SOCCA

Mūsų partneriai:

2023-05-26

I-ojo etapo anonsas: „Imsrės“ namų sienos ir principinis Kauno derbis

Jau rytoj Jurbarko mieste startuoja septintasis Lietuvos mažojo futbolo čempionatas. Aštuonios komandos iš visos Lietuvos kovos dėl stipriausios 2023 metų mažojo futbolo komandos vardo ir per šešis skirtingus etapus kiekviena iš komandų iš viso sužais keturiolika rungtynių.

Tos aštuonios komandos – tai čempionų titulą ginantis Kauno „Hegelmann Minifootball“, vicečempionai Jurbarko „Imsrė“, trečiosios vietos laimėtojai Kauno „Arsenalas“. Be šių praėjusių metų prizininkų Lietuvos čempionate taip pat varžysis čempionato senbuviai SC-FK „Akmenė“, 2021 metų čempionai „Klaipėda City“, o taip pat net trys naujokai – tai FSK „Radviliškis“, FK „Alytus“ ir trečioji Kauno komanda – FK „Smūgis“.

Pirmasis Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapas Jurbarko mieste bus transliuojamas tiesiogiai per Lietuvos mažojo futbolo asociacijos facebook paskyrą, o kiekvienos komandos lauks po dvi rungtynes.

Vicečempionams pradžia nusimato lengvesnė

Lietuvos mažojo futbolo vicečempionai Jurbarko „Imsrė“ šių metų čempionatą pradės namuose. Savų žiūrovų palaikomi jurbarkiškiai pirmose rungtynėse susitiks su „Klaipėda City“ žaidėjais, kuriuos praėjusiais metais abu kartus nugalėjo, bet dar metais anksčiau – abu kartus pralaimėjo.

Ką tai reiškia sunku pasakyti, bet vertinant komandų pasirodymą praėjusios savaitės Lietuvos mažojo futbolo taurėje – „Imsrė“ buvo visa galva geresnė. Jie pralaimėjo tik finale ir tai po bulitų serijos. Tuo metu „Klaipėda City“ iškovojo tik tašką ir savo grupėje liko paskutiniai.

„Žinoma, kad jaučiame jaudulį, visada sezono pradžia yra labai įtempta ir atsakinga, prie viso to galima ir paminėti, jog sezoną pradėsime savo mieste Jurbarke. Kaip ir minėjau anksčiau, neturime bendrų treniruočių, tad negaliu pasakyti už kitus kas ir kiek yra pasiruošę sezono pradžiai, viskas turėtų pasimatyti ir paaiškėti pirmame etape. Sezono pradžia yra svarbi, netgi sakyčiau svarbiausia sezono dalis. Kadangi pirmasis etapas vyks mūsų mieste Jurbarke, tai tikslas yra tik vienas, pasiimti maksimumą taškų“, – sakė „Imsrės“ vadovas Laurynas Danieliaus.

Norint tai padaryti, jiems reikės įveikti ne tik „Klaipėda City“, bet ir antrąjį varžovą – naujokus FK „Alytus“. Nors naujokais juos galėtume vadinti tik iš dalies – Dzūkijos sostinės komandos gretose žais nemažai buvusių Varėnos „Merkio“ futbolininkų, kurie turi sukaupę didelę patirtį Lietuvos mažojo futbolo čempionatuose.

„Alytaus komandą sudaro beveik tie patys patirtį turintys žaidėjai, kurie rungtyniavo praėjusiame sezone, tik atstovaudami „Merkio“ ekipai. Neseniai prie jų prisijungė keletas naujokų. Manau, kad šis čempionatas bus stiprus ir įdomus, nes taurės turnyre pamatėme komandų pajėgumus, todėl kaip senbuvės pasakytų, čempionato pradžia yra labai svarbi“, – savo komandos patirtį pabrėžė „Alytaus“ komandos vadovas Saulius Giedraitis.

Principinis Kauno derbis

Jurbarke žiūrovų lauks ir labai įdomus Kauno derbis. Puikiai žinomais Futsal A lygos žaidėjais ir paplūdimio rinktinės žaidėjais pasistiprinę čempionai „Hegelmann Minifootball“ iš pradžių žais su SC-FK „Akmenės“ ekipa, o po to jų lauks čempionato naujokai Kauno FK „Smūgis“.

Būtent į „Smūgio“ gretas perėjo keli svarbūs „Hegelmann“ nariai – tai Lietuvos mažojo futbolo rinktinės treneris Mindaugas Grigalevičius, o taip pat Lietuvos mažojo futbolo rinktinės gynybos ramsčiai Mindaugas Kasparas ir Benas Buzevičius.

Kita nemaža „Smūgio“ dalis – salės futbolo klubo Vilkaviškio „Bruklino“ spalvas gynę žaidėjai, kurie puikiai moka rungtyniauti mažame plote.

Šie sudėties pasikeitimai tarp komandų ir suteiks papildomo cinkelio naujai gimusiam Kauno derbiui. Vieni sieks įrodyti, kad išėję žaidėjai padarė klaidą, kiti – kad Kaune gimsta nauja futbolo jėga.

Bet kuriuo atveju, „Hegelmann Minifootball“ savo braižo keisti neketina. Komandos treneris Giedrius Brazaitis sakė: „Mes visada stengiamės žaisti pirmu numeriu. Nekeisime savo braižo ir šiemet. Pirmajame etape stengsimės iškovoti visas pergale, nes norime apginti čempionų titulą“.

Tuo metu „Smūgio“ vadovas Rytis Briedis kalbėjo: „Jaučiamės pasiruošę čempionato pradžiai. Mūsų taktika tikrai nebus gynyba – visas rungtynes gintis negali, reikia žaisti normalų futbolą, jog varžovas neužgultų vartų ir pasaugotume vartininką. Į aikštelę eisime tik pergalės, o kaip pavyks – jau kitas reikalas“.

Tam pačiam „Smūgiui“ prieš Kauno derbį savo jėgas reikės patikrinti ir su kitais čempionato naujokais FSK „Radviliškiu“. Neblogą įspūdį Lietuvos mažojo futbolo taurės turnyre palikę radviliškiečiai be „Smūgio“ ekipos Jurbarke susitiks ir su „Akmenės“ komanda.

Nepaminėti dar liko Kauno „Arsenalo“ žaidėjai. Luką Sendžiką ir Deividą Karpavičių į savo gretas pasikvietęs „Arsenalas“ pirmajame etape susitiks su Alytaus ir Klaipėdos komandomis.

Nors šiose porose „Arsenalas“ bus laikomas favoritas, bet komandos vadovas Karolis Vasiliauskas pabrėžė, kad po pirmojo etapo išvadas daryti dar būtų per anksti.

„Čempionatas ilgas ir net nesusiklosčius pirmajam etapui – nei viena komanda nepraranda šansų tapti čempione. Mūsų pačių tikslas ir siekis yra kiekvienose rungtynėse kovoti ir atiduoti visas jėgas, o tik tai gali padėti pasiekti pergales“, – sakė K.Vasiliauskas.

2023 m. Lietuvos mažojo futbolo čempionato I-ojo etapo (Jurbarkas) tvarkaraštis:

12:00. FSK „Radviliškis“ – FK „Smūgis“ (Kaunas)

12:00. FC „Hegelmann Minifootball“ (Kaunas) – SC-FK „Akmenė“ (Naujoji Akmenė)

13:00. Jurbarko „Imsrė“ – „Klaipėda City“

13:00. FK „Arsenalas“ (Kaunas) – FK „Alytus“

14:00. FSK „Radviliškis“ – SC-FK „Akmenė“

14:00. FK „Smūgis“ – FC „Hegelmann Minifootball“

15:00. FK „Arsenalas“ – „Klaipėda City“

15:00. Jurbarko „Imsrė“ – FK „Alytus“

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija