SOCCA

Mūsų partneriai:

2023-05-25

2023 metų Lietuvos mažojo futbolo čempionatas: komandos prie starto linijos

Jau šeštadienį, gegužės 27 dieną, Jurbarko mieste startuos 7-asis Lietuvos mažojo futbolo čempionatas, kurį organizuoja Lietuvos mažojo futbolo asociacija.

Praėjusiais metais Lietuvos mažojo futbolo čempionate žaidė septynios komandos ir nors toks skaičius būtų simboliškas septintajam čempionatui, bet dėl 2023 metų stipriausios Lietuvos mažojo futbolo komandos vardo susirems aštuonios ekipos – tai čempionų titulą ginantis Kauno „Hegelmann Minifootball“, vicečempionai Jurbarko „Imsrė“, trečiosios vietos laimėtojai Kauno „Arsenalas“.

Be šių praėjusių metų prizininkų Lietuvos čempionate taip pat varžysis čempionato senbuviai SC-FK „Akmenė“, 2021 metų čempionai „Klaipėda City“, o taip pat net trys naujokai – tai FSK „Radviliškis“, FK „Alytus“ ir trečioji Kauno komanda – FK „Smūgis“.

Visas čempionatas vyks šešių etapų principu skirtinguose Lietuvos miestuose per kuriuos komandos bendrai tarpusavyje sužais po du kartus. Septintasis sezonas kažkam gali atnešti sėkmę, kažkam jos gali pritrūkti, bet galime būti tikri, kad šis sezonas bus tikrai įtemptas ir konkurencingas.

Taigi, atėjo pats laikas trumpai pristatyti komandas, o šio teksto autoriui – pateikti spėjimus kaip pasibaigs dar neprasidėjęs čempionatas.

Kauno „Hegelmann Minifootball“

Ėję, ėję ir praėjusiais metais pagaliau prie čempionų titulo atėję ir jį į rankas paėmę Kauno „Hegelmann Minifootball“ per tarpsezonį įvykdė nemažai pakeitimų.

Keli svarbūs komandos nariai atsisveikino su ekipa, o kur jie išvyko sužinosite paskaitę kiek žemiau, bet labai svarbu pabrėžti, kas papildė Lietuvos čempionų gretas, o papildymas – tikrai solidus.

Apginti čempionų titulą „Hegelmann Minifootball“ ekipai šiais metais padės Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinės nariai Paulius Giedraitis ir Elvinas Navickas, taip pat Lietuvos futsal A lygos čempionai, „Kauno Žalgirio“ futsal komandos marškinėlius vilkintys Gustas Zenkovas, Albertas Voskunovičius, Deividas Reimaris ir vartininkas Ernestas Macenis. Be jų prie „Hegelmann“ prisijungė ir solidžios patirties turintis bei praėjusias metais Lietuvos mažojo futbolo rinktinei atstovavęs gynėjas Deividas Gineitis.

Pastiprinimas rimtas, bet dar nėra aišku, kaip atsinaujinusiai komandai pavyks susižaisti. Tą susižaidimą sustyguoti sieks jau daug metų komandą treniruojantis Giedrius Brazaitis, kuris praėjusį savaitgalį galėjo matyti savo ekipos žaidimą Lietuvos mažojo futbolo taurės turnyre.

Jame „Hegelmann“ liko trečioje vietoje (pusfinalį pralaimėjo po bulitų serijos), bet reikia pabrėžti, kad į Varėną kauniečiai atvyko ne visos sudėties ir nemažos dalies naujokų nebuvo, o pavyzdžiui Deividas Reimaris žaidė net kitoje komandoje – taurę iškovojusių „El Dorado“ gretose.

„Kaip įprastai stengiamės išlaikyti komandos branduolį. Keletas žaidėjų išėjo į kitą klubą, bet pasipildėme keliais naujais žaidėjais. Nekantriai laukiame čempionato pradžios ir sieksime kuo greičiau susižaisti“, – sakė „Hegelmann“ treneris Giedrius Brazaitis.

Taigi, viskas priklausys kokią sudėtį „Hegelmann“ sugebės atsivežti į Lietuvos mažojo futbolo čempionato turus ir kaip greitai jiems pavyks susižaisti, bet autoriaus spėjimas būtų – „Hegelmann Minifootball“ pavyks apginti čempionų titulą.

2022 metų rezultatas: 1 vieta. 2023 metų prognozė: 1 vieta.

Jurbarko „Imsrė“

Jurbako „Imsrė“ naująjį sezoną pradės taip pat šiek tiek atsižviežinusi savo sudėtį. Prie komandos branduolio prisijungė keli nauji, pajėgūs žaidėjai, kurie jau neblogai įsiliejo į kolektyvą.

Neblogas įsiliejimas pasimatė ir laukiant čempionato pradžios – „Imsrė“ iškovojo sidabro medalius Kaune vykusiame vienadieniame mažojo futbolo turnyre, o taip pat antri liko Lietuvos mažojo futbolo taurės turnyre, kurio finale tik po bulitų serijos pralaimėjo „El Dorado“ ekipai.

Panašu, kad vicečempionai ir šiais metais rimtai taikysis į medalius, o tai patvirtino ir komandos vadovas Laurynas Danielius.

„Tarpsezonis praėjo greitai, turėjome daug poilsio, daug laiko susikomplektuoti komandą. Lyginant su praeitu sezonu yra vienas kitas pasikeitimas komandoje, turime kelis naujokus, bet iš esmės komanda išlieka ta pati. Šių metų tikslas toks pat, kaip visada – siekti aukščiausios prabos medalių. Mūsų žaidimo stilius per daug neturėtų keistis, žaidžiame taip kaip mokame, kartu nesitreniruojame, tai ką nors naujo ir sunku įdiegti, o kad pasiektume tikslą, reikės būti labiau susikaupusiems ir susikoncentravusiems į sezono pradžią, kad nereikėtų gale sezono vėl žvalgytis kur ką galėjome geriau padaryti“, – komentavo L.Danielius.

„Manau, kad šiemet sezonas bus įdomesnis, stipresnis, atsirado keletas naujų komandų apie kurias labai mažai žinome. Eidami į aikštelę žaisti prieš mus, būkit nusiteikę kovingai. Žinutė kitoms komandoms būtų paprasta - visoms komandoms sėkmės ir čempionų taurę tegul iškelia stipriausia komanda“, – pridūrė „Imsrės“ komandos vadovas.

Tai, kokia yra svarbi sezono pradžia „Imsrei“ pasimatė būtent praėjusiais metais. Prastai čempionatą pradėjusi Jurbarko ekipa po to rinko taškus nesustodama, bet prasta pradžia ir lėmė, kad „Imsrė“ galiausiai liko antra.

Šiais metais linkiu komanda kilti aukščiau, bet spėjimas visgi būtų, kad „Imsrė“ liks antroje pozicijoje, išlaikydama sidabro medalius.

2022 metų rezultatas: 2 vieta. 2023 metų prognozė: 2 vieta.

Kauno „Arsenalas“

Viena labiausiai patyrusių Lietuvos mažojo futbolo komandų Kauno „Arsenalas“ praėjusias metais liko trečioje vietoje, o ir dėl jos reikėjo gerokai pavargti.

Savo branduolį „Arsenalas“ tradiciškai išlaikė, o jį pastiprino dviem aukšto lygio žaidėjais – dar praėjusiais metais Pirmoje lygoje žaidusiu Deividu Karpavičiumi, kuris šiais metais save išbandė ir Futsal A lygoje, žaidžiant Vilkaviškio „Bruklino“ gretose, ir Futsal A lygos čempionu bei vienu rezultatyviausiu Futsal A lygos žaidėju Luku Sendžiku.

Pirmasis iš jų jau debiutavo komandos gretose Lietuvos mažojo futbolo taurės turnyre, kuriame, neturėdami ilgo suolelio, „Arsenalas“ vis tiek sugebėjo likti ketvirtoje vietoje. Tuo metu L.Sendžiko debiutas lauks jau šį šeštadienį Jurbarke.

„Jaudulio nejaučiame, dalyvaujame jau ne pirmą sezoną tai žinome ko laukti ir tikėtis. Savaitgalį vykusios taurės rungtynės parodė, kad esame gerai pasiruošę, tik koja pakišo žaidėjų trūkumas rotacijoje. Čempionate to turėtume išvengti“, – pabrėžė „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas.

Jei tai „Arsenalui“ tikrai pavyks padaryti, komanda tradiciškai tikrai kovos dėl medalių, bet žinant, kad sezonas nėra trumpas ir per šešis etapus gali būti problemų su pilnos sudėties surinkimu, nebūčiau linkęs statyti pinigų už du kartus Lietuvos čempionais jau tapusiu klubu.

Mano asmeninis spėjimas – „Arsenalui“ visgi gali pritrūkti sudėties gylio, o tai lems, kad komanda liks ketvirtoje vietoje.

Iš tokio mano spėjimo K.Vasiliauskas pasijuoktų, kuris ir taip sakė: „Konkretaus plano ar slapto recepto kaip laimėti rungtynes nėra, tiesiog reikia išeiti į kiekvienas rungtynes ir kautis. Čempionatas ilgas tai net ir nesusiklosčius pirmajam etapui - nei viena komanda dar šansų nepraranda. Tikslas ir siekis yra kiekvienose rungtynėse kovoti ir atiduoti visas jėgas, o tai leistų pasiekti pergales”.

2022 metų rezultatas: 3 vieta. 2023 metų prognozė: 4 vieta.

SC-FK „Akmenė“

Dar vieni čempionato senbuviai SC-FK „Akmenė“ ruošiasi jau penktajam savo Lietuvos mažojo futbolo čempionatui. Iki šiol komandai nepavyko užlipti ant prizininkų pakylos, bet gal jubiliejinis jiems čempionatas atneš įsimintą sezoną?

Turbūt sezono pradžia ir parodys, kaip komanda atrodo ir yra susižaidusi, nes kol kas sunku pasakyti apie komandos lygį.

Praėjusias metais „Akmenė“ sulaukė neblogo legiono iš Ukrainos ir nemažą sezono dalį kovojo bent dėl trečiosios vietos, bet prastai sužaidė paskutinius turus ir liko penktoje vietoje.

Kadangi gyvai žaidžiančios „Akmenės“ šiais metais dar nemačiau, o sudėties pakeitimus įvertinti sunku, aukštos vietos komandai neprognozuoju ir spėju, kad ji liks šeštoje vietoje.

Tiesa, girdėjau, kad „Akmenė“ šiais metais ketina visus nustebinti ir būti kietu riešutu bet kuriam varžovui – tai to ir palinkėčiau.

2022 metų rezultatas: 5 vieta. 2023 metų prognozė: 6 vieta.

FC „Klaipėda City“

2021 metais debiutavę ir iškart čempionais tapę „Klaipėda City“ žaidėjai praėjusiais metais turėjo daug vargo su traumomis ir galiausiai liko priešpaskutinėje, šeštoje vietoje.

Šiais metais „Klaipėda City“ traumas išsilaižė ir turi surinkusi pajėgią sudėtį. Klaipėdiečiai puikiai pasirodė Liepojoje vykusiame turnyre, bet Lietuvos mažojo futbolo taurės turnyre jiems gera buvo tik pradžia – su Lietuvos čempionais „Hegelmann Minifootball“ sužaista lygiosiomis 1:1, bet po to pralaimėta „Radviliškiui“ ir „Arsenalui“.

Nors klaipėdiečiai nusiteikę kovingai, bet gali būti, kad atrasti savo žaidimą jiems dar gali prireikti laiko. O kaip ir buvo pabrėžęs komandos vadovas Sergejus Jakovlelvas: „Koncentracija privalo išlikti maksimali visą laiką“.

Visgi, kas yra žaidęs futbolą supranta, kad tai padaryti nėra lengva, ypač jei pirmas praleidi įvartį ir pradedi galvoti, kaip išlyginti rezultatą.

Tikiuosi, kad „Klaipėda City“ savo kovingumu ir drąsa vėl visus nustebins šiais metais, bet jei to padaryti nepavyks, tai spėju, kad klaipėdiečiai liks septintoje vietoje.

2022 metų rezultatas: 6 vieta. 2023 metų prognozė: 7 vieta.

FSK „Radviliškis“

Prie didžiojo futbolo ir salės futbolo FSK „Radviliškio“ kolektyvas prijungia ir mažąjį futbolą. Kaip minėjo komandos vadovas Mindaugas Urbonavičius, „Radviliškis“ šiais metais sieks prisijaukinti naujo jiems formato futbolą, bet manau, kad daug laiko tai padaryti jiems neprireiks.

Tai buvo galima pamatyti ir Lietuvos mažojo futbolo taurės turnyre. Ten „Radviliškis“ žaidė tikrai simpatišką ir komandišką futbolą, o duris į pusfinalį jiems užtrenkė tik pralaimėjimas „Hegelmann Minifootball“ ekipai rezultatu 0:1.

Pati komanda yra susižaidusi ir tarpusavyje žaidžia ne vienerius metus. Savo gretose jie turi ir žaidėjų, kurie anksčiau, atstovaujant kitoms ekipoms, save jau išbandė Lietuvos mažojo futbolo čempionate. Tai tokie žaidėjai kaip Angius Juozapaitis, Darius Basevičius ar Simonas Gailiūnas.

Žinoma, pats „Radviliškis“ nemažai būsimų varžovų pamatė jau ir Lietuvos mažojo futbolo taurės turnyre, tad jie žino, ko gali tikėtis Jurbarke.

Pats šiai komandai prognozuoju neblogą debiutą, nes ir bent vienas etapas vyks jų namuose – Radviliškyje, kur jie tikrai sieks sužaisti kaip įmanoma geriau.

Šįkart mano spėjimas – įtempta kova dėl prizininkų, bet mažojo futbolo subtilybių ir patirties trūkumas jiems lems penktosios vietos finišą.

2022 metų rezultatas: nedalyvavo. 2023 metų prognozė: 5 vieta.

Kauno FK „Smūgis“

Atsimenate, minėjau, kad keli svarbūs žaidėjai paliko „Hegelmann Minifootball“ gretas ir persikėlė į kitą komandą. Tai toji komanda – Lietuvos mažojo futbolo čempionato debiutantai Kauno FK „Smūgis“.

Trečioji Kauno komanda ne tik padidins Kauno miesto derbių skaičių, bet ir įneš papildomos intrigos. Iš „Hegelmann“ smūgio gretas papildė Lietuvos mažojo futbolo rinktinės treneris Mindaugas Grigalevičius, o taip pat Lietuvos mažojo futbolo rinktinės gynybos ramsčiai Mindaugas Kasparas ir Benas Buzevičius.

Kita nemaža „Smūgio“ dalis – salės futbolo klubo Vilkaviškio „Bruklino“ spalvas gynę žaidėjai, kurie puikiai moka rungtyniauti mažame plote.

Jei komanda yra susižaidusi taip, kaip galvoju, mano spėjimas dėl jų bus ambicingas – debiutas pažymėtas bronzos medaliais. Panašų tikslą patvirtino ir komandos vadovas Rytis Briedis.

„Tikslas pirmais metais būti tarp pirmų keturių komandų. Kiek tenka girdėti, kitos komandos tikrai planuoja būti pajėgios, todėl teks komandai rodyti ne tik technišką žaidimą, bet ir parodyti charakterį kovojant. Manau mėgėjų futbole labai nepastrateguosi. Visa strategija yra tokia, kad tą savaitgalį galėtų žaisti pajėgiausi komandos žaidėjai. Kiek tenka girdėti, tai kitos komandos bus pasistiprinusios salės futbolo žaidėjais. Manau tai visai neblogas sprendimas, kuomet aikštelėje nėra didelių plotų reikalinga žaisti panašiai kaip salėje“, – sakė R.Briedis, kuris taip pat pasidalino žinute varžovams.

„Laukia įdomios dvikovos ir lengvų pergalių tikrai gali nesitikėti niekas. Varžovai iš mūsų gali laukti gražių įvarčių savo vartuose. Susitikime aikštelėje ir pasižiūrėsime“, – pridūrė „Smūgio“ komandos vadovas.

2022 metų rezultatas: nedalyvavo. 2023 metų prognozė: 3 vieta.

Alytaus FK „Alytus“

Po daug metų iš Lietuvos mažojo futbolo čempionato pasitraukė Varėnos „Merkys“, bet Dzūkija be savo atstovo šiais metais neliks. „Merkį“ čempionate pakeis Alytaus FK „Alytus“ kolektyvas.

Būtent į šios ekipos gretas perėjo ne vienas „Merkio“ žaidėjas, kuris įneš reikiamos patirties ir galės papasakoti komandai, ko jie gali tikėtis savo debiutiniais metais.

Pirmąjį debiutą „Alytus“ patyrė Lietuvos mažojo futbolo taurės turnyre, kuriame Alytaus komanda iškovojo tašką tik paskutinėse grupės etapo rungtynėse – sužaidė lygiosiomis 3:3 su „Eagle Team“ komanda.

Varėnoje vykusiame turnyre pasimatė, kad komanda dar nėra iki galo susižaidusi, o kelios šiurkščios klaidos ir lėmė praleistus įvarčius.

Kaip prieš taurės turnyro pradžią buvo sakęs „Alytaus“ vadovas Saulius Giedraitis, komandai tikslas minimum bus dalyvauti. Nenoriu iš anksto daryti išvadų, bet gali būti, kad pirmieji metai Alytui ir bus dalyvavimo. Kažką reikėjo įrašyti į aštuntą vietą ir šįkart pasirinkau būtent šiuos debiutantus.

2022 metų rezultatas: nedalyvavo. 2023 metų prognozė: 8 vieta.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija