SOCCA

Mūsų partneriai:

2023-06-09

Vokietijoje - bulitų drama ir skausmingas Lietuvos rinktinės pralaimėjimas

Trimis pergalėmis Vokietijos mieste Essene vykstančiame Socca mažojo futbolo (6 prieš 6) pasaulio čempionate grupių etapą įveikusi Lietuvos mažojo futbolo rinktinė suklupo pirmąjame atkrintamųjų varžybų etape. Su A grupėje trečią vietą užėmusiais Kipro futbolininkais penktadienį šešioliktfinalyje susitikę lietuviai po bulitų serijos 3:4 užleido kelią į aštuntfinalį savo varžovams.

Kipro mažojo futbolo rinktinė į atkrintamąsias varžybas pateko per trejas rungtynes surinkusi 3 taškus ir pelniusi vos 1 įvartį. Kipras 1:0 įveikė paskutinėje vietoje likusią Čilės rinktinę, 0:1 nusileido Vokietijai ir 0:2 - Omano futbolininkams. Tuo metu lietuviai 8:0 sutriuškino Mauricijų, 6:2 nugalėjo Peru ir 3:2 palaužė Rumunijos rinktinę.

Penktadienį karščiu tvoskiančioje Esseno mažojo futbolo arenoje Lietuva ir Kipras rungtynes pradėjo neforsuodamos įvykių, bet ilgainiui išryškėjo lietuvių persvara. Po tolimų Deivido Linausko, Justino Zagursko, Beno Buzevičiaus ir Augusto Trinkūno smūgių Kipro rinktinę gelbėjo vartininkas Ethymios Michalitsis, lietuviams nepavyko išnaudoti ir standartinių situacijų. Varžovai taip pat surengė kelis pavojingesnius išpuolius, bet Lietuvos rinktinės vartininkui Titui Vitkauskui Kipro futbolininkų smūgiai probemų nesukėlė.

O baigiantis kėliniui, tarsi žaibas iš giedro dangaus, tvykstelėjo įvartis. 20 minutę D. Linauskas stipriu ir tiksliu tolimu smūgiu pasiuntė kamuolį į tolimą viršutinį vartų kampą ir į pertrauką lietuviai išėjo turėdami vieno įvarčio persvarą.


Deja, išsaugoti minimalaus pranašumo Lietuvos futbolininkams nepavyko. 22 min. po gynėjo klaidos Ignas Raštutis pažeidė taisykles ant vartininko aikštelės ribos, o Kipro futbolininkas Dimitris Nikolaidis užtikrintai realizavo bulitą ir rezultatą išlygino. Dar po kelių minučių A. Trinkūnas prarado kamuolį savo aikštės pusėje, varžovai žaibiškai kontratakavo ir po kelių perdavimų Iosif Iosif pelnė antrą įvartį.

Išsiveržę į priekį Kipro futbolininkai susitelkė savo aikštės pusėje ir visais įmanomais būdais stabdė lietuvių atakas. Priblokšti Lietuvos futbolininkai niekaip nerado kelių prie varžovų vartų, o pastarieji kelis kartus kontratakose buvo arti trečiojo įvarčio. Paskutinėmis rungtynių minutėmis lietuviai vietoje vartininko T. Vitkausko išleido šeštą aikštės žaidėją, bet ir tai nepadėjo pralaužti koncentruotos Kipro gynybos.

Baigiantis pridėtam laikui I. Raštutis iš kelių metrų smūgiavo į vartus, bet kamuolys atsidūrė Kipro rinktinės vartininko rankose. Laukdamas finalinio dvikovos arbitro švilpuko E. Michalitsis paleido kamuolį iš rankų ir tuoj pat vėl jį sugriebė. Pagrindinis mačo arbitras šį jo poegį įvertino griežčiausiu įmanomu būdu ir nepaisydamas emocingų Kipro žaidėjų ir trenerių prieštaravimų - paskyrė bulitą. 

Po kelias minutes trukusio santykių aiškinimosi ir puokštės geltonų bei raudonų kortelių Kipro komandos žaidėjams ir treneriams, I. Raštutis užtikrintai realizavo bulitą ir suteikė Lietuvos rinktinei dar vieną šansą pagriebti kelialapį į aštuntfinalį. 

Bulitų serija prasidėjo puikiu Justino Zagursko šokiu su kamuoliu ir tiksliu smūgiu. Deja, tai buvo pirmas - ir paskutinis Lietuvos rinktinės realizuotas bulitas. Kipro futbolininkai atsakė taikliais Alexio Tsitso ir D. Nikolaidžio šūviais, o A.Trinkūnas ir I. Raštutis į varžovų vartus nepataikė.



Pergalę išplėšęs Kipras šeštadienį aštuntfinalyje susitiks su planetos vicečempionais Kazachstano rinktine, tuo metu Lietuvos futbolininkams čempionatas baigėsi.

Mindaugo Grigalevičiaus ir Giedriaus Brazaičio treniruojama Lietuvos mažojo futbolo rinktinė nepagerino 2019 metų pasiekimo ir galutinėje rikiuotėje pasidalins 17-32 vietas.

STATISTIKA

Lietuva - Kipras 2:2 (1:0; bulitai 1:2)

Įvarčiai: 20' D. Linauskas, 40+4' I. Raštutis (bulitas); 22' D. Nikolaidis (bulitas), 26' I. Iosif.

Bulitai: J. Zagurskas; A. Tsitsos, D. Nikolaidis.

Nerealizuoti bulitai: A. Trinkūnas, I. Raštutis.

Lietuvos rinktinė: Titas Vitkauskas, Mantas Šumskis; Augustas Trinkūnas, Arnas Levonauskas, Rokas Masenzovas, Mindaugas Kasparas, Tomas Tubutis, Ignas Raštutis, Deividas Linauskas, Justinas Zagurskas, Matas Radžiukynas, Benas Buzevičius. Treneriai Mindaugas Grigalevičius ir Giedrius Brazaitis.


Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1Lietuva00000000
2Mauricijus00000000
3Peru00000000
4Rumunija00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija