:FK RESE (Alytus)
2 Varžybų:6
Igor Voštšilenko Komanda:FC Concrete (Tallinn)
2 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: Alytus 2018
FotoInformacija
Martynas Biržinis Komanda:FK RESE (Alytus)
1 3
Tadas Paplauskas Komanda:El Dorado-ESFA (Vilnius)
2 0
Paulius Sakalis Komanda:Eagle Team-Setaltas (Vilnius)
1 1
Artūrs Šternbergs Komanda:FC Nikers (Kuldiga)
1 1
Tomas Krakauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Artūras Armonas (į FK Arsenalas) Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Rodion Ovsijenko Komanda:FC Concrete (Tallinn)
0 2
Dmiti Topilskiy Komanda:FC Concrete (Tallinn)
0 2
Deivydas Piliukaitis Komanda:El Dorado-ESFA (Vilnius)
0 2
Valerijs Petrovs Komanda:Amoko/FK02 (Riga)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija