SOCCA

Mūsų partneriai:

2021-08-27

LMFČ 2021: V-ojo etapo anonsas – išbandymų metas Kauno komandoms

Iki 2021 metų Lietuvos mažojo futbolo čempionato pabaigos liko vos du etapai, o vienas iš jų – priešpaskutinis – bus sužaistas jau šį šeštadienį, rugpjūčio 28 dieną. Visos aštuonios čempionato dalyvės antrą kartą šiame sezone susirinks Prienuose, kur sužais po dvi rungtynes.

Taip ekipos žengs priešpaskutinį žingsnį link finišo tiesiosios, link kurios net keturis komandos svajoja nužygiuoti pirmos. „Klaipėda City“ su 27 taškais vis dar pirmauja čempionate, bet nuo jų Jurbarko „Imsrė“ atsilieka tik trimis taškais. Dar dvejais taškais mažiau turi Kauno rajono „Hegelmann Minifootball“, o čempionų titulą ginantis Kauno „Arsenalas“ turi 21 tašką.

Taigi, pirmą ir ketvirtą komandas skiria 6 taškai ir nei viena pirmojo ketverto komanda ginklų nededa. Prienų etapas ypatingai svarbus bus visoms dalyvėms, bet turbūt svarbiausias jis bus Kauno komandoms – „Hegelmann Minifootball“ ir „Arsenalui“. Būtent Prienuose gali paaiškėti šių komandų likimas ir šansai kovoti dėl aukso medalių, o ką jau kalbėti apie jų laukiančių tarpusavio dvikova

Nors Lietuvoje orai atvėso, futbolo aikštelėje bus labai karšta, o plačiau apie visas laukiančias rungtynes ir komandų mintis prieš rungtynes galite paskaityti žemiau.

„Hegelmann Minifootball“: 12 val. prieš „Arsenalą“ (pirmos rungtynės 2:1); 14 val. prieš KKSC „Prienai“ (pirmos rungtynės 5:1).

Prieš dvi savaites antroje vietoje dar buvę „Hegelmann Minifootball“ šiuo metu jau rikiuojasi trečioje vietoje. Naujosios Akmenės etapas šiai komandai nebuvo toks sėkmingas, kokio ji tikėjosi ir ją aplenkė Jurbarko „Imsrė“.

„Hegelmann Minifootball“ dabar jau supranta, kad daugiau klysti Lietuvos mažojo futbolo čempionate negali, o ar tą supratimą eis perkelti į aikštelę, tikriausiai pamatysime jau pirmose rungtynėse prieš Kauno „Arsenalą“. Pirmąjį Kauno derbį „Hegelmann Minifootball“ laimėjo rezultatu 2:1, bet dabar komandų demonstruojamas žaidimas pasikeitė, o „Arsenalas“ yra įgavęs gerą sportinę formą. Nuspėti nugalėtoją čia bus sunku, bet kova tikrai bus gera.

Antrose rungtynėse „Hegelmann Minifootball“ lauks etapo šeimininkai KKSC „Prienai“. Nors pirmąsias rungtynes jie laimėjo pakankamai lengvai, šįkart „Prienams“ padės namų aikštė ir palaikymas, bet „Hegelmann Minifootball“ į Prienus atvyks nusiteikę kovingai.

„Kaip visada, esame nusiteikę kovingai. Čempionato eigoje pabarstėme taškų, bet daugiau klysti nebegalime. Žaisime kaip žaidėme. Žaidimo planas visada gaunasi neblogai, bet kiek pritrūksta sėkmės realizuojant progas. Jai sėkmė bus mūsų pusėje, viskas turėtu būti gerai“, – mintimis dalinosi vienas iš „Hegelmann Minifootball“ vadovų Mindaugas Zlatkus.

„Žaisime su „Arsenalu“ ir su „Prienais“. Laukia derbis ir rungtynės su etapo šeimininkais. Planas abejose rungtynėse bus nuo pirmos iki paskutinės sekundės išlaikyti koncentraciją. Laukia sunkios rungtynės, bet, kaip visada, vykstame laimėti. Reikės įdėti daug pastangų, kad parsivežtume 6 taškus, bet pasistengsime tai padaryti“, – reziumavo M.Zlatkus.

Jurbarko „Imsrė“: 12 val. prieš KKSC „Prienus“ (pirmos rungtynės 6:1); 14 val. prieš Kauno „Arsenalą“ (pirmos rungtynės 6:2).

Naująją Akmenę geriausiomis nuotaikomis paliko Jurbarko „Imsrės“ kolektyvas. Pirmą kartą Lietuvos mažojo futbolo čempionatuose „Imsrei“ pavyko laimėti visas tris ilgojo etapo rungtynes. Šios trys pergalės pakėlė „Imsrę“ į antrą vietą, o nuo pirmaujančių klaipėdiečių juos skiria tik 3 taškai.

„Po Naujosios Akmenės etapo nuotaikos puikios, tikimės tokią formą išlaikyti iki finišo. Žaidimo braižas tikrai nesikeis”, - akcentavo komandos kapitonas Laurynas Danielius.

Tad į Prienus „Imsrė“ atvyksta nusiteikusi pratęsti gerą žaidimą ir pratęsti kovą dėl aukso medalių. Kaip ir „Hegelmann Minifootball“, jų lauks etapo šeimininkai „Prienai“, su kuriais „Imsrė“ pirmajame rate susitvarkė užtikrintai. Antrasis jų varžovas – Kauno „Arsenalas“. Nors pirmąsias rungtynes „Imsrė“ laimėjo netikėtai lengvai – rezultatu 6:2, dabar situacija gali būti kita. „Arsenalas“ susigrąžino sportinę formą, o jos nėra praradusi ir „Imsrė“. Būtent šios rungtynės bus rimtas išbandymas tiek vieniems, tiek kitiems.

„Kaip visada tikimės atkaklių rungtynių, šioje sezono stadijoje lengvų kovų nebebus. Kovosime iki paskutinio švilpuko“, – ryžtingai užbaigė L.Danielius.

KKSC „Prienai“: 12 val. prieš „Imsrę“ (pirmos rungtynės 1:6); 14 val. prieš „Hegelmann Minifootball“ (pirmos rungtynės 1:5).

Etapo šeimininkai KKSC „Prienai“ kol kas turi surinkę tik 5 taškus ir gali atrodyti, kad kovoti dėl kažko jie jau neturi. Tačiau taip nėra. Kaip atkakli kova vyksta dėl prizinių vietų, tokia pati kova vyksta dėl penktosios pozicijos. Penktą ir aštuntą vietas skiria vos 3 taškai, todėl dar tikrai nėra aišku, kas šiais metais Lietuvos mažojo futbolo čempionate finišuos penkti.

„Prienai“ tikrai gali tai padaryti, bet jų namuose laukia itin sunkus etapas – kovos su dviem čempionato lyderiais „Hegelmann Minifootball“ ir Jurbarko „Imsre“. Nors šie varžovai jau nėra tiesioginiai „Prienų“ konkurentai, bet atimti taškų iš tokių komandų ne tik leistų „Prienams“ pagerinti savo poziciją kovoje dėl penktosios vietos, bet ir sumaišytų kortas kovoje dėl aukso ar kitų medalių.

„Laukia namų etapas, stengsimės kovoti iš visų jėgų, pasinaudodami namų aikštelės pranašumu. Stengsimės pirmiausia gerai sužaisti gynyboje ir tada išnaudoti savo progas puolime. Abu varžovai vieni čempionato lyderių, todėl rungtynės bus sunkios ir reikės sužaisti 110%, norint iškovoti taškus, nes pergalės jiems taip pat labai reikalingos“, – kalbėjo KKSC „Prienų“ treneris Dainius Ališauskas.

Kauno „Arsenalas“: 12 val. prieš „Hegelmann Minifootball“ (pirmos rungtynės 1:2); 14 val. prieš „Imsrę“ (pirmos rungtynės 2:6).

Kaip jau rašėme įžanginėje pastraipoje, Prienų etapas bus tikras išbandymas Kauno komandoms ir „Arsenalas“ yra viena iš jų. Šiuo metu ketvirtoje vietoje esantys ir čempionų titulą vis dar apginti bandantys „Arsenalas“ Prienuose susirems su už jais aukščiau esančiais „Hegelmann Minifootball“ ir Jurbarko „Imsre“. Vadinasi, po šių rungtynių „Arsenalas“ gali atsidurti tokioje pozicijoje, kad jau nepasivys varžovų ir jiems kova dėl aukso pasibaigs, arba aplenkti bent vieną, o gal net ir abu būsimus varžovus ir tęsti kovą dėl aukso medalių. Tikras išbandymų metas!

Minėtiems varžovams „Arsenalas“ pralaimėjo pirmojo rato metu, bet šiai dienai Kauno ekipa įgavo gerą pagreitį – laimėjo visas 6 paskutines žaistas rungtynes, o tai ir leido komandai sugrįžti į kovą dėl medalių.

„Nusiteikimas geras, ruošiamės rimtoms rungtynėms ir rimtai kovai. Mums, norint pakilti iš ketvirtosios vietos, yra būtinos tik pergalės abejose rungtynėse. Joks kitoks rezultatas netenkins. Tad šį kart bus svarbiausia puolimas, o ne gynyba“, – akcentavo „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas.

„Prieš būsimus varžovus jau kartą žaidėme ir, deja, bet buvo patirti du pralaimėjimai tiek prieš Kauno „Hegelmann Minifootball“, tiek prieš Jurbarko „Imsrę“. Abi komandos yra vienareikšmiškai stipriausios šiame čempionate, tad ruošiamės įtemptoms ir atkaklioms rungtynėms. Tikslas bus iškovoti dvi pergales ir ne tik, kad iškovoti, bet laimėti didesniu skirtumu nei, kad buvo pralaimėta pirmose rungtynėse“ – pabrėžė „Arsenalo“ vadovas.

Varėnos „Merkys“: 13 val. prieš „Akmenę“ (pirmos rungtynės 1:2); 15 val. prieš „Klaipėda City“ (pirmos rungtynės 3:8).

Prieš dvi savaites Varėnos „Merkys“ dar buvo be taškų, bet šiai dienai komanda jau turi 7 taškus ir iš paskutinės vietos pakilo į penktą poziciją, dėl kurios dabar ir gali kovoti.

Toks staigus šuolis įvyko po itin sėkmingo Naujosios Akmenės etapo, kur komanda iškovojo dvi pergales ir kartą sužaidėme lygiosiomis. Natūralu, kad į Prienus varėniškiai jau atvažiuos su žymiai geresniu nusiteikimu ir siekiu revanšuotis „Akmenės“ ir „Klaipėda City“ komandos už pirmajame rate patirtus pralaimėjimus.

„Dabar mūsų nuotaikos geresnės po Naujosios Akmenės etapo, tad vėl norime pergalių, Planas Prienuose bus paprastas – įmušti daugiau nei varžovai. Abiem varžovams pralaimėjome pirmame rate, tad norėtųsi revanšo, o, manau, bus sunkios rungtynės kaip su Akmene, taip ir su Klaipėda“, – sakė „Merkio“ vadovas Dmitrij Krupovič.

Panevėžio „Ekranas“: 13 val. prieš „Klaipėda City“ (pirmos rungtynės 2:4); 15 val. prieš „Akmenę“ (pirmos rungtynės 1:0).

Ambicingai čempionatą pradėjęs Panevėžio „Ekranas“ po to pradėjo buksuoti ir kol kas turi tik 7 taškus. Žinoma, kovoti dėl penktosios vietos jiems tikrai niekas netrukdo, bet komandos pajėgumas visiškai priklausys nuo to, kokią sudėtį jie surinks. Į Naująją Akmenę „Ekranas“ atsivežė daug naujų žaidėjų, bet susižaidimo trūkumas lėmė skaudžius pralaimėjimus.

Šįkart „Ekrano“ vadovas Tomas Malinauskas ketina atsivežti pajėgią sudėtį, tad Prienuose komanda sieks pergalių, nors ir supranta, kad lengvų rungtynių tikėtis negalima.

„Turėtume šįkart surinkti pajėgią sudėtį, bet žaisime taip, kaip išeina, nes treniruojamės žaidimui 11 prieš 11, o ne 7 prieš 7. Tačiau kovosime tik dėl pergalių“, – sakė T.Malinauskas.

„Pirmajame rate žaidėme su „Klaipėda City“ ir jie tada nepaliko super komandos įvaizdžio, bet pasirodė labai kovingi ir tas kovingumas jiems leidžia būti pirmoje vietoje. Tačiau tąkart žaidėme tikrai ne optimalios sudėties ir šįkart jiems dar sunkiau prieš mus. Prieš „Akmenę“ taip pat gerai atsimenu rungtynes, jos buvo labai sunkios. Tai kovinga komanda ir taip pat viskas priklausys nuo to, kokią sudėtį jiems pavyks atsivežti. Šiame čempionate silpnų komandų nėra ir paskutinė vieta gali įveikti pirmą vietą, tad visus varžovus labai gerbiame. Liūdniausia, kad ne visada pavyksta atsivežti tuos pačius žaidėjus, nes dubliuojasi II lygos rungtynės, bet bendrai džiaugiamės Lietuvos mažojo futbolo čempionatu ir organizacija“, – užbaigė T.Malinauskas.

„Akmenė“: 13 val. prieš „Merkį“ (pirmos rungtynės 2:1); 15 val. prieš „Ekraną“ (pirmos rungtynės 0:1).

Savame mieste prieš dvi savaites žaidusi „Akmenės“ komanda ten taškų neiškovojo. Reikia pabrėžti, kad varžovai jų namų etape papuolė ne patys lengviausi, bet atsigriebti „Akmenės“ komanda dabar bandys Prienuose.

Čia jų lauks „Merkys“ ir Panevėžio „Ekranas“. Pirmąją komanda jiems pavyko įveikti minimaliu skirtumu, o antrajai buvo pralaimėta minimaliu skirtumu. Antrajame rate rungtynės taip pat turėtų būti atkaklios, o „Akmenė“ bandys laimėti abu kartus, nes tai jiems leistų pakilti iš lentelės dugno į penktąją vietą.

„Nusiteikimas komandos kovingas, stengsimės gerinti savo žaidimą ir pasiekti pergalių. Kaip ir matėme, Varėnos komanda įsibėgėjo ir tikrai jau demonstruoja gerą futbolą, su jais tikrai bus labai sunku žaisti, nors jie ir nėra lentelės viršuje, bet tai tikrai labai gera ir kovinga komanda. Su „Ekranu“ jau matėme savo spragas, neišnaudota daug progų, stengsimės Prienuose jas išnaudoti ir atsirevanšuoti, bet, kaip ir sakiau, norint pasiekti pergalę, reikia atiduoti aikštelėje visas jėgas ir būti susikoncentravusiems“, – kalbėjo „Akmenės“ vadovas Tadas Gnedojus.

„Klaipėda City“: 13 val. prieš „Ekraną“ (pirmos rungtynės 4:2); 15 val. prieš „Merkį“ (pirmos rungtynės 8:3).

Po pirmojo rato pirmavusi „Klaipėda City“ ekipa pirmauja ir dabar, bet antrajame rate jie patyrė pirmąjį savo pralaimėjimą, nusileisdami „Hegelmann Minifootball“ klubui. Nepaisant to, likusios rungtynės Naujojoje Akmenėje klaipėdiečiams susiklostė gerai ir komanda išlikoje pirmoje vietoje, bet Jurbarko „Imsrė“ prie jų priartėjo jau per tris taškus.

Tad įtampa auga, bet šią persvarą „Klaipėda City“ tikrai gali išlaikyti. Prienuose jų lauks antroje turnyrinės lentelės pusėje esančios Panevėžio „Ekrano“ ir Varėnos „Merkio“ ekipos. Tiesa, pastaroji jau demonstruoja geresnį žaidimą nei pirmajame rate, o taip pat negalime pamiršti, kad Lietuvos mažojo futbolo Taurės turnyre „Merkys“ sugebėjo įveikti „Klaipėda City“. Iš to galime spręsti, kad Klaipėdos komanda Prienuose tikrai turės pasistengti, norint pasiekti pergales.

„Nusiteikę, kaip visada, pozityviai. Renkame žaidėjus, kai kurie jau po traumų grįžta ir įsilieja į žaidimą. Žaidimo planas per daug nesikeis, stengsimės atakuoti, pelnyti įvarčius ir laimėti rungtynes“, – sakė „Klaipėda City“ komandos vadovas Tomas Norkūnas.

„Tiek Panevėžys, tiek Varėna yra grėsmingi varžovai, ypatingai „Merkys“ matosi pasistiprinusi po pirmojo rato ir jau praeitame ture parodė, kad kausis su kiekvienais ir lengva nebus niekam“, – pridūrė T.Norkūnas.

V-ojo etapo tvarkaraštis (Prienai):


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai
Stadionas
1 11 2021-08-28 12:00:00 KKSC Prienai (Prienai) FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
Prienų stad. I aikštė
2 11 2021-08-28 12:00:00 FK Arsenalas (Kaunas) FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)
Prienų stad. II aikštė
3 11 2021-08-28 13:00:00 FC Klaipeda City (Klaipėda) FK Ekranas (Panevėžys)
Prienų stad. I aikštė
4 11 2021-08-28 13:00:00 SC-FK Akmenė (Akmenė) FK Merkys (Varėna)
Prienų stad. II aikštė
5 12 2021-08-28 14:00:00 KKSC Prienai (Prienai) FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)
Prienų stad. I aikštė
6 12 2021-08-28 14:00:00 FK Arsenalas (Kaunas) FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
Prienų stad. II aikštė
7 12 2021-08-28 15:00:00 SC-FK Akmenė (Akmenė) FK Ekranas (Panevėžys)
Prienų stad. I aikštė
8 12 2021-08-28 15:00:00 FC Klaipeda City (Klaipėda) FK Merkys (Varėna)
Prienų stad. II aikštė

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2
Karolis Vasiliauskas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija