SOCCA

Mūsų partneriai:

2018-08-03

Keturios Lietuvos komandos - pasiruošusios kovoti dėl Baltijos taurės (interviu)

FK „El Dorado“, FK „Eagle Team – Žibintas (abu Vilnius), FK RESE (Alytus) ir FK „Arsenalas“ (Kaunas) – būtent šios keturios komandos šį savaitgalį gins Lietuvos garbę Baltijos mažojo futbolo taurės turnyre ir sieks tapti pirmuoju Lietuvos klubu, iškovojusiu šį tarptautinį trofėjų.


Lietuvos komandoms teks susigrumti su galingais Latvijos ir Estijos klubais. Latvija į Baltijos taurę taip pat atsiveža keturis klubus: pastarąsias dvi Baltijos taures laimėjusią FC „Nikers“ ekipą iš Kuldygos, Latvijos čempionus FK „Tukums 2000“ (Tukumas), Latvijos vicečempionus Amoko/FK 02 (Ryga) ir šalies bronzininkus FK „Nica“ (Nyca).


Du atstovus klubų taurėje turės ir Estija – tai dvi Talino komandos – Baltijos taurės senbuviai FC „Cosmos Seniors“ ir debiutantai FC „Concrete“.


Visgi Lietuvos atstovai į šį turnyrą žiūri viltingai ir dės visas pastangas, kad Alytuje į viršų keltų Baltijos mažojo futbolo klubų taurę. Praėjusiais metais arčiausiai to buvo „Eagle Team“ ekipa, kuri pralaimėjo finale ir turėjo tenkintis sidabru.


Priminsime, kad Baltijos klubų taurėje žaidžiama 6 prieš 6 (įskaitant vartininkus), du kėlinukus po 15 minučių. Dešimt dalyvių jau yra paskirstyti į dvi grupes po penkis, o dvi komandos surinkusios daugiausiai taškų iš kiekvienos grupės pateks į pusfinalius.


Prieš šio turnyro pradžią pakalbinome visas keturias Lietuvos komandas ir pateikėme joms po penkis klausimus. Štai ką jos atsakė!

 

- Koks yra Jūsų komandos tikslas šių metų Baltijos mažojo futbolo taurės turnyre?

 

FK „Arsenalas“ vadovas Karolis Vasiliauskas: „Konkrečių tikslų sau nekeliame. Mums tai bus debiutas tokiame turnyre, o ir turnyro formatas 6x6 mums bus gan naujas, o dėl to yra sunku vertinti savo realias galimybes“.

 

FK RESE vadovas Sigitas Jančiauskas: „Mums tai bus pirmasis kartas Baltijos taurėje, todėl norime tiesiog čia sudalyvauti ir pažiūrėti ar galime kovoti su kitų šalių komandomis kaip lygus su lygiu“.

 

FK „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas: „Antrus metus iš eilės dalyvausime Baltijos taurėje. Lietuvos komandos mums yra pakankamai gerai žinomos, neblogai žinome ir kitų šalių ekipas, todėl mūsų tikslas yra medaliai. Negaliu pasakyti, kokios tiksliai spalvos, bet sau keliame pačius aukščiausius tikslus“.

 

FK „Eagle Team – Žibintas“ vadovas Aleksandras Dergačiovas: „Mūsų tikslas yra žaisti kaip įmanoma geriau ir kuo geriau pasirodyti. Praėjusiais metais tapo vicečempionais, o šiais metais norime pasiekti bent jau atkrentamąsias, o tada jau visko gali būti“.

 

- Koks buvo Jūsų komandos pasiruošimas šiam turnyrui?

 

FK „Arsenalas“ vadovas Karolis Vasiliauskas: „Ypatingo pasiruošimo tikrai neorganizavome. Kaip visada, treniruojamės 2-3 kartus per savaitę ir taip vasarą stengiamės neprarasti sportinės formos“.

 

FK RESE vadovas Sigitas Jančiauskas: „Pasiruošimo praktiškai nebuvo. Visi atostogavo ir laiką leido be futbolo. Tik šią savaitę visi pradėjome treniruotis, bet, mes tikime posakiu: „geriems treniruotis nereikia, o blogiems jos jau nepadės!“.

 

FK „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas: „Kiekvienas komandos narys treniravosi individualiai, todėl visi yra geros fizinės formos, o pagrindinis pasiruošimo akcentas buvo dalyvavimas „Visaginas Cup“ turnyre, kur iš 32 komandų užėmėme trečią vietą“.

 

FK „Eagle Team – Žibintas“ vadovas Aleksandras Dergačiovas: „Jokio išskirtinio pasiruošimo nebus. Mūsų komandoje vasarą futbolas praktiškai sustoja ir Baltijos mažojo futbolo taurė bus pirmasis rimtas išbandymas po vasaros pertraukos“.

 

- Ar prieš turnyrą pastiprinote komandos sudėtį?

 

FK „Arsenalas“ vadovas Karolis Vasiliauskas: „Savo sudėtį praktiškai jau visą žinome. Komandoje bus ir senbuvių ir naujų žaidėjų. Svarbiausia yra tai, kad visi žaidėjai išsigydė traumas, o tai nuteikia tikrai pozityviai“

 

FK RESE vadovas Sigitas Jančiauskas: „Naujų žaidėjų tikrai neieškojome. Žais ta pati sena gvardija, kuri žaidžia ir Lietuvos čempionate“.

 

FK „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas: „Pastiprinome ieškojome ir radome kelis jaunus ir tikrai gerus žaidėjus, kurie sustiprins mūsų komandą. Planuojame, kad jie liks mūsų gretose ir po Baltijos taurės. Kai kuriuos iš tų žaidėjų jau patikrinome „Visaginas Cup“ turnyre ir jie paliko gerą įspūdį. Į Alytų norime pasiimti apie 12 žaidėjų. Toks skaičius būtų optimalus“.


FK „Eagle Team – Žibintas“ vadovas Aleksandras Dergačiovas: „Turime pripažinti, kad šiais metais tikrai neturėsime stipriausios sudėties. Vienas komandos narys tą savaitgalį švęs savo vestuves, o ir dar keli komandos draugai jose dalyvaus. Todėl norime pasveikinti Pavelą Pelakauską su šiuo nuostabiu gyvenimo įvykiu. Mums negalės padėti ir Lietuvos čempionate prisijungę lyderiaujantys žaidėjai, nes kai kurie iš jų turi dirbti, o kiti – dar atostogauja. Pastiprinimo surasti nepavyko, todėl turėsime naudoti tuos žaidėjus, kuriuos turime, bet aš jais visais tikiu!”.




- Koks yra Jūsų komandos žaidimo stilius ir ką galite pasakyti būsimiems varžovams?

 

FK „Arsenalas“ vadovas Karolis Vasiliauskas: „Visi iš mūsų gali tikėtis kietos kovos. Mes tikrai daug kovosime ir neketiname pasiduoti“

 

FK RESE vadovas Sigitas Jančiauskas: „Žaisime taip pat, kaip visada. Neturime greitų ir daug bėgiojančių futbolininkų, todėl stengsimės žaisti protingai ir naudoti savo galvas“.

 

FK „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas: „Nenorime visko atskleisti, bet turime persigrupuoti 6x6 formatui. Mūsų pagrindinis ginklas – fizinė ištvermė. Būtent tai mums ir padėjo laimėti bronzą „Visaginas Cup“ turnyre, todėl šiuo ginklu remsimės ir Baltijos taurėje“.

 

FK „Eagle Team – Žibintas“ vadovas Aleksandras Dergačiovas: „Dažniausiai mes žaidžiame 7x7 formato futbolą, Baltijos taurėje formatas bus 6x6. Nors, atrodo, kad formatas skiriasi vos vienu žaidėju, tačiau iš tikro skirtumas tarp šių formatų yra milžiniškas. 6x6 formato futbolas turi būti žymiai kokybiškesnis ir labiau primena futsalą. Čia taktikos yra labai svarbus dalykas, bet yra sunku įsivaizduoti kaip viskas bus realybėje. Galiu pasakyti tik vieną: 6x6 formato futbole klaidos kaina yra žymiai didesnė. Jei jau pavyksta įmušti vieną įvartį – tai gerai, jei du – tiesiog puiku ir tada jau gali susitelkti tik į gynybą ir stengtis išlaikyti rezultatą“

 

- Žaisite Alytaus centriniame stadione. Ar teko ten žaisti?

 

FK „Arsenalas“ vadovas Karolis Vasiliauskas: „Kaip „Arsenalo“ komanda ten dar nebuvome žaidę, bet beveik visi komandos nariai ten yra žaidę su kitomis ekipomis. Alytus turi tikrai jaukų stadioną su gera žolės veja ir pušų apsuptimi“.

 

FK RESE vadovas Sigitas Jančiauskas: „Žinoma, kad šį stadioną žinome labai gerai. Problema yra tik tai, kad dažniausiai žaidžiame ant dirbtinės dangos, todėl prieš turnyro pradžią dar nuvyksime į centrinį stadioną ir pasitreniruosime, kad priprastume prie žolės“.

 

FK „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas: „Pirmą kartą žaisime Alytaus centriniame stadione, tačiau po „Visaginas Cup“ turnyro tikrai nebijome žaisti ant natūralios dangos. Turnyro metu taip pat ketiname apžiūrėti Alytų, nes vieno mūsų komandos nario mergina yra iš Alytaus, todėl turėsime vietinę gidę!“

 

FK „Eagle Team – Žibintas“ vadovas Aleksandras Dergačiovas: „Alytus yra puikus miestas, bet čia ant natūralios dangos dar nėra tekę žaisti.“


Lietuvos mažojo futbolo asociacija linki didžiausios sėkmės Lietuvos klubams, dalyvaujantiems Baltijos mažojo futbolo taurės turnyre!

Turnyro tvarkaraštis:

  

 

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
Grupė:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Amoko/FK02 (Riga)422060+68
2FK RESE (Alytus)421185+37
3Eagle Team-Setaltas (Vilnius)421184+47
4FK Tukums 2000 (Tukums)411238-54
5FC Cosmos Seniors (Tallinn)4013513-81

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: Alytus 2018
Grupė:
Turas 5

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: Alytus 2018
FotoInformacija
Deividas Karpavičius * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:6
Tomas Jeruševičius Komanda:FK RESE (Alytus)
5 Varžybų:6
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado-ESFA (Vilnius)
5 Varžybų:5
Pavelas Šarynskis Komanda:Eagle Team-Setaltas (Vilnius)
4 Varžybų:4
Oleksii Drobiazko Komanda:FC Cosmos Seniors (Tallinn)
2 Varžybų:4
Virginijus Miknevičius Komanda:FK RESE (Alytus)
2 Varžybų:6
Igor Voštšilenko Komanda:FC Concrete (Tallinn)
2 Varžybų:4
Martinš Kalinčenko Komanda:FK Nica (Nica)
2 Varžybų:4
Tomas Krakauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
2 Varžybų:5
Sigitas Jančiauskas Komanda:FK RESE (Alytus)
2 Varžybų:6

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: Alytus 2018
FotoInformacija
Martynas Biržinis Komanda:FK RESE (Alytus)
1 3
Tadas Paplauskas Komanda:El Dorado-ESFA (Vilnius)
2 0
Paulius Sakalis Komanda:Eagle Team-Setaltas (Vilnius)
1 1
Tomas Krakauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Artūrs Šternbergs Komanda:FC Nikers (Kuldiga)
1 1
Deivydas Piliukaitis Komanda:El Dorado-ESFA (Vilnius)
0 2
Valerijs Petrovs Komanda:Amoko/FK02 (Riga)
0 2
Artūras Armonas (į FK Arsenalas) Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Rodion Ovsijenko Komanda:FC Concrete (Tallinn)
0 2
Dmiti Topilskiy Komanda:FC Concrete (Tallinn)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija