SOCCA

Mūsų partneriai:

2018-09-06

Priešpaskutinis LMFČ etapas: lieki arba krenti iš kovos dėl titulo (II dalis)

Lietuvos mažojo futbolo asociacijos organizuojamas Lietuvos mažojo futbolo 7x7 čempionatas sparčiai artėja finišo tiesiosios. Jau šį šeštadienį (rugsėjo 8 d.) Varėnoje komandos sužais penktojo etapo dvikovas. Ir vėl keturiolika komandų iš visos Lietuvos sužais po dvi rungtynes, tik šįkart jos tai darys Dzūkijoje.


Todėl prieš artėjant penktajam etapui, vėl pakalbinome komandas, kurios pasidalino savo mintimis ir lūkesčiais. Dauguma komandų taip pat įvardino, ką laiko favoritais tapti Lietuvos čempionais. 


Vakar pateikėme septynių komandų atsakymus, o šiandien eilė atėjo likusioms septynioms ekipoms.


FK ŠILALĖ - PROLAIN (Šilalė)

 

Būsimi varžovai: SC SANED (Joniškis); FK „Arsenalas“ (Kaunas);


FK „Šilalė - Prolain“ klubas šį sezoną žaidė įspūdingai, bet taip buvo iki Jurbarko etapo, nes būtent praėjusiame etape Šilalės komandą patyrė pirmąjį savo pralaimėjimą. Aštuonis mačus iš eilės laimėjusi komanda Jurbarke kluptelėjo per antrąsias rungtynes, kai 1:3 pralaimėjo „Eagle Team - Žibintas“ komandai. Tada „Ereliams“ pavyko įmušti kelis greitus įvarčius ir „Šilalės“ klubas rungtynių eigos pasukti nesugebėjo, o savo įvartį pelnė tik pačioje rungtynių pabaigoje.


Šiuo FK „Šilalės“ kluptelėjimu puikiai pasinaudojo varžovai, o FK RESE netgi aplenkė „Šilalę“ ir dabar yra pirmoje vietoje. Šios dvi komandos dar susikaus šeštajame etape, bet norint, kad intriga iki to etapų išliktų, „Šilalė“ turi pirmiausia laimėti Varėnoje.


Galbūt prieš SC SANED tai padaryti nebus sunku ir „Šilalei“ tris taškus galime įrašyti avansu, bet prieš FK „Arsenalą“ komandai tikrai nusimato įtemptos rungtynės. Dabar FK „Šilalės“ varžovai jau pamatė, kad šią ekipą įmanoma įveikti ir „Arsenalas“ gali bandyti sekti „Eagle Team“ parodytu pavyzdžiu. Ši dvikova bus viena įdomiausių Varėnoje, o jos nugalėtoją nuspėti tikrai yra be galo sunku. „Arsenalas“ dar nėra praradęs šansų kovoti dėl titulo, todėl abejoms ekipoms šis mačas gali būti aukso vertės.

 

FK RIEŠĖ (Vilnius)

 

Būsimi varžovai: FK „Telšiai“ (Telšiai); FK „Rytas“ (Vilnius);


FK „Riešė“ ekipa visada pabrėždavo, kad Lietuvos čempionatas jiems nėra didžiausias prioritetas ir tai aiškiai pasimatė iš komandos rezultatų. Kol kas klubas turi tik 7 taškus ir yra vienuoliktoje vietoje.


Ypač prastai „Riešei“ susiklostė praėjęs etapas Jurbarke. Ten „Riešė“ 2:10 pralaimėjo FK RESE komandai ir 2:6 nusileido FK „El Dorado“ žaidėjams.


Visgi komanda stengiasi kuo greičiau pakelti galvas ir jau ruošiasi dvikovoms su FK „Telšiais“ ir FK „Rytu“. Pastaroji ekipa jiems yra puikiai pažįstama ir nors klubas tikisi sunkių rungtynių, tačiau galvoja apie dvi pergales.


Bent jau pirmose rungtynėse su „Telšiais“ Vilniaus ekipa negalės pasinaudoti visų žaidėjų paslaugomis. Dėl gautų raudonų kortelių Jurbarke Rytis Jakavonis ir Mykolas Kaveckas turės praleisti pirmąsias rungtynes Varėnoje.


„Žinoma, po Jurbarko etapo nuotaika gal kiek subjuro, bet šiaip viskas yra gerai, komandos nuotaikos geros ir jau laukiame ne tik Varėnos, bet ir paskutinio etapo Druskininkuose. Varėnoje bandysime atsitiesti po tų dviejų pralaimėjimų Jurbarke“, – sakė komandos vadovas Tomas Guiskis.


„Prieš artėjančias rungtynes tikrai nesijaučiame favoritais, bus labai sunku. „Telšiai“ pademonstravo gerą žaidimą Jurbarke, o „Rytą“ gerai pažįstame. Pralaimėjome jiems MFL lygoje, todėl Lietuvos čempionate sieksime revanšo. Norime iškovoti dvi pergales“, – tęsė „Riešės“ puolėjas.


„Varėnoje jau žaidėme praeitais metais. Ten tikrai gražus ir sutvarkytas stadionas. Aplinka labai šauni, viskas tiesiog super“, – apie patirtį Varėnoje prakalbo T. Guiskis.


Favoritas tapti čempionu – „Favoritu aš laikau RESE klubą. Žaidėme prieš juos Jurbarke ir įsitikinome, kad jie žaidžia labai aukšto lygio futbolą. Ten susirinkę tikrai patyrę vyrai, kurie net ir po sunkaus penktadienio gali puikiai sužaisti šeštadienį“, – savo nuomonę išsakė T. Guiskis.


FK RYTAS (Vilnius)

 

Būsimi varžovai: FC „Suoliukas“ (Klaipėda); FK „Riešė“ (Vilnius);


Dar prieš ketvirtąjį etapą Jurbarke, „Ryto“ komanda kalbėjo, kad stengsis pasinaudoti šansu užsikabinti kovoje dėl titulo. Visgi Jurbarke komandai sėkmė nesišypsojo ir ji abu kartus sužaidė lygiosiomis 3:3 (su „Merkiu“ ir „Telšiais“).


Iš galimų šešių taškų gavę tik du, „Rytas“ jau supranta, kad susidariusio deficito jie per ateinančius du etapus nespės pašalinti ir dėl aukščiausių vietų komanda kovoti jau praktiškai neturi šansų. Šiuo metu „Rytas“ turi 14 taškų, bet nuo lyderių juos skiria jau dviženklis taškų skaičius – 10.


Visgi į Varėną komanda atvyks kovoti ir stengsis iškovoti visus šešis taškus, kaip stengdavosi iki šiol.


„Jau nebeturime daug šansų kovoti dėl medalių ir dauguma komandų jau pabėgo po Jurbarko etapo. Skirtumas nuo ketvirtos vietos yra septyni taškai, todėl nemanau, kad mums jie yra pavejami. Dėl to bandysime tiesiog mėgautis savo žaidimu, o kaip sužaisime, taip. Galbūt padėsime kokiems vilniečiams ir atimsime taškų iš kitų miestų komandų“, – sakė „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas, kurio ekipos Varėnoje lauks akistatos su FC „Suoliuko“ ir FK „Riešės“ komandomis.



Favoritas tapti čempionu – „Viskas spręsis paskutiniame etape, Druskininkuose, bet favoritas, mano galva, yra „El Dorado“. Jie demonstruoja geriausią futbolą ir visada renkasi gausiai į rungtynes“, – savo favoritą išskyrė „Ryto“ vadovas.


SC SANED (Joniškis)

 

Būsimi varžovai: FK „Šilalė - Prolain“ (Šilalė); FK „Telšiai“ (Telšiai);


Joniškio SC SANED komanda praėjusiame ture daug ką nuvylė, kadangi neatvyko į Jurbarką, nes dėl besikertančio grafiko su antrosios Lietuvos lygos rungtynėmis, nesurinko sudėties. Dėl to komandai buvo įskaityti du techniniai pralaimėjimai rezultatais 0:5.


Visgi tai tikriausiai buvo tik vienetinis atvejis, kadangi į Varėną SANED jau ketina atvykti. Tiesa, stipriausios sudėties ji tikrai neatsiveš ir, kaip jau buvo Šilalėje, remsis jaunimu, kuriam teks dvi nelengvos užduotys – gerai sužaisti su Telšių ir Šilalės klubais.


„Dėl rungtynių antroje Lietuvos lygoje į Varėną vėl atsivešime savo jaunimą. Tačiau tas jaunimas yra nusiteikęs optimistiškai ir nori laimėti. Žinoma, FK „Šilalė“ yra lyderiai ir bus akivaizdus favoritas, bet prieš „Telšius“ tikrai norime kovoti ir laimėti“, – teigė SANED komandos vadovas Edmundas Bernotas.


„Patys pirmą kartą žaisime Varėnoje, o ar liksime šiame mieste kiek ilgiau, matysime pagal situaciją“, – tęsė E. Bernotas.


Favoritas tapti čempionu„Šilalės“ komandą laikome favoritu laimėti Lietuvos čempionatą“, – greitai savo favoritą išsirinko SANED vadovas.


FK IMSRĖ (Jurbarkas)

 

Būsimi varžovai: FC OSS (Plungė); FK „Orfa“ (Panevėžys);


Po parodyto didelio noro FK „Imsrė“ padėjo surengti ketvirtąjį Lietuvos mažojo futbolo čempionato etapą jų mieste – Jurbarke. Nors namuose „Imsrė“ iškovojo tik vieną pergalę (3:1 prieš „Suoliuką“) ir patyrė vieną nesėkmę (2:3 prieš „El Dorado“), klubas liko patenkintas tuo, kad pagaliau Jurbarke buvo tikra futbolo šventė.


Pakilusi komandos nuotaika tikrai jiems padės ir Varėnoje, kur „Imsrė“ žais su FK „Orfa“ ir FC OSS klubais. Abu klubai yra tikrai įveikiami, todėl natūralu, kad „Imsrė“ galvoja apie šešis taškus.




„Po sužaisto etapo namuose nuotaikos puikios, žaisti po ilgos pertraukos buvo kiek sunkiau nei įprastai, tačiau greitai pagavome ritmą. Su nekantrumu laukiame Varėnos etapo ir lemiamų Lietuvos mažojo futbolo čempionato kovų“, – sakė „Imsrės“ vadovas Matas Venslauskas.


Apie artėjančius Varėnos mačus M. Venslauskas kalbėjo: „Laukia nelengvos rungtynės ir rungtynių favoritais tikrai nesijaučiame, kadangi visos šiame čempionate žaidžiančios komandos yra tikrai stiprios ir nei vienos negalima nurašyti. Žaidimo planas bus aiškus prieš rungtynes Varėnoje, kadangi dar nėra aiški tiksli sudėtis rungtynėms Varėnoje. Jau aišku, jog šiame etape nebus net trijų Jurbarke žaidusių žaidėjų. Ketvirtajame ture pavyko išvengti traumų, o netekčių dėl kortelių nėra“.


„Patys Varėnoje žaisime pirmą kartą, tad po rungtynių galėsime įvertinti stadioną. O ar kažką veiksime po rungtynių, priklausys nuo to, kaip sužaisime tuos mačus“, – su šypsena veide ištarė M. Venslauskas. 


Favoritas tapti čempionu – „Visi šiuo metu esantys ketvertuke yra pajėgūs laimėti čempionatą. Tačiau asmeniškai manau, jog LMFČ laimės veteranų FK RESE ekipa, kadangi patyrę vilkai po turo Jurbarke įsitaisė pirmoje vietoje ir yra pajėgūs ją išlaikyti“, – spėjo „Imsrės“ vadovas.


FK EAGLE TEAM - ŽIBINTAS (Vilnius)

 

Būsimi varžovai: FK „Merkys“ (Varėna); FK RESE (Alytus);


„Eagle Team“ komanda tapo pirmąja, kuriai pavyko nugalėti FK „Šilalė - Prolain“ ekipą. Ji tai padarė praėjusiame Jurbarko etape, kuriame „Ereliai“ taip pat 3:2 palaužė FK „Telšiai“ futbolininkus.


Šešis taškus iškovojęs „Eagle Team“ pagerino savo pozicijas kovai dėl titulo. Dabar komanda turi 21 tašką, yra ketvirtoje vietoje, bet tik 3 taškais atsilieka nuo pirmaujančių ekipų.


Varėnoje „Eagle Team - Žibintas“ turės puikius šansus tai pakeisti, kadangi jie antrajame mače susitiks su šiuo metu pirmaujančia FK RESE komanda. Jei „Ereliai“ sugebėtų ją nugalėti, tai tas 3 taškų deficitas ir būtų pašalintas, bet pirmiausia jiems reikės nugalėti ir šio etapo šeimininkus FK „Merkio“ futbolininkus. Būtent šis mačas atidarys penktąjį etapą, o prieš šeimininkus niekada nėra lengva žaisti.


Koją „Eagle Team“ galbūt gali kišti tai, kad į Varėną komanda atvyks be savo vadovo Aleksandro Dergačiovo, kuris vis tiek stengiasi surinkti kuo stipresnę sudėtį. Būtent nuo sudėties ir gali priklausyti „Eagle Team“ rezultatai, bent jau taip galvoja pats A. Dergačiovas.




„Nuotaikos pozityvios, likome kovoje dėl medalių, o gal net ir aukščiausios prabos, bet viskas toliau priklausys nuo pasiektų rezultatų Varėnoje. Tai bus kertinis turas, kuris parodys kas ir dėl ko dar gali pakovoti“, – sakė A. Dergačiovas.


„Laukia du labai rimti išbandymai – „Merkys“ ir RESE. Viskas priklausys nuo to, kokio stiprumo sudėtį galėsime atsivežti, būtų gaila, jei trumpiausiai kelionei surinktume ne pačią stipriausią sudėtį. Kalbant apie planus, tai jų nerezgame ir tiesiog eisime kovoti. Naujų žaidėjų neieškosime ir žaisime su tais žaidėjais, kurie jau yra sąrašuose, bet kas tiksliai atvyks į Varėną dar nežinau“, – tęsė „Eagle Team“ kapitonas.


Apie apsilankymą Varėnoje A. Dergačiovas kalbėjo: „Esame žaidę, stadionas paliko gerą įspūdį. Tiesa, nieko neplanuojame ir po rungtynių trauksime tikriausiai namo, nebent vyrai kažką staigiai sugalvos“.


Favoritas tapti čempionu – „Kažkam užtenka tiesiog laimėti savo visas likusias rungtynes, kažkam reikia tikėtis varžovų klaidos. Viskas priklausys nuo to, kas ir kaip surinks komandas ar tinkamai nuteiks jas ir be abejo prireiks ir fortūnos, o ji, kaip taisyklė, būna stipresnių pusėje. Manau, kad visos pirmos 5 komandos dar turi labai realių šansų patekti į trejetuką. Realiausi lyderiai po šio turo – „El Dorado“, jiems gavosi lengviausias tvarkaraštis, o visi kiti dalinai kovosime tarpusavyje arba net abi rungtynes“, – savo nuomonę išsakė A. Dergačiovas.


FC OSS (Plungė)

 

Būsimi varžovai: FK „Imsrė“ (Jurbarkas); FK „Merkys“ (Varėna);


Vis dar be taškų. Plungės FC OSS ekipa jau prieš Jurbarko etapą sakė, kad šis čempionatas komandai jau yra palaidotas ir dabar galima kovoti dėl to, kad nelikti paskutiniams. Visus žaistus mačus kol kas pralaimėję FC OSS nesugebėjo rimčiau pasipriešinti ir Jurbarke. Ten Plungės klubas 1:14 pralaimėjo FK „Arsenalui“ ir 2:12 nusileido FK RESE ekipai.


Lengvų rungtynių šiai ekipai tikriausiai jau nebus, todėl ne išimtis ir Varėnos etapas. Čia Plungės komanda žais su Jurbarko FK „Imsrės“ klubu ir etapo šeimininkais FK „Merkiu“. Didžiausia bėda FC OSS klubui yra susirinkimas į rungtynes. Dažnai komanda žaidžia be tikro vartininko ir neturi keitimų, o tai akivaizdžiai atsiliepia rezultatams. Komandos vadovas Robertas Gibieža baiminasi, kad ir į Varėną nepavyks surinkti sudėties, kur būtų keitimų.


„Po Jurbarko etapo naujienos tos pačios, kaip jau įprastai patyrėme triuškinančius pralaimėjimus, dėl tos pačios priežasties, jog tenka žaisti be keitimų ir tikro vartininko. Prieš artėjantį Varėnos etapą jaučiamės vėl neužtikrintai, nes nežinome kiek susirinks žaidėjų. Svajoju, kad susirinktų visi žaidėjai, o tada galėtume parodyti savo tikrąjį pajėgumą“, – kalbėjo R. Gibieža.


„Dėl sudėties negaliu pasakyti nieko naujo. Tomis pačiomis bėdomis gyvename visą sezoną ir didelė pagarba ištikimiausiems komandos nariams, kurie, nepaisant blogų rezultatų ir tolimų kelionių, vyksta sužaisti rungtynių“, – pagarbą savo komandai išreiškė OSS ekipos vadovas.


„Varėnoje esame žaidę. Miesto stadionas tiesiog super, o aplinka pasakiška. Deja, greičiausiai po antrųjų rungtynių iškart keliausime namo ir miesto atidžiau neapžiūrėsime“, – pridūrė R. Gibieža.


Favoritas tapti čempionu – „Sakyčiau favoritas yra ne vienas, bet manau asmeniškai, jog praeitų metų čempionai FK „Arsenalas“ atrodo išties gerai, tai jie turi tikrai gerus šansus“, – už praėjusių metų čempionus ir šiais metais balsavo FC OSS vadovas.


Varėnos etapo tvarkaraštis:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Stadionas
1 10 2018-09-08 12:00:00 FK Merkys (Varėna) Eagle Team-Žibintas (Vilnius) Varėnos stad. I aikštė
2 10 2018-09-08 12:00:00 FC OSS (Plungė) FK Imsrė (Jurbarkas) Varėnos stad. II aikštė
3 10 2018-09-08 13:00:00 FK RESE (Alytus) FK Arsenalas (Kaunas) Varėnos stad. I aikštė
4 10 2018-09-08 13:00:00 FK Orfa (Panevėžys) El Dorado (Vilnius) Varėnos stad. II aikštė
5 10 2018-09-08 14:00:00 FC Suoliukas (Klaipėda) FK Rytas (Vilnius) Varėnos stad. I aikštė
6 10 2018-09-08 14:00:00 FK Šilalė-Prolain (Šilalė) SC SANED (Joniškis) Varėnos stad. II aikštė
7 10 2018-09-08 15:00:00 FK Telšiai (Telšiai) FK Riešė (Vilnius) Varėnos stad. II aikštė
8 11 2018-09-08 15:00:00 FK Merkys (Varėna) FC OSS (Plungė) Varėnos stad. I aikštė
9 11 2018-09-08 16:00:00 FK RESE (Alytus) Eagle Team-Žibintas (Vilnius) Varėnos stad. I aikštė
10 11 2018-09-08 16:00:00 FK Orfa (Panevėžys) FK Imsrė (Jurbarkas) Varėnos stad. II aikštė
11 11 2018-09-08 17:00:00 FK Šilalė-Prolain (Šilalė) FK Arsenalas (Kaunas) Varėnos stad. I aikštė
12 11 2018-09-08 17:00:00 FC Suoliukas (Klaipėda) El Dorado (Vilnius) Varėnos stad. II aikštė
13 11 2018-09-08 18:00:00 FK Telšiai (Telšiai) SC SANED (Joniškis) Varėnos stad. I aikštė
14 11 2018-09-08 18:00:00 FK Riešė (Vilnius) FK Rytas (Vilnius) Varėnos stad. II aikštė

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FSK Radviliškis (Radviliškis)1413016822+4639
2FK Smūgis (Kaunas)1411217131+4035
3SC-FK Akmenė (Akmenė)148154832+1625
4FC Klaipeda City (Klaipėda)146264342+120
5FK Arsenalas (Kaunas)146174942+719
6FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)145273034-417
7FK Alytus (Alytus)1420122973-446
8FC Hegelmann Minifootball (Kaunas)141013870-623

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas: 2023
Turas 14

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Ignas Raštutis Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
24 Varžybų:14
Taras Onufrak (išreg.) Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
11 Varžybų:7
Rokas Gedminas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
10 Varžybų:8
Audrius Brokas Komanda:FK Smūgis (Kaunas)
9 Varžybų:10
Christianas Žilinskas Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:7
Laurynas Danielius Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
7 Varžybų:14
Klaudijus Bagočius Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:11
Marius Baziulis Komanda:FSK Radviliškis (Radviliškis)
7 Varžybų:14
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
7 Varžybų:14
Lukas Sendžikas Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
6 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas: 2023
FotoInformacija
Lukas Rimkus Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 3
Rokas Krušnauskas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Dmitrij Krupovič Komanda:FK Alytus (Alytus)
1 1
Rimvydas Karsokas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
1 1
Vaidotas Juškus Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
1 1
Martynas Jurkūnas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Vaidotas Norkeliūnas * Komanda:FK Arsenalas (Kaunas)
0 2
Dalius Pinskas Komanda:FC Klaipeda City (Klaipėda)
0 2
Karolis Gečas Komanda:FK Jurbarko Imsrė (Jurbarkas)
0 2
Artūras Mačys Komanda:SC-FK Akmenė (Akmenė)
0 2

Mūsų partneriai:

© Lietuvos mažojo futbolo asociacija