SOCCA

Mūsų partneriai:

2023-06-04

Pasaulio mažojo futbolo čempionate – galingas lietuvių startas

Lietuvos mažojo futbolo rinktinė liko ištikima tradicijoms ir trečią kartą iš eilės Socca mažojo futbolo (6 prieš 6) pasaulio čempionate startavo pergale. 2019 m. lietuviai pirmose čempionato rungtynėse 3:0 įveikė belgus, pernai – net 9:0 sutriuškino Maroko futbolininkus, o šį kartą 8:0 (3:0) nugalėjo Mauricijaus mažojo futbolo atstovus.

Tiesa, rungtynių pradžia tokios baigties nežadėjo. Mauricijaus ekipa pirmomis minutėmis gan užtikrintai kontroliavo kamuolį ir ieškojo kelių prie lietuvių vartų. Padėtis pasikeitė, kai 7 min. Lietuvos rinktinės varžovai liko mažumoje. Lietuviai perėmė iniciatyvą, įsikūrė Mauricijas aikštės pusėje ir po kelių minučių galiausiai pralaužė varžovų gynybą. Pirmojo įvarčio autoriumi tapo Tomas Tubutis.

Praleidę įvartį varžovai stabtelėjo, o lietuviai surengė dar dvi rezultatyvias atakas. 10 min. priešininko klaida pasinaudojo galingu smūgiu kamuolį į viršutinį vartų kampą pasiuntęs Justinas Zagurskas, o 12 min. po standartinėse situacijos pasižymėjo Benas Buzevičius.

Išsiveržę į priekį lietuviai ėmė žaisti ramiau ir užtikrinčiau, tačiau baigiantis kėliniui savo šanso sulaukė Mauricijaus futbolininkai. Už pražangą vartininko aikštelėje į Lietuvos rinktinės vartus buvo skirtas baudinys, tačiau Herwinas Samsonas į Tito Vitkausko ginamus vartus nepataikė.

Antroje rungtynių dalyje Lietuvos futbolininkų persvara buvo neginčijama ir sužaidus pusvalandį į Mauricijaus rinktinės vartus pabiro įvarčiai. 31 min. vienas po kito pasižymėjo Ignas Raštutis ir Mindaugas Kasparas, o 35 min. antrą savo įvartį pelnė T. Tubutis. Varžovų triuškinimą dar dviem tiksliais smūgiais užbaigė Rokas Masenzovas ir Matas Radžiukynas.


Lietuvos mažojo futbolo rinktinės vyriausias treneris Mindaugas Grigalevičius po rungtynių konstatavo, kad pirmas blynas neprisvilo. „Iš pradžių jautėsi šioks toks jauduliukas, bet tai normalu, nes dauguma mūsų futbolininkų pirmą kartą žaidė tokioje aplinkoje, daugeliui tai apskritai buvo oficialus debiutas Mažojo futbolo rinktinėje. Tačiau sėkminga atkarpa pirmo kėlinio viduryje nuėmė įtampą, žaidėjai nusiramino, atsipalaidavo ir pradėjo žaisti taip, kaip moka ir gali. Šiaip jau varžovas tikrai neatrodo toks silpnas, kaip būtų galima pagalvoti mačius tik galutinį rezultatą. Mauricijaus futbolininkai gan stiprūs individualiai, moka žaisti vienas prieš vieną, moka prilaikyti kamuolį, o didžiausia jų silpnybė – labai prastas komandino žaidimo organizavimas“, – teigė M. Grigalevičius.

Kitose J grupės rungtynėse Rumunija 9:1 sutriuškino Peru rinktinę, tad po pirmo turo lietuviai ir rumunai įsitaisė turnyrinės lentelės viršūnėje. Kitas rungtynes Lietuvos futbolininkai pirmadienį 13 val. žais su Peru komanda. 

Šias ir visas kitas Lietuvos mažojo futbolo rinktinės rungtynes pasaulio čempionate bus galima tiesiogiai stebėti DELFI portale.

STATISTIKA

Lietuva – Mauricijus 8:0 (3:0)

9' T. Tubutis

10' J. Zagurskas

12' B. Buzevičius

31' I. Raštutis

31' M. Kasparas

35' T. Tubutis

36' R. Masenzovas

37' M. Radžiukynas.

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Mauricijus00000000
2Peru00000000
3Rumunija00000000
4Lietuva00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija