SOCCA

Mūsų partneriai:

2018-11-02

FK „Arsenalas“ pasidalino įspūdžiais iš Socca Čempionų lygos turnyro (interviu)

Kauno FK „Arsenalas“ 2017 metais tapo stipriausia Lietuvos mažojo futbolo komanda, kadangi triumfavo Lietuvos mažojo futbolo asociacijos organizuojamame Lietuvos mažojo futbolo 7x7 turnyre. Šis triumfas ir į viršų iškelta taurė suteikė „Arsenalui“ progą atstovauti Lietuvai ir ginti jos garbę mažojo futbolo Čempionų lygoje.


FK „Arsenalas“ nusprendė dalyvauti neseniai susikūrusios tarptautinės Socca federacijos organizuojamame Čempionų lygos turnyre, kuris vyko Kroatijoje, kurortiniame Porečo mieste.


Inauguraciniame Socca Čempionų lygos turnyre FK „Arsenalas“ pasirodė tikrai neblogai ir įveikė grupių etapą. Savo pasirodymą tarptautinėje arenoje Kauno klubas pradėjo fantastiška pergale prieš Kipro AFI FC ekipą ir ją sutriuškino 5:0.


Kitose grupių etapo rungtynėse „Arsenalas“ patyrė nesėkmę, kai po atkaklios kovos 1:2 nusileido Slovėnijos „NK Ekosen Kapela“ ekipai.


„Trūko labai ne daug iki teigiamo rezultato ir, manau, kad dėsningas rezultatas tose rungtynėse turėjo būti lygiosios“, – sakė „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas.


Visgi po to pralaimėjimo „Arsenalas“ nepalūžo ir kitose grupių etapo rungtynėse prieš Airijos „Drink Team“ iškovojo žūtbūtinę pergalę 2:1. 




Taigi, „Arsenalas“ užėmė antrą vietą grupėje ir pateko į Čempionų lygos aštuntfinalį. Burtai lėmė, kad šiame etape kauniečių laukė šeimininkai – Kroatijos „Villa Vrsar“ ekipa. Nors šią komandą palaikė vietiniai sirgaliai, „Arsenalui“ tai nesutrukdė jiems mesti labai rimtą iššūkį. Lietuvos klubas turėjo gerą galimybę laimėti tas rungtynes, tačiau pagrindinis mačo laikas pasibaigė taikiai 2:2, o tada nugalėtoją išaiškinti turėjo bulitų seriją.


Taip, komandos mušė ne 8 metrų baudinius, o bulitus – iš ledo ritulio pasiskolintą žaidimo elementą, kai nuo aikštės vidurio žaidėjas varosi kamuolį ir turi įveikti vartininką, įmušdamas jam įvartį.


Būtent šį žaidimo elementą Socca federacija nusprendė įtraukti į mažąjį futbolą. Bulitai buvo mušami ir šiais metais vykusiame mažojo futbolo pasaulio čempionate, buvo mušami ir Čempionų lygoje.


„Arsenalui“ tai buvo naujovė ir ji nebuvo tokia sėkminga. Bulitų seriją „Arsenalas“ Kroatijos klubui pralaimėjo 1:2 ir taip užbaigė savo pasirodymą Socca Čempionų lygos turnyre.


Visgi pasiektas aštuntfinalis yra tikrai geras pasiekimas. Komandos vadovas K. Vasiliauskas su tuo sutinka: „Komandos pasirodymą vertiname teigiamai. Gėdos nei sau, nei Kaunui, nei Lietuvai nepadarėme. Parodėme, kad mes galime žaisti futbolą“.


Nuo Socca Čempionų lygos turnyro, kuriame triumfavo Lenkijos klubas „Dynamik Torrun“, o trečią vietą užėmė mūsų kaimynai iš Latvijos FC „Nikers“, kurie mažajame finale nugalėjo tą patį „Villa Vrsar“ klubą 5:3, praėjus beveik dvejoms savaitėms ir nurimus aistroms, Lietuvos mažojo futbolo asociacija pakalbino FK „Arsenalo“ vadovą Karolį Vasiliauską, kuris plačiai papasakojo apie turnyrą, kelionę į Kroatiją, visas rungtynes ir įspūdžius.


– Labas, Karoli! Kaip susiklostė kelionė į Kroatiją? Ar nebuvo kokių nors nesklandumų ar nuotykių?

 

Tai buvo ilgai laukta kelionė – ji įvyko ir pavyko. Didelių nesklandumų visos kelionės ir turnyro metu pavyko išvengti ir su jais nesusidūrėme. Ar buvo nuotykių? Visa kelionė ir išvyka buvo vienas, didelis, ilgai atmintyje išlinksiantis nuotykis.


Ar be futbolo spėjote apžiūrėti Kroatiją? Kas labiausiai patiko šioje šalyje?

 

Į Kroatiją atvykome vieną dieną prieš turnyrą, taigi, tą dieną išnaudojome susipažinti su Kroatijos Porečo miestu. Miestas gražus ir labai jaukus, savo architektūra primenantis mūsų senamiesčius. Porečo miestas įsikūręs labai vaizdingoje vietoje, prie pat Adrijos jūros krantų. Taip pat aplankėme vieną iš Kroatijos gamtos stebuklų – Plitvicės ežerų nacionalinį parką. Įspūdinga gamta, fauna, kalnai, kriokliai... Būtina pamatyti gyvai kiekvienam, planuojantiems kelionę į Kroatija.




– Pakalbėkime apie grupių etapą. Jį pradėjote fantastiška pergale ir 5:0 įveikėte Kipro atstovus. Kokie prisiminimai iš šio mačo? Ar tokia pergalė įkvėpė pasitikėjimo savimi?

 

Debiutinės rungtynės čempionate. Prieš pat rungtynes jautėsi komandos viduje susikaupimas ir šiek tiek nerimo bei jaudulio. Norėjosi kaip geriau pasirodyti ir startuoti pergalingai. Įmušus pirmuosius įvarčius į Kipro komandos vartus – atsipalaidavome, dingo susikaustymas ir pradėjome žaisti taip, kaip mokame ir galime. Tai lėmė, kad iš viso įmušėme penkis įvarčius.



Antrąsias rungtynes pralaimėjote. Kaip klostėsi šios rungtynės ir kokios buvo pralaimėjimo priežastys?

 

Antrosiose rungtynėse žaidėme prieš Slovėnijos NK „Ekosen Kapela“ komandą. Buvome nusprendę žaisti antru numeriu nuo gynybos, kadangi Slovėnų komandoje buvo individualiai stiprūs, jauni ir techniški žaidėjai. Sprendimas pasiteisino ir trūko labai nedaug iki teigiamo rezultato. Tiesiog pritrūko šiek tiek sėkmės kertiniuose epizoduose. Manau, dėsningas rezultatas tose rungtynėse turėjo būti lygiosios. Bet atsitiko kaip atsitiko – pralaimėjome tikrai gerai komandai, bet to pralaimėjimo tikrai nesureikšminome, nes žinojome, kad viskas priklausys nuo paskutinių grupės rungtynių.


– Kitas svarbias grupės rungtynes laimėjote ir nugalėjote Airijos klubą. Ką prisimenate iš šių rungtynių?

 

Atvirai pasakius – tinkamai neįvertinome airių komandos ir išėjome į aikštę tikėdamiesi lengvų taškų. Nieko nuostabaus, kad airiai pirmieji įmušė mums įvartį. Praleidę įvartį – susikaupėme ir pradėjome žaisti taip kaip galime ir mokame. Pergalė 2:1 ir FK „Arsenalas“ kitame etape! 


– Kokį įspūdį paliko grupių etapo varžovai? Ar Jus nugalėję slovėnai tikrai buvo stipriausi Jūsų grupėje?

 

Tiek airiai tiek kipriečiai – panašaus lygio komandos. Slovėnai ir mes – panašaus lygio komandos. Tiesiog tą dieną slovėnams labiau pasisekė nei mums ir jie šventę pergalę.




Aštuntfinalyje Jūsų laukė Kroatijos klubas. Ką galite pasakyti apie pačias rungtynes ir varžovus ir kaip vertinate bulitus? Ar Jums tai buvo nauja patirtis? Ar treniravotės juos mušti ir kaip vertinate bulitus?

 

Nepasisekė su burtais, nes gavome žaisti prieš šeimininkų komandą „Villa Vrsar“. Tai aukšto lygio komanda, tačiau įveikiama. Turėjome visas galimybes įveikti juos, bet pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 2:2. Likus keliolikai sekundžių iki rungtynių pabaigos galėjome išplėšti pergalę, tačiau smūgiuotas kamuolys pataikė į virpstą... Šio momento negalim pamiršti iki šiol. Viskas sprendėsi baudinių - bulitų serijoje. Bulitai kaip ir baudiniai – loterija. Iš pirmo žvilgsnio atrodytų tikrai turėtų būti paprasta išbėgti vienam prieš vartininką ir įmušti įvartį, tačiau nėra viskas taip paprasta. Iš trijų bandymų įmušėme vieną, o kroatai – du bulitus ir taip pateko į ketvirtfinalį. Apie bulitus – mums tai buvo naujovė. Esame matę kažką panašaus tik ledo ritulyje, bet ne futbolo aikštėje. Įdomu ir baudinius, ir bulitus mušti, tačiau, manau, kad baudiniai – geriau ir įdomiau už bulitus.


– Jau praėjo nemažai laiko. Kaip vertinate savo pasirodymą Čempionų lygoje ir ką iš jos labiausiai prisiminsite?

 

Aistroms ir emocijoms atslūgus – komandos pasirodymą vertinam teigiamai. Gėdos nei sau, nei Kaunui, nei Lietuvai nepadarėme. Parodėme, kad mes galime žaisti futbolą. Žinoma yra kur tobulėti ir stengtis ateities kovoms.


Kaip vertinate patį Socca Čempionų lygos turnyrą? Jo organizaciją, komandų lygį, infrastruktūrą?

 

Turnyras geras, aukšto lygio organizaciją, tiesioginės rungtynių video transliacijos, pati atmosfera ir daug daug kitų aspektų, kurių žaisdamas ir dalyvaudamas Lietuvoje nepajusi ir nesužinosi. Tarptautiniam turnyrui užsienyje niekada neprilygs vietinis čempionatas. Apie infrastruktūra, kalbėti net neverta – vien ką pasako faktas – trys natūralios žolės aikštės ir viena dirbtinės dangos aikštė, iki viešbučio dvi minutės pėsčiomis, iki jūros trys minutės pėsčiomis. Infrastruktūra tikrai įspūdinga.




Norėtume FK Arsenalas komandos vardu padėkoti visiems šeimos nariams, draugams, sirgaliams, kurie mus palaikė mūsų rungtynių Kroatijoje metu! Tą palaikymą tikrai jautėme ir jis vertė mus dar labiau stengtis ir atiduoti visas jėgas! 


– Ypatingas AČIŪ Lietuvos mažojo futbolo asociacijai, jos vadovui Kęstučiui Bagonui ir komunikacijos vadovui Aurimui Adomaičiui, kurie suteikė galimybę sudalyvauti tokio lygio turnyre bei palaikė ir neužmiršo viso turnyro metu.



#JūsŽaidžiate


#SoccaChampionsLeague

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2019
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2019
FotoInformacija

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2019
FotoInformacija

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija